Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS


Αθήνα, 21 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

Τα κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens ήταν τα εξής:

Αηδία!
Τόσος θόρυβος, τόσα πρωτοσέλιδα και τόσα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων για να εγγραφεί σήμερα και να μιλήσει για την υπόθεση της Siemens το 3% των βουλευτών!
Ακούστηκε ότι είναι συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Το όλο σκάνδαλο δηλαδή ήταν το πολύ βολικό του Αλογοσκούφη και του Μαρκογιαννάκη!

Όλα αυτά αναδύουν αηδία και δεν ξέρω εάν γίνονται για να εξευμενίσουμε την κα Μέρκελ –συμπτωματικά σήμερα!- αλλά αποτελούν όνειδο για το ελληνικό Κοινοβούλιο!
Η Εξεταστική τόσον καιρό μπόρεσε και βρήκε μόνο ένα μικρό κομματάκι του σκανδάλου, τον ΟΤΕ και το C4i. Ανικανότητα είναι αυτό ή κάτι χειρότερο;
Πού είναι οι πομπώδεις δηλώσεις του κ. Παμπούκη για διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία;

\Βγάλαμε ένα ουσιαστικά απαλλακτικό πόρισμα για το όλο σκάνδαλο, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νομικοί της SIEMENS και από κατήγοροι να βρεθούμε κατηγορούμενοι τώρα! Θα μας ζητάνε κι από πάνω!

Εξετάστηκε γιατί η SIEMENS αποτελεί μονοπώλιο σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής της χώρας; Γιατί οι τομογράφοι είναι μόνο SIEMENS στα νοσοκομεία;
Πού είναι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που βρήκε η γερμανική δικαιοσύνη ότι πήγαν σε κόμματα; Εμείς βρήκαμε μόνο το 1 του Τσουκάτου και τα ψυχία του Μαντέλη! Κανένας ταμίας κόμματος δεν ήρθε εδώ να μας πει τι έγινε με τα 100 εκατομμύρια!
Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη στην Επιτροπή να έρθει ο Μητσοτάκης. Από αύριο σε αύριο πήγαινε η απάντηση και τελικά δεν ήρθε! Δεν ήρθε, γιατί ο Μητσοτάκης θα μίλαγε και δεν έπρεπε να ακουστεί, στα πλαίσια του συμψηφισμού!
Ο Σημίτης δεν έπρεπε να έρθει που οι πιο κοντινοί του άνθρωποι ήταν ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης;

Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να έρθει που, επί πρωθυπουργίας του, έγινε μία σειρά παρανομιών;

Ήρθε όμως ο Κεφαλογιάννης και είπε ότι, όταν ήταν Υπουργός Μεταφορών, δεν ήθελε να πάρει από τη SIEMENS και έδωσε οδηγία στον διοικητή του ΟΤΕ, όμως οι μη αρμόδιοι, ως προς το αντικείμενο, θεσμικοί παράγοντες, οι Αρχηγοί των Κομμάτων, έδωσαν απευθείας αντίθετη εντολή.
Φέρνετε έτσι τα πράγματα ώστε να μην ενοχληθεί κανείς.

Ο Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται τώρα στην τακτική δικαιοσύνη ενώ πριν 10 ημέρες στην υπόθεση των υποβρυχίων, για ανάλογες κατηγορίες, πήγε με τη διαδικασία της Προανακριτικής.

Τι άλλαξε στο σκεπτικό μέσα σε 10 ημέρες; Είναι εξαιρετικά λυπηρό και μπαίνουμε έτσι στον πειρασμό κάποιοι από εμάς να κατεβούμε στην πλατεία.
Παρεμπιπτόντως, έχουν έρθει στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τόσες υποθέσεις, με τις οποίες δεν έχει ασχοληθεί η Βουλή!
Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να πάει χαμένο στην υπόθεση της SIEMENS; Γιατί δεν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε από τον Ιανουάριο; Παρά φέρνετε τώρα, τέλος Ιουλίου –και σε μια ημέρα κρίσιμη για την επιβίωση της Ελλάδας που δεν θα ασχοληθεί κανείς με τη SIEMENS- ένα αίτημα στη Βουλή, το οποίο θα δώσει στη Δικαιοσύνη ένα υλικό με το 0,5% της υπόθεσης, για να αποφασιστεί εάν θα γίνει προανακριτική. Και ύστερα, εάν ναι, να γυρίσουμε το Σεπτέμβρη να γίνει μία Προανακριτική-εξπρές μέχρι τον Οκτώβρη που παραγράφεται η υπόθεση!

Γιατί να μην υποθέσει κάποιος ότι είναι «μαγειρεμένη» η υπόθεση;
Δεν ψάξαμε αυτά που έτσουζαν! Δεν ψάξαμε το βρώμικο χρήμα ούτε καν χρήματα που βρέθηκαν σε κάποιους λογαριασμούς που άνοιξαν από τύχη και δεν δικαιολογούνταν!
Κουκουλώσατε το σκάνδαλο της SIEMENS, όπως και αυτό των υποβρυχίων! Δεν θα ντρέπεστε αύριο; Δεν αφήνετε ακάλυπτη τη συνείδησή σας όλοι εσείς που σε λίγο θα ψηφίσετε ότι όλο το σκάνδαλο της SIEMENS ήταν ο Αλογοσκούφης και ο Μαρκογιαννάκης;
Στα καφενεία, που δεν μπορείτε εσείς πια να πάτε, ακούγεται ότι ο Μαρκογιαννάκης είναι ο άνθρωπος της Ντόρας και ο Αλογοσκούφης του Καραμανλή... Γιατί αυτή η επιλογή ΠΑΣΟΚ;
Πολύ πιο βρώμικη και από την υπόθεση της SIEMENS είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η υπόθεση από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Λυπάμαι που αντιμετωπίζεται έτσι το πιο μεγάλο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο!

Εμείς, ο ΛΑ.Ο.Σ., σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και την πλάνη δεν πρόκειται να συμμετέχουμε και αποχωρούμε από την ψηφοφορία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης