Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟΝ «ΑLΤΕR» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ "Casus belli " η κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Ανάγκη σύναψης νέου κοινωνικού συμβολαίου!

Την ανάγκη σύναψης ενός νέου Κοι­νωνικού Συμβολαίου που θα βοη­θήσει την χώρα να διέλθει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες την χειρότε­ρη οικονομική κρίση από την δεκαετία του '50, τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑLΤΕR.
«Η χώρα μας βρίσκεται σε μία ιστορική, κομβική στιγμή. Είναι ευθύνη και χρέος όλων μας να καθίσουμε να συνομιλήσου­με, να συνεργαστούμε, να σχεδιάσουμε, αποφασίσουμε και ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα με στόχο την έξοδο της χώρας από το τέλμα και τον βούρ­κο που έχει περιέλθει. Εί- Β ναι επιτακτική ανάγκη. Τώρα, άμεσα, να συσταθεί μία Κυβέρνηση Οικουμε­νικής Αντίληψης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε ηθική, κοινωνική και οικο­νομική ανάταση και ανα­γέννηση» τόνισε χαρακτη­ριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Έκκληση για σοβαρότητα

«Βρισκόμαστε στο να­δίρ» επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης. «Το 2011 θα είναι καταλυτική χρονιά για την πατρίδα μας τόσο στα εσω­τερικά, αλλά κυρίως στα εξωτερικά, διε­θνή θέματα. Είναι αδιανόητο και ασυγχώ­ρητο, ενώ βρισκόμαστε στο "μάτι του κυ­κλώνα" οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγά­λων κομμάτων να επιδίδονται σε "κοκορομαχίες", σε άγονες και γελοίες αντιπαρα­θέσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε, να στα­ματήσουμε τους τσακωμούς, τις βρισιές και αυτό το αδιανόητο παραλήρημα των αλλη­λοκατηγοριών που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες. Οι δράσεις, τα έργα και οι πράξεις μας πρέπει να συνθέτουν και όχι να αποσυνθέτουν, όπως κάνουν τόσο ο κ. Σαμαράς με την εν γένει στάση του, όσο και ο κ. Παπανδρέου».

Έλλειμμα εμπειρίας και αποφασιστικότητας

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο και σοβαρότε­ρο πρόβλημα και από αυτή την ίδια την κρί­ση, είναι η ανεπάρκεια των ατόμων που την διαχειρίζονται.
«Υπάρχει έλλειμμα γνώσεων, εμπειρίας και αποφασιστικότη­τας. Οι προθέσεις τους μπορεί να είναι καλές, αλλά δυστυχώς κάνουν συνεχώς λάθη που δεν λύνουν το πρόβλημά μας αλλά το διογκώνουν», ενώ μιλώντας για την ανά­γκη συναίνεσης, επεσήμανε ότι «μόνο μέ­σα από τη συναίνεση και τον ειλικρινή διά­λογο μπορούμε να καταφέρουμε κάτι χρή­σιμο και εποικοδομητικό. Πρέπει όλοι μας να είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και να συνεισφέρουμε σε ιδέες, σκέψεις και γόνι­μες προτάσεις. Το οφεί­λουμε στο λαό μας και στην πατρίδα».

"Casus belli " η κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας

Απαντώντας σε ερώ­τηση του δημοσιογρά­φου, αναφορικά με τις προθέσεις της Υπουργού Παιδείας για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πάγια άποψή του ότι «ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανέ­ναν.
«Χθες (σ.σ.: την περασμένη Πέμπτη) με επισκέφθηκε στο γραφείο μου η υπουργός Παιδείας. Ζήτησε την βοήθειά μας στον διάλογο που αρχίζει. Και βεβαίως εμείς έχουμε τοποθετήσει εκεί τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον ευρωβουλευτή μας τον Νίκο Σαλαβράκο, για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό. Στον διάλογο δεν λέμε ποτέ όχι. Τόνισα όμως στην υπουργό πως δεν πρέπει να πειραχτεί επ ουδενί λόγω το μάθημα της Ιστορίας. Κάτι τέτοιο θα απο­τελούσε θανάσιμο κίνδυνο για το μέλλον του Ελληνισμού και της χώρας και για αυ­τό αποτελεί για εμάς Casus belli. Η υπουρ­γός με διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν είναι μέ­σα στις προθέσεις της.
Για τα σενάρια επιστροφής του κ. Καραμανλή
Τέλος σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί επι­στροφής Καραμανλή, ο κ. Καρατζαφέρης διευ­κρίνισε ότι «η διακυ­βέρνηση του κ. Καρα­μανλή έχει αφήσει πολ­λά νωπά και επώδυνα σημάδια στη μνήμη του ελληνικού λαού. ©α πε­ράσουν πάρα πολλά χρόνια για να επουλω­θούν και να ξεχαστούν. Ο κ. Αβραμόπουλος διεκδικεί έναν ειδικό μελλοντικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης