Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ,
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011

 «Εκείνο που έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία είναι να προσπαθήσουμε καταθέτοντας τις σκέψεις μας πάνω στο συγκεκριμένο Προϋπολογισμό, να απαντήσουμε σε ένα βασικό ερώτημα το οποίο θέτει ο ελληνικός λαός.
Αν με τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, μπορεί κανείς να ελπίζει σε ανάπτυξη, μπορεί να δει έστω μέσα από μία επίπονη διαδικασία, ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη προοπτική. Αυτό είναι ένα κεντρικό ερώτημα. Με δυο λόγια, εάν αυτά που καλούνται να υποστούν οι Έλληνες πολίτες οδηγούν κάπου.
Ένα δεύτερο ερώτημα είναι, εάν τελικώς θα υπάρξει κάποιου είδους καταλογισμός, κάποιου είδους κριτική η οποία να συνδέεται προφανώς με συγκεκριμένες επιπτώσεις ως προς το γιατί οδηγηθήκαμε εδώ.

Το 2014 το χρέος μας θα ανέρχεται πάνω από 150% του Α.Ε.Π. Το 2014, 8,1% θα είναι η εξυπηρέτηση μόνο των τόκων. Δείτε την εξέλιξη της πληρωμής των τόκων μέσα στα επόμενα χρόνια και θα δείτε πού πηγαίνουν ακριβώς οι θυσίες του ελληνικού λαού. Εκεί πηγαίνουν, στους τόκους.
 Όταν λοιπόν φέτος η σχέση των δαπανών μας είναι ότι το 52,7% των δαπανών πηγαίνει σε αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων δανείων και αποπληρωμή μακρυπρόθεσμων δανείων, γεννάται το ερώτημα: Βγαίνει πέρα αυτό; Δεν μπορεί να λέμε σήμερα στην ελληνική κοινωνία γιατί εξανίσταται. Εξανίσταται, γιατί αυτό που της τάξατε -τα δύο μεγάλα κόμματα επί τριάντα χρόνια της το τάζατε- κατέρρευσε. Γι΄ αυτό εξανίσταται.
Και δεν μπορεί να λέτε ότι αυτή η κοινωνία είναι συμμέτοχη υπό την έννοια ότι κάνετε κάτι τελείως απαράδεκτο. Μεταθέτετε την ευθύνη της ηγεσίας! Η ευθύνη της ηγεσίας βρίσκεται στην Αίθουσα αυτή, βρίσκεται στα κυβερνητικά έδρανα. Δεν θα μεταφέρουμε την ευθύνη της ηγεσίας στην κοινωνία. Η κοινωνία εκλέγει αυτήν την Αίθουσα, εκλέγει τις κυβερνήσεις, γιατί υποτίθεται ότι ξέρουν κάτι παραπάνω απ΄ αυτήν.
Ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι ένας Προϋπολογισμός ο οποίος μας λέει ότι το 2011 θα έχουμε αύξηση της ανεργίας, θα έχουμε εξακολουθητική ύφεση από το 4,2 στο 3%, δηλαδή θα αθροίσουμε τα δύο χρόνια, να πάμε στο 7,2. Μας λέει ότι παρατηρεί τις καταθέσεις να φεύγουν από την Ελλάδα. Δέκα τα εκατό των καταθέσεων έχουν φύγει από την Ελλάδα, 27-28 δις. Μας λέει βεβαίως ότι συνεχίζει η μεγάλη ύπαρξη του ελλείμματος, μας λέει ότι το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, μας λέει ότι πρέπει να πληρώσουμε το 52% των δαπανών για να εξυπηρετήσουμε το δανεισμό. Αυτός είναι ο Προϋπολογισμός σας, αυτά λέει και μας υπόσχεται ότι ίσως κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον -όχι στο εγγύς- αυτά θα βελτιωθούν, αν όλα πάνε καλά.
Κοιτάζω τον πίνακα το δικό σας. Ο πίνακας ο δικός σας λέει ότι το 2010 οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 50,2 του ΑΕΠ, τα δε έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 40,6 του ΑΕΠ και λέει ότι το 2011 οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης θα μειωθούν στο 49,7 του ΑΕΠ, δηλαδή ουσιαστικά μία μείωση στο επίπεδο των δαπανών της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ. Αυτό είναι όλο κι όλο σε επίπεδο δαπανών.
Επιμένετε στη διατήρηση του υψηλού ΦΠΑ. Επιμένετε με τον Προϋπολογισμό αυτό με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο στην αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ. Βεβαίως και θα υπάρξει και νέα έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, βεβαίως και υπάρχουν όλοι αυτοί οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι έχουν περιγραφεί, τσιγάρα, καπνοί, αλκοόλ, όλοι αυτοί οι έμμεσοι φόροι. Επομένως στην πραγματικότητα η πολιτική σας είναι λίγο ως πολύ η γνωστή πολιτική, η πολιτική της φορολογίας.
Ένα χρόνο ανεχόμαστε τη λειτουργία αχρήστων νομικών προσώπων. Να σας πω ότι πληρώνουμε, ότι πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τα ελλείμματα του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος. Μέγα κοινωνικό έργο ο Οργανισμός αυτός επιτελεί! Διεξάγει τις ιπποδρομίες και πληρώνουμε εμείς αυτά τα ελλείμματα. Να σας πω ότι τις πολιτικές του Υπουργείου Πολιτισμού, τις περίφημες επιδοτήσεις που εξακολουθούν να δίδονται με το γνωστό αδιαφανή τρόπο, εξακολουθείτε να τις έχετε.
Να σας πω ότι βεβαίως στο μεγάλο ζήτημα της ανάπτυξης ενάμισι χρόνο τώρα, με συγχωρείτε αλλά δεν είδαμε τίποτα. Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Ακούμε ότι θα υπάρξει -λέει- επαναπροσδιορισμός της παραγωγικής κατεύθυνσης. Πώς δηλαδή;
Ποιες επενδύσεις έχετε φέρει εδώ και ενάμιση χρόνο;
Αναθεωρήσατε το αγορανομικό δίκαιο; Ακόμα λειτουργούμε με την ΑΙΒ 85 του ΄77 αγορανομική διάταξη 500 άρθρων. Ακόμα η 1489. Άλλα 400 άρθρα. Ακόμα αγορανομικός κώδικας του 1940. Πού είναι λοιπόν αυτά τα νομοθετήματα-τομές;
Έχετε εξασφαλίσει την ακεραιότητα της δημοσίας διοικήσεως στο επίπεδο των φορολογικών ελέγχων; Όχι βέβαια. Ό,τι είχαμε έχουμε. Όσο διεφθαρμένοι ήταν, τόσο διεφθαρμένοι παραμένουν.
Τι έχει αλλάξει στο επίπεδο της γραφειοκρατίας; Κάποιες παρεμβάσεις στο ζήτημα της αδειοδοτήσεως, του fast track, λες και το μεγάλο ζήτημα είναι οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις και δεν είναι η καθημερινότητα της λειτουργίας του επιχειρηματία και της μικρής επιχείρησης.
Τι είναι εκείνο που έχει αλλάξει στα συστήματα των εισφορών; Επιβαρύνθηκαν. Φτιάξατε χειρότερο πλαίσιο διοικητικής δικαιοσύνης που αποθαρρύνει πλήρως τον όποιο επενδυτή. Στερείτε εφέσεις, στερείτε ένδικα μέσα, στερείτε την προστασία. Εγώ δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς περιμένετε με δεδομένο και το φορολογικό συντελεστή του 45% να καταστείτε μία χώρα ελκυστική στις επενδύσεις. Το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι χθες κηρύσσει νόμους ως αντισυνταγματικούς και ακυρώνει επενδύσεις οι οποίες έχουν νόμο του 1997 πραγματοποιημένες το 2010.
Πώς ακριβώς περιμένετε ότι θα διαμορφώσετε ελκυστικό πλαίσιο; Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν τις αγορές. Τι κάνετε γι΄ αυτό; Τι έχετε κάνει για τις τράπεζες; Έχετε επιτρόπους σ΄ όλες τις τράπεζες. Πώς παρενέβητε ώστε να πιέσετε για τη χρηματοδότηση, για την ενίσχυση της ρευστότητας; Πώς χρησιμοποιήσατε τα προνόμιά σας σ΄ αυτή την κατεύθυνση;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μία Κυβέρνηση η οποία κάνει τα ελάχιστα δυνατά γιατί στην πράξη, μέσα της, ψυχικά προσπαθεί να υποστηρίξει το κράτος που έχει το ΠΑΣΟΚ οικοδομήσει. Είναι ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ αυτόν τον καιρό στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης.
Και γι΄ αυτό δεν προχωρά γοργά, γι΄ αυτό είναι αναβλητικό, γι΄ αυτό δεν έχει μια ξεκάθαρη θέση, γι΄ αυτό δεν μπορεί να πείσει δυνάμεις εντός και εκτός αγορών για τις κατευθύνσεις που πρέπει να υιοθετήσει.
Άρα, λοιπόν, εμείς δεν είναι δυνατόν να συμπράξουμε σε μια κυβερνητική πολιτική η οποία είναι αδιέξοδη, η οποία είναι δειλή, η οποία είναι άτολμη και η οποία οδηγεί σε απόλυτη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Είναι υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική πρόταση που στο κέντρο της θα βρίσκεται η υπεράσπιση της ελληνικής κοινωνίας από το εθνικό κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης