Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΟΝ-ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ


                    Αθήνα, 30 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΔΙΟΝ-ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του ΄Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου΄ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ», στον κόμβο Δίου-Λιτοχώρου, τόνισε τα εξής:

«Προχτές αισθάνθηκα εξαιρετικά ταπεινωμένος όταν ένας κάποιος κύριος υπουργός της Γερμανίας, Σόιμπλε, κάπως έτσι τον λένε, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να απολέσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας. Θα του στείλω ένα καρτ ποστάλ του Μ. Αλεξάνδρου να το πει κατά πρόσωπο. Όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να ασελγήσουν στην ,προσωρινά ελπίζω, κουρασμένη Ελλάδα. Όλοι αυτοί όταν είχα την εξαιρετική τιμή να με στείλετε Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες τους είπα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί εμμένετε και επιμένετε η ιστορία της Ευρώπης να ξεκινά από τον Καρλομάγνο. Η ιστορία της Ευρώπης ξεκινά από τότε που ξεκινά η ιστορία της Ελλάδος».
Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ οι άνθρωποι του Αλεξάνδρειου τοποθέτησαν έτσι το άγαλμα, να έχει πίσω του τη δύναμη των θεών του Ολύμπου και να ατενίζει προς Ανατολάς προς τις αλύτρωτες πατρίδες. Τώρα κάποιοι αναφερθήκαν σ’αυτόν τον θορυβώδη τύπο τον κ. Γκρουέφσκι. Είπαμε να είμαστε σοβαροί απέναντι στην ιστορία και για να είμαστε σοβαροί απέναντι στην ιστορία πρέπει να διδαχτούμε από το έργο του Μ. Αλεξάνδρου. Δεν είναι μόνο να ατενίζουμε το άγαλμα, είναι να μας εμπνέει ο Μ. Αλέξανδρος και νομίζω πολλοί από εμάς έχουμε πολλά να μας εμπνεύσει ο μεγάλος στρατηλάτης Πιστεύω όμως ότι πάλι με χρόνια και  καιρούς πάλι η Ελλάδα θα βγάλει νέους Μ. Αλεξάνδρους. Και επειδή ο φίλος και ομοϊδεάτης και συναγωνιστής Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αιρετός περιφερειάρχης της περιοχής με την ψήφο του Ελληνικού λαού. Τώρα βέβαια υπάρχει και μια τυπική διαδικασία. Ίσως μερικές φορές ο τύπος ξεπερνάει την ουσία, για μένα περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας παραμένει ο Π.Ψωμιάδης.Επειδή είπε λοιπόν ότι η Αθήνα δεν έχει ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Ένας Αθηναίος όμως το δώρισε το άγαλμα στη Μακεδονία. Δεν πρέπει να χωρίζουμε την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά γιατί η πρόκληση δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Και μπορεί να έρθει αύριο.
 Ήδη σήμερα έχουμε τεράστια γεγονότα στην γείτονα εξ’ Ανατολών χώρα. Γεγονότα που μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις. Παραιτήθηκε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της  Τουρκίας και δεν ξέρουμε πως και αν ελεγχθεί η κατάσταση. Άρα λοιπόν αυτό που οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να αλλάξουμε αυτό το «ι» των κάποιων πολιτικών τα τελευταία χρόνια της μεταπολίτευσης που μας συστήνουν μονίμως «καθίστε φρόνιμα» και να αλλάξουμε αυτό το «η»,  με το φρόνημα του Μ. Αλεξάνδρου. Φρόνημα και όχι να καθίσουμε φρόνιμα. Γιατί θα το χρειαστούμε πάρα πολύ σύντομα. Είτε από κάποιες προκλήσεις εξ’ανατολών, είτε από κάποιες προκλήσεις εκ δυσμών. Εμείς οι Έλληνες μείναμε όρθιοι πολεμώντας αλλά και με το πνεύμα μας και ο Μ. Αλέξανδρος είναι αυτός ο μεγάλος συνδυασμός. Ο μέγιστος στρατηλάτης που διδάσκεται 23 αιώνες σε όλες τις σχολές της ανθρωπότητας αλλά βεβαίως και το μεγάλο πνεύμα. Κι εμείς προτιμήσαμε τον Αλέξανδρο του πνεύματος. Όταν λοιπόν ο καθηγητής ο κύριος Παλαιολόγος ήρθε κοντά μου μέσω του Άδ. Γεωργιάδη και συζητήσαμε για ένα άγαλμα, προτιμήσαμε το Μ. Αλέξανδρο του πνεύματος και της ειρήνης. Θέλουμε να ζήσουμε εν ειρήνη αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε και την ειρήνη και τη Δημοκρατία.
Με ρώτησαν πολλοί γιατί από όλη τη Μακεδονία, την απέραντη Μακεδονία που μου έχει δώσει πολλές ηθικές νίκες, προτίμησα την Πιερία. Γιατί η Πιερία  μου έδωσε ότι ωραιότερο στη ζωή μου. Ένα δικό της κορίτσι. Την κα Βέννυ Καρατζαφέρη. Το χρώσταγα λοιπόν στην Πιερία, το χρώσταγα στο Λιτόχωρο και το έκανα πράξη. Βέννυ σ’ ευχαριστώ»!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Η Ελλάδα θα σωθεί μόνο αν συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις μεταξύ τους ώστε να καταθέσουν ένα Εθνικό σχέδιο. Διαφορετικά για πολλές δεκαετίες η χώρα θα μπαινοβγαίνει σε περιπέτειες...».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Όλοι οι οργανισμοί - "σκουπίδια" δημιουργήθηκαν με ιδιοτελείς στόχους των δύο κατεστημένων κομμάτων.
Επιβάρυναν, χωρίς να προσφέρουν τίποτε στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι οργανισμοί - κηφήνες.
Το προσωπικό τους, έμπειρο και εκπαιδευμένο, μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλού, όπου αυτές χρειάζονται».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε προς την Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

Αγαπητά μας χρυσά κορίτσια,

Παλέψατε και καταφέρατε να χαρίσετε στην Ελλάδα μια λαμπρή νίκη σε καιρούς που η Ελληνική σημαία και ψυχή έχουν ανάγκη να βρίσκονται ψηλά.
Ξεπερνώντας με αυταπάρνηση και πείσμα όλα τα εμπόδια γίνατε φάρος ελπίδας για την αναγέννηση σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια.

Γιώργος Καρατζαφέρης
Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ


Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την Ενέργεια.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
(Απαντώντας σε προηγηθείσα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τού ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνη)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
«κ. Λαφαζάνη, βρίσκομαι τακτικά στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου, διότι είμαι Αρχηγός «παλαιάς κοπής» και δεν θέλω να γυρίζω δεξιά και αριστερά αλλά να βρίσκομαι στη Βουλή, παρών στα σημαντικά θέματα που συζητούνται.
Occasione data, για να σας απαντήσω σε αυτό που είπατε πριν, υπάρχουν 3 κόμματα μέσα στη Βουλή που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη -άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο- και ψήφισαν το νομοσχέδιο. Η χώρα χρειάζεται την ανάπτυξη και όχι "τζάμπα μάγκες" και κόντρες που "ενισχύουν" το κακό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Αναγκαζόμαστε σήμερα να έχουμε "κεχαγιάδες" στο κεφάλι μας, λόγω της στείρας πολιτικής της Μεταπολίτευσης, η οποία μας οδήγησε σήμερα στο να ακούμε ότι για να πάρουμε τα λεφτά πρέπει να δώσουμε εθνική κυριαρχία.
Εάν δεν έχουμε ανάπτυξη θα πηγαίνουμε από δάνειο σε δάνειο και θα είμαστε στο ναδίρ της παγκόσμιας κοινότητας όπως μας κατατάσσουν τώρα όλοι αυτοί οι οίκοι.
Σε μία ευκαιρία που δίνετε τώρα για ανάπτυξη διά της ενέργειας δε μπορώ να πω όχι, όπως η Αριστερά που είναι κατά του επιχειρείν».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:
«Στην προκειμένη περίπτωση ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί κατά 1 ευρώ, αλλά θα διασωθούν επιχειρήσεις που απασχολούν 50-60 χιλιάδες εργαζομένους. Η Αριστερά δηλαδή τι προτείνει; Να πέσουν έξω αυτοί για να έχουμε επιπλέον 50-60 χιλιάδες ανέργους; Άλλωστε, είναι κοινοτική δέσμευση και εάν δεν το κάνουμε και προσφύγει οποιοσδήποτε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, θα μας επιβληθούν ποινές.
Εδώ δεν γίνεται τίποτα περίεργο, κ. Λαφαζάνη. Άλλωστε υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της ΡΑΕ και του ΝΣΚ. Με τη λογική τη δική σας οδηγούμαστε σε περισσότερους ανέργους τους οποίους επιβαρύνεται το κράτος, το κράτος δανείζεται και έτσι γινόμαστε υποχείρια των ξένων.
Χρειαζόμαστε μία μηχανή ανάπτυξης και προς εκεί πάει το άρθρο 197.
Εάν δεν δίνουν δουλειά σε Έλληνες και πρόκειται για κάποιους που κερδίζουν εκ του μακρόθεν να αντιδράσουμε...»

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ:
«Είναι δυνατόν, κ. υπουργέ, να μη μπορεί να λύσει η κυβέρνηση το θέμα των ταξί; 1 εκατομμύριο τουρίστες γυρίζουν στις πατρίδες τους και λένε: «Τι χώρα είναι η Ελλάδα;»
Οι δε ταξιτζήδες χάνουν το δίκιο τους με τις ενέργειές τους και καλώ τα κόμματα που έχουν επιρροή στα προεδρεία των ταξιτζήδων να είναι πιο κοντά στην επικράτηση της λογικής.
Έρχεται ένας "νέας κοπής" υπουργός και αλλάζει τελείως τη ρύθμιση του προηγούμενου υπουργού -που έχει πολλές περγαμηνές στο ΠΑΣΟΚ.
Μα πώς λειτουργείτε στην κυβέρνηση; Ένα τηλεφώνημα δεν μπορούσε να γίνει μεταξύ τους;
Εν μέσω τουριστικής περιόδου μας βλέπουν στο BBC, στο EURONEWS, διότι αδυνατείτε να υπηρετήσετε τη λογική!
Έρχονται μηνύματα που πρέπει όλοι να διυλίσουμε, όχι δημοσκοπικά, αλλά ουσιαστικά. Και σας λέω εγώ που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμουν από κάποιους "εξτρίμ" ως ακραίος και σήμερα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που έχω την τιμή να είμαι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός αρχηγός στις δημοσκοπήσεις! Όμως δεν εξετάζω αυτά, αλλά τη λογική επεξεργασία των πραγμάτων».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
«Φαίνεται ότι πολλοί εκ των βασικών μετόχων - ιδιοκτητών των τραπεζών δεν έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν στην αύξηση των κεφαλαίων των τραπεζών. Και έτσι βλέπω ούτε καν κρατικοποίηση, αλλά "ευρωπαιοποίηση" των τραπεζών.
Η σωτηρία της χώρας δεν είναι one man΄s show αλλά πρέπει αυτήν την ώρα όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν σε συνεννόηση, να γίνει ένα προσκλητήριο των εμπειροτέρων. Η Ευρώπη, εξ ανάγκης και όχι εκ φιλοτίμου, μας έδωσε μία νέα ευκαιρία που δεν πρέπει να την κατασπαταλήσουμε όπως πέρυσι και να αποκομίσουμε μόνο τα πρόσκαιρα οφέλη, αλλά να την εκμεταλλευτούμε.

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τού ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Εσείς μιλήσατε για 4-5 πολυεθνικές και τώρα για μία, για λόγους μάλλον εντυπώσεων.
Το μήνυμα είναι ένα: Κάντε ένα βήμα εμπρός, ξεκολλήστε από ιδεοληψίες του παρελθόντος για να ξεκολλήσει και η Ελλάδα!

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ
«Πιστεύετε ότι ο χειρισμός με τα ταξί ήταν ο πλέον εύλογος και ενδεδειγμένος; Βλάπτει τη χώρα αυτή η εικόνα διάλυσης! Ο ναρκισσισμός νομίζω περισσεύει σήμερα! Δεν αρκούσε ένα τηλεφώνημα για να μπει μία πινελιά στη ρύθμιση για τα ταξί που ήταν έτοιμη και εάν είχε αργήσει μία εβδομάδα η ορκωμοσία θα είχε περάσει»;

ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΣΩ ΔΕΗ
«Μπορείτε κ. υπουργέ να σταματήσετε αυτό το χαράτσι της ΕΡΤ που υπάρχει στα τιμολόγια της ΔΕΗ; Αυτό που η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε πει ότι δεν πληρώνω αλλά πληρώνω το ρεύμα στο Παρακαταθηκών και Δανείων!
Αφήστε την ΕΡΤ να περπατήσει μόνη της, άλλωστε τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού προς τα άλλα μεγάλα ΜΜΕ. Δεν το λέω από ιδιοτέλεια, διότι το δικό μου κανάλι συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, δεν έχει αυτόν τον όγκο και το εύρος. Και σας έχω ξαναπεί ότι έχει πολλούς παραπάνω απ΄ όσους χρειάζεται για να λειτουργήσει».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ


Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Γκρουέφσκι έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσει πως αισθάνονται οι αυθεντικοί Μακεδόνες της Ελλάδας, στην αυριανή συνάντησή τους στο Λιτόχωρο, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εάν θέλει λοιπόν "θερμόμετρο πατριωτισμού", ο κ. Γκρουέφσκι μπορεί να το έχει αύριο στο χώρο που ανδρώθηκε ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς οι ασχήμιες συνεχίζονται. Ο παραλογισμός νίκησε τη λογική.
Η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει το θέμα των ταξιτζήδων.
Περισσότερο από 1 εκ. τουρίστες θα μεταφέρουν την εικόνα διαλυμένης χώρα στις πατρίδες τους.
"Μπράβο" σε όσους συνετέλεσαν στην κατάντια αυτή...».

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 την Πιερία και θα παραστεί το απόγευμα στις 20:00 στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του ‘Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου’ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ", στον κόμβο Δίου - Λιτοχώρου.
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με την ευγενική χορηγία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ


Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ακρότητες των ιδιοκτητών ταξί δεν έχουν υποστηρικτές μέσα στη χώρα.
Εμείς ρωτάμε όμως: Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ποια κοινοτική οδηγία, σε ποιο κανονισμό, ή σε άλλο σχετικό νομικό κείμενο της ΕΕ βασίστηκε ώστε να δημιουργήσει τέτοιους τριγμούς στον κλάδο αυτό;»

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ για Νέο Σχέδιο Μάρσαλ 22 Ιουλιου 2011

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Η ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA

«Το επεισόδιο έγινε έξω από ένα καφενείο στην Τραγάνα Φθιώτιδας όπου βρισκόμασταν αρκετοί άνθρωποι σήμερα το μεσημέρι. Ξαφνικά μια ασημί BMW με μεγάλη ταχύτητα, πολύ μεγάλη για επαρχιακό δρόμο, πέρασε από μπροστά και άρχισε να πυροβολεί κατα ριπάς με καλάζνικοφ. Όλοι έπεσαν κάτω και αμέσως οι αστυνομικοί μου έβγαλαν τα όπλα αλλά τους είπα να μην πυροβολήσουν γιατί είμαστε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Πρέπει να ρίχτηκαν από τους ληστές περίπου εκατό σφαίρες, μερικές από αυτές καρφώθηκαν στα αυτοκίνητα. Για δέκα, δεκαπέντε δευτερόλεπτα όλοι είμαστε κοκαλωμένοι, σαν ζωντανοί νεκροί. Είναι ανεξήγητο το πως δεν χτύπησε κανείς».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA αναφορικά με το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

«Είναι πια ολοφάνερο πως η εγκληματικότητα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πρέπει η πολιτεία να πάρει μέτρα. Μετά από αυτό το επεισόδιο έχω υποχρέωση να το φέρω σε πολιτικό επίπεδο ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Στην συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό που θα μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών θα του θέσω το θέμα».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER

 «Συνειδητοποιεί κανείς τις στιγμές αυτές πόσο εύκολο είναι να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή. Όχι μόνον έχει ξεφύγει η εγκληματικότητα αλλά έχει γίνει και πολύ πιο άγρια. Μετά το σημερινό επεισόδιο έχω υποχρέωση να πάρω πρωτοβουλίες. Να το φέρω σε πολιτικό επίπεδο. Να δούμε πως η πολιτεία μπορεί να προσπαθήσει περισσότερο, αλλάζοντας ίσως τον νόμο για την χρήση του όπλου από τους αστυνομικούς. Έχουμε υποχρέωση σαν πολιτικοί αρχηγοί να πάρουμε μέτρα για να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στον δημοσιογράφο Α. Παυλόπουλο αναφορικά με το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

«Βρισκόμασταν μπροστά από το καφενείο αρκετός κόσμος όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα από μπροστά. Ξαφνικά Ακούστηκε το κροτάλισμα από καλάζνικοφ και όλος ο κόσμος πάγωσε. Οι δικοί μου αστυνομικοί έβγαλαν αμέσως τα όπλα και τους είπα να μην πυροβολήσουν γιατί είμαστε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν τα μάτια του κόσμου, μάτια παγωμένα από τον τρόμο. Όλοι σκεφτόμασταν πως έγινε και είμαστε ζωντανοί μετά από αυτό. Είναι ανεξήγητο. Το αυτοκίνητο το καταδίωκε ένα περιπολικό της αστυνομίας, μετά από την ληστεία που είχαν διαπράξει στην Αταλάντη. Μιλάμε για μια πραγματικά μεγάλη καταδίωξη και μια μάχη με τους εγκληματίες. Ευτυχώς, μου έλεγαν τα παιδιά της αστυνομίας, που λίγο καιρό πιο πριν είχα δωρίσει στο αστυνομικό τμήμα αλεξίσφαιρα γιλέκα από αυτά που μπορούν να σταματήσουν και σφαίρες από καλάζνικοφ και αισθανόντουσαν σε αυτή την μάχη πιο καλυμμένοι, πιο δυνατοί».

Σε ερώτηση του Α. Παυλόπουλου για το θέμα με την απεργία των ταξί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε:
«Νομίζω ότι ο κ. Ραγκούσης έχει κάτσει τόσο πολύ στην Πάρο που δεν γνωρίζει τι σημαίνει ταξί. Είναι ανεξήγητο πως η Κυβέρνηση άνοιξε αυτό το μέτωπο τώρα μεσούσης της τουριστικής περιόδου άνευ λόγου. Πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση και επειδή εμείς έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες, όπως ενοποίηση των ταξί σε όλη την χώρα, αν χρειάζονται νέες άδειες να δίνονται πέντε στους ιδιοκτήτες και μία στους ιδιώτες, μία προς πέντε δηλαδή και να έχουν ισχύ για δέκα χρόνια, όταν θα συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό που θα μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών θα του θέσω το θέμα ώστε να παρθεί μια απόφαση».

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Κοινοβουλευτικό τείχος απέναντι στην κυβερνητική τροπολογία για το τζαμί στον Ελαιώνα, που κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την Ενέργεια, όρθωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου. Ο κ. Αστέριος Ροντούλης ανάγκασε με σειρά στέρεων επιχειρημάτων τον Υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, καθώς αυτή δεν είχε την παραμικρή συνάφεια με το αντικείμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενώ επιπλέον δεν είχε συζητηθεί προηγουμένως στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Δεδομένου ότι ο αρμόδιος Υπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, ο ΛΑ.Ο.Σ. ευελπιστεί, πέραν της διαδικασίας, να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση και το περιεχόμενό της.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αφορισμοί δεν αποτελούν ασφαλή πολιτική πράξη. Το θέμα των ιδιοκτητών ταξί απαιτεί δίκαιη λύση.
Αν δεν την έχει η κυβέρνηση τότε να γίνει μία σύγκληση των προτάσεων όλων των κομμάτων και να υλοποιηθούν.
Ο ασθενής οργανισμός της Ελλάδας δεν πρέπει να επιβαρυνθεί και με "κίτρινο πυρετό"...»

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φαίνεται ότι η Ελλάδα υπερτίμησε το ευρώ σε σημείο που να μην μπορεί να κάνει καμμία εξαγωγή.
Φαίνεται ότι η Ελλάδα για χόμπι έκανε δυσβάσταχτους εξοπλισμούς, η Ελλάδα φορτώθηκε 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες...
Είναι δειλία, η Ευρώπη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Η Ελλάδα ξέρει να αναλαμβάνει τις δικές της».

Γιατί δεν είμαι αγανακτισμένος.


Πολύ κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό για το κίνημα των αγανακτισμένων. Όλοι, τους αποκαλούν η φωνή της λογικής, η υγεία του πολιτικού συστήματος, οι αδικημένοι, οι καταπιεσμένοι κτλ… Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου από το ΠΑΣΟΚ, στο Σύνταγμα πήγαν πάνω από 300,000 άνθρωποι, κάποιοι μιλούν για 500,000. Πως γίνεται όμως από μια στιγμή στην άλλη και από κει που πήγαιναν ελάχιστοι σε συλλαλητήρια και πορείες τα προηγούμενα χρόνια, ξαφνικά μέσα σε 1-2 μήνες να μαζεύεται στο σύνταγμα τόσος κόσμος; Τι ψήφιζε τόσα χρόνια; Γιατί έμενα στον καναπέ του; Γιατί βγήκε τώρα αυτός ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί; Καταρχήν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τόσα χρόνια γίνονται πορείες για διάφορα σημαντικά θέματα και ο κόσμος που κατεβαίνει στον δρόμο είναι μετρημένος. Για παράδειγμα το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ η πιο μαζική πορεία που έχει κάνει είναι30,000. Ο ΛΑ.Ο.Σ. η ποιο μαζική συγκέντρωση που έχει κάνει, για να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια ήταν κάπου 25,000 στη Θεσσαλονίκη. Από κει και πέρα ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις ακροαριστερές συνιστώσες, δεν ξεπερνούν τις 10,000 στην καλύτερη περίπτωση και τέλος η ακροδεξιά μαζί με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι κάπου 5000. Αν κάνουμε το άθροισμα κάνει 70,000 άνθρωποι – διαδηλωτές, εγώ επειδή είμαι επιεικής θα πω 100,000. Άρα αυτοί που τόσα χρόνια τρέχουν σε πολιτικές συγκεντρώσεις, για να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και τα κεκτημένα είναι 100,000 άνθρωποι, τηρουμένων των αναλογιών πάντα και σε εξάρτηση σε ποια πόλη γίνεται η πορεία. Πως γίνεται και οι 100,000 ξαφνικά έγιναν 300,000, έγιναν 400,000; Έγινε ο κόσμος κομμουνιστής και από 30,000 που μαζεύει το ΠΑΜΕ πήγε στις 300,000; Όχι βέβαια, οι άλλοι 200,000-300,000 που κατεβαίνουν στο Σύνταγμα, είναι «απογοητευμένοι», «νεοδημοκράτες» και «πασόκοι» και άτομα εντελώς απολίτικα που δεν ψήφιζαν τίποτα τόσα χρόνια. Αυτοί είναι σήμερα τα 2/3 και παραπάνω των «αγανακτισμένων» του Συντάγματος. Δηλαδή αυτοί τόσα χρόνια ψήφιζαν τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία μας έφεραν στη κρίση και τώρα «αγανακτούν», τώρα βρίζουν τους πολιτικούς που οι ίδιοι πριν κάποιους μήνες πήγαν στη κάλπη τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν στη βουλή. Είστε γελίοι και άκιοι της μοίρας σας! Έχουν το θράσος οι απογοητευμένοι «πασόκοι» και «νεοδημοκράτες» να μιλούν σήμερα για πατριωτισμό, για προδοσία, για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Ρωτάω τους «αγανακτισμένους», τι έχετε να πείτε για τα εγκλήματα και τις εθνικές μειοδοσίες που έχουν διαπράξει τα κόμματα που τόσα χρόνια κυβερνούσαν, που εσείς τόσα χρόνια ψηφίζατε; Όταν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ δεν ήταν προδοσία; Όταν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, δεν ήταν προδοσία; Όταν η ΝΔ παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και παρέκλινε από τη θέση των πολιτικών αρχηγών του 1992, δεν ήταν προδοσία; Όταν ο υπουργός εσωτερικών της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος έλεγε ευχαριστώ στους λαθρομετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα, λες και ήταν βαθύπλουτοι τουρίστες, δεν ήταν προδοσία; Η ψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχ το 92 από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Η ψήφιση της συνθήκης του Σέγκεν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το 1997, που μετέτρεπαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, δεν ήταν προδοσία; Η τραγική νύχτα των Ιμίων το 96, το ευχαριστώ στους Αμερικανούς και η δημιουργία των γκρίζων ζωνών, δεν είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Η υπογραφή της συνθήκης της Μαδρίτης και του Ελσίνκι από το ΠΑΣΟΚ, που αναγνωρίζει ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς μιλάει και για συγκυριαρχία – συνδιαχείριση στη Θράκη και στο Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας –Ελλάδος, δεν είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Η νομιμοποίηση από τον Ανδρέα Παπανδρέου της κλεψιάς μέχρι 500,000 εκ. δραχμές (τότε ήταν οι δραχμές) αν είσαι υπουργός, δεν είναι προδοσία; Η δημιουργία του τέρατος του δημοσίου όπως το αποκαλούσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, από τον ίδιο τον Ανδρέα και τα λουκέτα του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική βιοτεχνία, δεν ήταν ο προάγγελος της οικονομικής παρακμής; Τα οικονομικά σκάνδαλα μέσα στην μεταπολίτευση, Κοσκωτά, εξοπλισμοί, χρηματιστήριο, ολυμπιακοί αγώνας, εργολάβοι, SIEMENS, κουμπάροι, Ζαχόπουλος, υποκλοπές, παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών, προδοσία Οτσαλάν, υπόθεση Σοριν Ματέυ, προδοσία Σερβίας στον πόλεμο με τις ΗΠΑ, υποτίμηση δραχμής, αλλοίωση οικονομικών στοιχείων Μπορώ να γράψω αμέτρητα κατεβατά για τα εγκλήματα των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν έχει σημασία όμως. Τόσα χρόνια κύριοι αγανακτισμένοι τι κάνατε; Πως και με ποιον τρόπο διαμαρτυρηθήκατε στα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Τι κάνατε για το ξεπούλημα της πατρίδας σας; Δεν κάνατε τίποτα απολύτως, Γιατί δεν έχετε ίχνος πατριωτισμού. Όσο ήταν γεμάτη η τσέπη σας, τα παραπάνω ζητήματα ήταν σε Τρίτη μοίρα, ούτε καν δεύτερη. Τώρα αγανακτήσατε, που άδειασε η τσεπούλα σας. Είστε και ήσασταν τόσο ανήθικοι που με ένα διορισμό, με μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μια νομιμοποίηση του αυθαιρέτου σας, θα πουλάγατε ακόμα και τη μάνα σας! Δεν έχει σημασία ποια είναι η δικιά σου τιμή «αγανακτισμένε», σημασία έχει ότι θα ήσουν πρόθυμος να ξεπουληθείς, με ένα καλό αντάλλαγμα! Οι πελατειακές σχέσεις θόλωσαν την συνείδησή σας, σας έκαναν εξαρτημένους από τα πολιτικά κόμματα. Τώρα που είδατε ότι με την οικονομική κρίση το βόλεμα είναι μόνο για τους πολύ βαθιά διεφθαρμένους, «αγανακτήσατε» και βγήκατε στους δρόμους! Πολύ αργά το θυμηθήκατε! Τώρα μου έχετε καταστρέψει το μέλλον μου, με καταδικάσατε να ζω με 700 ευρώ, καταδικάσατε τους φίλους μου στην ανεργία, αποφασίσατε εσείς για μένα αν θα κάνω οικογένεια. Πραγματικά τι νομίζετε ότι δίνοντας το παρόν στο Σύνταγμα θα έχετε άφεση αμαρτιών; Θα φτιάξει το μέλλον μου; Κάνετε λάθος, πρώτον θα πρέπει ξανά να βάλετε την ηθική στη ζωή σας, να βάλετε την πατρίδα πάνω από όλα και ύστερα να καταδικάσετε αυτούς που τόσα χρόνια στηρίζατε με τη ψήφο σας. Επειδή ήταν κλέφτες αυτοί που ψηφίζατε, δεν πάει να πει ότι είναι όλοι το ίδιο, υπάρχουν πολιτικοί που δεν έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, που δεν έχουν κλέψει. Κάντε λοιπόν κάτι χρήσιμο στη ζωή σας και βρείτε αυτούς τους πολιτικούς, μη τους ψάξετε όμως στα πολιτικά κόμματα που μας έφεραν την κρίση. Ανάμεσα στους αγανακτισμένους βρίσκονται και οι απολιτίκ, αυτοί όντως δεν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης με τους διεφθαρμένους πελάτες των δύο μεγάλων κομμάτων. Έχουν όμως μερίδιο ευθύνης γιατί με την αδιαφορία τους στο πολιτικό σύστημα, με την άρνησή τους να πάρουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες, αυξανόντουσαν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μακάρι η πλειοψηφία των αγανακτισμένων να μην ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά δυστυχώς επαληθεύομαι από δύο δημοσκοπήσεις. Στις 21/6 δημοσιεύθηκε η δημοσκόπηση της «Alco» για τον «Real Fm», Ρωτώντας λοιπόν εκείνους που έχουν συμμετάσχει σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, καταλήγει σε συμπεράσματα ως προς την ιδεολογική τους χαρτογράφηση. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 18,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 11,3%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 7,2%, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,1% και οι Οικολόγοι 1,1%. Και η δεύτερη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα στις 19/6, έφερε τα εξής ποσοστά, το 22,7% ΠΑΣΟΚ, 14,2% ΝΔ και το 21,2% δηλώνουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα. Με λίγα λόγια, παρά την αγανάκτηση των «αγανακτισμένων», εξακολουθούν να είναι πίσω από το άρμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά από όλα όσα έχουν κάνει και μετά από τόσο βαριά φοροεισπρακτικά μέτρα. Κάποιος «αγανακτισμένος» θα πει «ο Σαμαράς δεν κυβέρνησε, ας τον δούμε και αυτόν και να τον κρίνουμε». Ωραία ας ξεχάσω, το έγκλημα του Σαμαρά ως υπουργού εξωτερικών που άνοιξε τα σύνορα το 1991, ας ξεχάσω που ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχ. Δε μπορώ να ξεχάσω όμως, ως πρόεδρος της ΝΔ πλέον την αλλαγή της θέσης που είχε το 92, για το Μακεδονικό και την υιοθέτηση της σύνθετης ονομασίας που έχει σήμερα. Δεν ξεχνώ παρότι καταψήφισε τον εθνοκτόνο νόμο για την ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες, την ίδια στιγμή στήριζε την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου κάτι το οποίο το συνταγματικό δικαστήριο τον έκρινε αντισυνταγματικό. Δεν ξεχνώ παρότι καταψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε υπέρ στα μισά άρθρα του μνημονίου. Δεν ξεχνώ παρότι ψήφισε κατά του μνημονίου στην συνέχεια στήριξε πάνω από 40 νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή του μνημονίου. Δεν ξεχνώ παρότι ψήφισε κατά του μεσοπρόθεσμου, ψήφισε υπέρ στα μισά άρθρα του εφαρμοστικού νόμου. Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι αντιπολίτευση, δε θέλω να φανταστώ τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Μάλλον ξέρω, θα κάνει ότι και το ΠΑΣΟΚ. Όσο για αυτούς που ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ δεν έχω να πω κάτι εγώ, θα αντιγράφω κάποιες σοφές ρήσεις που είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σας πριν μερικά χρόνια, «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας» (την δήλωση αυτή την έκανε στον Καναδά ως υπουργός εξωτερικών το 1999, στον εκδότη της εφημερίδας και μπροστά στον πρέσβη μας στον Καναδά, Γιάννη Θωμόγλου. Δήλωση για το Σχέδιο Ανάν «Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, συνεπής στις αρχές, στους αγώνες και στις παραδόσεις μας, λέει το «ναι» στο κοινό μέλλον των δυο Κοινοτήτων, το «ναι» στην κοινή συμβίωση, το «ναι» στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει «ναι» στη συνεργασία και «όχι» στο διχασμό. Λέει «ναι» στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα… Το ΝΑΙ θα είναι μια γενναία ιστορική, πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος» (Η δήλωση αυτή έγινε 2 ώρες πριν το προγραμματισμένο διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γεγονός διπλωματικά και πολιτικά απρεπέστατο διότι επιχείρησε να προκαταβάλει την τοποθέτηση του Προέδρου της Κύπρου. Απόσπασμα από την Καθημερινή 8.4.2004). Δήλωση για την Θράκη «Βεβαίως, οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Kατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος.
(Περιοδικό ΚΛΙΚ, Αύγουστος 1999। Η συνέντευξη η οποία οδήγησε στο πρωτοσέλιδο BRAVO YORGO από την Hurriyet στις 28 Ιουλίου 1999, ΜΙΑ μόνο ημέρα μετά την κυκλοφορία του περιοδικού). Δήλωση για την Τουρκία «Θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ε.Ε.» (Καθημερινή, 19 Δεκεμβρίου 1999). Για να κλείσω, ο κος Παπανδρέου δεν έγινε προδότης το 2010 με την εφαρμογή του μνημονίου, ήταν από παλιά, αλλά είπαμε εσείς οι «αγανακτισμένοι» πάνω από όλα βάζετε τον εαυτούλη σας και την τσέπη σας. Για αυτό και το 2009, 4.000,000 άνθρωποι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί πίστεψαν ότι με το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει αυτό το φαύλο πολιτικό σύστημα, θα συνεχιστούν οι πελατειακές σχέσεις, κάνεις δε θα πληρώσει για τα τεράστια οικονομικά – εθνικά εγκλήματα…μια από τα ίδια δηλαδή! Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνω μη «αγανακτισμένος», δηλώνω τίμιος, ηθικός, αποφασισμένος και εξοργισμένος με όλους σας.
του Μαρίνου Μαυραγάνη
Πηγη: http://laosb3.blogspot.com

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ήμασταν εδώ και συζητάγαμε και περνάει ένα αυτοκίνητο, -μάλλον BMW- βγαίνει ένας με το καλάζνικοφ και αρχίζει να ρίχνει.
Τους πετάω όλους κάτω. Ακροβολίστηκε βέβαια και η ασφάλεια. Αμέσως περνάει ένα περιπολικό από πίσω. Έμαθα ότι οι δράστες εγκατέλειψαν το αμάξι, ίσως και το καλάζνικοφ και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ήταν μία τρομερή σκηνή. Ένας επιχειρηματίας της περιοχής εδώ, μου λέει "αισθάνθηκα τον αέρα της σφαίρας".
Ήταν φοβερό. Εκ συμπτώσεως δεν είχαμε χειρότερα.
Και αυτό καταδεικνύει ότι όχι μόνο η Αθήνα, αλλά όλη η Ελλάδα πάει να γίνει "Σικάγο του Μεσοπολέμου".
Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν ευθύνες γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το κακό».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΨΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΨΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης σε συνέντευξη του στον REAL FM αναφορικά με το επεισόδιο στην Τραγάνα και τη ρίψη πυροβολισμών, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Τραγάνας με φίλους και οπαδούς του κόμματος που πήγαν να τον δουν. Τη στιγμή που χαιρετούσε τον κόσμο, πέρασε μια ασημένια BMW - από ότι μπόρεσαν να διακρίνουν οι αστυνομικοί - με τρεις μέσα, οι οποίοι άνοιξαν πυρ προς τη μεριά που βρισκόταν ο Πρόεδρος και ο κόσμος. Φυσικά, πέσανε κάτω όλοι αμέσως για να αποφύγουν τα πυρά. Η αστυνομία κάνει λόγο για 100 περίπου κάλυκες».

Δημοσιογράφος: «Άνοιξαν δηλαδή πυρ εναντίον του κόσμου;»
«Το αυτοκίνητο του Προέδρου ήταν παρκαρισμένο μαζί με ένα συνοδευτικό με συμβατικά νούμερα. Οι ληστές για αντιπερισπασμό, επειδή αμέσως μετά την ληστεία τους ακολουθούσε ένα περιπολικό το οποίο τους καταδίωκε, πυροβόλησαν προς την πλευρά που ήταν το αυτοκίνητο της ασφάλειας. Αμέσως ακολούθησε το περιπολικό που τους καταδίωκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τώρα μαθαίνουμε πως έχουν στηθεί μπλόκα στην εθνική οδό μήπως μπορέσουν και τους συλλάβουν. Μάθαμε ότι σημειώθηκε μια ληστεία στην Τραγάνα στις 13:45 σε κάποιο υποκατάστημα της Eurobank. Αυτοί λοιπόν ήταν οπλισμένοι με καλάζνικοφ. Οι κάλυκες είναι πάρα πολλοί και η αστυνομία έχει πάει εκεί και τους μαζεύει. Ο κόσμος οπωσδήποτε θορυβήθηκε, δεν είναι και λίγο να σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι σου οι σφαίρες».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84 ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ


Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης τόνισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά της ασφάλειάς μου τα οποία σε κλάσματα δευτερολέπτων, με ετοιμότητα που δεν μπορούσα να την πιστέψω, έβγαλαν το όπλο τους. Όμως επειδή βρισκόμαστε σε κατοικημένη περιοχή, τους είπα να τους αφήσουν να φύγουν.
Ασφαλώς και δεν πυροβόλησαν. Απλά, προς την πλευρά μας προτάθηκαν τα καλάζνικοφ.
Πιστεύω ότι επρόκειτο για αντιπερισπασμό, ίσως τυφλό. Ίσως είδαν κάποιο πρόσωπο και θεώρησαν ευκαιρία να σταματήσουν εδώ σε εμάς. Δεν ξέρω πως λειτούργησαν. Όλα αυτά έγιναν σε κλάσμα δευτερολέπτου.
Ο κόσμος έχει υποστεί ένα σοκ. Όταν ακούς αυτό το κροτάλισμα...
Σιγά - σιγά θα πρέπει να συνηθίσουμε την ζωή που επιλέξαμε να έχουμε.
Ψηφίσαμε για να προσπαθήσουμε να ζήσουμε καλύτερα, και ζούμε εν μέσω ληστών και δολοφόνων. Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Τα μάτια του κόσμου που έζησαν αυτό, ήταν για κάποια λεπτά τα μάτια "ζωντανών νεκρών", "κοκαλωμένα". Ξαφνικά βλέπεις τον θάνατο και ακούς ένα καλάζνικοφ να κροταλίζει. Και λες γιατί ζω.
Αυτό έβλεπα στα μάτια αυτών των ανθρώπων εκεί.
Το θέμα της συζήτησής τους ήταν το πόσο εύκολο είναι να βγάλει κάποιος ένα όπλο και να χάσεις την ζωή σου. Αυτά δεν υπήρχαν πριν 20 χρόνια».

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης