Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Δανειοδότηση απ το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.


     Σαν ενεργός πολίτης αυτής της χώρας θα ήθελα να εκφράσω ορισμένες σκέψεις και ανησυχίες μου σχετικά με τη δανειοδότηση και τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επεβλήθησαν και θα ακολουθήσουν.
        Η  Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «τιμώντας» τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και το σύνθημα : «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Με τη φαύλη πολιτική  της οδήγησε την Πατρίδα μας στην αγκαλιά της Ευρωπαϊκής ένωσης και των Αμερικάνων. Στις 4 Οκτ. 2009 πήρε τη λαϊκή εντολή να ανορθώσει τη χώρα μετά απ τη λεηλασία και την συσσώρευση λαθών απ' τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επτά μήνες πέρασαν και δεν τήρησαν τίποτα απ ότι υποσχέθηκαν ˙ διέσυραν τη χώρα σ όλα τα μήκη και πλάτη της γης , λειτουργώντας προσχεδιασμένα (ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση και την αύξηση  της ανεργίας  η οποία προβλέπετε ότι θα ξεπεράσει με την ύφεση το 15-16 % ), έφερε για ψήφιση  πρώτα το λαθρονομοσχέδιο φορτώνοντας 500.000 άνεργους λαθρομετανάστες στον άδειο κουμπαρά του Κράτους, αυξάνοντας έτσι την ανεργία και επιβαρύνοντας το ασθενές σύστημα υγείας και την ήδη εξαθλιωμένη Ελληνική οικονομία. Δυστυχώς η αντίδραση του λαού ήταν μηδαμινή έως ανύπαρκτη,  ο ωχαδερφισμός  , η ανοχή  , οι πελατειακές μας σχέσεις με τους πολιτικούς, η αδιαφορία μας για τα τεκταινόμενα έφερε την Πατρίδα μας σ αυτή την τραγική κατάσταση και υπονομεύθηκε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας , εύχομαι να μη συνεχιστεί αυτή η αδράνεια ας αρχίσουμε όλοι να συμμετέχουμε στα κοινά διότι αν αδιαφορήσουμε και πάλι θα δώσουμε την ευκαιρία  στους λιγοστούς αφισοκολλητές και αυλοκόλακες των κομμάτων εξουσίας να αποφασίζουν ξανά για το μέλλον μας με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.    
     Το θέμα της οικονομίας  έπρεπε να είχε συζητηθεί 4-5 μήνες πριν. Αντί αυτού  η κυβέρνηση φρόντισε εσκεμμένα να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο στο πάρα ένα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για άλλη λύση. Το Φεβρουάριο της δόθηκε η ευκαιρία  δανειοδότησης 20 δις με χαμηλό επιτόκιο και είπε όχι. Το Ιράν έδινε χαμηλότοκο δάνειο 10 δις. Θεώρησε σκόπιμο να μη μας ενημερώσει για την παρουσία κι άλλων δανειοληπτών όπως η Κίνα, η Ρωσία και τα Ενωμένα Αραβικά εμιράτα και μας παρουσίασε το Δ.Ν.Τ. ως μονόδρομο.
     Έφερε  εκβιαστικά το νομοσχέδιο δυο εβδομάδες πριν τη λήξη ομολογιακού δανείου 8,5 δις ευρω (το οποίο έληγε δυστυχώς  19 Μαΐου), η λύση για τη σωτηρία της πατρίδος έπρεπε να είναι άμεση, τέλος Μάιου  θα πρέπει  να πληρωθούν  μισθοί και συντάξεις. Έχει σκεφτεί κανένας τι θα γινόταν αν γινόταν στάση πληρωμών , κοινώς πτώχευση ;  Άμεσα  θα γινόταν δέσμευση καταθέσεων και  επτά  εκατομμύρια έλληνες δεν θα έπαιρναν μισθό και σύνταξη. Φαντάζετε κανείς τη συνέχεια;
1)Οι τράπεζες και δεν θα χορηγούσαν μισθούς και συντάξεις
2)θα έκλειναν εργοστάσια , καταστήματα , εστιατόρια κλπ διότι δεν θα υπήρχε χρήμα να κινηθεί η αγορά.
3)Θα είχαμε διαδηλώσεις και πορείες με απρόβλεπτα αποτελέσματα χειρότερα απ αυτά που ζήσαμε.
4)Το σημαντικότερο η πατρίδα μας θα έχανε τελείως τη διεθνή αξιοπιστία , σαν πτωχευμένη χώρα δεν θα μας έδινε κανείς δάνειο και θα καταντούσαμε να ζούμε σε χαρτόσπιτα όπως στην πτωχευμενη Αργεντινή η οποία  εφ όσον δεν τήρησε  τα μέτρα του Δ.Ν.Τ. δεν έλαβε μέρος του προσυμφωνηθέντος δανείου και τελικά πτώχευσε, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και δεν τη δανείζει κανένας πλέον.
Ας αναρωτηθούν λοιπόν όλοι αυτοί οι Λαϊκιστές που δεν συμφωνούν με τη δανειοδότηση της χώρας πως θα επιβίωναν οι Έλληνες και η πατρίδα μας χωρίς χρήματα κι ας μας πουν τη άμεση λύση που δεν πρότειναν μέχρι τώρα…
    
      Η ΝΔ ενώ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.  Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που και η ίδια δημιούργησε  από την αλόγιστη σπάταλη και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος , με τα σκάνδαλα και τις μίζες , λιποτάκτησε τον Οκτώβριο παραδίνοντας την κυβέρνηση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ˙ Λιποτάκτησε και τώρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος  καλυπτόμενη πίσω από την σίγουρη ψήφιση του Νομοσχεδίου από ικανό αριθμό βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και διαπνεόμενη από λαϊκισμό για να έχει την ευαρέσκεια του εκλογικού σώματος , ψήφισε ΟΧΙ στη  δανειοδότηση  για τη σωτηρία της Πατρίδος .
Ψήφισε ΝΑΙ στην  πτώχευση του Ελληνικού λαού και στην καταστροφή του Έθνους , βοηθώντας έτσι στην επίτευξη του στόχου των Πόλσον και του Σόρος οι οποίοι έχουν στοιχηματίσει στη χρεοκοπία της Ελλάδος  . Το κυριότερο όμως είναι ότι  βρίσκετε σε σύγχυση , διότι ενώ εδώ ψήφισαν Όχι στη Δανειοδότηση στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίσαν Ναι για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα..

     Τα κόμματα της αριστεράς είπαν ΟΧΙ στη Σωτηρία της Ελλάδος , είπαν ΝΑΙ στην Πτώχευση και στην καταστροφή της .Λεφτά υπάρχουν τα έχει το κεφάλαιο έτσι διαλαλούν. Μάλιστα κύριοι της αριστεράς είκοσι σοβαρές επιχειρήσεις έμειναν και τρώει ο κόσμος ψωμάκι, αν τις στοχοποιήσουμε πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ; Αντί να τους δώσουμε κίνητρα για να επενδύσουν με δίκαια φορολογία θέλετε να κλείσουμε κι αυτές που ήδη υπάρχουν; φαίνεται ότι προτιμάτε τον εργάτη για τον οποίον κόπτεστε άνεργο και νηστικό και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Που αποσκοπείτε άραγε;  Σίγουρα το χάος η έκρυθμη κατάσταση και η εξαθλίωση του λαού την οποία επιδιώκετε με κάθε τρόπο σας βολεύει στην αύξηση του ποσοστού σας.
    Τις συνταγές σας όμως τις ξέρουμε πια είδαμε πόσο αποδοτικές ήταν σε όλες τις χώρες εφαρμόστηκαν, είδαμε  τις στρατιές των ξυπόλητων που κατέκλυσαν τη χώρα μας περνώντας λαθραία τα σύνορα με παντόφλες, με σακούλες αντί για κάλτσες μέσα στα χιόνια και με σύρμα αντί για κορδόνια, εγκαταλείποντας τους σοσιαλιστικούς παράδεισους. Αφού όπως μας λέτε περνούσαν καλά γιατί έφευγαν άραγε ;
    Η συνταγή σας πασίγνωστη: Αφού κρατικοποιούνται τα πάντα και χρεοκοπούν. Έρχονται οι Πολυεθνικές αγοράζουν τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις αντί πινακίου φακής και δουλεύει ο λαός για ένα ξεροκόμματο, βλέπε Κίνα και γενικότερα όλες τις χώρες των πρώην «επίγειων παραδείσων του Σοσιαλισμού», κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι λειτουργούν άθελα τους σαν πρόδρομοι των Πολυεθνικών , κάποιοι άλλοι πιθανόν το κάνουν εσκεμμένα.
    Λαϊκίζετε μη προτείνοντας άμεση λύση,  Προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε με κάθε τρόπο την αγανάκτηση του λαού, υποκινείτε καταλήψεις λιμανιών και ξενοδοχείων , καταλαμβάνετε και βεβηλώνετε εθνικά μνημεία με σύμβολα τις πρώην Σοβιετικής ένωσης, περιορίζοντας την ατομική ελευθερία των συμπολιτών σας αλλά και ξένων επισκεπτών , προκαλώντας έτσι δυσμενείς εντολές ταξιδιωτικών γραφείων για τη χώρα μας οι οποίες αποτρέπουν την έλευση τουριστών στην Πατρίδα μας . Η μείωση τουριστών η οποία είναι επακόλουθο των ενεργειών σας θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι απ το χώρο τον Τουριστικών επαγγελμάτων και όχι μόνο , καταλαβαίνετε άραγε ότι οξύνετε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και το πρόβλημα της ανεργίας σε περίοδο κρίσης ;  ή  αυτό επιδιώκετε ;
      Είπατε ότι οι διαμαρτυρίες σας είναι ειρηνικές και ότι περιφρουρούνται. Παρά την περιφρούρηση όμως φτάσαμε σε σημείο να θρηνήσουμε 3 αθώους συνανθρώπους μας κι ένα αγέννητο αγγελούδι κι αυτό επειδή βρίσκονταν στον τόπο εργασίας τους και δεν απεργούσαν όπως κατά την άποψη κάποιων έπρεπε να κάνουν κι επειδή βρίσκονταν εκεί έπρεπε να καούν , δυστυχώς ακούστηκε κι αυτό.. Σε μια δημοκρατική χώρα ασφαλώς κι έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί ο όποιος το επιθυμεί , κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να περιορίζει την ελεύθερη διακίνηση προσωπικού και μέσων .  Ένας τρόπος ν αποφευχθούν όλα αυτά θα ήταν πχ καθιστική διαμαρτυρία σ ένα σημείο της Αθηνάς χωρίς να  περιορίζετε η ελευθέρια άλλων  , τις πορείες και τις καταλήψεις τι τις θέλετε ; Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα θύματα αλλά. όταν κάποιος παίζει με τη φωτιά κάποτε θα του ξεφύγει κάποια σπίθα με απρόβλεπτες συνέπειες. Αναμφισβήτητα έχει μεγάλες ευθύνες και η διοίκηση της Μαρφιν συνέβαλε με τον τρόπο της στο περιστατικό , η σπίθα όμως δεν ξεκίνησε από κει.

     Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν συντάχτηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως κάποιοι καλοθελητές θέλουν να παρουσιάζουν.  Συντάχθηκε με τη σωτηρία της Πατρίδος γιαυτό είπε ΝΑΙ στην Ελπίδα , ΟΧΙ στο ακαριαίο θάνατο του Έθνους από την χρεοκοπία και την πτώχευση .  Είπε ΝΑΙ στη Δανειοδότηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συναινεί απόλυτα στα μέτρα , εδώ που μας έφτασε η πολιτική των δυο μεγάλων κομμάτων με την ανοχή ,τον ωχαδερφισμό , τις πελατειακές μας σχέσεις και τη στήριξη της δικιά μας είναι αναγκαίο κακό , τα επέβαλαν οι δανειστές χωρίς μεγάλη αντίσταση απ ότι φαίνεται απ την Κυβέρνηση. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε μόνο ένα άρθρο του Νομοσχεδίου για τους παρακάτω λόγους:
    Η κυβέρνηση έχει πάρει φορομπηχτικά μέτρα, μέτρα αφαίμαξης μόνο κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων, διότι χρωστάει εκατομμύρια σε τράπεζες και επιχειρηματίες δεν τολμά να φορολογήσει τους δανειστές της. Αν δεν υπάρξουν αναπτυξιακά προγράμματα και νέες θέσεις εργασίας θα οδηγηθούμε για άλλη μια φορά σε θυσίες χωρίς ελπίδα. Πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν είναι κυβέρνηση εντολοδόχων του Διεθνούς κεφαλαίου του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., πρέπει να πάρει μέτρα ανάπτυξης κι όχι μαρασμού της Ελληνικής οικονομίας. Τα μέτρα που πήρε θα μας οδηγήσουν βαθμιαία σε πτώχευση. 

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρίσκετε στην εξουσία οκτώ μήνες και μέχρι στιγμής κανένας υπεύθυνος , απ αυτούς που διαχειρίσθηκαν και λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα δεν έχει παρουσιαστή ενώπιον της δικαιοσύνης.
      Προβάλλω λοιπόν άλλον έναν μονόδρομο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση προκείμενου να κερδίσει την αξιοπιστία της κι αυτός είναι:
         α)Η ενεργοποίηση του Πόθεν έσχες για  όλους τους πολιτικούς της τελευταίας 37ατιας.
         β)Η κατάργηση του Νόμου περί παραγραφής των αδικημάτων. 
         γ)Η κατάργηση της Βουλευτικής ασυλίας και τέλος
         δ)Η άμεση τιμωρία και η δήμευση  των περιουσιών των υπευθύνων που κατασπατάλησαν και εξανέμισαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού και το Δημόσιο Πλούτο της χώρας μας τα τελευταία 37 χρόνια.
    Ας φέρουν πίσω τα κλεμμένα επιτέλους. Δεν μπορεί ο Μισθωτός κι Συνταξιούχος να πληρώνει για να γεμίσουν ξανά τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία που τα γέμιζε τόσα χρόνια με τον ιδρώτα του. Να τα γεμίσουν με τη δήμευση των περιουσίων και την καταναγκαστική εργασία  αυτών  που τα άδειασαν.
    Εάν δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν αυτά το αιτήματα όλων των Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν καθημερινά απ τα δυσβάσταχτα μέτρα που τους επέβαλαν και θα τους επιβάλουν,  να  παραιτηθούν ή να ζητήσουν οικουμενική κυβέρνηση. 

 Του Γιαννικούλη Κ. Χρήστου
     Πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης