Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προς το «σοσιαλισμό της αγοράς» στρέφεται σταδιακά η Κούβα


Οι επικεφαλής της κουβανικής επανάστασης μοιάζουν αποφασισμένοι να ωθήσουν το κράτος σε νέα κατεύθυνση, πιο φιλική προς την ελεύθερη αγορά.

Την ώρα που το νησιωτικό έθνος ετοιμάζεται για το πρώτο συνέδριο του ΚΚ Κούβας, ύστερα από 14 χρόνια, ριζικές αλλαγές στην κρατικά ελεγχόμενη οικονομία της Κούβας συντελούνται με ταχείς ρυθμούς. Παρότι ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο απέκλεισε την επιβολή μεγάλης κλίμακας μεταρρυθμίσεων στην αγορά, η χρονική συγκυρία του συνεδρίου του κόμματος, που συμπίπτει με τα 50χρονα της αμερικανικής επέμβασης στον Κόλπο των Χοίρων, εμπεριέχει βαθύτατο συμβολισμό.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόλυση ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων. Την ίδια ώρα, οι απαγορεύσεις κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας χαλάρωσαν, δημιουργώντας την προοπτική αυτοαπασχόλησης ή σύστασης εργατικών συνεταιρισμών. Το Φεβρουάριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σταδιακή κατάργηση στην επιδότηση της ζάχαρης και του εισαγόμενου ρυζιού, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, το καθεστώς είχε υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα, το πέσο, κατά 8%.
Το Κλαμπ των Παρισίων - η ομάδα των μεγαλύτερων κρατών-πιστωτών- εκτιμά ότι η Κούβα έχει χρέος της τάξης των 30,4 δισ. δολαρίων. Στο ποσόν αυτό περιλαμβάνονται, όμως, και οι εκκρεμότητες της Αβάνας απέναντι στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Εκτός των κρατών του Κλαμπ των Παρισίων, η Κούβα χρωστά τα μεγαλύτερα ποσά στην Αργεντινή (1,8 δισ. δολάρια) λόγω δανείου που ο Φιντέλ Κάστρο είχε εξασφαλίσει από το Μπουένος Αϊρες το 1973 από τη θνησιγενή δημοκρατική κυβέρνηση του πρόεδρου Χέκτορ Καμπόρα.
Η προθυμία του Ούγκο Τσάβες να προσφέρει φθηνό πετρέλαιο στην Κούβα διέσωσε προς στιγμήν το καθεστώς της Αβάνας. Την ίδια στιγμή, το Πεκίνο αναδείχθηκε επ’εσχάτων σε νέα πηγή δανεισμού για την Κούβα, με αναλυτές να εκτιμούν ότι η Κίνα έχει δανείσει 4 δισ. δολάρια στην Αβάνα τα τελευταία χρόνια.
Οι διαφωνίες που προκαταβολικά εξέφρασαν στελέχη Αριστερών κομμάτων και οργανώσεων από όλο τον κόσμο, σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές προθέσεις του Ραούλ Κάστρο, έχουν όμως περισσότερο να κάνουν με την εξάρτηση της κουβανικής οικονομίας από τις ΗΠΑ, παρά με οιεσδήποτε ιδεολογικές διαφωνίες. Η Κούβα εισάγει άλλωστε ποσοστό 80% των τροφίμων της από τις ΗΠΑ.
www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ EUROSTAT


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ EUROSTAT

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν ωφελούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού.
Είτε είναι 9,8% είτε 10,2% δεν αλλάζει απολύτως τίποτε.
Παρά τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού, δείχνει να μην τιθασεύεται.
Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση της ΝΔ που το ανέβασε και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αδυνατεί να το κατεβάσει».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι οίκοι αξιολόγησης μοιάζουν σαν τους οίκους ανοχής: οι υπηρεσίες τους προσφέρονται έναντι αμοιβής…».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν περιορίζεται στην περίοδο 1998-2002, αλλά εκτίνεται μέχρι σήμερα.
Επομένως οι έρευνες δεν μπορεί να έχουν περιορισμένο χρονικό περιθώριο, αλλά να καλύψουν όλο τον κρίσιμο χρόνο, καθόσον κονδύλια διακινήθηκαν τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και ΝΔ.
Οι χρονικοί περιορισμοί κρύβουν υποχθόνια ιδιοτέλεια.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟN ΡΑΔΙΟ 9


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ 
ΣΤΟN ΡΑΔΙΟ 9

«Το ιταλικό πλοίο πήρε άδεια από εμάς και όταν διαπίστωσε ότι η Τουρκία τους έδιωξε,  πήγε στη συνέχεια και ζήτησε άδεια και από την Τουρκία. Λόγω της δική μας ολιγωρίας, απευθύνθηκε στην Τουρκική πλευρά».  
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9, στον δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου.

Για την Τουρκική προκλητικότητα
Έχω καλέσει τον Πρωθυπουργό αύριο, στην “ Ώρα του Πρωθυπουργού” γι αυτό το θέμα ακριβώς. Θεωρώ ότι αυτό είναι εξαιρετικό. Κάποια πράγματα που ήδη “φεύγουν” προς τα έξω, δεν μου αρέσουν καθόλου. Έχουν βρει και συζητούν με την Τουρκία μία “φόρμουλα”, ότι δηλαδή ο όγκος της Τουρκίας σε σχέση με τον όγκο του Καστελόριζου, δεν επιτρέπει στο Καστελόριζο να έχει 200 μίλια ΑΟΖ, αλλά κάποια άλλη μικρότερη συγκεκριμένη περιφέρεια. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Είναι “εφεύρημα” που προσπαθούν να περάσουν. Αυτό πάλι μας θίγει γιατί δεν φτάνουμε εκεί που θέλουμε, δηλαδή  να ορίσουμε σύνορα με την Κύπρο, ώστε να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή οδό Κατάρ, Ισραήλ, Κύπρος , Ελλάδα, Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς “καίει” τον εαυτό του
Το σημαντικό θέμα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι ότι η κρίση βαθαίνει, η ανεργία αυξάνεται καθημερινά, εμφανίζονται νέες “τρύπες” κάθε μέρα, και η κυβέρνηση αδυνατεί να βγάλει την χώρα μας από τον λήθαργο. Ο κ. Σαμαράς έχει το “βιολί” του. Ούτε ξέρει που πατάει, ούτε ξέρει που βρίσκεται ο κ. Σαμαράς. Με αυτά που κάνει και λέει “καίει“ τον εαυτό του. Βγαίνει ο κάθε Τομεάρχης και τον κατηγορεί, και τον καταγγέλλει. Γιατί έχει αυτή τη γκρίνια; Έχει αυτή την γκρίνια γιατί δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα του λαού. Έχουν χάσει και τα δύο κόμματα, την “έξωθεν καλή μαρτυρία”.
Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός είναι να καθίσουν οι όποιες δυνάμεις στον τόπο μπορούν και διαθέτουν κάποια λογική, να συνεννοηθούν μήπως και βρουν κάποια διέξοδο. Μήπως μπορέσουν να κάνουν τον πόνο του λιγότερο οδυνηρό. Αυτά που βγαίνουν και λένε ότι “εγώ δεν  κάνω, και δεν συνεργάζομαι με τον ένα ή τον άλλον πολιτικό”, είναι αστειότητες και στείρες πολιτικές.
.
Πολύ σοβαρή η κατάσταση της χώρας
Το θέμα είναι ότι εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση, το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται από έναν άνθρωπο. Δεν λύνεται. Έτυχε να είναι σήμερα ο κ. Παπανδρέου. Θα μπορούσε να είναι στη θέση του ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καραμανλής, η κ. Παπαρήγα. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί να καθίσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να δούμε τι μπορεί να κάνουμε. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.  Θνήσκει η αγορά, τα γραμμάτια και οι επιταγές “καλπάζουν”, η ανεργία φτάνει πλέον στα ουράνια. Η αναποτελεσματική κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει καμία διέξοδο στα πράγματα.  Αντ’ αυτού, αυτοί φοβούνται να μιλήσουν. Το μόνο πράγμα που κάθονται και κάνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι να μελετούν τις δημοσκοπήσεις.

Χρειάζεται να καθίσουν όλα τα κόμματα και να κάνουν ένα διάλογο ουσίας. Να παρουσιάσουν συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για κάθε θέμα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία. Ασχολούνται όμως, μόνο με “τρίχες” και ανούσια πράγματα. Αυτά δεν αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό. Είναι “λίγοι”, “ελάχιστοι” μπροστά στις περιστάσεις. Αυτό είναι το θέμα.

Για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Για αυτό το λόγο συνάντησα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας του ότι η κατάσταση είναι οικτρά, και ότι ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες.  Χρειάζεται να παρέμβει ο “από μηχανής θεός”, που δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τον απασχολεί αυτό το σοβαρό θέμα. Δεν είναι αδιάφορος και αμέτοχος. Τον είδα εξαιρετικά προβληματισμένο. Πιστεύω ότι τόσο η σοφία του, όσο και η σοβαρότητα του μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά αυτή τη στιγμή που ο καθένας τραβάει τον δρόμο του.  
Έχουν χάσει την ουσία. Δεν έχουν καταλάβει σε τι βάραθρο βρίσκεται η Ελλάδα. Αν το είχαν καταλάβει, θα κάθονταν να κάνουν προτάσεις. 

Για την δήλωση του κ. Λοβέρδου ότι “δεν είπαμε όλη την αλήθεια”
Δεν μας έχουν πει όλη την αλήθεια. Χαίρομαι που ένας σοβαρός άνθρωπος μέσα στο ΠΑΣΟΚ το λέει αυτό. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άγρια. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είναι το πραγματικό μας χρέος. Το προσδιορίζουμε γύρω στα 340 δισ. ευρώ. Δεν ξέρουμε πόσο είναι. Και κάθε μέρα εμφανίζονται και νέες τρύπες. Χρωστούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία, περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, τα οποία δεν υπολογίζονται.
Αυτό λοιπόν εμένα μου δημιουργεί πρόσθετες  υποχρεώσεις. Και για αυτό το λόγο φωνάζω, καθίστε όλοι σε  ένα τραπέζι να σκεφτείτε, και αφήστε τις “κουτουράδες” και τις “σαχλαμάρες”. Αλλά, ο καθένας τραβά τον δρόμο του…

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ"


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ"

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σε αμφιθέατρο "Γρίβας-Διγενής", όπως ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είχε προαναγγείλει στην ομιλία του κατά την Εκδήλωση Μνήμης και Χρέους στην προσφορά του αείμνηστου Στρατηγού ΓΡΙΒΑ-ΔΙΓΕΝΗ και του αγώνα της ΕΟΚΑ με αφορμή τα 50 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2011.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το "Σύλλογο Εθνικής Μνήμης και Χρέους: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ", του οποίου Πρόεδρος είναι ο Βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλ. Πολατίδης και Γ.Γ. ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.

O K. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 2.200.000 € ...30.03.2011


Τρελά ποσά για κατασκευή και συντήρηση κρατικών site!


Χορός εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί γύρω από την κατασκευή ηλεκτρονικών ιστοσελίδων υπουργείων και φορέων του Δημοσίου. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έστειλαν στη Βουλή τα υπουργεία, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου, υπάρχουν site που κατασκευάστηκαν εκ των ενόντων και δεν κοστίζουν παρά το κόστος των εργασιών συντήρησής τους αλλά και site για τα οποία δαπανήθηκαν 1 και 2 εκατομμύρια ευρώ! Διαβάστε και φρίξτε :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Η ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας, ανασχεδιάστηκε κατόπιν πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού στην εταιρεία «SDC Α.Ε». Κόστος 9.987 ευρώ!
Άρειος Πάγος: η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση στην «OTEnet Α.Ε». Κόστος: 4.130. ευρώ.
Το portal του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Ανατέθηκε με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό στην εταιρεία UNISYSTEMS. Το επιμέρους σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου, κόστος κατασκευής, ανήλθε στο ποσό των 60.000 ευρώ!
Η ιστοσελίδα των δικαστηρίων των Διοικητικών Εφετείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανατέθηκε με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό στην εταιρεία
UNISYSTEMS έναντι 1.406.363 ευρώ!!!!!!!!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού, οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι εσωτερικής ανάπτυξης, δηλαδή κατασκευάσθηκαν από προσωπικό του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα:

ΥΠΕΘΑ
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ιστοσελίδας του ΥΠΕΘΑ κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία νέας ιστοσελίδας από προσωπικό της ΔΙΣΤΥ/ΤΠΕΝΤ, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mod.mil.gr. Για την ανωτέρω ιστοσελίδα η οποία αναρτήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, δεν δαπανήθηκαν χρήματα.

ΓΕΕΘΑ
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με πάροχο την εταιρεία Forthnet με κόστος 8.000 ευρώ για την σχεδίαση, κατασκευή, υποστήριξη δοκιμών και λειτουργία.

ΓΕΣ
Η ιστοσελίδα www.army.gr κατασκευάστηκε με κόστος 14.000 ευρώ από την εταιρεία «ATCOM» η οποία κατόπιν διερεύνησης της αγοράς, προσέφερε την καλύτερη τιμή. Μέχρι σήμερα συντηρείται και αναπτύσσεται από εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό χωρίς επιπλέον κόστος.
Επίσης μέσω του ιστοτόπου του ΓΕΣ, για λόγους ασφάλειας και οικονομίας, προβάλλονται 35 ιστοσελίδες, διευθύνσεις του ΓΕΣ, κατασκευασμένες και συντηρούμενες χωρίς κόστος, από στρατιωτικά στελέχη. Επίσης φιλοξενούνται ιστότοποι 18 στρατιωτικών φορέων, οι οποίοι αναπτύχθηκαν από στρατιωτικό προσωπικό και των οποίων η ενημέρωση και συντήρηση γίνεται χωρίς κόστος.

ΓΕΝ
Δεν υπήρξε κόστος για την κατασκευή της επίσημης ιστοσελίδας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει δημιουργηθεί με την συνδρομή του έμπειρου μόνιμου προσωπικού και πλέον εξειδικευμένου στρατευμένης θητείας. Είναι αναρτημένη από το 1998 και δεν υφίσταται κόστος για τη λειτουργία, συντήρηση και ενημέρωσή της καθώς πραγματοποιείται με τη συνδρομή του μόνιμου και στρατευμένου προσωπικού.

ΓΕΑ
Ο διαδικτυακός τόπος της Π.Α www.haf.gr δημιουργήθηκε και συντηρείται από προσωπικό της Π.Α τον Νοέμβριο του 1998 και ουδέποτε έχει ανατεθεί η κατασκευή ιστοσελίδων σε τρίτο φορέα.

ΙΑΑ
Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων δημιουργήθηκε με κόστος 2.258,50 ευρώ. Η ιστοσελίδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείρισή της και καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

ΕΑΣ
Η κατασκευή της ιστοσελίδας της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ στοίχισε 6.900 ευρώ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
Η ιστοσελίδα dis.army.gr κατασκευάσθηκε από την εταιρεία ΑΡΧΕΤΥΠΟΝ μέσω δύο Δημόσιων Διαγωνισμών του Γ΄ Κ.Π.Σ. Έγινε ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου με κόστος 269.221.5 ευρώ και μετάφραση ιστορικών κειμένων με κόστος 235.679.5 ευρώ.

ΛΑΕΔ
Η ιστοσελίδα www.laed.gr κατασκευάσθηκε το 2009 μέσω απ’ ευθείας ανάθεσης από την εταιρεία Aivaz pc με κόστος 4.851 ευρώ.

ΓΥΣ
Η ιστοσελίδα http://web.gys.gr κατασκευάστηκε από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ μέσω του Γ΄ Κ.Π.Σ και της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» μέσω διεθνούς διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων. Υπήρξε χρηματοδότηση κατά 75% από την Ε.Ε και κατά 25% από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κόστος 1.620.437,28 ευρώ!!


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Η ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.yptp.gr) στοίχiσε συνολικά 22.000,00 ευρώ (11.000,00 ευρώ για την ελληνική έκδοση και 11.000,00 ευρώ για την αγγλική).
Πέραν αυτών, οι ιστοσελίδες των εποπτευόμενων από το Υπουργείο φορέων κ.λπ., στοίχισαν, κάθε μια αναλυτικά:

• Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας (www.police.gr και www.astynomia.gr) 23.000,00 ευρώ.
Oι εργασίες κατασκευής των ιστοσελίδων του Υπουργείου και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ανατέθηκαν στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ», η οποία έδωσε την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά, μετά από έρευνα αγοράς και τη λήψη προσφορών από τρεις συνολικά εταιρείες.

• Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservise.gr ).
Ειδικότερα, η ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτέλεσε μέρος του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «Σχεδίαση και Κατασκευή Πύλης Πυροσβεστικού Σώματος και Εφαρμογές Αυτού», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Η όλη διαδικασία προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού, ανάδειξης και ανάθεσης αναδόχου υπογραφής σύμβασης, παρακολούθησης και παραλαβής του έργου, έγινε από την Κ.τ.Π. Α.Ε., κατόπιν υπογραφής Προγραμματικής Συμφωνίας με το Υπουργείο.
Συγκεκριμένα, αυτή καθ’ αυτή η ιστοσελίδα με το λογισμικό ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος κόστισε 88.655,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Το όλο έργο υλοποιήθηκε από την κοινοπραξία «Quality & Reliability ΑΒΕΕ- PC SYSTEMS ΑΕ».

• Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, 27.187,43 ευρώ. Η κατασκευή της ιστοσελίδας ανατέθηκε στην εταιρεία «ΝΟΕΤΡΟΝ Α.Ε.» ύστερα από τη διενέργεια κλειστού διαγωνισμού με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές.
Οι ιστοσελίδες της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας(www.passport.gov.gr και www.diavatiria.gr ), καθώς και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) (www.kemea.gr ) κατασκευάστηκαν και συντηρούνται εκ των ενόντων, με μηδενικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο. Για την πρώτη εκ των δύο δαπανήθηκαν εφάπαξ 935,00 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης τμήματός της.
Για την κατασκευή της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), η Διαδικτυακή Πύλη παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας της ως άνω επίσημης ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Π., αλλά και ως κεντρικό σημείο ολοκληρωμένης και ταυτόχρονα παραμετροποιημένης πρόσβασης στα δεδομένα και τις λειτουργίες που σχετίζονται με τις δραστηριότητές της. Η ανωτέρω λειτουργική ενότητα, είχε συνολικό προϋπολογισμό 359.380,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Η συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Π. εντάχθηκε στο έργο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κ.τ.Π.» του Γ’ Κ.Π.Σ. Το εν λόγω έργο προκηρύχθηκε με απόφαση της Κ.τ.Π. Ε.Α. για τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομικής απόψεως, προσφορά για την επιλογή αναδόχου και κατακυρώθηκε στην Ένωση Εταιρειών Space Hellas Α.Ε. – Q & R Α.Ε. – INTRACOM ΙΤ Services Α.Ε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών διαθέτει τις ακόλουθες ιστοσελίδες:
• www.mfa.gr ή www.ypex.gov.gr, επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.
Η μελέτη και η κατασκευή της αναπτύχθηκε από ομάδα στελεχών του ΥΠΕΞ. Για την προμήθεια, παραμετροποίηση και τεχνική υποστήριξη των servers καθώς επίσης και για τις άδειες χρήσης υποσυστημάτων λογισμικού καταβλήθηκαν:
α) το ποσό των 15.000 ευρώ, στην εταιρεία Allweb Solutions -Συστήματα Ασφαλείας Α.Ε., με απευθείας ανάθεση, για υπηρεσίες αναβάθμισης του διαδικτυακού κόμβου,
β) το ποσό των 8.793,04 ευρώ στην εταιρεία Hewlett Packard Hellas ΕΠΕ, με απευθείας ανάθεση, για προμήθεια server και την αναβάθμιση ιστοσελίδας mfa.gr γ) το ποσό των 5.144,35 ευρώ, στην εταιρεία Hewlett Packard Hellas ΕΠΕ, με απευθείας ανάθεση, για προμήθεια και τοποθέτηση rack για τοποθέτηση εξυπηρετητή,
δ) το ποσό των 14.696,35 ευρώ στην εταιρεία Info Quest Α.Ε.Β.Ε., με απευθείας ανάθεση, για την προμήθεια λογισμικού servers,
ε) το ποσό των 11.067,00 ευρώ στην εταιρεία Info Quest, για προμήθεια εξαρτημάτων αναγκαίων για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της ιστοσελίδας και στ) το ποσό των 43.512,35 ευρώ στην εταιρεία COSMOS BUSINESS Α.Ε.Β.Ε,, κατόπιν διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την αναβάθμιση και επέκταση του πληροφοριακού συστήματος της κεντρικής διαδικτυακής πύλης του
ΥΠΕΞ
• Η νέα κεντρική σελίδα του ΥΠΕΞ που πρόκειται σύντομα να τεθεί σε λειτουργία έχει σχεδιαστεί από την ομάδα ανάπτυξης ιστοσελίδων της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου , με μηδενικό κόστος
• www.agora.mfa.gr, που αφορά στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και Αναπτυξιακή Συνεργασία.
• www.hellenicaid.mfa.gr που αφορά στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Το κόστος των ανωτέρω ιστοσελίδων, της προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού, καθώς και των υπηρεσιών εκπαίδευσης, ανήλθε στο ποσό των 423.604,58 ευρώ.
Η υλοποίηση του έργου εντασσόταν στη «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος διαχείρισης της πληροφορίας στο ΥΠΕΞ, με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη (Γ’ Κ. Π. Σ.)». Το εν λόγω έργο κατόπιν προκηρύξεως διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού κατακυρώθηκε στην Ένωση Εταιρειών PANSYSTEMS Α. Ε. – GLOBO TECHNOLOGIES.
• www.aidfunding.mfa.gr, που αφορά στην Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων – Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων.
Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας καταβλήθηκαν:
α) το ποσό των 1.706,40 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, στην εταιρεία «DNHOST- ΟΥΜΠΑΒΙΣΙΟΥΣ-ΦΑΡΑΖΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝ. Ο.Ε.», για τη φιλοξενία βάσης δεδομένων της ιστοσελίδας,
β) το ποσό των 14.100 ευρώ, με απευθείας ανάθεση στον «Άγγελο Φιλίππου», για το σχεδιασμό περιβάλλοντος διεπαφής χρηστών και διαχειριστών της διαδικτυακής πύλης,
γ) το ποσό των 7,500 ευρώ, με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία COMITECH Α. Ε., για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των διαδικτυακών πυλών και δ) το ποσό των 14.900 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, στον «Γεώργιο Σιόλα – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Η/Υ», για «Ενσωμάτωση στη βάση δεδομένων της Ειδικής Γραμματείας α) συλλογής πληροφοριών προκηρύξεων από τη νέα ιστοσελίδα της EUROPAID, β) προσθήκη στο σύστημα αυτόματης επεξεργασίας χαρακτήρων, γ) προσθήκη ελέγχου για τη μη διαγραφή των υπαρχόντων στοιχείων σε περίπτωση αποτυχίας του scrape.
• www.eysxep.mfa.gr , που αφορά στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Χρηματοδότησης και Επενδυτικών Προγραμμάτων (ΕΥΣΧΕΠ). Η ανάπτυξη και ολοκλήρωση της ιστοσελίδας, πραγματοποιήθηκε από συνεργάτη της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο.
Πέρα των ανωτέρω ιστοσελίδων που απευθύνονται στο κοινό, λειτουργούν και ορισμένες άλλες περιορισμένης πρόσβασης για την εξυπηρέτηση των εργασιών των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ομάδα ανάπτυξης ιστοσελίδων και του Τμήματος internet της αρμόδιας ΣΤ2 Διεύθυνσης, με μηδενικό κόστος.
Επίσης η Επιχειρησιακή Πύλη e-ΥΠ.ΕΞ. (Πύλη Προξενείων), που εντασσόταν στο έργο «Παροχή υπηρεσιών για τα έργα α) Υπηρεσίες Προξενείων και Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και
β) Ειδική Εκπαίδευση Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών», στο πλαίσιο της «Δημιουργίας Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος διαχείρισης της πληροφορίας στο ΥΠΕΞ, με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη (Γ’ Κ.Π.Σ.)» η παραγωγική λειτουργία, της οποίας, όπως ενημέρωσε η ΣΤ2 Δ/νση, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.
Για το εν λόγω έργο είχε προκηρυχθεί ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος ανατέθηκε στις στην Ένωση εταιρειών «Siemens Α.Ε. Ηλεκτροτεχνικών Έργων» και «Quallity & Reliability Α.Ε. Εφαρμογές υψηλής Τεχνολογίας Α.Β.Ε.Ε.», έναντι του ποσού των 1.291.150, 00 ευρώ!
Όσον αφορά τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εξωτερικών Φορείς, η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κόστισε 118.739,27 ευρώ, η ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών κόστισε 14.280 ευρώ, και τέλος, η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, κόστισε 483 ευρώ!..
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Στον τομέα Υποδομών και συγκεκριμένα την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων υπάγονται 15 Υπηρεσίες με αντίστοιχες ιστοσελίδες: ΓΓΔΕ (20.000 ευρώ), ΕΥΔΑΠ Παγίων (22.000), ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε (19.955 πλέον ΦΠΑ), ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ (6.783), ΘΕΜΙΣ Α.Ε (3.780 πλέον ΦΠΑ), ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (18.950), ΙΟΚ (1.500), ΙΤΣΑΚ Α.Ε (6.500), ΕΥΔΑΠ ΑΕ (19.670), ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε (10.700), ΕΥΑΘ Α.Ε (9.050 πλέον ΦΠΑ), ΟΣΚ( 5.000 πλέον ΦΠΑ), ΕΥΑΘ Παγίων(1.000 πλέον ΦΠΑ), ΤΕΟ Α.Ε (12.000 πλέον ΦΠΑ)
Ειδικότερα δαπανήθηκαν τα ακόλουθα ποσά για τις ιστοσελίδες Υπηρεσιών και Φορέων:
• Υ.Π.Α: στοίχισε 11.600 ευρώ.
• ΗΛΠΑΠ: κόστισε 42.070 ευρώ.
• ΗΣΑΠ Α.Ε: δαπανήθηκαν 22.700 ευρώ για σχεδιασμό και ανάπτυξη της ιστοσελίδας και επανασχεδιασμό του διαδικτυακού τόπου.
• ΟΑΣΘ: Το κόστος κατασκευής της ήταν 70.000 και έγινε μέσω επιδοτούμενου προγράμματος, κατά 75% από την Ε.Ε. και κατά 25% από το Υπουργείο.
• ΤΡΑΜ Α.Ε: Η εταιρεία LEO BURNETT αμείφθηκε με 40. 930 ευρώ συν ΦΠΑ για την κατασκευή του ιστοτόπου της ΤΡΑΜ Α.Ε
• ΕΛ.ΤΑ: Η ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων κόστισε 59.000 ευρώ.
• ΑΜΕΛ: Η κατασκευή της ιστοσελίδας έγινε μέσω δημόσιου διαγωνισμού και δαπανήθηκαν 58.500 ευρώ.
• ΓΑΙΟΣΕ: Για την ιστοσελίδα της ΓΑΙΟΣΕ πληρώθηκαν 16.950 ευρώ.
• ΟΣΕ: Η νέα ιστοσελίδα του ΟΣΕ κατασκευάσθηκε κατόπιν πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού και κόστισε 2.457 ευρώ.
• ΣΑΣΘ: Η σελίδα του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, κόστισε 2.618 ευρώ.
• ΕΡΓΟΣΕ: Το κόστος για το site της ΕΡΓΟΣΕ ήταν 22.500 ευρώ.
Στον Τομέα Μεταφορών και Δικτύων:
Η σημερινή ιστοσελίδα του Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Υπ.Υ.Με.Δι), η οποία προέκυψε από αναβάθμιση της τότε ιστοσελίδας του πρώην Υ.Μ.Ε. είχε ανατεθεί στην εταιρεία Steficom A.E Α.Ε. μετά από πρόχειρο διαγωνισμό τμήματος 29.000 +ΦΠΑ18%. Εκτός από το ετήσιο κόστος των υπηρεσιών φιλοξενίας της ιστοσελίδας που παρέχει η ΟΤΕΝΕΤ Α.Ε. στο Υπ.Υ.Με.Δι, και το οποίο ανέρχεται σε περίπου 15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, το Υπουργείο δεν καταβάλει άλλη δαπάνη για την ιστοσελίδα του.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Η τελευταία ιστοσελίδα του Υπουργείου κατασκευάστηκε από συνεργάτες του γραφείου του Υπουργού, χωρίς κόστος. Την περαιτέρω ανάπτυξη και συντήρηση ανέλαβε η Διεύθυνση Πληροφορικής επίσης χωρίς κόστος.
Το ίδιο συνέβη και στον Τομέα Οικονομίας.
Η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ανατέθηκε κατόπιν προσφορών στην εταιρεία All Web Solutions με συνολικό κόστος 4.674 ευρώ.
Η κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΜΜΕΧ δημιουργήθηκε και συντηρείται με ίδια μέσα, ενώ το portal για το Εθνικό Παρατηρητήριο ΜΜΕ/ΕΟΜΜΕΧ κόστισε 83.992 ευρώ!
Το site του ΤΕΜΠΜΕ ανατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη(κ. Χρυσοβαλάντη Σπυράκη) με κόστος 4.000 ευρώ.
Η σελίδα του ΕΛΟΤ, ανατέθηκε διαδοχικά σε δύο εταιρείες(Info Quest και Unisystems), κατόπιν διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού με συνολικό κόστος 132.654 ευρώ!
Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, η κατασκευή της ιστοσελίδας ήταν υπόθεση δύο φοιτητών χωρίς κανένα κόστος ή αμοιβή.
Η Ένωση Ελλήνων Χημικών, απάντησε ότι η κατασκευή της ιστοσελίδας έγινε στο πλαίσιο του έργου «Διαδικτυακή πύλη ΕΕΧ» αλλά δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το κόστος…
Χωρίς κόστος, κατά το Υπουργείο, δημιουργήθηκαν και οι ιστοσελίδες των Παρατηρητηρίων Τιμών Υγρών Καυσίμων και Διδάκτρων, ενώ σύμφωνα με την απάντηση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, το κόστος για την κεντρική ιστοσελίδα της δεν…προκύπτει από τη σύμβαση με την εταιρεία ALTEC Α.Ε…
To site του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, δημιουργήθηκε το 2001 με κόστος 400.000 δραχμές ενώ το κόστος για την αναβάθμισή της σε portal, εκτινάχθηκε σε 161.972 ευρώ(!) μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» με ανάδοχο την Singular Logic Α.Ε κατόπιν διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού. Αντιθέτως, η ιστοσελίδα της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, κόστισε… 2.450 ευρώ!!
Στον Συνήγορο του Καταναλωτή, έφτιαξαν μόνοι τους το site! Χωρίς κόστος, από ειδικό επιστημονικό προσωπικό γίνεται και η συντήρηση της ιστοσελίδας.
Περίπου 15.000 ευρώ κόστισε η ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αρχική της μορφή το 2002 ενώ ο ανασχεδιασμός της ήταν φθηνότερος το 2007 και κόστισε 8.525 ευρώ…
Ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, πλήρωσε 3.987 ευρώ για την ιστοσελίδα του, ενώ για εκείνη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, δαπανήθηκαν 12.000 ευρώ με απ’ ευθείας ανάθεση.
Η ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα(ΕΠΑΝ ΙΙ) κατασκευάστηκε έναντι 25.000 ευρώ από την εταιρεία ISTOMEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, η οποία επελέγη μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, ενώ το site του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κόστισε 1.190 ευρώ και κατασκευάσθηκε από την POWERSOFT INTEGRATED SOLUTIONS ΕΠΕ.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: μπάτε σκύλοι αλέστε και…ξοδέψτε!
Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η ιστοσελίδα κατασκευάσθηκε από την Singular Logic με κόστος 7.923 ευρώ, ενώ…αξιομνημόνευτη είναι η περίπτωση του Επιμελητηρίου Πέλλας:
Η ίδια εταιρεία μαζί με την Knowledge Broadband Service S.A, αμείφθηκαν με 334,628,11 ευρώ για την κατασκευή της ιστοσελίδας!
Αναλυτικά, τα Επιμελητήρια της χώρας, δαπάνησαν τα παρακάτω ποσά για την κατασκευή των ιστοσελίδων τους:
• Ρεθύμνης: 4.661, ευρώ και 1.200 και 2.975 ευρώ για αντίστοιχες αναβαθμίσεις.
• Φθιώτιδος: Οι εταιρείες Singular Logic και knowledge Broadband Service ανέλαβαν τη δουλειά και σε αυτό το επιμελητήριο, ύστερα από δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό. Κόστος: 339.745 ευρώ!
• Αιτωλοακαρνανίας: Θέμα της Singular και αυτή η ιστοσελίδα, με αμοιβή 351.466 ευρώ…
• Έβρου: Κόστος μόλις…9.500 ευρώ…
• Φωκίδος: Το δίδυμο Singular και Knowledge και πάλι: Επιλέχθηκαν και πάλι από δημόσιο διαγωνισμό με κόστος 270.000 για την κατασκευή του site.
Οι δύο εταιρείες όμως, κηρύχθηκαν έκπτωτες επειδή δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο μέχρι τη λήξη της συμβατικής προθεσμίας και το Δ.Σ. ανέθεσε σε άλλη εταιρεία την κατασκευή της ιστοσελίδα με κόστος 8.187 ευρώ! Είναι χαρακτηριστική η παρατήρηση του Ά Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας Στέλιου Σχοινά, στο ενημερωτικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:
«Η λύση της σύμβασης με την ανάδοχο ένωση εταιρειών και η προσπάθεια που καταβάλλαμε για την εξεύρεση νέου κατασκευαστή, έγινε αφορμή να μάθουμε την αγορά κατασκευής των διαδικτυακών πυλών. Προβληματιστήκαμε εντονότατα για το πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση για το αντικειμενικό κόστος των έργων αυτών, ειδικά την περίοδο οικονομικής κρίσης που περνάμε!»…
• Σάμου: Καμία απάντηση για το κόστος…
• Κυκλάδων: Δόθηκαν 241.264 ευρώ και ανατέθηκε μέσω διεθνή διαγωνισμού στην LOGICDIS S.A
• Καρδίτσας: Η μόνη απάντηση που δόθηκε, ήταν ότι συγχρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας»…
• Αργολίδος: Φθηνά τη γλίτωσε: 1.500 ευρώ με ανάθεση έργου στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ-Π.ΡΑΠΤΗΣ Ο.Ε!
• Χίου: Και πάλι η ισχύς εν τη ενώσει για τις εταιρείες Singular Logic και Knowledge Broadband SA. Συμπτωματικά επελέγησαν και από το Επιμελητήριο Χίου μέσω δημόσιου διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την κατασκευή της ιστοσελίδας, μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Αμοιβή: 357,218,19 ευρώ!
• Γρεβενών: Είδηση: Το Επιμελητήριο, δεν διαθέτει ιστοσελίδα!
• Δράμας: Η κατασκευή του site έγινε με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό από την εταιρεία «Exodus Noisis», με κόστος 117.500 ευρώ.
• Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Λευκάδος: Από την απάντηση των δύο Επιμελητηρίων, έγινε γνωστό μόνο ότι είχαν υποβάλλει κοινή πρόταση και ότι το έργο ολοκληρώθηκε. Άγνωστο το κόστος…
• Αχαΐας: Η εταιρεία Knowledge, συμπωματικά και πάλι, επιλέχθηκε, αυτή τη φορά στην έδρα της την Πάτρα, για να κατασκευάσει την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Το κόστος, ήταν 320.000 ευρώ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» μέσω του οποίου καλύφθηκε το 80%, δηλαδή 270.000 ευρώ.
• Κιλκίς: Ο δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε, κερδήθηκε από την εταιρεία EMETRIS ΑΕ η οποία κατασκεύασε την ιστοσελίδα με κόστος 4.789,92 ευρώ!
• Καβάλας: Το έργο ανατέθηκε μετά από απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Επιμελητηρίου στον Ιωσήφ Μανελίδη. Για την δημιουργία του site δαπανήθηκαν 1.428 ευρώ.
• Άρτας: Και πάλι… Knowledge Α.Ε η οποία, σύμφωνα με το Επιμελητήριο Άρτας, υποστηρίζει τη μηχανογράφηση του Επιμελητηρίου τα τελευταία 15 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία κατασκεύασε την ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν!parapolitika.gr

Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη.

Η πισίνα και τα παιδάκια

Καναβούρης Κ.

Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη. Σωστός ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. «Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι». Πισίνα τού έλειπε του κυρ – Πετσάλνικου, πισίνα έφτιαξε να ‘χει να πλένει τα ποδάρια του εκεί ψηλά στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Διότι είναι σε όλους γνωστό ότι, άμα δεν έχεις πισίνα στο Μαυροχώρι Καστοριάς, δεν έχεις μούτρα να.....
κυκλοφορήσεις στο χωριό, να πας στο καφενείο και να παίξεις μια πρέφα με καθαρό το κούτελο. Δεν σε υπολήπτεται ο άλλος. Δεν πα’ να ‘σαι ο πρόεδρος της Βουλής, δεν πα’ να ‘σαι ο Θεός ο ίδιος, που λέει ο λόγος, άμα δεν έχεις πισίνα, στο Μαυροχώρι Καστοριάς είσαι παρίας, ρε παιδάκι μου, ανάξιος λόγου και να φύγεις από ‘δώ. Να πας αλλού.
Γι’ αυτό την έφτιαξε την αυθαίρετη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Από ένα αίσθημα προσωπικής αξιοπρέπειας και από απέραντο σεβασμό προς τα έθιμα των πισινών του Μαυροχωρίου Καστοριάς, έθιμα τα οποία -όπως και τα αποκριάτικα δρώμενα που κάθε χρονιά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την αγνή ελληνική επαρχία- ανάγονται στην εποχή της τουρκοκρατίας (ήταν το έθιμο του αργυρώνητου προσκυνημένου) και τα οποία επιμόνως με όλο και πιο μεγάλη ένταση αναβιώνουν από τη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Άσε που ο κυρ – Πετσάλνικος είναι και αθώος του αίματος, αφού το ακίνητο δεν του ανήκει. Φρόντισε να το μεταβιβάσει (δικηγόρος είναι ο άνθρωπος), κατά παλαιό κοινοβουλευτικό έθιμο, στα παιδιά του και τη σύζυγό του, συμβολαιογράφο στο επάγγελμα, ειδικευμένη στο real estate.
Όπως καταλαβαίνετε, η παράνομη πισίνα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων είναι ένα υψηλό δείγμα πολιτιστικής συνείδησης και απτό υπόδειγμα ότι η προσήλωση στις ρίζες της φυλής και του έθνους μπορεί να έχει λαμπρά αποτελέσματα. Μπράβο και εύγε στον κυρ – Πετσάλνικο, που δείχνει ότι δεν κατέχει τυχαία κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα. Η πατρίς δεν τον ετίμησε τυχαία αναθέτοντάς του τον θώκο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Ιδού τώρα ο βλαστός της πατρίδος: Μπορεί η χώρα να χειμάζεται. Μπορεί ο λαός να ταλαιπωρείται, και μάλιστα κατηγορούμενος. Μπορεί τα εδάφη -για τα οποία έτρεξε πολύ αίμα προκειμένου να απελευθερωθούν- να ξεπουλιούνται για να πλουτίσουν κι άλλο οι τράπεζες. Μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να κατασπαράσσει χαμογελώντας αυτάρεσκα το μέλλον των Ελληνοπαίδων (και το αίμα των γονιών τους) χάριν εξοικονομήσεως εξόδων. Μπορεί ο δανδέστατος (εκ του δανδής) Λοβέρδος να ξεσκίζει τη Δημόσια Υγεία ως να τεμάχιζε φιλέτο εκλεκτό. Μπορεί η εξόδιος ακολουθία στο σημείο που λέει για τέλη «ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά» να έγινε άγρια πολυτέλεια λόγω ελλείψεως χρημάτων για εκείνους που μια ολόκληρη αιωνιότητα γέμισαν με χρήμα -χρήμα, το οποίο από δημόσιο έγινε ιδιωτικό- τα ταμεία των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων. Μπορεί να ξεφτιλίζουμε το περιβάλλον επειδή σε «καιρούς κρίσης είναι πολυτέλεια η οικολογία» (Κ. Καρτάλης), μπορεί να μην έχουμε περιθώριο να νοιαστούμε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος, γιατί προέχουν η ανάπτυξη και η σωτηρία της χώρας, όμως το περιθώριο για να φτιάξει την πισίνα του στο Μαυροχώρι Καστοριάς (αλήθεια, εκεί γεννάνε πελεκάνοι;) ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων το έχουμε. Και φυσικά το έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Και το χρηματικό και το περιθώριο το κοινωνικό, όπου τα πάντα κουκουλώνονται, τα πάντα μένουν χωρίς αποτίμηση και όπου τα πάντα γίνονται (γίνονται, όχι είναι) νόμιμα, είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων, για όσους έχουν εξουσία.
Γιατί, στα σοβαρά τώρα: είναι υπόδειγμα αισχρής συμπεριφοράς προς τον ελληνικό λαό (λόγω του εξαιρετικά κορυφαίου αξιώματός του) η… πισινοειδής πράξη του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Είναι βέβαιο ότι η πράξη θα αιτιολογηθεί και θα αποκτήσει μανδύα νομιμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καρτούν, που αξίζει μονάχα για να δείχνει ότι μια ταινία στην τηλεόραση είναι κακή, αυτός ο πεταλωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, έσπευσε, ως μη όφειλε, να κουκουλώσει τα κακάκια του γάτου κυρ – Πετσάλνικου. Και μόνο το ότι είχε τη μαυροκαρδία σε τέτοια εποχή να φτιάξει πισίνα σαν το τελευταίο νεόπλουτο λαμόγιο αρκεί για να χαρακτηριστεί η πράξη του ανήθικη. Ακραία ανήθικη και πράξη βροντώδους περιφρόνησης προς το κοινωνικό σύνολο. Και από αυτόν τον άνθρωπο περιμένουμε -ύστερα από τον Σιούφα, που εκτελούσε πληρωμένα συμβόλαια κοινοβουλευτικής εκτροπής με σκοπό την ατιμωρησία κοινοβουλευτικών ανδρών (τρομάρα τους)- να κρατήσει τη διαδικασία για την ψήφιση δίκαιων νόμων προς όφελος όλων. Δηλαδή να εμπεδώσει το αίσθημα κοινωνικής συνοχής, εθελούσιας αλληλεγγύης και ελεύθερης εμπιστοσύνης στο συνυπάρχειν. Ντροπή του.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κυρ – Πετσάλνικος της αυθαίρετης πισίνας στο Μαυροχώρι Καστοριάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί με δύο παιδάκια που πήγαν να του δώσουνε το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Ελλάδα. Άνοιξε μάλιστα, με αφορμή την αξιέπαινη πράξη, και κουμπαρά σωτηρίας ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να καταθέτουν οικειοθελώς οι σφαγιασμένοι το αντίτιμο της σφαγής τους: Για να σωθεί η πατρίδα, όπως λέει και σε μεταφρασμένα ελληνικά ο πρωθυπουργός. Λοιπόν, και μία φράση: Αν συνθέσουμε τη φωτογραφία του Πετσάλνικου με τα δύο παιδάκια και τους κουμπαράδες τους με τη φωτογραφία του ίδιου μπροστά στην πισίνα του, αυτό που εμφανίζεται είναι το λαϊκίστικο πρόσωπο του φασισμού. Γρηγορείτε. Τα πράγματα δεν είναι απλά.
ΜΟΤΟ
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κυρ – Πετσάλνικος της αυθαίρετης πισίνας στο Μαυροχώρι Καστοριάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί με δύο παιδάκια που πήγαν να του δώσουνε το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Ελλάδα.

ΑΥΓΗ - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/03/2011

http://www.alphafm.gr/

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή εικόνα που εμφάνισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει πόσο σαθρό είναι το έδαφος κάτω από τα πόδια του κ. Παπανδρέου.
Σε συνδυασμό με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, όπου ο καθένας χαράζει τη ρότα του, αλλά και της ανευθυνότητας της αριστεράς, ζούμε μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία στην οποία "από μηχανής Θεός" μπορεί να είναι μόνο ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν με απασχολεί τόσο η υποβάθμιση από τους Οίκους Αξιολόγησης - που όλοι γνωρίζουμε ότι ελέγχονται από τις αγορές - όσο η υποβάθμιση του πραγματικού προβλήματος της χώρας από τα πολιτικά κόμματα, που δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.
Κάνω έκκληση για περισσότερη σοβαρότητα προς όλους».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ κ. Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ


Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ κ. Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ.Γ. ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Γεωργίου για την πολύ καλή φιλοξενία την οποία μας έχουν προσφέρει.
Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση. Το θέμα μας όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν αποκλειστικά το Κυπριακό καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις Αραβικές χώρες, οι ανατροπές που υπάρχουν σε κάποιες απ΄ αυτές τις χώρες. Έχουμε αναλύσει τα δεδομένα και θεωρώ ότι συμφωνούμε στα ουσιαστικά ζητήματα σε ότι αφορά τις εξελίξεις και στην Τουρκία αλλά και στις Αραβικές χώρες. Είναι κοινή ανησυχία μας για το πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά το Κυπριακό, διότι δυστυχώς, βλέπουμε, διαπιστώνουμε ότι η Τουρκική αδιαλλαξία δεν επιτρέπει να υπάρξει - αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- πρόοδος στις συνομιλίες σε ότι αφορά το Κυπριακό. Θέλω με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψής μου να ευχαριστήσω τον κ. Καρατζαφέρη όπως και τα υπόλοιπα Ελληνικά πολιτικά κόμματα για την στήριξη την οποία προσφέρουν στο Κυπριακό λαό όπως επίσης και στην κυβέρνηση στις δύσκολες πραγματικά προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση του Κυπριακού. Για μας είναι σημαντική αυτή η στήριξη -θέλω να το ξεκαθαρίσω- γιατί θα έλεγα ότι είναι μια ανάσα ζωής σε όλη αυτή τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια να προωθήσουμε και να επιλύσουμε το Κυπριακό».

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης: «Είχαμε την εξαιρετική χαρά, σήμερα, να καλοδεχθούμε στα γραφεία την υψηλοτάτη εκπροσώπηση του ΑΚΕΛ εις ανταπόδοση μιας επισκέψεως το καλοκαίρι στα γραφεία τους στην Κύπρο.
Συζητήσαμε, όπως είπε και ο Γ.Γ, θέματα που αφορούν όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και την Μ. Ανατολή και την Τουρκία. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μια εξαιρετική καμπή και πρέπει να υπάρξει -αν μη τι άλλο- μια ευρύτερη σύμφωνη γνώμη για τους περαιτέρω χειρισμούς. Ο πρόεδρος Χριστόφιας γνωρίζει εξαιρετικά το θέμα -τόσο από τη σημερινή ιδιότητα όσο και από την προηγούμενη- και πιστεύουμε ότι γνωρίζει την στιγμή που θα κάνει τις κινήσεις εκείνες ούτως ώστε τα πράγματα να μην έρθουν σε ένα αδιέξοδο εις βάρος της Ελληνικής πλευράς. Πιστεύω ότι όσο ομονοούμε τόσο καλύτερα θα είναι».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π.τ.Δ. κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π.τ.Δ. κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε τα εξής:


«Ζήτησα να δω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως μετά τις τελευταίες συμφωνίες των Βρυξελλών.
Μοιράστηκα μαζί του την ανησυχία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
Πρότεινα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεγαλύτερη συμμετοχή εις το πολιτικό γίγνεσθαι.
Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει και το κύρος, και τη σοβαρότητα, και την αποδοχή για να δρομολογήσει εξελίξεις.
Οι πρωτοβουλίες όλες αφορούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν και εφόσον εκείνος κρίνει, πως θα πρέπει να κάνει».


Δημοσιογράφος: «Του είπατε ποιες θα είναι αυτές;»

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.: «Δεν υπαγορεύεις ποτέ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκφράζεις μόνο ανησυχίες».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΥΤΣΑ ΑΠΟ TO ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΥΤΣΑ
ΑΠΟ TO ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Πες, πες στο τέλος κάτι γίνεται.
Επί ενάμιση χρόνο πιέζουμε την κυβέρνηση να δείξει και λίγο τα δόντια της.
Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα από το Καστελόριζο δεν θα αποδειχθούν ένα διάλειμμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. συμβολικά θα συγκαλέσει την επόμενη σύνοδο της Κ.Ο. στο ακριτικό Καστελόριζο».

Μνημόνιο Αντιμνημόνιο και η σκληρή Αλήθεια

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΡΑΝΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ την Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. του νομού Φθιώτιδος, διοργανώνει ομιλία την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος (Πλ. Ελευθερίας 3) με θέμα :
"ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Oι σύγρονες προκλήσεις για την Ελλάδα".Ομιλητής θα είναι ο Πρέσβης ε.τ. και βουλευτής επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάννης Κοραντής.
Πληροφορίες 22310 42620

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ"


Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ
"ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ"

Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ. Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα "Κλοπές στο Μέγαρο Υπατία".
Το κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: Κλοπές στο Μέγαρο Υπατία

Σύμφωνα με καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία (Έθνος της Κυριακής, Zougla.gr) μέρος των 300, φερομένων ως απεργών πείνας, λαθρομεταναστών, τους οποίους εσείς παρανόμως ενετάξατε στο καθεστώς ανοχής, έκλεψαν αντικείμενα από το Μέγαρο. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει πιθανή διάπραξη εγκλήματος γεννάται εύλογα η απορία εάν θα συνεχίσετε να τους διατηρείτε παρανόμως προνομιακά στο καθεστώς ανοχής.

Συνεπώς ερωτάστε

Μετά τις καταγγελίες για κλοπές από μέρους των λαθρομεταναστών απεργών προτίθεστε να προβείτε στην άμεση απέλαση τους ή θα συνεχίσετε να τους παρέχετε προστασία;


Αθήνα 28.03.2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Γαβράς οι Έλληνες είναι Τουρκαλβανοί


(ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ και ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΑΒΡΑΣ ΣΤΟ 00:15'')


Μετά απορούν γιατί τους έχουν πλακώσει στην γιούχα και στο στραγγάτο! Γαβράς οι Έλληνες είναι Τουρκαλβανοί τι μας λες ρε μεγάλε σκηνοθέτη;Έτσι νιώθεις; Κάνε καμία ταινία αγόρι μου και άσε της θολοκουλτουριάρηκες αναλύσεις σου εσύ και η κυρία Νταλάρα.Θαυμάστε ανάλυση από τους εξπέρ του είδους στο βίντεο που ακολουθεί. Αν θες κύριε Γαβρά κάνε και εσύ μια ΜΚΟ και π άρτους στο Παρίσι...άντε κάνε μας την χάρη!

eglimatikotita

http://www.neolaialaos.org/2011/03/blog-post_7320.html?spref=fb

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα «φυλομεταβατικά άτομα» και η… εχθροπάθεια Καστανίδη


travesti

Είχα σκοπό να ξεκινήσω αυτό το κείμενο, με την γνωστή παροιμία “Όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε”. Συνειδητοποίησα όμως μετά, ότι στο άμεσο μέλλον, το μόνο που δεν θα λείπει από την χώρα μας – με δεδομένη την συνέχιση των τεράστιων κυμάτων (και όχι ροών) λαθρομεταναστών – είναι οι φερετζέδες.

Έτσι μου έκανε λίγο σε μπλάκ χιούμορ.
Το νόημα όμως της παροιμίας είναι εξόχως παραδειγματικό, του τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και λειτουργούν κάποιες συγκεκριμένες δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία. Δυνάμεις που λειτουργούν με συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους. Και για να το πούμε απλά.
Εν μέσω όχι μόνο της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει εκατομμύρια Έλληνες και τους οδηγεί στον εφιάλτη της ανεργίας, η βουλευτίς του Συνασπισμού Ηρώ Διώτη, κατέθεσε στην Βουλή των ελλήνων ερώτηση, για τα δικαιώματα των “διεμφυλικών (transgender) ατόμων”. Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Αυτή ακριβώς είναι η διατύπωση που χρησιμοποιεί η βουλευτίς.
Τι είναι τα transgender άτομα; Είναι τα άτομα τα οποία έχουν προχωρήσει (ή προχωρούν) σε αλλαγή φύλου. Δηλαδή από άντρες γίνονται γυναίκες ή από γυναίκες άντρες (δεν ξέρω πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία σε αυτό τον τομέα).
Στην ερώτησή της αυτή, η βουλευτίνα μας, ρωτά τον κ. Καστανίδη εάν πρόκειται να προχωρήσει στην αναγνώριση του “κοινωνικού φύλου”. Αυτό τώρα μας παραξένεψε λίγο, αλλά προφανώς αναφέρεται στις περιπτώσεις ατόμων, τα οποία π.χ. από άντρες θέλουν να γίνουν γυναίκες, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμη... εγχείρηση αλλαγής φύλου. 
Δηλαδή να μην τους ρωτά κανείς αν είναι άνδρες ή γυναίκες, αλλά αντιθέτως να τους ρωτά αν αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες, ακόμη και αν είναι (ακόμη) άνδρες με τα... όλα τους.
Η δεύτερη ερώτησή της, είναι το πώς θα γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής εγγράφων στα “φυλομεταβατικά” (τι ωραίες λέξεις χρησιμοποιούν ε;) άτομα, ανεξαρτήτως αν έχουν κάνει η όχι επέμβαση φύλου. Δηλαδή να πηγαίνει ο Βαγγέλης να λέει “νοιώθω γυναίκα” και να του βγάζει άμεσα το κράτος χαρτιά γυναίκας.
Ενώ το τρίτο – και σημαντικότερο – που ερωτά είναι το εάν πρόκειται στο επερχόμενο “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο” να υπάρχει προστασία του “κοινωνικού φύλου” από τους ... κακούς ρατσιστές!
Και αν μπορεί κανείς να πεί ότι η κ. Ηρώ Διώτη, προσπαθεί να “προστατεύσει” το εκλογικό της κοινό, ακόμη πιο πολύ εντύπωση προκαλεί η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, ο οποίος υπεραμύνεται του νομοσχεδίου του, το οποίο όπως απαντά στην κ. Διώτη, καλύπτονται τα “φυλομεταβατικά” άτομα. 
Γράφει συγκεκριμένα: “θεωρούμε ότι υπό το κριτήριο του γενετήσιου προσανατολισμού τυγχάνουν προστασίας και οι ομάδες ή τα πρόσωπα που υφίστανται διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου”.
Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή, εάν στο άμεσο μέλλον πείτε τον Βαγγέλη (που θέλει να γίνει Μαρία) Βαγγέλη, ίσως συρθείτε σε κάποιο δικαστήριο για εχθροπάθεια. Εάν δε έχετε αντιρρήσεις για τον δάσκαλο του παιδιού σας, εάν αυτός φοράει φουστάνια, τότε είναι βέβαιο ότι κλείνετε σουίτα για τον Κορυδαλλό. Άντε να μαζέψεις μετά τον συγκεκριμένο νόμο τους “φυλομεταβατικούς”.
Η πεζή αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια της άκρας αριστεράς να διαστρέψει εντελώς τους όρους της φύσης. Η εφεύρεση όρων όπως φυλομεταβατικοί, όπως κοινωνικό φύλο και ούτω καθ' εξής δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ορολογία της νέας δικτατορίας, η οποία σιχαίνεται κάθε τι το φυσικό και το παραδοσιακό.
Το όλο “δικαιωματικό” κίνημα, δεν έχει σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά μάλλον την πλήρη διάλυση της συνοχής των κοινωνιών. Ιδιαίτερα αυτών που βασίζονται σε παραδοσιακές δομές, όπως μέχρι πρόσφατα η ελληνική. Είναι γνωστό από την ιστορική έρευνα ότι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κύκλοι της δυτικής άκρας αριστεράς (Σχολή της Φρανκφούρτης κ.ο.κ.) θεώρησαν ως προτεραιότητα τους, για την εγκατάσταση του “σοσιαλιστικού παραδείσου” την καταστροφή των παραδοσιακών δομών της κοινωνίας.
Η οικογένεια, η θρησκεία, οι φυσιολογικές κοινωνικές ή ακόμη και σεξουαλικές επαφές ήλθαν στο στόχαστρο, έτσι ώστε το μόνο που να ενώνει τους πολίτες να είναι η “παραγωγική διαδικασία”. Αφού ο κόσμος δεν υπάκουε στους μαρξιστικούς υλιστικούς κανόνες, αποφάσισαν αντί να αλλάξουν την θεωρία τους, να αλλάξουν τον κόσμο. Τόσο απλά.
Και η “σοσιαλδημοκρατία” την οποία εκφράζει το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστική μόνο σε αυτά τα ζητήματα, ενώ είναι πλήρως νεοφιλελεύθερη στα οικονομικά. Αυτή η ανίερη συμμαχία λειτουργεί και στην χώρα μας, στο σύνολο της αριστεράς, πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε διαρκώς.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

 http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3004--l-r-----

Κάτι δεν πάει καλά εκεί στον αέρα!


psekasmoi_2


psekasmoi_1

Την επισήμανση, μου την έκανε στρατιωτικός, ιπτάμενος, ενώ ήδη είχαν σπάσει τα τηλέφωνα στην «ΕΩ» και το elora.gr, καθώς έχουμε κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα. «Νίκο, εδώ και τέσσερις ημέρες ψεκάζουν συστηματικά την Αθήνα. Ψάξτε το παιδιά, κάτι δεν πάει καθόλου καλά...».
Έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή, ρωτήσαμε αρμόδιους στο υπουργείο Μεταφορών, στην ΥΠΑ, τίποτα... Παντού, βουλωμένα στόματα. Όλα στο σκοτάδι, λες και δεν φαίνονται καθημερινά στο γαλανό αττικό ουρανό οι γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα των «μάγων του καιρού» και του ελέγχου της (εξεγερτικής;) διάθεσής μας. Α ναι, τα αεροπλάνα που κάποιοι μας λένε ότι δεν πετούν. Υπάρχει μια «αναρχία» τελικά εκεί πάνω... 
Παγκόσμια μαφία ορθολογιστών
Τελικά, έχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια μαφία ορθολογιστών, η οποία δεν διστάζει να χειραγωγεί τα πάντα. Τύποι που παριστάνουν τους θεούς... Τώρα, με την κάρτα του πολίτη, απειλούν και τα συνταγματικά δικαιώματά μας, διεισδύοντας σε όλες τις προσωπικές πτυχές της ζωής μας, ώστε να μπορούν να μας ελέγχουν ολοκληρωτικά; Εδώ, ερώτημα υποβάλλουμε.
Τώρα που οσμίστηκαν κίνδυνο, χειραγωγούν με χημικά ακόμα και τη διάθεσή μας; Ερώτημα υποβάλλουμε. Τώρα που το πείραμά τους στην Ελλάδα δεν βγαίνει, τι άλλο θα κάνουν για να μας καταστείλουν; Πάλι ερώτημα υποβάλλουμε. Γιατί κάτι τέτοιο λένε πολλοί ότι συμβαίνει, μιας και το πείραμα «Ελλάδα» απέτυχε και δη παταγωδώς... Ψεκασμοί λοιπόν; Any whistleblowers ή ένα βαθύ λαρύγγι πουθενά, για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει;
Θεωρίες ή πραγματικότητα;
«Σιγά μη μας ψεκάζουν, θεωρίες συνωμοσίας» θα πουν πολλοί. Έτσι είπαν όταν γράφαμε ότι δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ,. Τελικά, εμείς οι «συνωμοσιολόγοι» είχαμε δίκιο. Η παραδοχή κύριου μάρτυρα της υπόθεσης, «κρύφτηκε» πρόσφατα στις μέσα σελίδες της βρετανικής ημερήσιας εφημερίδας «Guardian». Και τι έγινε, είπαν τα ανθρωπάκια του συστήματος...
Ποιος ασχολείται πια στην Ευρώπη με το Ιράκ και τους 1.300.000 νεκρούς από την ημέρα της ανατροπής του Σαντάμ; Εδώ γίνεται χαμός: Λιβύη, Ιαπωνία, οικονομική κρίση, επεισόδια στο Λονδίνο (καλά, εκεί δεν ψεκάζουν;), νέα ήττα της Μέρκελ, στην Πορτογαλία ο Σόκρατες έπεσε και στο Βέλγιο κοντεύει χρόνος χωρίς κυβέρνηση... Η επικαιρότητα τρέχει και πολλά πράγματα, απλά «ξεχνιούνται».
Εμείς, όσο δεν παίρνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας ή τρώμε δούλεμα, τόσο δικαιούμαστε να υποπτευόμαστε ότι κάποιοι εκεί ψηλά στα υψίπεδα της εξουσίας, χρησιμοποιούν εξωφρενικές και ανήθικες μεθόδους, προκειμένου να αποφύγουν το ξέσπασμα της λαϊκής οργής. Πού θα πάει, κάποια στιγμή τα άπλυτά τους θα βγουν στη φόρα...
Ελπίζουμε απλά να μην έχει παρέλθει 20ετία, ώστε να μπορέσουμε να δικάσουμε κάποιον υπεύθυνο. Γιατί ο «προοδευτικός» δολοφόνος Τόνι Μπλερ (η σύζυγος του οποίου παριστάνει τη συνήγορο όσων έχουν υφαρπάξει ελληνικές περιουσίες στην Κύπρο), κόβει βόλτες ανενόχλητος, πουλώντας τις υπηρεσίες του στην υψηλή επιχειρηματική πελατεία την οποία «εξυπηρετούσε» όταν ήταν πρωθυπουργός.
Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε κανέναν...
Δεν έχουμε πια κανένα λόγο να πιστεύουμε κανέναν τους. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας παλιός συνάδελφος τον οποίο εκτιμώ πολύ, με άφησε σύξυλο, όταν απορώντας για την έκβαση μιας υπόθεσης τον επισκέφθηκα, λέγοντάς μου ότι «το πρόβλημα με εσάς τους δεξιούς, είναι ότι εμπιστεύεστε τους θεσμούς». Πολλοί, πια, δεν εμπιστεύονται ΚΑΝΕΝΑΝ εκπρόσωπο αρχής της Πολιτείας. Η Δημοκρατία κακοποιείται συστηματικά στη χώρα μας, η εκλεγμένη (ας προσέχαμε) κυβέρνηση της οποίας έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε «σουρωτήρι» (πάλι καλά που υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας), παριστάνοντας τον Προκρούστη. Είμαστε πια αντιμέτωποι με μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού.
Καταρρέουν... 
Όπου κι αν κοιτάξω, ακούω ψέματα, βλέπω μια απίστευτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, διαφθορά και μηδενισμό. Το σύστημα νοσεί βαθύτατα και είναι πλέον θέμα χρόνου να πνιγεί μέσα στο βόθρο τον οποίο το ίδιο έστησε. Η κοινωνία μας αργά ή γρήγορα, θα μετατραπεί σε Mad Max κατάσταση. Η εικονική πραγματικότητα, το δημιούργημα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, καταρρέει. Για αυτό και έχουν προσφύγει σε πιο «δραστικά» μέσα...
Νίκος Χιδίρογλου 

http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3000-2011-03-28-17-39-39

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης