Δια του λόγου το αληθές οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS» ανέσυραν από το αρχείο τους την ψήφιση εκείνης της ημέρας:
Αν εννοούν το δεύτερο, τότε βρίσκονται εντελώς αλλού γι’ αλλού, αφού η Δανειακή Σύμβαση με την «τρόικα» δεν έχει έρθει ακόμα προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Παρά το ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και έχει υποσχεθεί πως θα την φέρει προς επικύρωση στην Βουλή, μέχρι στιγμής το έχει αποφύγει, εγείροντας φυσικά και ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας.
Κάτι το οποίο έχει κατά κόρων επισημάνει ο ΛΑ.Ο.Σ., ζητώντας επίμονα από την κυβέρνηση να φέρει στην βουλή την Δανειακή Σύμβαση.
Συμπεράσματα:
-Αν οι «αντιμνημονιακοί» φίλοι μας εννοούν ως «μνημόνιο» το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», της 6ης Μαίου, η πραγματικότητα είναι πως ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε μόνο το πρώτο Άρθρο του και όσα αφορούσαν τα οργανωτικά του υπουργείου.
Καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα μέτρα.
Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει την αλήθεια η ρήση «ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο».
Οπότε σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.
-Αν εννοούν ως «μνημόνιο» την Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας – «τρόικα», ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν το έχει ψηφίσει, πολύ απλά επειδή δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή για επικύρωση.
Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει καθόλου την αλήθεια η ρήση «Ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο».
Σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΥΘΟ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.
Β) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;
Η Αριστερά από την συνήθεια της πάγιας Σταλινικής προπαγανδιστικής της λογικής και η Ν.Δ. απλά επειδή θέλησε να γίνει ουρά και να αντιγράψει την Αριστερά, επέλεξαν στην ρητορική τους για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό και Κοινωνικό ζήτημα, να μην ξεκαθαρίζουν ακριβώς στον Ελληνικό λαό τι συμβαίνει και να δημιουργούν ένα νεφέλωμα γύρω από την λέξη «μνημόνιο», όπου μέσα εκεί να χωρέσουν τα πάντα.
Έτσι μέσα στο «μνημόνιο» βάζουν :
1)Το νομοσχέδιο της 6ης Μαίου.
2) Την Δανειακή Σύμβαση της 8ης Μαίου
3) Άσχετα αντιλαϊκά μέτρα που με το επιχείρημα του μπαμπούλα-τρόικα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ.
Στην παρούσα δοκιμασία λοιπόν, οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS», εισήλθαν με αυτοκτονική αποφασιστικότητα καμικάζι, στο Νεοδημοκρατικό - Αριστερίστικο νεφέλωμα επιχειρημάτων, προκειμένου να βγάλουν κάποια άκρη.
Η ανακατωσούρα που έχει δημιουργηθεί σε αυτό το νεφέλωμα γύρω από το «μνημόνιο» και το τι αυτό επιβάλει, είναι το κάτι άλλο.
Προκειμένου λοιπόν να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη ονομάζουμε:
1) Ως ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Το Νομοσχέδιο της 6ης Μαίου, του οποίου το πρώτο άρθρο ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ.
(Αυτός ο νόμος μπορεί να χαρακτηριστεί πιο εύκολα ως «μνημόνιο» καθώς το τρίτο παράρτημά του τιτλοφορείται ως «Μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής»).
2) Ως ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: Την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και «τρόικα» στις 8 Μαίου και η οποία δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή προς επικύρωση (προφανώς επειδή η κυβέρνηση φοβάται πως δεν θα μπορέσει να την περάσει ούτε με απλή πλειοψηφία).
Ξεκίνησαν λοιπόν από τα γραφεία της Ρηγίλλης και του Περισσού και ακολούθησαν οι φίλοι μας από τα blogs-παπαγαλάκια (αλλά και άλλοι καλοπροαίρετοι blogers που απλά δεν έχουν τον χρόνο να διασταυρώσουν τόσο πολύπλοκα θέματα), να κατηγορούν τον ΛΑ.Ο.Σ. διότι ψήφισε το «μνημόνιο». «Ένα μνημόνιο που περιέχει τους εξής προδοτικούς όρους δανεισμού»
(Βάζουμε τα 6 κύρια σημεία έντονης κριτικής στο «μνημόνιο» που αναφέρθηκαν στα περισσότερα blogs, εφημερίδες και διακηρύξεις, αλλά και στην προσφυγή του ΔΣΑ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΠΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας):
1) Παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία σε ιδία περιουσία προς τους Δανειστές.
2) Ακύρωση του δικαιώματος ασυλίας λόγω Εθνικής Κυριαρχίας.
3) Το Αγγλικό δίκαιο Δανεισμού διέπει τον Δανεισμό αντί του Ελληνικού.
4) Οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν μονομερώς τη Σύμβαση ανά πάσα στιγμή, και με κάθε δικαιολογία, και να απαιτήσουν το Δάνειο πίσω, κυρήσσοντας τη Χώρα σε πτώχευση.
5) Κάθε δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία.
6) Δεν είναι απαραίτητο οι συμβάσεις με τους Δανειστές να περάσουν από τη Βουλή ή από τα Δικαστήρια.
Η πραγματικότητα είναι πως τα 1,2,3,4 και 5 από τα σημεία που αναφέρουμε παραπάνω δεν υπάρχουν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά στην ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
Στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ υπάρχει αναφορά μόνον στο 6ο σημείο, η οποία όμως προβλέπει το ακριβώς αντίθετο.
Στο Άρθρο 1 (αυτό που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ.) παράγραφος 4, αναφέρεται πως «τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις, εισάγονται στην Βουλή για κύρωση»
Για του λόγου το αληθές οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS» ανασύρουν από το αρχείο τους και σας παραθέτουν τα δύο διαφορετικά κείμενα:
Συμπεράσματα:
- ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΘΟ, ΠΩΣ ΤΑ ΕΞΙ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ» ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
-ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ:
1) το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποτελεί απειλή για μισθούς, συντάξεις, πρόνοια και ανεργία,
2) ενώ η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ αποτελεί απειλή για την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
-1) Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δηλώνει τις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει κατά των πολιτών της, ώστε να συμφωνηθεί η Δανειακή Σύμβαση.
2) Με ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των Δανειστών μας πάνω στην Δημόσια Περιουσία μας.
1) Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ψηφίστηκε στις 6 Μαίου, με απλή πλειοψηφία.
2) Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ υπογράφθηκε 2 μέρες αργότερα, στις 8 Μαίου,
Και δεν έχει έρθει ακόμα στη βουλή για να ψηφισθεί ακόμη!
Η απόδειξη στο παρακάτω βίντεο
Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει σε όλους τους τόνους να εστιάζει και να απαιτεί την εισαγωγή της Δανειακής Σύμβασης προς επικύρωση στην Βουλή. Κάτι που αποφεύγει η κυβέρνηση να κάνει, φοβούμενη πως τουλάχιστον αυτά τα κατάπτυστα κομμάτια της Σύμβασης, δεν θα ψηφιστούν ούτε από τους βουλευτές της.
Γ) «ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»
Επειδή οι πολιτικοί μύθοι στην σημερινή εποχή, γεννιούνται στα πολιτικά κέντρα και ταΐζονται για να μεγαλώσουν στα blogs, θα ασχοληθούμε με κάτι που έχει απασχολήσει κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες την κοινότητα των Bloggers.
Άρχισαν πάλι από προχθές τα γνωστά Blogs-παπαγαλάκια της Ν.Δ., να γράφουν ότι, η άρνηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. να συναινέσει στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα εργασιακά που ήρθε στην Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου και η πλήρης καταψήφισή του (σε αντίθεση με την Ν.Δ. που ψήφισε αρκετά άρθρα του) είναι μία κολοτούμπα, την οποία κάνει επειδή δεν πήρε στις περιφερειακές εκλογές τα ποσοστά που ήθελε.
Η κεντρική ιδέα της κολοτούμπας, στα νεφελώδη πολιτικά τους επιχειρήματα, την οποία με δυσκολία καταφέραμε να διακρίνουμε, είναι η εξής:
«Αφού ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε το «μνημόνιο», σημαίνει πως έδωσε στήριξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να πάρει ό,τι αντιλαϊκό μέτρο θέλει.
Σημαίνει δηλαδή πως είναι «δεκανίκι» και «εξαπτέρυγο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το να μην ψηφίζει τώρα το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, σημαίνει πώς κάνει πολιτική κολοτούμπα, γιατί δεν γίνεται να ψηφίζεις το «μνημόνιο» και να καταψηφίζεις μετά κάποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της οποίας είσαι «δεκανίκι».
Παρ’ ότι ο μύθος είναι πασιφανώς ηλίθιος, θα ασχοληθούμε μαζί του, υποβάλλοντας τον στην βασανιστική δοκιμασία της απλής πολιτικής λογικής, αποφεύγοντας ορθοπεδικούς (δεκανίκια) ή μεταφυσικούς (εξαπτέρυγα) όρους.
Όπως αποδείξαμε στην εξέταση των δύο προηγούμενων μύθων, ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαίου ψήφισε το άρθρο 1 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα αντιλαϊκά μέτρα.
Με βάση αυτό, συνεπής πολιτική στάση θα αποτελούσε η καταψήφιση των νομοσχεδίων που θα κάνουν πράξη αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ κολοτούμπα θα αποτελούσε η ψήφιση των νομοσχεδίων που κάνουν πράξη αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.
Προκειμένου οι «ΝΕΟΣ MYTHBUSTERS» να βγάλουν συμπέρασμα αν η πολιτική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να χαρακτηριστεί συνεπής ή «κολοτούμπα», αποφάσισαν να εξετάσουν τι ψήφισε στα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση, από τις 6 Μαΐου (ψήφιση ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) έως σήμερα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
1)Στα 2 νομοσχέδια Λοβέρδου για το ασφαλιστικό πού ήρθαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
2)Στο νομοσχέδιο Λοβέρδου για τα εργασιακά πού ήρθε τον Ιούνιο στην Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
3)Στο Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών (φορτηγατζήδες), που ήρθε τον Σεπτέμβριο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
4) Στο πολυνομοσχέδιο για τα «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης» πού ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
Εκτός αυτού, βρήκαμε πως σε όλα αυτά τα νομοσχέδια, ο ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναλάβουν προσωπικά οι βουλευτές του κάθε κόμματος, τη ευθύνη της ψήφου τους.
Συμπεράσματα:
-Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαίου καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που αφορούσαν στα αντιλαϊκά μέτρα.
Εν συνεχεία μέχρι σήμερα έχει καταψηφίσει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που αφορούν στην υλοποίηση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων.
Ως εκ τούτου η πολιτική του στάση στο θέμα κρίνεται ως ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ.
-Από την στιγμή που τα 4 από τα 5 βασικά αντιλαϊκά νομοσχέδια, καταψηφίστηκαν από τον ΛΑ.Ο.Σ. πρίν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, συμπεραίνουμε πως η στάση του αυτή δεν αποφασίστηκε λόγω του αποτελέσματος των εκλογών.
Οπότε ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΘΟ Η ΡΙΣΗ «Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου