Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH 96.0

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH 96.0

«Τα νέα μέτρα και τα πράγματα που έρχονται τον Φεβρουάριο, είναι απείρως σκληρότερα από αυτά που έρχονται σήμερα. Δεν πιστεύω ότι κάποιοι βουλευτές έχουν την επάρκεια να παρακολουθήσουν τον κ. Παπανδρέου. Κάποιοι έχουν τις δικές τους ανησυχίες».
Υπάρχει μία ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει απέραντα περιθώρια. Κάθε φορά που φέρνει ένα νομοσχέδιο, χάνει και κάποιον βουλευτή του.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του FLASH 96.0, και στους δημοσιογράφους Έλλη Στάη και Ν. Λιβαδάρη.

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα. Στην κατάσταση που ευρίσκεται και βιώνει η χώρα σήμερα, δεν χρειαζόμαστε πρόωρες εκλογές. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο μας.
Υπάρχει μια κατάσταση ρευστότητας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική του ομάδα είναι μια κινούμενη άμμος. Επαναστάτησε ο κ. Παπαχρήστου, ο "εξ απορρήτων" στενός του συνεργάτης, ο "κολλητός" του κ. Παπανδρέου. Εκτιμώ ότι o κ. Παπανδρέου, μπορεί να μπει στον πειρασμό να πάει σε εκλογές με λίστα, μέχρι τις 4 Απριλίου. Θα "κλωνοποιήσει" με αυτό τον τρόπο την ομάδα του, και θα την ισχυροποιήσει. Ήδη του έχουν φύγει 4 βουλευτές.
Διαβλέπω ότι αυτό είναι μία διέξοδος στα αδιέξοδα που έρχονται. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου δέχεται μία εξαιρετικά μεγάλη πίεση από τους "καλούς μας φίλους", για επίλυση επώδυνων εθνικών θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας.

Για τον προϋπολογισμό
Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κάτι που δεν έχει τη συνταγή της επιτυχίας. Να μου πει κάποιος πως θα καταφέρουμε να πληρώσουμε 145 δισ. ευρώ στα επόμενα 2 χρόνια. Η οικονομία μας θα ευρίσκεται σε ύφεση άνω του 5%, καθώς θα αυξηθεί και άλλο η ανεργία. Έρχεται ένα πραγματικό χάος.

Κλίμα απαισιοδοξίας
Το πρόβλημα που έχει η πατρίδα μας από μόνο του είναι μεγάλο. Ακολουθούμε μέτρα που πνίγουν την αγορά και δυσχεραίνουν τη θέση μας. Αλλά, και οι λανθασμένοι χειρισμοί που γίνονται για την αντιμετώπιση του, επιβαρύνουν την κατάσταση. Η επιβολή εμμέσων και αμέσων φόρων σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών, είναι ένα "βιτριολικό" μείγμα. Αυτά τα μέτρα, μας οδηγούν στο μαρασμό με μαθηματική ακρίβεια. Φέρνουν σε τέλμα την αγορά. Αυτή η οδός που ακολουθούμε, δεν μας βγάζει πουθενά. Χρειάζεται εντελώς άλλη προσέγγιση.


Επέλεξα να μείνει η χώρα "ζωντανή"
Δεν επαίρομαι όπως άλλα κόμματα, ότι έχουν ψηφίσει 30 ή 40 νομοσχέδια. Ψήφισα μόνο το Άρθρο 1 του Μνημονίου. Ψήφισα για να μην σβήσει η χώρα, από το αδιέξοδο και την κατάσταση που την έφεραν οι κυβερνήσεις και οι φαυλότητες των 2 μεγάλων κομμάτων. Με τον τρόπο αυτό, θα διατηρούσαμε την χώρα μας ζωντανή, και θα είχαμε τα περιθώρια να προχωρήσουμε στην απαραίτητη αναψηλάφηση και επαναδιαπραγμάτευση των όρων. Μεταξύ μιας ζωντανής και μιας νεκρής χώρας, επέλεξα την ζωντανή χώρα.

Κάνω Δημιουργική Κριτική
Πρότεινα και ανέδειξα μία σειρά από πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για να βγούμε από την κρίση. Όταν είδα την κατάσταση να διαμορφώνεται στην χώρα μας, συνειδητά επέλεξα να βοηθήσω, κάνοντας μία δημιουργική κριτική. Όταν είδα το ατελέσφορο της όλης υπόθεσης, και όταν συνειδητοποίησα ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με λάθος τρόπο αυτά που εισηγήθηκα στη Βουλή, είχα την πολιτική εντιμότητα να πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του πω ότι "το πράγμα δεν πηγαίνει". Οδηγούμεθα σε ύφαλο. Αλλάζω ρότα. Είπα επίσης και στον πρωθυπουργό, ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις επιλογές του. Φυσικά, του επιβεβαίωσα, ότι θα τον υποστηρίξω στα εθνικά θέματα.

Οι προτάσεις μας για το Δημόσιο τομέα
Εάν δεν κόψεις από πάνω, δεν νομιμοποιείσαι και δεν μπορείς να ζητάς μειώσεις και θυσίες από τους λιγότερα αμειβόμενους. Από την αρχή, εδώ και πολλούς μήνες, φωνάζουμε για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Επίσης, φωνάζουμε για να ισχύσει η αρχή του 7πλασίου. Κανείς δεν θα αμείβεται περισσότερο από το 7πλάσιο του κατωτάτου μισθού.

Για την προοπτική συναίνεσης
Φωνάζαμε εδώ και μήνες για την έγκαιρη σύμπραξη και για συναίνεση των πολιτικών φορέων για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Δυστυχώς, χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Αισθάνομαι ότι είμαι πάνω στο πλοίο των τρελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης