Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσής απαντά σε Κοινή Ερώτηση των Βουλευτών κ. κ. Αϊβαλιώτη (ΛΑ.Ο.Σ.) και Τζαβάρα (Ν.Δ.) για την έλλειψη χρημάτων στην Αστυνομία και την εκπαίδευση του προσωπικού της ΔΙ.ΑΣ.


Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσής απαντά σε Κοινή Ερώτηση των Βουλευτών κ. κ. Αϊβαλιώτη (ΛΑ.Ο.Σ.) και Τζαβάρα (Ν.Δ.) για την έλλειψη χρημάτων στην Αστυνομία και την εκπαίδευση του προσωπικού της ΔΙ.ΑΣ.

Στην Κοινή Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. κ. Αϊβαλιώτης (ΛΑ.Ο.Σ) και Τζαβάρας (ΝΔ) απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής.

Ο κ. Παπουτσής σημειώνει ότι έχει γίνει προμήθεια 1.323 αλεξίσφαιρων γιλέκων και 3.000 πιστολιών USP, ενώ για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έγινε η προμήθεια «4.512 σετ στολών ειδικής προστασίας μοτοσικλετιστών, 4.000 τεμαχίων κρανών, 3.700 ζευγών γαντιών» και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προμηθεύτηκε επίσης και «3.006 ζεύγη μπότες μοτοσικλετιστών». Ο κ. Παπουτσής σημειώνει, όμως, ότι δεν έγινε η παράδοση εντός του συμβατικού χρόνου «από την προμηθεύτρια εταιρεία και έτσι εκκρεμεί η παραλαβή 701 ζεύγη μπότες».

Για τις δυσλειτουργίες με την συντήρηση και επισκευή περιπολικών κλπ τις οποίες είχαν θέσει οι Βουλευτές κ. κ. Τζαβάρας και Αϊβαλιώτης στην Κοινή Ερώτησή τους ο κ. Παπουτσής αναφέρει ότι «για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανέκυψαν (...) πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (4-3-2011) συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση αυτή ελήφθησαν αποφάσεις για την εκδήλωση, άμεσα, συγκεκριμένων ενεργειών προς πρακτική και λυσιτελή επίλυση των αναφυέντων προβλημάτων και ομαλοποίηση της κατάστασης (...) ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών». Ο κ. Παπουτσής προσθέτει, επίσης, ότι «προσφάτως προσδιορίστηκαν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2010 και ξεκίνησε η έγκριση αιτημάτων για την επισκευή-συντήρηση και κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων».

Για το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού της ΔΙ.ΑΣ., που του είχαν θέσει οι Βουλευτές κ. κ. Αϊβαλιώτης και Τζαβάρας, ο κ. Παπουτσής σημειώνει ότι το προσωπικό της ΔΙ.ΑΣ. «έχει υποστεί βασική εκπαίδευση διάρκειας έξι ημερών» ενώ «σε περιοδικά χρονικά διαστήματα» παρακολουθεί «συντηρητική εκπαίδευση διάρκειας δύο ημερών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης