Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ EXTRA 3 (13/07/2011)

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ EXTRA 3 (13/07/2011)

«Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φτάσουμε εκεί. Τρομάζει ο κόσμος με το άκουσμα και μόνον της λέξης χρεοκοπία. Αυτό που κατόρθωσε ο κ. Βενιζέλος με την χρήση του όρου, έστω και στα αγγλικά είναι να ξεπεράσει το ρεκόρ του συναδέλφου του κ. Παπακωνσταντίνου σε εκροή εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό λόγω του πανικού».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο Αποκαλυπτικό Δελτίο Ειδήσεων του EXTRA 3 και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαγιάννη.

Επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει προβλήματα.
Επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει άνοδο του χρέους, πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης της αγοράς από τις τράπεζες, αδυναμία ρευστότητας σε μετρητά, αδυναμία πληρωμής των δανείων και των πιστωτικών καρτών, πτώση του χρηματιστηρίου, απανωτά λουκέτα, βαθειά ανεργία. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι διεθνείς Οίκοι. Εφόσον δεν βγαίνω στις αγορές τι νόημα έχει σε ποια κατηγορία με κατατάσσουν; Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω μια απόφαση επιλεκτικής χρεοκοπίας εκτός και αν κάποιοι στην Ε. Ε. βρήκαν ένα σημείο επαφής με τους Οίκους αυτούς και θέλουν να συμβεί αυτό σαν πιστωτικό γεγονός, ώστε να εισπραχθούν κάποια ασφάλιστρα κινδύνου και μετά να μας πουν πως θα αρχίσει να βελτιώνεται η εικόνα της χώρας σιγά-σιγά. Κάποιοι λένε στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση "πέστε τώρα για να μην χάσουμε τα λεφτά και μετά θα βελτιώσουμε την εικόνα σας". Και γι’ αυτό ο κ. Βενιζέλος τώρα αρχίζει και το συζητά σκεπτόμενος πως εφόσον θα γίνει που θα γίνει κάτι τέτοιο, καλύτερα να γίνει τώρα ώστε κοντά στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο αν είναι να πάμε σε εκλογές να έχει αρχίσει να βελτιώνεται η εικόνα της χώρας μας για να έχουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία.

Λείπουν οι ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με τρομοκρατεί το γεγονός πως η Γερμανία με την στάση της για μια ακόμη φορά μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, πάει να προξενήσει ένα μεγάλο πλήγμα στην Ευρώπη. Η άκαμπτη στάση της κας Μέρκελ, θα διαλύσει την Ευρώπη και θα “τσαλακώσει” το κοινό μας νόμισμα. Μαζί του θα συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία όχι μόνον αυτή της Ευρώπης. Με λυπεί το γεγονός πως στην σημερινή Ευρώπη δεν υπάρχουν ηγέτες με ειδικό βάρος. Ο κ. Σαρκοζί δυστυχώς δεν είναι Ντε Γκωλ και η κα Μέρκελ δυστυχώς δεν είναι Αντενάουερ, για να αντιμετωπίσουν με δυναμισμό το πρόβλημα. Αν με ρωτάτε για την λύση που θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, τότε θα σας επαναλάβω πως το μόνο που σήμερα θα μας έβγαζε από την κρίσιμη αυτή κατάσταση, είναι νέο σχέδιο Μάρσαλ. Να μας πουν: "πάρτε τόσα χρήματα και κοιτάξτε να ορθοποδήσετε ενισχύοντας παράλληλα την γεωργία σας την βιομηχανία σας τις εξαγωγές σας και μην δανειστείτε άλλα χρήματα". Αυτό θα έσωζε και την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και την Αμερική γιατί η κατάρρευση θα είναι ντόμινο για όλες τις οικονομίες.

Λύσεις τώρα.
Μεταναστευτικό και έλεγχος εισαγωγών θα μπορούσαν αυτή την στιγμή να μας δώσουν λύση. Να σταματήσουμε αυτή την πρωτοφανή αιμορραγία των χρημάτων που βγαίνουν από την πατρίδα μας, περίπου 12 δισ. ευρώ από τα 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, πέρα από τις άλλες επιπτώσεις στην υγεία και την εγκληματικότητα. Σαν χώρα φτιάξαμε την Αλβανία, τώρα φτιάχνουμε το Αφγανιστάν και δεν ξέρω και γω ποια άλλη χώρα και δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την μεγάλη τρύπα της εκροής των χρημάτων από την πατρίδα μας.
Αν μου έλεγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλω θα τους έλεγα: "πάρτε τους μετανάστες από την πατρίδα μου και εξασφαλίστε τα σύνορά μου ως σύνορα της Ευρώπης". Δεν θέλω ούτε δάνεια ούτε τίποτε άλλο. Θα βλέπατε πως θα τα καταφέρναμε.
Επίσης έχω μεγάλο άνοιγμα στο ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών. Να το καλύψουμε με δασμούς στα εισαγόμενα. Δεν με ενδιαφέρει η Τελωνειακή Ένωση, με ενδιαφέρει να καλύψω το άνοιγμα και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος.

Οι εκλογές θα επιβάλλουν την Οικουμενική.
Γνωρίζετε πολύ καλά πως για 15 μήνες προσπαθούσα να τους πείσω για μια Οικουμενική κυβέρνηση η οποία, μόνη αυτή, μπορεί να αντιμετωπίσει με μια ελπίδα επιτυχίας το ελληνικό πρόβλημα. Εφόσον λοιπόν δεν τους έπεισα για την συγκρότηση μιας ευρύτερης κυβέρνησης, χωρίς να μπούμε σε μια εκλογική περιπέτεια, σε μια ταλαιπωρία της χώρας, οι εκλογές θα έρθουν και θα επιβάλλουν αυτή την θέληση του ελληνικού λαού.
Δεν θα αφήσω πλέον την Ελλάδα στη δίνη της αναποφασιστικότητας και της απραξίας την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και για αυτό λέω "Εκλογές". Να δώσει εντολή ο Ελληνικός λαός σε ένα νέο πολιτικό σχήμα να αναλάβει μια προσπάθεια.
Πάλι θα καταλήξουμε σε μια προσπάθεια Οικουμενική, αλλά τότε θα είναι εντολή του λαού.
Εγώ λέω πως έστω η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές που θα γίνουν κερδίζει. Είναι πρώτο κόμμα. Αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα έχει την αυτοδυναμία, άρα θα προχωρήσουμε σε μια Οικουμενική κυβέρνηση, η οποία πέρα από τις οποιεσδήποτε αγκυλώσεις θα πρέπει να αναλάβει την άμεση σωτηρία της πατρίδας. Όσο αργούμε, τόσο περιπλέκεται το πρόβλημα. Πάντως σε περίπτωση εκλογών, εγώ βλέπω το ΠΑΣΟΚ να πηγαίνει με αρχηγό τον κ. Βενιζέλο. Θα είναι σκληρός αντίπαλος, η ΝΔ ας μην νομίζει πως θα πάει να κάνει περίπατο...

Η Ελλάδα χρειάζεται ηγέτες με καρδιά.
Πιστεύω πως η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη. Απλά δεν έχει βρεθεί ακόμη ο σωστός δρόμος. Πρέπει ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Σαμαράς να συνειδητοποιήσουν πως την στιγμή αυτή, χρειαζόμαστε μια πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Ευρώπη. Να τους κάνουμε σαφές πως το πρόβλημα δεν είναι μόνον η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να συμβεί όμως αυτό, η πατρίδα μας χρειάζεται ηγέτες με καρδιά. Ηγέτες που να κοιτάζουν τον Έλληνα κατάματα και να του λένε πως "ναι η χώρα με θυσίες και σκληρή δουλειά μπορεί να σωθεί και θα σωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης