Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9


Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια ακίνητη περιουσία η οποία όμως παραμένει αναξιοποίητη και δεν είναι καταγεγραμμένη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια λεπτομερή και ουσιαστική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας. Τι πουλιέται και τι δεν πουλιέται. Υπάρχουν ακίνητα, λιγότερο σημαντικά και αξιοποιήσιμα που θα μπορούσαν πουληθούν».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9, στους δημοσιογράφους Γ. Ντάσκα και Χ. Μπότσαρη.

Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας
Τα "φιλέτα" δεν πρέπει να πουληθούν. Αυτά θα μπορούσαν να δοθούν για μακροχρόνια χρήση με εκμετάλλευση ορισμένου χρόνου, π.χ 99 έτη, και μετά να ξαναγυρίσουν στη κατοχή του κράτους. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα τα έδινα για εκμετάλλευση μόνο, με άλλους όμως, πιο αποδοτικούς και προσοδοφόρους για το συμφέρον της πατρίδας μας όρους.
Άλλα, θα μπορούσαν να δοθούν με αντιπαροχή.
Την πρόταση μας αυτή, επεξεργάζεται ήδη η Ευρωβουλευτής μας κ. Τζαβέλα.

Τι προβλέπει η πρότασή μας.
Τα ακίνητα που θα αποφασίσουμε πως είναι προς παραχώρηση θα τα φέρουμε ως πρόταση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Κατόπιν θα εκτιμηθούν από ανεξάρτητους εκτιμητές-πραγματογνώμονες. Το ποσό που θα συμφωνήσουμε ως αξία, π.χ 55 δισ. ευρώ, θα το πάρουμε από την Τράπεζα Επενδύσεων έναντι προσυμφωνημένου χρόνου και επιτοκίου. Τώρα αν στη συνέχεια, για παράδειγμα μετά από 20 χρόνια βρούμε αυτά τα χρήματα, τότε να μπορούμε να τα επιστρέψουμε και τα ακίνητα να γυρίσουν πάλι στη Δημόσια Ιδιοκτησία. Αυτή είναι η πρόταση μας.

Η δική μας πρόταση πάντως, θα ξεκινούσε από την αξιοποίηση των Κληροδοτημάτων. Αυτά είναι ανενεργή περιουσία του Ελληνικού κράτους. Δεν θα ξεκινούσα από το να δώσω τη ΔΕΗ. Αυτά πρέπει να τα επεξεργαστούμε καλύτερα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει ζητήσει επίσης την ανασύσταση και λειτουργία της ΜΟΜΑ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να κατασκευάζουμε έργα μικρού και μεσαίου μεγέθους αρκετά πιο οικονομικά, αξιόπιστα και γρήγορα. Παράλληλα, θα προσφέραμε πολύτιμη εργασία σε πολλές χιλιάδες άνεργους Έλληνες πολίτες.

Για τα περιστατικά διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία
Υπάρχει κακοδιαχείριση και θα πρέπει να ελεγχθεί. Πολλοί "προύχοντες" της Αστυνομίας θα βρεθούν τελικά στη κατάσταση να απολογηθούν. Η κατάσταση είναι οικτρά. Δεν μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση της αστυνομίας όταν πολλαπλασιάζεται το οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία διαρκώς αναγεννιέται. Χρειάζεται να ψάξουμε σε βάθος.

Για τη δωρεά του ΛΑ.Ο.Σ αλεξίσφαιρων γιλέκων στην Ελληνική Αστυνομία
Υπάρχει μια σειρά μεγάλων επωνύμων Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι άνετα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν, να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να συνεισφέρουν στην αγορά των γιλέκων για τους έλληνες αστυνομικούς. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα αυτό της αστυνομίας μας.

Για τη Σύνοδο Κορυφής
Επαληθεύτηκα σε αυτό το οποίο είχα ισχυρισθεί στην εκπομπή σας πριν λίγο καιρό. Ότι δηλαδή ο κ. Παπανδρέου θα έπαιρνε και τα 3 "προικιά" από την Ευρώπη. Μάλιστα, αυτή η πρόβλεψη μου είχε δημιουργήσει έκπληξη σε αρκετούς. Πήραμε μερικά πράγματα. Το κυριότερο όμως θέμα, είναι ποιος θα διαχειριστεί τη νέα αυτή ευκαιρία που παρουσιάστηκε για την πατρίδα μας. Ποιος; Ο κ. Παπανδρέου με τη διακυβέρνηση του δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά το 10μηνο που μεσολάβησε από την υπογραφή του Μνημονίου μέχρι σήμερα. Δεν εγγυάται λοιπόν τίποτα ότι θα μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι ανεπαρκείς, είναι ανίκανοι. Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές, και προπάντων πρέπει να αλλάξει το "DNA" αυτής της κυβέρνησης. Κάνουν τα εντελώς αντίθετα απ΄ ότι πρέπει.

Για ενδεχόμενο ανασχηματισμό
Έχω την αίσθηση ότι ο Πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει ότι με την υπάρχουσα κυβερνητική ομάδα, δεν μπορεί να ελπίζει και να κατορθώσει πολλά πράγματα. Το πότε θα κάνει ανασχηματισμό, εξαρτάται από τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του. Προβλέπω ότι θα κάνει μια απόπειρα να γυρίσει στο "ισχυρό παλιό" ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως πιστεύω ότι θα είναι και το "Βατερλό" του. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι αξιόλογο άτομο, αλλά όχι για αυτό το συγκεκριμένο Υπουργείο. Η δική μου η πρόταση ήταν να κάνει άνοιγμα και σε προσωπικότητες και εκτός ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν αξιόλογες και ικανές προσωπικότητες όπως ο κ. Πανταλάκης, ο κ. Στουρνάρας, μεταξύ άλλων. Ο κ. Παπανδρέου με την επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου, εξήντλησε μια ευκαιρία πριν ξεκινήσει. Ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν ένα σοβαρό άτομο με εμπειρία, αλλά τον έδιωξε. Είχε οργανώσει έναν καλό μηχανισμό αλλά τον "κλώτσησαν". Κάνουν λάθος επιλογές.
Πετύχαμε μερικά πράγματα, αλλά δεν έγιναν άλλα σημαντικά, όπως ο υπολογισμός του πραγματικού μας χρέους. Εκτιμώ πως το επαχθές χρέος μας είναι περίπου 60 δισ. ευρώ, και αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό του χρέους μας. Από εδώ και πέρα, χρειάζεται κάποιος με ισχυρή "κράση", και γνώση της αγοράς για να προχωρήσει για να βρει τη λύση.

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την έξοδο από την κρίση
Είχα πει ότι μπορώ να λύσω το πρόβλημα της πατρίδας μας. Υπάρχει πράγματι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, περίπου 70.000, με αξιόλογες καταθέσεις στο εξωτερικό. Τους καλείς αυτούς έναν προς έναν, σε υψηλότατο επίπεδο, και τους ζητάς ή να επαναπατρίσουν ένα σεβαστό μέρος των καταθέσεών τους πίσω στη χώρας μας, η τους στέλνεις στο ΣΔΟΕ και τους θέτεις στη χλεύη του κόσμου. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σήμερα στην κατάσταση που βρισκόμαστε, πάνω από όλα προέχει να σωθεί η πατρίδα μας. Όλα τα άλλα έρχονται μετά.
Πρότεινα επίσης την κατάργηση για μια 5ετία του πόθεν έσχες για την αναζωογόνηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Εκχώρηση του μάνατζμεντ και της διαχείρισης των νοσοκομείων, κατόπιν διαγωνισμού, σε οργανισμούς οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία. Η Γερμανία το έχει πραγματοποιήσει. Γιατί όχι και εμείς; Χρειάζεται να έχουμε ένα καλά οργανωμένο, λειτουργικό, γερό Νοσοκομείο για κάθε Νομό της χώρας. Με αυτό τον τρόπο θα παρέχουμε καλές ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και ταυτόχρονα θα έχουμε καλά οικονομικά αποτελέσματα.

Εξόφληση χρέους και όχι εξόφληση δόσεως
Η σημαντική και ουσιαστική διαφορά στη πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ είναι ότι οποιοδήποτε ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Δημοσίου θα αξιοποιηθεί και το εισόδημα από την αξιοποίησή του θα κατατίθεται για την εξόφληση του χρέους μας. Εμείς θέλουμε να ξεχρεώσουμε. Να κατεβάσουμε το χρέος μας σε ένα αντιμετωπίσιμο μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης