Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ 9 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ


Αθήνα, 29 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ 9
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Δ. Σταυρόπουλος: Η χθεσινή σας ομιλία φάνηκε σαν ένα "σωσίβιο" ή δεκανίκι στον Α. Τσοχατζόπουλο.

Γ. Καρατζαφέρης: Τα δύο κόμματα έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι να τα φορτώσουν όλα στον Άκη. Για να γλυτώσει το τότε ΚΥΣΕΑ -το οποίο αναφέρεται στην παραγγελία της εισαγγελέως ΣΔΟΕ και στο οποίο συμμετέχει το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο και δυο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Παπανδρέου) και η ΝΔ για να μην ελεγχθεί η περίοδος Σπηλιωτόπουλου και Μεϊμαράκη. Αυτό είναι αισχρό, πρόστυχο και ιταμό. Εγώ είπα να ελεγχθεί όλη η περίοδος, από τον Άκη μέχρι σήμερα, τον Βενιζέλο. Τι πιο δημοκρατικό και δίκαιο; Απλώς οι δυο είχανε συμφωνήσει να βγουν έξω όλα τα στελέχη τους και να τα ρίξουν στο πολιτικό "πτώμα". Από που ήμουν λοιπόν "δεκανίκι"; Αν διαβάσετε τις "φυλλάδες" της ΝΔ, ίσως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα. Όλος όμως ο σοβαρός Τύπος, ακόμα και το Βήμα on line με το οποίο δεν διατηρώ τις καλύτερες σχέσεις, σήμερα έχει ένα πλήρες ρεπορτάζ. Δυστυχώς οι δυο μεγάλοι που έχουν την επιρροή στα μέσα ενημέρωσης, πήγαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.
Η ΝΔ πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο γιατί την χάρισε στο ΠΑΣΟΚ. Η εισαγγελέας είχε συμπεριλάβει όλο το ΠΑΣΟΚ. Όταν αναφέρεται σε ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου και όλου του ΚΥΣΕΑ αυτό σημαίνει Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Β. Παπανδρέου, Λαλιώτη, Χρυσοχοΐδη, Βενιζέλο, Γ. Παπαντωνίου και ένα, δυο ακόμα. Για ποιο λόγο τους την χάρισε η ΝΔ; Θα μπορούσαμε να είχαμε το ΠΑΣΟΚ στην γωνία και θα μπορούσε να γίνει ανατροπή ανάλογη του ΄89 -τηρουμένων των αναλογιών-. Και τώρα τι έκαναν; "Κλείδωσαν" όλους αυτούς και τα έριξαν στον Άκη. Ας του κάνουν ότι θέλουν του Άκη, αλλά γιατί να εξαιρέσουν όλους τους άλλους; Αυτή η συμφωνία είναι που ενόχλησε και άρχισε ο κ. Μεϊμαράκης να λέει αηδίες και ανοησίες από το πουθενά. Αν ίσχυαν όλα αυτά που είπε χθες τότε γιατί όλο το καλοκαίρι του 2008 που εγώ του έλεγα ότι "θα σε κλείσω φυλακή αν πάρεις μια οβίδα, ένα πυρομαχικό του Leopard, ένα ευρώ ακριβότερο από την Τουρκία", δεν με ξεμπρόστιαζε; Να μου πει: "τι είναι αυτά που λες; χθες δεν μου έλεγες άλλα;". Για όλη την διάρκεια που αναφέρεται ο κ. Μεϊμαράκης έχουμε ερωτήσεις "κεραυνούς". Έχουμε δηλώσεις του τότε Εκπροσώπου μας, του κ. Βελόπουλου που μιλάει εναντίον. Και θέλω να μου πείτε αν όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μια μέρα που ήμουν υπέρ των Γερμανών.

Δ. Βερύκιος: Θυμάμαι κ. Πρόεδρε την μέρα που κουνούσατε το δάχτυλο στον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας του αυτά που είπατε προηγουμένως. Για τις οβίδες και τα πυρομαχικά των Leopard. Τότε είχε βγει έξω στα πηγαδάκια των δημοσιογράφων και μας έλεγε ότι θα σας "πλακώσει" στο ξύλο όπου σας δει. Ήταν τόσο εκνευρισμένος. Τότε δεν είχε κάνει καμία δήλωση ο Μεϊμαράκης ότι σας είχε πει για τα υποβρύχια...

Γ. Καρατζαφέρης: Μετά την θεσμική συνάντηση που είχα τότε στο ΥΠΕΘΑ όπως και σε άλλα υπουργεία, έδωσε καμιά διαρροή ο κ. Μεϊμαράκης; Αυτές είναι παλιανθρωπιές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αυτά τα κόλπα που έκανε στο Κάραβελ τότε με την αλλαγή ηγεσίας. Τα ίδια κόλπα, οι ίδιες βρομιές. Έχουμε μια σειρά ερωτήσεων που ήμασταν εναντίον. Προσπαθεί να μας πείσει ότι ήμασταν υπέρ. Προκαλώ όποιον θέλει να βγάλει τις ερωτήσεις των βουλευτών μου. Πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια, άξια του ανδρός. Εφόσον ήμουν πάντα εναντίον όλων των γερμανικών προμηθειών πως να είμαι υπέρ για τα υποβρύχια; Για τις τορπίλες δε, υπήρξε μια ερώτηση του Βελόπουλου που έλεγε: "αφού τα παίρνετε τα υποβρύχια, τα παίρνετε γυμνά;". Χθες ο κ. Θ. Γιαννόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, κολλητός φίλος του Β. Μεϊμαράκη, της ίδιας τάσεως στην ΝΔ, είπε: "Αφήσατε γυμνά τα υποβρύχια και δεν είναι αξιόμαχα γιατί δεν πήρατε τορπίλες".

Δ. Βερύκιος: Και ο Γιαννόπουλος έχει δίκιο και εσείς σε ό,τι αφορά την ιστορική αλήθεια. Ότι δεν υπάρχει δήλωση δική σας, ούτε και off the record, εγώ που είμαι στο στρατιωτικό ρεπορτάζ, δεν γνωρίζω όλο αυτό το διάστημα ότι υπήρξε η παραμικρή αιχμή. Όμως είναι ιδιαίτερα φορτισμένο το κλίμα και η ψυχολογία των πρωταγωνιστών. Και όταν εσείς λέτε να μπουν όλοι στο κάδρο και ο κ. Μεϊμαράκης μην ξεχνάτε ότι έχει και το αγκάθι, την κατάθεση Βασιλάκου.

Γ. Καρατζαφέρης: Μα τα έχει πει στον ανακριτή ο κ. Βασιλάκος. Εγώ λέω: "Αφήστε με εμένα. Πάρτε την κατάθεση των στενών συνεργατών του, όπως του κ. Βασιλάκου για το πως χειρίστηκε την υπόθεση τότε ο κ. Μεϊμαράκης, τότε που είχαμε εμείς το "πάνω χέρι". Τα αντισταθμιστικά, που πληρώσαμε 700 εκατ. ύστερα. Τα λέγαμε "πλωτά φέρετρα" και την περίοδο της ΝΔ πληρώσαμε 700 εκατ. στους Γερμανούς. Επειδή τους κυνηγάει η αλήθεια και κάποια μέρα θα καθίσουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, προσπαθούν να "πετάνε πέτρες" παντού. Ατύχησε όμως ο κ. Μεϊμαράκης, γιατί εγώ ήμουν πάντα ενάντια σ΄ αυτή την κατάσταση. Και εγώ δεν έχω ψευδώνυμα. Γιατί στην πιάτσα τον λένε "προστάντζα"; Επειδή προτρέχει; Μάλλον γι΄ αυτό τον λένε έτσι. Αυτό απέδειξε άλλωστε και με τις χθεσινές του δηλώσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα παραπεμφθεί. Εγώ πιστεύω τον έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή, είπαν όμως "εμείς όμως πρέπει να κάνουμε κάτι να κοροϊδέψουμε τον Ελληνικό λαό και στήνουμε αυτήν την ιστορία". Αν ήταν εντάξει η ΝΔ, είχε την ευκαιρία να ρίξει το ΠΑΣΟΚ τώρα. Το είπε και ο κ. Τσοχατζόπουλος χθες: "προσέξτε τον αυτόεγκλωβισμό που κάνετε". Τους ενόχλησε που τους είπα ότι όλο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι μέσα και 2 πρωθυπουργοί με εντολή εισαγγελέα. H ΝΔ τους την χάρισε. Όταν εγώ τους είπα "το 2000 τις εκλογές τις κέρδισε η ΝΔ και βγήκε πρωθυπουργός ο Σημίτης", με διώξανε. Τώρα που τους λέω ότι την χαρίσατε στο ΠΑΣΟΚ πάλι λένε προβοκάτσιες. Ίδιοι είναι, δεν αλλάζουν. Αλλά εγώ είμαι από εκείνο το υλικό που δεν κωφεύω, δεν γέρνω. Θα τους ρίξω όλη την αλήθεια κατάμουτρα, και στον Σαμαρά και στον Μεϊμαράκη και σε όλη αυτή την "παρέα" η όποια προδίδει τα όνειρα του NεοΔημοκράτη. Και αυτά που είπα εγώ χθες στην Βουλή, τα είχε πει ο κ. Καμμένος. Δεν είπα ούτε μια λέξη περισσότερο. Καλώ οποιοδήποτε σοβαρό μελετητή να ψάξει στα πρακτικά της Βουλής. Αλλά τους ρώτησα στη ΝΔ αν συμφωνούν με τον εισηγητή τους, τον κ. Καμμένο. Πετάχτηκε ο Γιαννόπουλος και είπε "ναι". Είπα λοιπόν: "Ελάτε να υπογράψουμε νέα παραπομπή για να πάει όλο το ΠΑΣΟΚ μέσα". Αλλά δυστυχώς το μάζεψε ο Σαμαράς και η παρέα του γιατί φοβόντουσαν την περίοδο Σπηλιωτόπουλου-Μεϊμαράκη. Τώρα γιατί φοβούνται τόσο πολύ αυτή τη περίοδο; Γι΄ αυτό, πρέπει να απολογηθεί ο κ. Σαμαράς.

Δ. Βερύκιος: Φοβούνται προφανώς τόσο πολύ, γι΄ αυτό και ένας πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΔ έχει βάλει πωλητήριο στο σπίτι του, το εξοχικό στις Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης