Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 9 (6/4/2011)


Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 9 (6/4/2011)


«Την εποχή του Σημίτη δόθηκαν 1.300.000.000 ευρώ στους Γερμανούς και τα 5 χρόνια της Ν.Δ. 700 εκατομμύρια.
Δηλαδή από κοινού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. δώσανε 2 δισ. Τεράστιο ποσό. Να θυμίσω ότι απ΄ όλα αυτά τα μέτρα του μνημονίου για τους μισθούς εισπράξαμε μόλις 700 εκατομμύρια. Για να καταλάβουμε τι είναι τα 2 δισ., χωρίς να έχουνε πάρει τίποτα, χωρίς να έχουν παραλάβει καν κανένα υποβρύχιο.
Από εκεί και πέρα ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος του σκανδάλου».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ΚΑΝΑΛΙ 9 και στο δημοσιογράφο Γ. Ντάσκα.

Σε πολλούς οι ευθύνες για τα υποβρύχια
Υπάρχουν βέβαια και μίζες οι οποίες έχουν διαρρεύσει. Είναι ο κος Άκης Τσοχατζόπουλος ήδη στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αλλά και όσοι συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ. Στο ΚΥΣΕΑ που πήρε αυτή την απόφαση ήταν ο κος Σημίτης, ήταν ο νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κος Βενιζέλος, ο προσεχτικός κος Βενιζέλος, ήταν ο Λαλιώτης, ήταν η Βάσω Παπανδρέου, ήταν ο Χρυσοχοΐδης, ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν επίσης και ο κ. Παπανδρέου και ο αείμνηστος Κρανιδιώτης οι οποίοι όμως δεν συμμετείχαν σε αυτή την Συνεδρίαση αλλά εν συνεχεία δεν καταψήφισαν.
Άρα λοιπόν όλοι αυτοί τώρα είναι στην έρευνα της Δικαιοσύνης.
Αυτά θα εξετάσουν. Όμως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κανένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας της τελευταίας 20ετίας, με εξαίρεση τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν υπάρχει στην παρούσα Βουλή. Έχουν εξαφανιστεί όλοι.
Όσοι διετέλεσαν Υπουργοί Εθνικής Άμυνας. Άλλοι με την θέληση τους και άλλοι με τη θέληση του Ελληνικού λαού. Και αυτό καταδεικνύει μάλλον ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή ως προς την καθαρότητα, ως προς τη διαφάνεια.

Συνυπεύθυνη η κυβέρνηση της ΝΔ
Εκεί θα βασιστεί προφανώς ο κος Άκης Τσοχατζόπουλος.
Θα πει “δεν ήταν σκάνδαλο”. Γιατί εάν ήταν σκάνδαλο, δυο Υπουργοί οι οποίοι τον ακολούθησαν θα είχαν φέρει το θέμα στη Βουλή. Εκεί θα πάει.
Έχω την αίσθηση ότι σαφέστατα εδώ επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.
Όχι μόνο δεν το απέκρουσαν αλλά έδωσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 700 και πλέον εκατομμύρια σε κάτι το οποίο δεν είχαν πάρει στα χέρια τους.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται, 2 δισ.,επαναλαμβάνω,1.300.000.000 και 700.000.000.
Μέχρι χθες η Ν.Δ., από επίσημα χείλη, έλεγε ότι “εμείς δεν έχουμε εκταμιεύσει καθόλου λεφτά”.
Βγαίνει λοιπόν από την επίσημη δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μέσα στο Κοινοβούλιο, όχι απλώς αλληλογραφία, μέσα από το Κοινοβούλιο, ότι είχαν δοθεί αυτά τα τεράστια ποσά.
Γιατί δόθηκαν τώρα; Μην κοροϊδευόμαστε. Γιατί όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν έναν φόβο προς τους ισχυρούς. Εφοβούντο το ένα και το άλλο, την κα Μέρκελ και πως θα δυστροπήσει η κα Μέρκελ.

Μας υποχρέωσε η Γερμανία
Η κα Μέρκελ μας ανάγκασε να τα πάρουμε τα Υποβρύχια όπως είναι. Η κα Μέρκελ αποφάσισε ότι πρέπει να φύγουν από εδώ οι επιχειρήσεις, από τα Ναυπηγεία. Τους κάναμε τη χάρη και βρήκαμε έναν απίθανο Λιβανέζο, σε μια εταιρεία μαϊμού με κεφάλαια κάτω από 1.000 ευρώ να τα δώσουμε. Όλα αυτά λοιπόν καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται. Και επειδή ξέρω και το θέμα της εκπομπής σας, είναι ακριβώς ο ίδιος ο λόγος που δεν πάει η Ελλάδα να «χτυπήσει το χέρι» για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. 
Μπράβο μας που έχουμε επιτρέψει σε άλλες χώρες όπως το Ισραήλ να έχουν πάρει τα χρήματα τους εδώ και πάρα πολύ καιρό και εμείς να «σφυρίζουμε» αδιάφορα για το θέμα.
Είναι η μοίρα δυστυχώς της Ελλάδος, οι πολιτικοί της να εξαρτώνται από τον εκάστοτε ισχυρό.

Νιώθει την αδικία ο Ελληνικός λαός
Ο Έλληνας πολίτης δεν διψάει για αίμα, απλώς βλέπει το δικό του αίμα να χύνεται στους δρόμους και δεν βλέπει δίπλα εκείνον που του το έκλεψε. Αυτή είναι η ουσία.
Και ελάτε να κάνουμε λοιπόν ένα μικρό φλάς μπακ.
Πρώτον, υπόθεση Βατοπεδίου. Κοινή υπόθεση και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.
Ξεκίνησε από Δρύ και κατέληξε με αυτούς που κατέληξε.
Siemens, από κοινού και οι δύο. Υποβρύχια, από κοινού και οι δύο.
Τα αλλοιωμένα νούμερα που δώσαμε εις την Ευρώπη. Το ίδιο πράγμα κάναμε για να μπούμε στην ΟΝΕ επί Σημίτη. Το ίδιο πράγμα κάναμε και επί Καραμανλή.
Σε όλα τα σκάνδαλα ή αταξίες, πείτε το όπως θέλετε, δεν θέλω να έχω υπερθετικούς βαθμούς, είναι ανακατεμένοι και οι δύο. Αυτοί είναι “σιαμαίοι”. Είναι “δίδυμοι”.
Και γι’ αυτό λοιπόν δεν μπορούν να Κυβερνήσουν και γι’ αυτό ο λαός σήμερα σε όλες τις δημοσκοπήσεις στην κάθε μια ξεχωριστά τους δίνει ποσοστό κάτω από το Φ.Π.Α. κάτω από 23%.

Παραγράφονται τα σκάνδαλα
Ήρθαν από κοινού τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ψήφισαν το Σύνταγμα του 2001 και είπαν: “Mόνο δύο κοινοβουλευτικές περιόδους”. Δηλαδή δεκαοχτώ μήνες στην ουσία. Μετά δεν μπορείς. Θα πηγαίνουμε στο δικαστικό συμβούλιο και εκείνο θα τις παραγράφει. Όπως παρεγράφηκε το Βατοπέδι. Παρεγράφηκε η SIEMENS. Τώρα προσπαθούν να “τεντώσουν” παραγράφους του Νόμου, για να ψάξουν το μαύρο χρήμα. Πόσο θ’ αντέξει αυτό;
Φταίνε τα δύο μεγάλα κόμματα και τ’ άλλα κόμματα που ήταν τότε στη Βουλή και ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας του συντάγματος. Ο μόνος που ψήφισε κατά ήταν ο Καρατζαφέρης ο οποίος διέβλεπε το τι θα ερχόταν.
Είπε ποτέ ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή για τα αλλοιωμένα στατιστικά που στείλαμε τότε στη Eurostat ; Δεσμεύθηκε στη Βουλή; Που είναι; Που είναι η Βουλή; Πάει η υπόθεση παρεγράφη. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν μπορούν να κάνουν. Είναι σε μια “τραμπάλα” πάνω και ο ένας και ο άλλος.

Καμία υποχώρηση στα Σκόπια
Κάποια πράγματα τα πήραν άλλες χώρες αλλά δεν τα πήρε η Ελλάδα. Ποιος θα τα διεκδικήσει; Θυμάστε τον κ. Καραμανλή με τον κ. Σρέντερ; Να του λέει “Macedonia”, “Macedonia”, “Macedonia” κι εκείνος να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, τη θυμάστε τη σκηνή. Τώρα βλέπετε τι γίνεται με τον κ. Παπανδρέου και την κ. Μέρκελ. Έχετε δει ποτέ την εικόνα; Δηλαδή πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος, αυτή η δομή, αυτή η προσωπικότητα, θα πάει να χτυπήσει το χέρι στην κ. Μέρκελ; Όχι μην περιμένετε να διεκδικήσει. Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και να μην εξαρτάται η πορεία τους από τις άλλες δυνάμεις. Ότι πρέπει, πρέπει. Ότι κατορθώσουμε και πάρουμε, με αυτά τα κεφάλαια μηδενίζεται το δημόσιο χρέος. Αλλάζει η πορεία του τόπου.
Δυστυχώς όμως, η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν θέλει να αναδειχθεί από την ψήφο του Ελληνικού λαού αλλά από τις μεγάλες υπερδυνάμεις. Επειδή όμως εγώ δεν έχω σχέση με όλους αυτούς - μου είπε προχθές από μια υπερδύναμη ο πρέσβης, “καλά θέλετε να κυβερνήσετε χωρίς να έχετε σχέση μαζί μας;” Και του είπα, “δεν με ενδιαφέρει”. 

Γιατί δεν μετέχω σε συγκυβέρνηση
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, αλλιώς να αφήσουν, να παραμερίσουν μπροστά από εκείνους που δεν είχαν συμμετοχή. Ξεκάθαρα πράματα. Να πάω σε μία κυβέρνηση τώρα όπως είναι τα πράγματα, να κάνω τι; Μπορώ να εφαρμόσω τίποτα από το σχέδιό μου; Όχι. Άρα.. Να κάνουν αυτοί οι δύο κυβέρνηση, που ταιριάζουνε τόσο πολύ, που’ χουν δώσει κοινές απαντήσεις για τα θέματα, αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν στα σκάνδαλα, αυτοί που έκαναν τα ίδια λάθη, τα ίδια ανομήματα, να προσπαθήσουν, ..κι έτσι ο ελληνικός λαός να καταλάβει, να τελειώσουμε “άπαξ διαπαντός”..
Επιμένω ακόμα ότι ο διάλογος είναι καλό πράγμα και δεν βλάπτει. Αλλά όταν θεσμικά προσβάλλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας –προχθές ήμουνα μαζί του- καλεί και δεν πάνε οι μισοί πολιτικοί αρχηγοί, είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί και δεν πάει ο άλλος; Που τα ακούσαμε αυτά τα πράγματα;
Όπως διαφωνώ με το γιαούρτωμα, όπως διαφωνώ με το ‘’δεν πληρώνω’’, με την οποιαδήποτε γενική ανταρσία, που μπορεί να οδηγήσει τη δημοκρατία σε μεγάλες περιπέτειες. Πρέπει να’ μαστε σοβαροί, και να’ μαστε υπέρ του διαλόγου. Δεν έχασε κανείς ποτέ απ’ το διάλογο και τις συμβουλές. Και θα σας ρωτήσω: Θυμάστε καμία ομιλία του προσκεκλημένου σας σήμερα στη Βουλή, χωρίς προτάσεις; Μόνο να ακυρώνω καταστάσεις; Ναι, αλλά με πρόταση, δεν υπήρχε ποτέ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πάντα έχω προτάσεις. Μακάρι να κάνουν κι άλλοι προτάσεις. Ακούω τον κο Σαμαρά που λέει ‘’άλλο μείγμα πολιτικής’’ την έχετε ακούσει τη φράση; Ποιο είναι το μείγμα; Περισσότερο ζάχαρη και λιγότερο καφές; “Τι”; “Πως”; Ποια είναι η πρότασή του; Όταν η ΝΔ έδωσε 28 καυτά δισ στο τραπεζικό σύστημα χωρίς να εξασφαλίσει ότι τα κεφάλαια αυτά θα περάσουν στην αγορά; Τι συζητάμε τώρα;


Πιο επιθετική η Τουρκία
Νομίζω ότι υπάρχει μια εντεινόμενη επιθετική διάθεση της Τουρκίας. Φάνηκε από τον αντιπρόεδρο του κου Ερντογάν ο οποίος ήταν προσβλητικότατος. Μας είπε ζητιάνους, μας είπε πτωχευμένους, κι όλα αυτά τα πράματα. Οι κυβερνήσεις –κακά τα ψέματα- της Ελλάδος τα περισσότερα χρόνια, εκτός κι αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν από φιλοαμερικανικές μέχρι καθαρά αμερικανικές. Μην περιμένετε λοιπόν αντίσταση απ’ αυτές τις κυβερνήσεις. Αυτές άγονται και φέρονται κατά τη βούληση των αμερικάνων, κι είναι τεράστιο θέμα. Σήμερα ο αμερικανός δημιούργησε όλη αυτή την αναστάτωση  στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, μόνο και μόνο για να μπορέσει να διεμβολίσει το Ιράν. Το Ιράν όπως γνωρίζετε έχει Σιίτες οι οποίοι υπάρχουν και στο Λίβανο, και προσπαθεί να προσεταιριστεί τους Σουνίτες, για να παν οι Σουνίτες να φαν τους Σιίτες.
Και σ’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να συμμετέχω εγώ. Και πρέπει να συμμετέχω με όλα μου τα αεροδρόμια. Δεν φτάνει τη Σούδα την οποία έχουμε εκχωρήσει στους αμερικανούς, η πρώτη εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, είναι αυτή στους αμερικανούς της Σούδας.
Και αν δεν το πιστεύετε, πηγαίνετε με δημοσιογράφους να μπείτε μέσα. Ή ας πάει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος να μπει μέσα, κι αν μπει..


Δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου από το ευρώ
Δεν μας διώχνουν από το ευρώ, ότι και να κάνουμε. Αύριο το πρωί, εμείς να πάμε να πούμε “φεύγουμε”, δεν μας αφήνουν. Γιατί αν φύγει μια χώρα από το ευρώ, το ευρώ θα κατρακυλήσει και θα πάει στο μισό του δολαρίου και θα αλλάξει η παγκόσμια οικονομική ισορροπία. Αυτή τη στιγμή λοιπόν εξυπηρετείται το ακριβό ευρώ, αυτό το μεσαίο δολάριο το οποίο μπορεί να κάνει εξαγωγές, και το χαμηλό γουόν της Κίνας. Εάν γίνει αυτή η ανακατωσούρα αλλάζει ο αριθμός κι ο ρυθμός των εξαγωγών εισαγωγών.
Εάν ήξερε η Ελλάδα τη δύναμή της θα πήγαινε διαφορετικά να τη διεκδικήσει στη Γερμανία.

Για την αναδιάρθρωση χρέους
Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης