Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Εξαγοράζουν» τη Θράκη, θέλουν και τον Πανθρακικό!

ZIRAAT BANK montaz

Η φημολογία που έφτασε υπό μορφήν ερώτησης στη Βουλή (από τον βουλευτή Γιώργο Ανατολάκη), περί αγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών της ομάδας του Πανθρακικού από τουρκικές εταιρείες οι οποίες δραστηριποιούνται στη Δυτική Θράκη, έχει ανησυχήσει πολλούς στην Κομοτηνή.

Στη σχετική ερώτηση διαβάζουμε ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες ‘Ulker’ και ‘Ziraat Bank’, φέρονται ως υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης. Το τίμημα, μάλιστα, που προσφέρουν κρίνεται υπερδιπλάσιο από την πραγματική αξία του Πανθρακικού. Σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον».
Η Ziraat Bank στήνει προγεφυρώματα...
Δεν ξέρουμε τι ισχύει από τα παραπάνω και περιμένουμε την απάντηση των αρμοδίων υπουργών Εξωτερικών (τα πιάσαμε τα λεφτά μας...) και Πολιτισμού (τώρα «δέσαμε»...). Η χώρα, είναι εγκλωβισμένη στη δίνη ενός δογματικού ακραίου και επικίνδυνου εθνομηδενισμού, που την παραδίδει βορά στα τουρκικά συμφέροντα, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία.
Η επιθετική δραστηριότητα της τουρκικής Ziraat Bank, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκτήσει την κυριότητα γαιών στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Θράκης (στήνοντας εδαφικά προγεφυρώματα για λογαριασμό της ΜΙΤ), παραβιάζοντας μάλιστα τις αρχές του ανταγωνισμού (και προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των άλλων τραπεζών), δεν δείχνει να ενοχλεί την κυβέρνηση της Αθήνας, που αντί να προβληματίζεται, επικροτεί τέτοιου είδους δραστηριότητες, στο πλαίσιο της καθόλα νεοφιλελεύθερης αλλά και εθνομηδενιστικής λογικής που τη διέπει. Μην ξεχνάτε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, που έμειναν ουσιαστικά αναπάντητες από την εμφανώς αμήχανη Αθήνα. 
Εθνικά επικίνδυνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση, είναι ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Στην ουσία, επιτρέπει την οικονομική διείσδυση των Τούρκων στη χώρα μας. Όμως, στη Δυτική Θράκη και ιδιαίτερα στη Ροδόπη, το «παιχνίδι» αυτό γίνεται πολύ επικίνδυνο. Και τώρα πλέον, δεν είναι περιφερειάρχης ο Δημήτρης Σταμάτης, αλλά ο Άρης Γιαννακίδης (εκλέχθηκε με την ενεργό συνδρομή του προξενείου)...
Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό! Και δεν υπάρχει πλέον κανείς εκεί στη Δυτική Θράκη, σε δημόσια θέση, να «τρίξει» τα δόντια στο τουρκικό προξενείο, που οργιάζει, προετοιμάζοντας το έδαφος για την «κοσσοβοποίηση» της Δυτικής Θράκης. Φυσικά, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για το ελληνικό ΥΠΕΞ. Έχουν άλλη λογική και νοοτροπία, με τον εθνομηδενισμό να είναι διάχυτος στην προσέγγισή τους. Και αυτό, παρά τα όσα έκανε το προξενείο κατά του ΠΑΣΟΚ (που του έδωσε γη και ύδωρ) στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, στη Δυτική Θράκη, με τα μουσουλμανικά ψηφοδέλτια.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ, παίζει με τη φωτιά...
Την ώρα που η γειτονική μας Βουλγαρία, ενσωματωμένη πλέον στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι «δεν σηκώνει» αναμείξεις στα εσωτερικά της, η Αθήνα κάνει το εντελώς αντίθετο: δίνει κίνητρα στην Άγκυρα, για ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στον ελλαδικό χώρο. Κάτι που πλέον γίνεται με άλλα «εργαλεία»... Από την άλλη, η δραστηριότητα στην περιοχή κάποιων κομμάτων, εκτός του ΠΑΣΟΚ (το οποίο πια έχει εξελιχθεί σε διαπρύσιο κήρυκα του εθνομηδενισμού), όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμμαχία, δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση, καθώς είναι εκτός εθνικού πλαισίου και έχει οπορτουνιστικά ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά.
Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης