Αθήνα , 21 Ιουλίου 2011
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 9 (20/7/2011)
«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται προϋποθέσεις να μπορέσουμε να “βάλουμε γκολ από την σέντρα”. Πέρσι η Ελλάδα ήταν σε τεράστιο πρόβλημα και η Ευρώπη ήταν πανίσχυρη. Μας έβλεπαν σαν “ζωύφια”. Τώρα πλέον η Ευρώπη έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εάν πάει με έξυπνους χειρισμούς η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά πράγματα».
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη χθεσινή του συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 9 στην εκπομπή «ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ», στον δημοσιογράφο Γ. Ντάσκα.
Η συμμαχία του Νότου
Είπα στον κ. Πρωθυπουργό - και με εξαιρετική ικανοποίηση το άκουσα να αναφέρεται σε όλα τα δελτία ειδήσεων – να “κτίσει” και να φτιάξει συμμαχίες με όλες τις χώρες του Νότου, καθώς και με την Ιρλανδία. Έμαθα ότι αυτό έγινε. Δεν είμαστε τώρα πλέον μόνοι.
Άρα, το πρόβλημα δεν είναι η “πτωχή, ράθυμη Ελλάδα” και οι “τεμπέληδες” Έλληνες, όπως μας χαρακτήριζαν οι Γερμανοί. Το πρόβλημα είναι όλος ο Νότος. Είναι ο πόλεμος Βορά και Νότου. Ο πόλεμος του ισχυρού ευρώ που ικανοποιεί τις εξαγωγές του Βορά, αλλά αδυνατίζει όμως τις οικονομίες του Νότου. Επομένως, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά.
Δεν αισιοδοξώ γιατί είναι εντελώς ρευστή η κατάσταση. Μεγαλώνει η “απόσταση” των σοβαρών εκφραστών της Ευρώπης, της κ. Μέρκελ και του κ. Τρισέ. Η Γερμανία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι “ηγέτιδα” δύναμη. Δύο φορές με τον πόλεμο και τώρα με το νόμισμα. Δεν έχει την κουλτούρα του ηγέτη. Αυτό αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται όλοι στον περίγυρο. Η κ. Μέρκελ είναι επικίνδυνη. Προσπαθεί να στηρίξει την πολιτική της επιβίωση σε ένα αυταρχισμό και σε μια μονόπλευρη γραμμή πλεύσης, το πολύ ισχυρό ευρώ. Είναι μεγάλο λάθος αυτό. Μπορεί η Κεντρική Ευρώπη να πηγαίνει καλά, αλλά η περιφερειακή Ευρώπη θα πτωχεύσει. Αυτό σημαίνει ότι και η Γερμανική οικονομία θα μπει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια.
Όχι σε ένα “ταλαίπωρο ναι”
Λυπάμαι που κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων και ότι χρειάζεται να διαθέτει κανείς λίγο περισσότερο χρόνο από 3’ για την χώρα. Συνομίλησα 20’ με τον κ. Πρωθυπουργό, και έδειξε να κατανοεί αυτά τα οποία του είπα. Τον είδα προβληματισμένο, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όταν η χώρα κινδυνεύει, είναι τραγικά πράγματα να προτάσσεται ένα δημοσκοπικό κέρδος 0.5%.
Με τιμά να ομιλούμε με τον ενικό με τον κ. Πρωθυπουργό.
Εν κατακλείδι είπα: «Γιώργο, από ένα ταλαίπωρο “ΝΑΙ”, εννοώντας «μεσοβέζικες» λύσεις, καλύτερα ένα “ξερό ΌΧΙ”».
Έλα κάτω για διαβουλεύσεις, και θα σε ψάχνουν την άλλη βδομάδα για να ξανανέβεις επάνω. Είδα ότι δεν το αποκλείει αυτό ο κ. Πρωθυπουργός. Κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε όρθιοι, και να πούμε ένα “ΟΧΙ”.
Ένα “ΝΑΙ” σε μια μεσοβέζικη λύση, που μετά από δύο μήνες θα ξαναπαρακαλάμε, και στο μεταξύ διάστημα θα αναγκαζόμαστε να βάζουμε όλο και πιο σκληρότερους όρους στην επιβίωση του Ελληνικού λαού, δεν οδηγεί πουθενά.
Πιστεύω ότι σε αυτό το ασταθές πεδίο που βρίσκεται η Ευρώπη σήμερα, οι “έξυπνοι” χειρισμοί μπορούν να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα. Το πόσο έξυπνα μπορεί να φερθεί η εκπροσώπηση της Ελλάδας, είναι άλλης τάξεως θέμα.
Παιχνίδια με τους οίκους
Οι σχέσεις των δύο μεγάλων νομισμάτων, ευρώ και δολάριο, είναι σαν το παιχνίδι της “τραμπάλας”. Ανεβοκατεβαίνουν. Η Ευρώπη κάθισε σε ένα τραπέζι με του 3 οίκους αξιολόγησης για να συζητήσουν για το ποιος θα ρυθμίζει το μέλλον και την τύχη της. Οι ηγεσίες των λαών της, ή οι οίκοι αξιολόγησης. Οι οίκοι αξιολόγησης θέλουν ένα “πιστωτικό γεγονός” μέσα στον Αύγουστο που λήγουν τα CDS, για να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου. Αναλαμβάνουν μέσα σε ενάμιση μήνα να αναβαθμίσουν τις αξιολογήσεις τους για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν τελικά συμφώνησαν. Αυτή η συζήτηση όμως πράγματι έγινε και την έδωσα στη Βουλή. Την επιβεβαίωσε μετά από μερικές ημέρες ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην “επιλεκτική χρεοκοπία”.
Η κ. Μέρκελ έχει την δική της ρότα, και ο κ. Ομπάμα την δική του. Διακρίνω, πέρα των πολιτικών σκοπιμοτήτων, μια ιδιαιτερότητα στις σχέσεις του κ. Ομπάμα με τον κ. Παπανδρέου που νομίζω ότι λειτουργεί επ΄ ωφελεία μας. Δεν ξέρω τι άλλα πράγματα είναι αντίθετα, τι περιμένει, ή γιατί θέλει να βαστήξει “ζωντανό” τον κ. Παπανδρέου. Ενδεχομένως, για τα άλλα πράγματα, τα πιο “δυσκοίλια” εδώ στην Ευρώπη τα οποία με φοβίζουν περισσότερο από το χρέος.
“ΟΧΙ” στην Χάγη
Έχουν ετοιμάσει, η Αθήνα με την Άγκυρα, ένα «συνυποσχετικό» για μια σειρά πραγμάτων στη Χάγη. Αυτό να γνωρίζει ο νέος υπουργός Εξωτερικών ο κ. Λαμπρινίδης ότι είναι casus belli. Εάν η Ελλάδα πάει στη Χάγη με τέτοιο συνυποσχετικό, πέραν της υφαλοκρηπίδας για την οποία βαστάω πλείστες όσες αποστάσεις, δεν συζητώ άλλα κεφάλαια τα οποία έχουν μπει μέσα όπως για «γκρίζες ζώνες», καθώς και για περίπου 50 νησάκια.
Φοβούμαι ότι μπροστά σε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων που επιδιώκει η Αμερική στο Αιγαίο, μπορεί ο κ. Παπανδρέου να είναι απαραίτητος. Εξ ου και το πρόσθετο αυτό ενδιαφέρον που διαπιστώνει ο καθένας δια γυμνού οφθαλμού. Ας περάσει η αυριανή ημέρα και έχουμε πολλά πράγματα να βάλουμε στην ατζέντα για ένα εξαιρετικά καυτό καλοκαίρι.
Η Ευρώπη είναι “υπάλληλοι” των Αμερικανών, τίποτα παραπάνω. Της επέτρεψε να έχει δική της Τράπεζα, αλλά της απαγόρευσε να έχει στρατό.
Διαφωνώ με τον κ. Παπανδρέου
Με τον κ. Παπανδρέου έχω ένα καλό διάλογο προς όφελος της πατρίδας μας και δεν το κρύβω αυτό. Διαφωνώ σε μια σειρά πραγμάτων. Δεν ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο, δεν ψήφισα τον Εφαρμοστικό Νόμο τον οποίον ψήφισε κατά 50% η ΝΔ, γιατί πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι «αναιμική».
Δεν “γιαουρτώνεις” μια νόμιμη κυβέρνηση. Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα και τους άλλους στο θέμα αυτό.
Είπα ορισμένα πράγματα στον κ. Πρωθυπουργό. Με τιμά με το να με ακούει ο κ. Πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι γέμισε με “κάτι τι” περισσότερο την “φαρέτρα” του. Διαπίστωσα ότι οι δικές μου σκέψεις δεν χτύπαγαν σε “μπετόν”. Δεν ήταν “μπαλάκι” να γυρίζουν πίσω.
Επαναπροσδιορισμός της Εξωτερικής πολιτικής
Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει να ορθοποδήσει στο μέλλον η χώρα μας χρειάζεται επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής μας πολιτικής. Δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει μέσα μια άλλη σειρά σκέψεων και σχέσεων με την Ρωσία. Προσωπικά, έχω προχωρήσει τις κουβέντες στο βαθμό που μπορώ από τον θεσμικό μου ρόλο τον οποίο υπηρετώ, για μια πιο ενεργή συμμετοχή της Ρωσίας στο Αιγαίο. Το θέμα όμως είναι ότι άλλοι αποφασίζουν, και πρέπει να το αποφασίσουν γρήγορα. Όμως, το γεγονός ότι η κ. Χίλαρι είδε δύο ανθρώπους μου απομακρύνει αυτήν την επιθυμία για πιο ενεργή συμμετοχή της Ρωσίας στη περιοχή.
Χρηματοδότηση από τη Ρωσία
Είχα πει και είχα αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξη μας όλα αυτά τα οποία αποκαλύφτηκαν από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφορικά με την πρόταση χρηματοδότησης μας από την Ρωσία με ευνοϊκότατους όρους.
Η Ρωσία είχε ένα “πακέτο” ενισχύσεως της Ελλάδας, το οποίο όμως περιλάμβανε και την ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών εκ μέρους της χώρας μας. Αυτές όμως οι πρωτοβουλίες, είναι απαγορευτικές για την Αμερική.
Ως εκ τούτου, λοιπόν, όταν απαγόρευσαν αυτές, η Ρωσία δεν είχε κανένα πλέον λόγο να τρέξει με το “πορτοφόλι’ και να βοηθήσει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είχε συμφωνήσει με τον κ. Καραμανλή, ο οποίος έκανε και κάποια σωστά πράγματα, - δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός, δε είναι για “πέταμα” ο κ. Καραμανλής-. Μπορεί να έκανε ορισμένα, ή πολλά λάθη αλλά δεν είναι για “πέταμα”. Είχε συμφωνήσει να αγοράσουμε άρματα μάχης από την Ρωσία, γεγονός που δημιουργούσε νέες συνθήκες στις σχέσεις των δύο κρατών. Θα έπαιρναν και το εργοστάσιο της ΕΒΟ. Όμως, Ρωσικά άρματα στην Ελλάδα δεν θέλουν οι Αμερικανοί. Από την στιγμή που “χάλασε” ο ενεργειακός άξονας Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολή, ο Ρώσος τραβήχτηκε πίσω. Έγινε και ακόμη χειρότερο γιατί πήγε και έφτιαξε σχέσεις με την Τουρκία. Υπάρχει τώρα ένα περιθώριο, αλλά χρειάζονται σοβαρές και υπεύθυνες κινήσεις τις οποίες όμως δεν βλέπω. Στην αξιολόγηση των αρμάτων από τον κ. Βενιζέλο, η Ρωσία κατατάσσεται 26η από συνολικά 27 υποψήφιους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αυτή δεν μπαίνει στο παιχνίδι.
Αν η Ελλάδα θέλει να περάσει τις δύο επόμενες δεκαετίες «αλώβητη», πρέπει η Ρωσία να μπει στο παιχνίδι. Εάν αυτό δεν γίνει, το κακό πρόσωπο του κ. Ερντογάν το οποίο βλέπουμε τώρα, θα γίνει πολύ πιο επιθετικό από ότι του Ετσεβίτ στο παρελθόν.
Για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας
Εάν υπήρχε «σοβαρή» Ευρώπη, σήμερα θα είχε «πετάξει» έξω την Τουρκία από τον διάλογο που έχει αρχίσει από το 2004. Δέχεται η Ευρώπη ότι υπάρχουν κράτη “πολλών ταχυτήτων”; Δεν δέχομαι το «πεινασμένος και προσκυνημένος». Μπορεί να είμαι «πεινασμένος και περήφανος». Η σημερινή πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι συνδέει το ένα με το άλλο. Εκεί είμαι εντελώς αντίθετος.
Για το ατύχημα στη Κύπρο
Το τραύμα της Κύπρου είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ίσως να την οδηγήσει στην “αγκαλιά” του Ταμείου Προσαρμογής. Φοβάμαι πάρα πολύ αυτό το ενδεχόμενο. Έπαιξε με την φωτιά η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια προσπαθώντας να δει πως μπορούσε να παίξει με αυτό το επικίνδυνο υλικό. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί 100% η κυβέρνηση Χριστόφια. Είναι απόλυτο. Γιατί δεν το πράττει ο κ. Χριστόφιας είναι δικό του θέμα, αλλά από εδώ και πέρα είναι καίρια τραυματισμένος. Ξέρει πολύ καλά ότι έχασε την επόμενη 5ετία.
Η αρχή του τέλους της ΕΕ
Μιλάμε για την αρχή του τέλους της ΕΕ. Όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Έχει αρχίσει η αρχή του τέλους της Ευρώπης. Να θυμίσω την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε πριν 3 χρόνια η ΕΕ να γίνει κράτος με την ψήφιση του Συντάγματος. Προσπάθησαν μετά με «απάτες» για τις οποίες είναι γνωστοί πολιτικοί απατεώνες οι Ευρωπαίοι, να προωθήσουν το υποκατάστατο της Συνταγματικής Συνθήκης κ.λπ.
Ό, τι έχουμε πάρει από την Γερμανία, υπόκειται σε έλεγχο και σε σκάνδαλο.
Οι Γερμανοί είναι πολιτικοί και κοινοί απατεώνες σε κάποια κρίσιμα σημεία. Δεν εννοούμε βέβαια όλο τον Γερμανικό λαό, αλλά κάποιοι είναι απατεώνες.
Αυτήν την στιγμή πηγαίνουμε σε μια φοβισμένη Ευρώπη. Εάν τους αφήσουμε να το παίζουν αγέρωχοι, δυνατοί και ωραίοι, θα είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι θα “καρπαζωνόμαστε”. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία η Ελλάδα να πάρει περισσότερα από την φοβισμένη Ευρώπη.
Τα σύνδρομα της κ. Μέρκελ
Η κ. Μέρκελ έχει ορισμένα σύνδρομα που δεν φεύγουν εύκολα. Είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη. Είναι ένα “μικρομεσαίο” μέγεθος. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται “κουδούνες” για να ξυπνήσει. Χρειάζεται “κουδουνίστρες”.
Αν το καταλάβει αυτό καλά αύριο ο κ. Παπανδρέου, δεν πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται πλήρως αυτή την ανάλογη νοηματική διαδρομή, θα μπορέσουμε αν πάρουμε κάτι. Διαφορετικά, επειδή γνωρίζω τα μεγέθη της αντίληψης, και το λέω αυτό με σεμνότητα αυτό. Εντελώς άλλη πολιτική σκέψη θα έκανα αν ήταν στη θέση του ο κ. Βενιζέλος.
Λέω: “Ας πάμε σε ένα ΌΧΙ, από το να πάμε σε ένα «ταλαίπωρο» ΝΑΙ, που θα μας ξαναβάλει σε νέες περιπέτειες”.
Κάτω από άλλη εκπροσώπηση της Ελλάδας, θεωρώ την αυριανή ημέρα εξαιρετικά εύκολη. Όμως, θα γίνει δύσκολη.
Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε να ανοικτό το Κυπριακό. Ο κ. Χριστόφιας πρέπει να βρει ένα τρόπο αποδράσεως από τον εγκλωβισμό των συνομιλιών. Δεν πρέπει κατά καμία έννοια να κλείσει το πράγμα πριν από την Προεδρεία της Κύπρου. Υπάρχει παρασκήνιο για το «συνυποσχετικό» και χτυπώ το «καμπανάκι» έντονα. Μην κοροϊδευόμαστε. Σε αυτά τα Δικαστήρια κάποιος κάνει κουμάντο. Αυτός που έχει το «πάνω χέρι» και το κουμάντο, θα βγάλει απόφαση «κουστούμι» στα συμφέροντα του. Δεν θα πήγαινα τίποτα στη Χάγη. Επειδή κάποιοι πρωθυπουργοί είχαν μιλήσει για αυτό το θέμα, υποχωρώ και λέω : “Πάμε στη Χάγη μόνο για την Υφαλοκρηπίδα. Αλλά για τίποτα άλλο. Θα είναι έγκλημα”.
Δεν πρέπει να πάμε καθόλου με «συνυποσχετικό».
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Άνοιξε η πόρτα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, με την Ιταλική απόφαση για το Δίστομο. Αν νομίζουν ότι έχουν καρδιά, ας προχωρήσουν. Φοβούνται πάρα πολύ. Ούρλιαζα για να ζητήσουμε αποζημιώσεις 2 δισ από την SIEMENS για τις ζημιές που υπέστη η χώρα από τις υπερτιμολογήσεις. Τώρα που για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας και ανοησίας παραγράφουν και «τελειώνουν» την υπόθεση με αυτό το πόρισμα τους, η SIEMENS καταθέτει αγωγή ότι την διαπομπεύσαμε…
Αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε να διεκδικήσουν;
Δεν έχουν το θάρρος, την δύναμη και ψυχικό απόθεμα για να μπορέσουν να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της χώρας. Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι μια αλήθεια. Για αυτό τον λόγο επέμενα και συνεχίζω να επιμένω για μια οικουμενική κυβέρνηση. Για να υπάρχουν και άλλες φωνές μέσα εκεί.
Όταν στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τουλάχιστον, έχει εισρεύσει “παράνομο χρήμα”, τους κρατούν στο χέρι. Δεν δέχτηκαν αυτό που φωνάζαμε δεκάδες φορές: “Nα ανοίξουν και να ελεγχθούν Ταμίες και Ταμεία”.
Είναι «υποχείρια» αυτής της πράξης. Δεν πρόκειται ποτέ να βάλουν υπογραφή ενάντια στα Γερμανικά συμφέροντα. Δυστυχώς, με αυτό τον τρόπο συντελείται μια μεγάλη προδοσία σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
Για την χρηματοδότηση νέων κατασκευαστικών έργων
Συμφωνώ, αν μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι αυτά θα πάνε σε Ελληνικές εταιρείες και ότι θα απασχοληθούν Έλληνες εργάτες και τεχνίτες. Όχι όπως έγινε με την κατασκευή των εθνικών οδών στις οποίες απασχολήθηκαν σχεδόν μόνο ξένοι. Το Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε με 85% αλβανικά μεροκάματα. Φτιάχτηκε η Αλβανική οικονομία μόνο από την κατασκευή του αεροδρομίου. Μακάρι να εξασφαλίσουν ότι θα πάνε σε Ελληνικά χέρια.
Για την απελευθέρωση των ΤΑΞΙ
Η Ελλάδα έχει μια ιδιομορφία αναφορικά με το “πληθυσμιακό συντελεστή”. Το καλοκαίρι έχουμε πολύ περισσότερο πληθυσμό λόγω τουρισμού.
Η θέση μου για τα ταξί : Ομοιόμορφα ταξί με άδεια λειτουργίας που θα ισχύει για όποιο μέρος της Ελλάδας θέλεις.
Πόσα ταξί χρειάζομαι; Με προτεραιότητα τους ιδιοκτήτες ταξί, αν χρειαζόμουν π.χ.10.000 νέα ταξί, θα έδινα 5 στους ταξιτζήδες και 1 σε ιδιώτη. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύγχανα την αρμονία όσων χρειάζομαι και θα άνοιγα τμηματικά τον κλάδο, χωρίς να επιβαρύνω αυτούς τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν χρεωθεί για να τα αποκτήσουν. Όμως, αυτά δεν πρέπει να γίνονται με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις εκ μέρους των ταξί, με «τεντυμποϊσμό», με πέτρες και κλείσιμο αεροδρόμιων και λιμανιών.
Για να βγούμε από την κρίση όλοι θα καταθέσουμε το “κάτι τι” μας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι το κατέθεσαν μέχρι στιγμής με όποια μείωση έχουν υποστεί , το 30% των ιδιωτικών υπαλλήλων που έχασαν την εργασία τους, αλλά κάποιοι άλλοι δεν έχουν χάσει κανένα από τα προνόμια τους.
Δεν θα κουβαλάνε οι μισοί το βάρος των υπολοίπων. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι ιδιοκτήτες ταξί και να πουν πως θα συμμετέχουν και αυτοί σε αυτή την προσπάθεια. Να ακούσουμε μια νέα πρόταση.
Όμως το ότι δεν συμφωνώ και «πετάω πέτρες», αυτό με βρίσκει αντίθετο. Με βρίσκει επίσης αντίθετο το γεγονός ότι υπήρχε μια συμφωνία με το Κράτος, η οποία όμως άλλαξε ευθύς αμέσως άλλαξε ο υπουργός και ήλθε νέος.
Αυτό είναι «μπαμπεσιά». Φοβούμαι ότι έχουν μπλέξει πάρα πολύ άσχημα. Στο μέσο της τουριστικής περιόδου να έχουμε τέτοιες εκδηλώσεις, σημαίνει ότι θα έχουμε μείωση των εσόδων από τον τουρισμό.
Για τα σκάνδαλα στον αθλητισμό
Να καούν τα “ξερά”, όχι όμως να θυσιάσω και τα “χλωρά”. Η έρευνα να πάει προς κάθε κατεύθυνση, και όχι με μια δέσμη προς μια συγκεκριμένη τοποθέτηση. Πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά. έχω αναθέσει στον βουλευτή μας Γ. Ανατολάκη να έχει τεταμένη την προσοχή του προς κάθε κατεύθυνση, για να μην πέσει ο πέλεκυς και επί δικαίων. Κάποιοι προσπαθούν να το προσαρμόσουν προς συγκεκριμένους ατραπούς. Εκεί θα με βρουν απέναντι.
Θα ήθελα να υπάρξει μια πιο συγκεκριμένη έρευνα.
Φοβούμαι ότι «στοχοποιούνται» συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες καταστάσεις. Αυτό που μπορεί να εγείρει τεράστια προβλήματα αύριο στην κοινωνία. Ο νοών νοήτω…
Σαφέστατα, η επιχορήγηση σταματά, και ο καθένας να κάνει το “κουμάντο” του. Και να πάει το πρωτάθλημα 20 ημέρες πίσω, δεν με ενοχλεί καθόλου. Αρκεί να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, και όχι μια συγκεκριμένη στόχευση. Πολύ φοβούμαι ότι γίνεται μια «επιλεκτική στόχευση». Αυτό μπορεί να εγείρει πιο άγρια και χειρότερα πράγματα από αυτά που ζήσαμε στο Σύνταγμα. Είναι το τελευταίο που θέλουμε τώρα.
Για τον ΟΠΑΠ
Δεν γνωρίζω το θέμα για τις δουλειές και τις χρηματοδοτήσεις στον ΟΠΑΠ. Θα το μελετήσω και θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Το ακούω, το καταγράφω και θα βάλω τα στελέχη να το ερευνήσουν.
Για τις εξελίξεις στο θέμα της Υγείας
Αν η προσπάθεια που καταβάλει ο σημερινός υπουργός την είχαν καταβάλει τα τελευταία 20 χρόνια αυτοί που διετέλεσαν Υπουργοί Υγείας, θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Υπήρξε μια άγρια κατασπατάληση και από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν. Τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν. Αν αυτό είχε ξεκινήσει από το ΄90, τα πράγματα τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Δυστυχώς, για κάποιους Πρωθυπουργούς ήταν κάτι σαν το «αποχωρητήριο» ο χώρος της υγείας…Θυμάμαι τον κ. Αβραμόπουλο που έλεγε πώς να φύγει από εκεί και δεν τον έδιωχναν. Το προσπαθεί ο κ. Λοβέρδος. αλλά, τουλάχιστον, δεν είναι ένας αδιάφορος υπουργός.
Χρειάζεται πολύ δουλειά για να καθαρίσουμε το σύστημα. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μια άλλη σύνθεση του Κοινοβουλευτισμού. Η υπάρχουσα σύνθεση δεν μπορεί να επιφέρει κάθαρση. Το βλέπετε ότι είναι συμβιβασμένοι όλα αυτά τα χρόνια.
Επιμένω και περιμένω, τον Οκτώβριο αν γίνουν εκλογές, να έχουμε μια άλλη σύνθεση του Κοινοβουλευτισμού. Για να μην έχουν τις δουλείες που έχουν σήμερα κάποιοι, και δεν επιτρέπουν την κάθαρση.
Αύριο «κλείνεται» η υπόθεση της SIEMENS με ένα προστυχότατο τρόπο. Δηλαδή, το όλο φταίξιμο είναι ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Μαρκογιαννάκης…
Σαν δεν ντρέπονται …Ή, το όλο φταίξιμο με τα υποβρύχια ήταν το «πολιτικό πτώμα» που λέγεται Άκης Τσοχατζόπουλός… Σαν δεν ντρέπονται…
Αυτοί οι συμβιβασμοί και οι «εκπτώσεις» με ενοχλούν. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η υπάρχουσα σύνθεση του Κοινοβουλευτισμού δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την κάθαρση όπως επιβάλλεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου