Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Π. ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Π. ΜΑΡΚΑΚΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011

«Είναι μια χρονιά που ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει να δώσουμε στον Προϋπολογισμό του 2011 είναι "πάμε στοίχημα;".
Γιατί κανένας ακόμα και μέσα στη Κυβέρνηση δεν ξέρει αν θα υλοποιηθεί και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Εδώ το πραγματικό στοίχημα δεν είναι αν θα πετύχουμε τους ετήσιους στόχους, είναι αν θα πάρουμε την τέταρτη δόση τον Μάρτιο. Και για να γίνει αυτό, κύριε Υπουργέ, πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες να πετύχετε τριάντα τρεις όρους του Μνημονίου. Επομένως, δεν είναι ένας προϋπολογισμός έτους αλλά στην ουσία το κράτος λειτουργεί με δωδεκατημόρια. Καταντήσατε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Νέα Δημοκρατία το κράτος να λειτουργεί στην ουσία με δόσεις.
Κύριε Υπουργέ, ξέρω ότι υπερηφανεύεστε ότι μειώσατε το έλλειμμα το 2010 κατά έξι μονάδες. Ξέρω όμως και πόσο μειώσατε την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ το 2010. Τη μειώσατε κατά τέσσερις Βουλευτές. Και αν πιάσετε τους στόχους σας το 2011, με το ζόρι θα εξασφαλίσετε κυβερνητική πλειοψηφία.
Τα έσοδα σας από την εκλογική σας δύναμη μειώθηκαν σημαντικά. Έχουν κατρακυλήσει σε ποσοστά του 30% και τα ποσοστά της αξιοπιστίας τα δαπανήσατε γρήγορα. Τώρα βρίσκονται στο ναδίρ. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί δεν φτάνει που κοροϊδέψατε τον κόσμο στις εθνικές εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν» και ότι θα δώσετε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Αλήθεια, ήθελα να ήξερα πώς νιώθετε όταν ακούτε σήμερα αυτά τα χονδροειδή ψέματα; Τους ξανακοροϊδέψατε και στις δημοτικές εκλογές, ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και δεν επιβληθούν άλλοι φόροι. Και θα μου πείτε: «Καλά να πάθουν, αφού μας πιστεύουν!». Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Έχετε δομήσει έτσι το σύστημα, που πρέπει να πάνε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Και γι΄ αυτό φυσικά προτίμησαν τον τρίτο δρόμο, προτίμησαν την αποχή, δηλαδή δεν ψήφισαν κανέναν.
Ο δεύτερος λόγος της αποχής είναι ότι έχει καταλάβει πλέον ο κόσμος ότι και η Νέα Δημοκρατία δεν τους δίνει αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Και δεν φτάνει που ευθύνεται και εξαιτίας της φτάσαμε στο Μνημόνιο. Έχει γίνει και πατερίτσα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και μάλιστα υπερηφανεύεται ότι έχετε ψηφίσει τα περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στα μεγέθη του Προϋπολογισμού. Όσον αφορά στον τομέα των εσόδων, εδώ έχουμε μία κυρίαρχη υστέρηση. Για το 2010 τα μέτρα που πήρατε για αύξηση των εσόδων είχαν εκτιμηθεί στα 9,2 δισεκατομμύρια, δηλαδή στο 4% του ΑΕΠ. Απέδωσαν μόνο 5,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 2,5% του ΑΕΠ. Καλύψατε μόνο το 63% των εσόδων που θέλατε και η απόκλιση του 37% δεν μπορεί να θεωρηθεί αστεία υπόθεση. Μιλάμε για 3,5 δισεκατομμύρια διαφορά που πρέπει να βρεθούν.
Εδώ δεν μπορείτε να λέτε ότι βάζουμε μεγάλους στόχους σε φόρους και να πάρουμε ό,τι να ΄ναι, γιατί στη συνέχεια παίρνετε από τις σίγουρες πηγές, φόρους από τα καύσιμα, από τα τσιγάρα και τα ποτά -φόρους από τις γυναίκες ακόμη δεν έχετε πάρει!- στα κινητά, τρεις φορές αυξήσεις του ΦΠΑ κ.λπ.. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για τέτοιες σίγουρες επεμβάσεις. Ακούμε χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια, τα εύκολα, τα σίγουρα και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ. Το έντιμο θα ήταν να παραδεχθείτε ποιοι στόχοι σας έπεσαν έξω και να βρείτε τους λόγους της αποτυχίας σας.
Όσον αφορά τη σχέση των έμμεσων με τους άμεσους φόρους, σε αντίθεση με ό,τι λέγατε ως Αντιπολίτευση και ως σοσιαλιστικό κόμμα, έχουν δραματικά ενισχυθεί οι άδικοι έμμεσοι φόροι. Από το 28% παραπάνω έναντι των άμεσων στον Προϋπολογισμό του 2010 πήγαν στο 55% και στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής και στον Προϋπολογισμό του 2011 αντίστοιχα. Έτσι, οι έμμεσοι φόροι σήμερα από το 12% του ΑΕΠ, έφθασαν στο 14%.
Η πρόβλεψή σας για αύξηση καθαρών εσόδων για το 2011 κατά 8% έναντι του 2010, δηλαδή κατά 55 δισεκατομμύρια, δεν είναι ρεαλιστική, γιατί όπως και το 2010 που υπολογίζατε καθαρά έσοδα 54 δισεκατομμύρια και πετύχατε μόλις 51 δισεκατομμύρια, δηλαδή 2,1 δισεκατομμύρια λιγότερα, έτσι και η φετινή σας πρόβλεψη δεν θα πετύχει.
Στον Προϋπολογισμό, εκεί που λέτε «αύξηση των λοιπών μη φορολογικών εσόδων από 3 δισεκατομμύρια σε 4,7 δισεκατομμύρια», έχετε μία αύξηση γύρω στα 2 δισεκατομμύρια, δηλαδή αύξηση 60%. Πώς θα γίνει αυτό όταν οι απολήψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν σταθερές ή μειώνονται ελαφρώς και όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες παραμένουν στην ίδια κατάσταση -για να μην πω σε χειρότερη- χωρίς ηθικό και χωρίς διάθεση, λόγω των οικονομικών περικοπών;
Κύριε Υπουργέ, η επανασύσταση του ΣΔΟΕ δεν σας έσωσε. Το λαθρεμπόριο των καυσίμων συνεχίζεται, αφού και οι καταγγελίες των τιμίων εφοριακών πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ένας πόλεμος του Δον Κιχώτη, ένας πόλεμος με τους ανεμόμυλους, εκτός εάν περιμένετε να σας σώσουν οι μετατασσόμενοι από τον ΟΣΕ και τις ΔΕΚΟ που όλοι θέλουν να πάνε στις Εφορίες, μια και είναι και τα δικά σας παιδιά.
Τέλος, ξεκαθαρίστε πότε θα τολμήσετε την πώληση των αδειών συχνοτήτων και την ανανέωση αδειών τηλεπικοινωνίας. Τα ακούμε χρόνια τώρα. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει. Μήπως όμως και αυτά τα κανάλια είναι τα δικά σας παιδιά;
Στις Δαπάνες και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα μέτρα που πήρατε για μείωση των δαπανών το 2010 ήταν πρωτόγνωρα για την ελληνική κοινωνία και μπορεί να απέδωσαν γιατί ήταν υποχρεωτικά, αλλά στην ουσία είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτός περιμένει όσο μπορεί να περιμένει να δει φως στο τούνελ. Δεν βλέπει, όμως, τίποτα γιατί εσείς τον σπρώχνετε, όχι σ΄ ένα τούνελ, αλλά σ΄ έναν ολόκληρο λαβύρινθο.
Σταματήστε, επιτέλους, να κόβετε συντάξεις και χαμηλούς μισθούς. Μέχρι και η τρόικα μας λυπήθηκε. Έπρεπε να σας το πει η τρόικα για να το καταλάβετε και εσείς; Ξεκινήστε, λοιπόν, διαρθρωτικές αλλαγές και προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας. Αφήστε τις εύκολες λύσεις. Έχετε ακόμη πολλά περιθώρια. Σταματήστε και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, εκτός αν φέτος θέλετε να πάτε σε εκλογές. Ελαχιστοποιείστε τα κονδύλια για περίθαλψη και διαμονή λαθρομεταναστών.
Ακούστε την πρότασή μας για την ανάπτυξη, ακούστε αυτό που σας λέμε συνέχεια. Κανένα επώδυνο μέτρο δεν θα ήταν απαραίτητο, εάν αξιοποιούσατε τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Αξιοποιείστε τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο που είναι στον ελλαδικό χώρο, όπως το αποδεικνύουν έγκριτοι ειδικοί επιστήμονες. Δείξτε αποφασιστικότητα σε εθνικά θέματα. Έχετε μεγάλο έλλειμμα στη διεκδίκηση εθνικών θεμάτων.
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Τα τραγικά αποτελέσματα της μη ανάπτυξης της χώρας αποτυπώνονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αγαπητοί συνάδελφοι, έχει γίνει λάστιχο. Μειώνεται συνεχώς και το έχουν μετατρέψει σε ασκό που χάνει συνεχώς αέρα μέχρι στο τέλος να ξεφουσκώσει. Είναι μια συνεχής κατρακύλα.
Κύριε Υπουργέ, πρώτα-πρώτα είμαστε κάθετα αντίθετοι με την περικοπή επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.
Σε μια χώρα που το δημογραφικό πρόβλημα είναι έντονο και έχουμε γεμίσει με αλλοδαπούς, εσείς θέλετε να λιγοστέψετε και τους Έλληνες. Έλεος, κύριε Υπουργέ! Αυτά τα 150 εκατομμύρια βρείτε τα από μία άλλη ισοδύναμη πηγή. Τα επιδόματα των πολυτέκνων οικογενειών βρήκατε για να κάνετε οικονομία;
Δεύτερον, μην χτυπάτε άλλο την οικοδομή. Από τη μια φέρνετε αύξηση αντικειμενικών αξιών όταν σήμερα οι εμπορικές αξίες σε άλλες περιοχές είναι κατώτερες των υπαρχόντων και από την άλλη η απελευθέρωση του «πόθεν έσχες» που έγινε στην οικοδομή έγινε μίζερα, με περιορισμούς στα τετραγωνικά, στην πρώτη κατοικία, με πλαφόν στο κόστος.
Τρίτον, χάνετε έσοδα από την ασυδοσία του παραεμπορίου. Πουθενά στον Προϋπολογισμό δεν εκφράζετε τη βούληση να φορολογήσετε την ύλη που σας διαφεύγει από την παράνομη αυτή δραστηριότητα και που δημιουργεί παρενέργειες στο υγιές εμπόριο.
Τέταρτον, για τις ΔΕΚΟ εμείς σας το είπαμε στο πολυνομοσχέδιο. Εσείς δεν μας είπατε τι θα κάνετε αν τα ελλείμματα συνεχιστούν και αν οι διορθωτικές επεμβάσεις και τα προγράμματα εξυγίανσης δεν αποδώσουν.
Πέμπτον, η εξοικονόμηση πόρων από τον «Καλλικράτη» και από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν τεκμηριώνεται. Θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση στο τέλος του χρόνου, κύριε Υπουργέ, και ίσως νωρίτερα γιατί «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», όπως έλεγε στην ταινία ο Σπύρος Καλογήρου.
Κλείνοντας θα ήθελα να ξέρω κάτι, κύριε Υπουργέ: Στη σελίδα 84 του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ανάμεσα στις πιστώσεις για τις δαπάνες έχει και μια δαπάνη που λέει «Διοργάνωση διεθνών αγώνων». Σε τι αναφέρεται αυτή η δαπάνη όταν οι κυριότεροι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες και αυτούς τους έχετε εξευτελίσει;
Κύριε Υπουργέ, αυτόν τον Προϋπολογισμό που έχει σα σύνθημα «ραντεβού στα τυφλά», που δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική για το 2011, που δεν δίνει καμία ελπίδα προοπτικής στους συμπατριώτες μας, που δεν ενσωματώνει καμία από τις προτάσεις μας, εμείς οι υπερήφανοι Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού αρνούμαστε να τον ψηφίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης