Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Αθήνα, 24 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Η λύση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας μας δεν περνά από το "γιαούρτι". Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρυφτούν. Η οργή και η θλίψη δημιουργούν ακραία συναισθήματα. Φταίνε όλοι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα. Φταίει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα συγκάλυψαν ανομήματα και εγκλήματα. Τα δύο μεγάλα κόμματα κουκούλωσαν τα εγκλήματα των Υπουργών τους».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα", στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Για τις αποδοκιμασίες σε πολιτικούς
Δεν έστειλαν κάποιον στη φυλακή. Προχθές στη Βουλή κάλεσα τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σαμαρά να βάλουν τις υπογραφές για να προχωρήσει η υπόθεση της SIEMENS. Δεν το κάνουν γιατί θέλουν να κουκουλώσουν και οι δύο, αυτούς τους οποίους έχουν μέσα σε αυτήν την υπόθεση. Είναι αδιανόητο να κουκουλώνονται σκάνδαλα. Ας καταλάβουν λοιπόν όλοι, και στη Δικαιοσύνη αλλά και στα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Αυτή η πράξη με τα γιαούρτια, είναι μια κακοήθεια για τη Δημοκρατία μας. Ο κόσμος οργίζεται και αγανακτεί όταν ακούει ότι υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν 178 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις. Φταίνε οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων. Αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο της διάλυσης και της πτώχευσης είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Θα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος εάν επιβεβαιωθούν τελικά αυτά τα οποία συζητήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλ. η μείωση επιτοκίου, η επιμήκυνση αποπληρωμής, και η δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοδοτικής Στήριξης.
Είναι ένας πολύ καλός "βατήρας", μια καλή πλατφόρμα που μια καλή κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν εφαλτήριο για να βγούμε από την ύφεση. Είναι έγκλημα εναντίον της χώρας να ζούμε συνεχώς με δανεικά. Χρειάζεται να πατήσουμε σταθερά στα δικά μας πόδια.

Για τις Διαθρωτικές Αλλαγές
Δεν μπορεί να συνεχίσουμε άλλο την πολιτική της ασάφειας. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αναγκαστικές συγχωνεύσεις τραπεζών. Ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Δεν ακούμπησε τα δύσκολα. Προτίμησε τα εύκολα, να πάρει ένα "πενηντάρικο" από τον συνταξιούχο και εργαζόμενο. Και εκεί είναι η μεγάλη διαφωνία μου.

Όποιος αγοράζει ελληνικά, ευεργετεί την πατρίδα
Πρέπει να υποστηρίξουμε την ελληνική παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα και τα ελληνικά καταστήματα. Είναι αδιανόητο να εφοδιάζεται ο Ελληνικός Στρατός με αγροτικά προϊόντα από την Κίνα. Διανέμουμε δωρεάν 50.000 ελληνικές σημαίες για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, και δεν βρίσκουμε καμιά ελληνική επιχείρηση να τις κατασκευάζει σε οικονομικά πλαίσια. Οι στολές των στρατιωτών που θα παρελάσουν αύριο, είναι ραμμένες στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα.

Για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας
Είμαι ενοχλημένος με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Γίνονται αδιανόητα πράγματα και ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι. Τρελαίνομαι όταν ακούω ότι απεργούν οι ιατροί. Είναι μερικά πράγματα που σκοντάφτουν στη λογική. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στα επαγγέλματα υγείας, θα πρέπει να έχουν μια πρόσθετη ευαισθησία για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. Είναι λάθη της Πολιτείας που δεν μπόρεσε να τα προλάβει αυτά, και έλλειψη πιθανόν, της ανάλογης ευαισθησίας των εμπλεκομένων στο χώρο της υγείας.

Λείπουν οι σοβαρές πολιτικές προσωπικότητες
Υπάρχουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ αντίστοιχες προσωπικότητες με αυτή του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Κασσιμάτη, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου για πολλά χρόνια, που χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησης όλου του πολιτικού φάσματος; Ποιος είναι σήμερα ο αντίστοιχος κ. Κασσιμάτης του κ. Παπανδρέου; Ποιος είναι σήμερα ο αντίστοιχος σημερινός Λιβάνης για να σταματά τις κρίσεις; Αυτά λείπουν από τις τελευταίες κυβερνήσεις και για αυτό το λόγο πάμε από το κακό στο χειρότερο, και δεν μπορούμε να κάνουμε μια πράξη σωστή. Λείπουν αυτές οι προσωπικότητες.

Λεόντειος συμφωνία το Μνημόνιο
Η Σύμβαση του Μνημονίου που υπογράψαμε υπό το βάρος των περιστάσεων είναι "Λεόντειος". Δεν είμαι εγώ αυτός που έφερε την Ελλάδα σε αυτή τη κατάσταση. Εγώ θυσιάστηκα για να υπάρχει Ελλάδα σήμερα. Είπα στον κ. Παπανδρέου να διαπραγματευτεί για καλύτερους όρους. Του είπα να επαναδιαπραγματευθεί έτσι ώστε να μπορούμε να δανειστούμε και από άλλες χώρες, όπως την Κίνα, με ενδεχομένως ευνοϊκότερους όρους. Αυτή είναι και η διαφωνία μου. Έχουμε διασυνδέσεις όλοι μας που θα μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερους όρους για την χώρα μας.

Για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους
Αυτό το μαρτύριο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους μας. Τώρα απλώς κοροϊδευόμαστε και παίρνουμε μια αναπνοή. Αλλά αυτή την αναπνοή δεν μπορεί να τη διαχειριστεί ο κ. Παπανδρέου με τους ανίκανους και τους ανεπαρκείς που έχει δίπλα του. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτή η ίδια κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί "κατά κεραία" τα κεφάλαια του Μνημονίου. Δεν μπορεί να είναι η κυβέρνηση η οποία κόβει από το επίδομα για τα ορφανά των ένστολων, για να δώσει 95 εκατ. στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν μπορεί να είναι αυτή. Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει το σωστό, δεν έχει μέτρο. Πρέπει να φύγει το ταχύτερο. Δεν γνωρίζουν.
Δεν φοβάμαι την κρίση. Φοβάμαι την κυβερνητική ακρισία. Σαφέστατα υπάρχουν δυνάμεις στον τόπο που μπορεί να βοηθήσουν και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Δεν περιορίζονται στον κ. Ραγκούση και στον κ. Παπακωνσταντίνου οι δυνάμεις στον τόπο μας. Αυτοί λοιπόν διαχειρίστηκαν και έκαναν ζημιά δεκαετίας, και όχι τετραετίας. Θα μας δώσει κάτι η Ευρώπη αύριο, που δεν μπορούν να το διαχειριστούν αυτοί.
Αυτό το πράγμα δεν προχωράει. Δεν κάνουν τίποτα σωστό.

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για να βγούμε από την κρίση
Υπάρχουν λύσεις σε όλα, αρκεί να αποφασίσουν. Τις έχουμε έτοιμες τις λύσεις. Δεν ξέρουν, δεν μπορούν, δεν γνωρίζουν. Να πάνε σπίτια τους.
Ανασύσταση της ΜΟΜΑ για κατασκευή μικρών και μεσαίου μεγέθους έργα. Έτσι θα απασχοληθούν χιλιάδες τεχνίτες και εργάτες.
Κάθε Πολυδύναμο Τμήμα να έχει ένα Γραφείο το οποίο θα είναι Φαρμακείο, για να μην είναι υποχείριο κανενός ο πολίτης. Να εφαρμόσουμε απλές πρακτικές, εφαρμόσιμες και αποδοτικές φορολογικές ιδέες, π.χ για κάθε άδεια ΤΑΞΙ, πάγκο λαϊκής κ.λπ. να πληρώνουν συγκεκριμένο φόρο ετησίως. Η Ελλάδα πρέπει να κινείται με τα δικά της λεφτά, και να μειώσει την εξάρτησή της από το δανεισμό. Όσο δανείζομαι, τόσο μπαίνω στο φαύλο κύκλο των δανεικών. Πρέπει να βγουν λεφτά από τα "σεντούκια". Να δοθούν κίνητρα για επαναπατρισμό των κεφαλαίων, όπως η απαλλαγή φορολογίας για ένα χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, αντί αυτού, ακούω τώρα ότι αυξάνεται ο φόρος από 5% σε 8%... Όσα και να δανειστούμε από έξω, δεν σωζόμαστε. Η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση.

Για τις διαρροές στα wikileaks
Είναι πολύ προσβλητικό όλες αυτές οι αποκαλύψεις που βγήκαν από τα wikileaks. Άκουσα και διάβασα ονόματα, τον κ. Μολυβιάτη, την κ. Μπακογιάννη, τον κ. Σαμαρά. Όλα αυτά είναι ντροπή για όλους μας. "Σιτίζονται" στην Πρεσβεία.
Ο τόπος χρειάζεται μια δυνατή αντιπολίτευση. Πρέπει να ομονοήσουμε όλοι μας για να ανατρέψουμε αυτό το φαύλο καθεστώς, το οποίο δεν σώζει τον τόπο, αλλά τον στέλνει ακόμη πιο βαθιά στη κρίση. Ασχέτως εάν πάμε ή όχι σε εκλογές, θα λειτουργώ σαν να έχω αύριο εκλογές, για να σωθεί ο τόπος. Θα κάνω οτιδήποτε για να ρίξω το ΠΑΣΟΚ. Γιατί κάποιοι άλλοι προφανώς, δεν θέλουν να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Θα το προσπαθήσω, έστω και μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης