Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ


            Αθήνα , 18 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Παρουσία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας (16/3/2011). Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε τα εξής:

Για τη μεταπολίτευση
Η χώρα περνάει κινδύνους και οι κίνδυνοι είναι και σοβαροί και μεγάλοι. Δεν είναι εύκολη υπόθεση εκεί που βρίσκονται τα πράγματα. Εκεί που τα έφτασαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Τσακώνονται στη Βουλή και προσπαθώ να τους βάλω μυαλό. Ως “παιδονόμος” λειτουργώ εκεί μέσα. Βρίζονταν για δύο ώρες για το ποιος φταίει. Μα όποιος κι αν φταίει περισσότερο  ή λιγότερο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί υπήρξαν αυτοί.
Που είναι σήμερα η Ελλάδα; Η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά. Αν αύριο το πρωί δημιουργηθούν οι παγκόσμιες προϋποθέσεις και δεν υπάρχει από πουθενά η δύναμη αντλήσεως κεφαλαίων, η Ελλάδα θα πεθάνει. Εκεί κατάφεραν και έφτασαν τα πράγματα. Και τι παρέλαβαν αυτοί οι δύο. Το 1974 παρέλαβαν την πιο ανθηρή οικονομία της Ευρώπης. Να σας θυμίσω ότι περισσότερο από 20 χρόνια, η χρυσή λίρα είχε 300 δραχμές και το δολάριο 30. Σήμερα η χρυσή λίρα έχει περάσει τις 100.000 δραχμές. Αυτή η πτώχευση είναι προϊόν του ΠΑΣΟΚ και της Νέα Δημοκρατίας.
Κυβερνήσεις ελεγχόμενες, κυβερνήσεις εξαρτώμενες, κυβερνήσεις φοβικές. Κυβερνήσεις που δεν μπορούσαν να αντλήσουν δύναμη από τον πατριωτισμό, αλλά κατέφευγαν στις αυλές των ισχυρών. Αυτά τα πράγματα είδα το 2000, όταν διαπίστωσα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό που προέκυψε. Και τόλμησα να το πω. Ότι εδώ τα πράγματα είναι ανάποδα. Και αντί να μου πούνε “μπράβο που τόλμησες και το είπες και μας άνοιξες τα μάτια”, μου είπε ο κ. Καραμανλής “πήγαινε δεν μας κάνεις, βλέπεις πολλά”. Εγώ έβλεπα, εκείνος τότε δεν έβλεπε πέρα από τη μύτη του και τώρα είναι μόνος του “εξόριστος” στη Ραφήνα.

Για την πτώση του δικομματισμού
Σήμερα υπάρχει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Τα δύο κόμματα που ασέλγησαν και διέφθειραν την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ έχουν πλέον γίνει μια ελάχιστη μειοψηφία. Και τα δύο μαζί δεν πιάνουν το 45%, ποσοστό που κάποτε το έπιανε άνετα το ένα κόμμα από μόνο του. Γιατί υπήρξε ο καταλύτης που άλλαξε, που διέσπασε τον δικομματισμό και φαντάζει ως η ανερχόμενη ελπιδοφόρος δύναμη. Κι αυτή η δύναμη είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.

Για τα Ταμεία των κομμάτων
Δημοσιεύθηκε πριν από 10 μέρες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οικονομική κατάσταση των κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε εκατομμύρια στο δημόσιο. Έχουν μπει μέσα. Έχουν πάρει προκαταβολές πέντε και έξι ετών. Δηλαδή μπατάρισαν οικονομικά. Το ίδιο και τα κόμματα της αριστεράς. Το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ήταν το δικό μας κόμμα. Που όχι μόνο δεν χρωστάμε στις τράπεζες αλλά δώσαμε και 1.000.000 ευρώ για τους Έλληνες που είχαν πρόβλημα.



Για το σκάνδαλο SIEMENS
Διαπιστώνετε πόσο “τακίμια” είναι ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου, και πόσο σήμερα μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Σήμερα (σ.σ.:16/3) στριμώχτηκαν πολύ στη Βουλή. Και ο μεν, έβαλε το “κεφάλι κάτω” και παραμίλαγε και ο άλλος κατέφυγε σε ύβρεις και στο τέλος το έβαλε στα πόδια. Ποια είναι η πραγματικότητα; Από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τα έφαγαν στη SIEMENS. Ήταν πολλά τα λεφτά. 100.000.000 έβγαλε το δικαστήριο της Γερμανίας ότι μπήκαν στα κομματικά ταμεία. Κι ενώ λοιπόν υπήρξε μια Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, όπου ο Κώστας Αϊβαλιώτης έκανε εξαιρετική δουλειά και ήρθε το πόρισμα στη Βουλή χρειάζεται μια απλή διαδικασία. 60 βουλευτές να υπογράψουν για να γίνει η Προανακριτική Επιτροπή που είναι και πιο δύσκολη. Γιατί έχει ρόλο εισαγγελέα. Και μπορεί να βγάλει και να αποκαλύψει πράγματα. Δύο μήνες έχει που βγήκε το πόρισμα. Και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μαζί “ποιούν την νήσσαν”. Και νόμιζαν ότι θα περάσει έτσι. Τους προκάλεσα σήμερα, εσείς που κόπτεστε για τη διαφάνεια γιατί δεν φέρνετε το θέμα στη Βουλή; Και δεν απάντησε ο Πρωθυπουργός, έκανε πως δεν άκουσε. Ο δε κ. Σαμαράς, έκανε κάτι χειρότερο. Το έβαλε στα πόδια και έφυγε. Αυτή είναι η διαφορά. Και όλοι ξέρουν ποιος είναι “λαγός”, και ποιος είναι ταγός.

Για την κοινωνική αδικία
Οι κλέφτες δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Οι κλέφτες πρέπει να πάνε στον Κορυδαλλό. Όποιος και να’ ναι. Όσο ψηλά και να στέκεται. Δεν δέχομαι να βλέπω άνεργο παιδί 5 και 6 χρόνια. Δεν δέχομαι να βλέπω συνταξιούχο που να μην έχει να πάρει τσιγάρα. Δεν δέχομαι να υπάρχουν οικογένειες που προσπαθούν με μια φρατζόλα ψωμί να τη βγάλουν για μια εβδομάδα. Δεν δέχομαι 2.500.000 Έλληνες να ζουν με πείνα και τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να γεμίζουν τις καταθέσεις τους από τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Η αποκατάσταση του δικαίου είναι πρωταρχικός στόχος του ΛΑ.Ο.Σ.

Για την εξωτερική μας πολιτική
Είναι θέμα τιμής για εμάς. Θέλουμε μια Ελλάδα που δεν θα σκύβει το κεφάλι στα Σκόπια. Μια Ελλάδα που θα έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Μια Ελλάδα που δεν θα δανείζεται αλλά θα είναι υπερήφανη! Τα δύο κόμματα, μετέτρεψαν αυτόν τον υπέροχο λαό σε ραγιάδες. Σε προσκυνημένους. Που φοβόμαστε να σηκώσουμε το ανάστημα εις τον Ερντογάν. Και επιτρέπουμε στον υπουργό του τον κ. Νταβούτογλου να παίζει τον υπουργό Βορείου Ελλάδος. Να φοβόμαστε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν όπως την ΑΟΖ, κάτι το οποίο θα άλλαζε το μέλλον της Ελλάδας.

Για τις προσχωρήσεις νέων στελεχών στο ΛΑ.Ο.Σ
Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Έχουμε το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό. Έχουμε όμως ένα τεράστιο πρόβλημα. Και το οποίο πρέπει να ομολογήσω. Δεν χωράμε πλέον. Είναι τέτοιος ο συνωστισμός από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που έρχονται στο κόμμα, που δεν ξέρουμε με μια σειρά να τους ανακοινώσουμε. Έχουμε μια μεγάλη εισπήδηση στο κόμμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε ακόμα κι από την αριστερά. Είμαστε το κόμμα ομπρέλα. Για κάθε σκεπτόμενο πατριώτη. Για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Είμαστε έτοιμοι, δεν χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου, μπορούμε από αύριο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Το ερώτημα είναι πότε θα γίνουν εκλογές. Μην είστε σίγουροι ότι οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική ημερομηνία, σε δυόμιση χρόνια. Θα γίνουν πολύ ταχύτερα. Και θα δείτε την κοινοβουλευτική ομάδα ΛΑ.Ο.Σ όχι μόνο να διπλασιάζεται, αλλά θα είναι πλέον θέμα τιμής να κυβερνήσουμε τη χώρα.


Για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου
Ο κύκλος έκλεισε μέσα στη Βουλή για το Βατοπέδι, όταν η διερεύνηση δεν μπόρεσε να αποδείξει τίποτε. Έκρινα σκόπιμο ότι  έπρεπε να δείξω στους Έλληνες, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι στο Άγιο Όρος ζούν λωποδύτες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πήγα προσκυνητής εις τη μονή Βατοπεδίου. Κι εμείς τότε στην αντάρα είπαμε πράγματα υπερβολικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κι ακολουθώντας πάντα τη ρήση του Σωκράτη, «το μεταβάλλειν γνώμην εστί φιλοσοφείν», μη μένοντας σε αγκυλώσεις του χθες για να προσδιορίσουμε το αύριο, έψαξα σε βάθος. Και λέω “τι είναι επιτέλους αυτή η Μονή;” Και πάνω απ’ όλα “τι είναι ο ηγούμενός της”. Την απάντηση την πήρα από δύο εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες. Όταν προσκυνητής εις τη Μονή αυτή πηγαίνει ο Βασιλιάς της Αγγλίας ο Κάρολος, κι όταν εξομολογητής του Πούτιν είναι ο Εφραίμ, είσαι αναγκασμένος να κάνεις δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσεις.

Μέχρι πριν ένα χρόνο μας έλεγαν ακραίους. Δεν τους βγήκε. Τώρα αρχίζουν και βρίσκουν νέες καταστάσεις για να δημιουργήσουν ανάχωμα. Να θυμάστε ένα πράγμα. Ότι ουδέποτε δεν ήμουν με τον Αχιλλέα. Αλλά ήμουν πάντα με τον Οδυσσέα.

Για τον πατριωτισμό
Σήμερα είμαστε το κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σήμερα ο πατριωτισμός έχει επιστρέψει. Τον κάναμε «μόδα». Κι αύριο το πρωί θα είναι το σύνολο του Ελληνικού λαού. Ετοιμαστείτε για καλύτερες ημέρες. Ετοιμαστείτε να δείτε αποτελέσματα που δεν φαντάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης