Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16/12)

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16/12)

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του ΛΑ.Ο.Σ. στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάτρα, το βράδυ της Πέμπτης (16/12) μεταξύ Αφγανών και Σομαλών λαθρομεταναστών.
Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αχαΐας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος, σε ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή (17/12) επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατήγγειλε την πολιτική της Κυβέρνησης η οποία προωθεί την απομείωση της ποινής για όσους συλλαμβάνονται ως δουλέμποροι.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Xθες (σ.σ: Πέμπτη 16/12) μέχρι σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πάτρας γίναμε μάρτυρες εκτεταμένων επεισοδίων ανάμεσα σε Αφγανούς και σε Σομαλούς λαθρομετανάστες. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το φαινόμενο πλέον είναι καθημερινό στην πόλη των Πατρών. Είχαμε τρία άτομα στο νοσοκομείο, είχαμε πυρπόληση χώρων και καταλυμάτων μεταξύ τους, συγκρούσεις, κατέστρεψαν και έκαψαν αυτοκίνητα.
Εξεγέρθηκαν σε μία χώρα που τους φιλοξενεί δίχως διαβατήριο, δίχως πιστοποιητικά ταυτότητας στα χέρια τους, δίχως τίποτα, σε μία χώρα που σε λίγο καιρό θα κληθεί ο απλός πολίτης να έχει μία κάρτα για να εντοπίζεται με GPS από το δορυφόρο. Κατανοείτε τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε. Δεν είναι δυνατόν το φαινόμενο αυτό, με τους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έρχονται κατά μήνα στη χώρα μας, να συνεχιστεί.
Υπάρχουν οι χθεσινοί τραυματίες. Επίσης στην Πάτρα τον τελευταίο χρόνο έχουμε πάνω από δέκα νεκρούς σε συμπλοκές μεταξύ τους. Μαχαιρώθηκε Αλγερινός, μαχαιρώθηκε Ρουμάνος, έφυγαν οι πεντακόσιοι Ρουμανόγυφτοι όταν συγκρούστηκαν με Αφρικανούς. Πανικός στην πόλη, συνέχεια τα ίδια φαινόμενα. Πριν από λίγο καιρό είχαμε το βιασμό μιας κοπέλας από τρεις Αφγανούς και μια σειρά από άλλα γεγονότα. Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ποιος πληρώνει γι΄ αυτά τα αδικήματα για τα οποία δεν συλλαμβάνεται κανείς; Δεν θα πρέπει λοιπόν να αισθάνονται ότι αυτή η χώρα είναι ευνομούμενη και είναι ευρωπαϊκή;
Το φαινόμενο αυτό της λαθρομετανάστευσης η Κυβέρνηση το αντιμετωπίζει στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το οποίο όμως καταντά απάνθρωπο για μας. Εμείς σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ύπαρξη και θεωρούμε ότι όποιος αιτείται πολιτικού ασύλου πρέπει να εξετάζεται. Πιστεύουμε, επίσης, ότι ο οποιοσδήποτε βρέθηκε στη χώρα μας, πρέπει να του φερθούμε κόσμια. Βέβαια, οφείλει και αυτός να σεβαστεί το χώρο που βρίσκεται».

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος καταλήγοντας αναρωτήθηκε:
«Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πιέζουν τη συνείδησή μας να νομοθετήσουμε ως Βουλή σε μια λάθος κατεύθυνση; Γιατί θα πρέπει να ενταχθούμε όλοι στη θεωρία της ανοιχτής κοινωνίας, των ανοιχτών συνόρων, της κατάργησης των συνόρων, της ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων όπου θέλουν; Γιατί θα πρέπει η Κυβέρνηση να δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια; Και να με διαψεύσετε σε αυτό, αν τα χρήματα για τις συναυλίες που κάνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας τα συγκροτήματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, δεν είναι επιδοτούμενα από την ίδια την Κυβέρνηση με τα φανερά κονδύλια. Πώς γίνεται;
Εσείς γιατί κάνατε την απομείωση της ποινής; Τι θέλετε να διευκολύνετε; Δεν κατανοείτε ότι όταν εσείς τους χαμογελάτε, όταν χασκογελάτε ικανοποιημένοι ότι «κοιτάξτε, εμείς είμαστε μια χώρα πολύ ανεκτική», αυτοί θα κάνουν υπέρβαση της ανοχής μας; Δεν συνειδητοποιείτε ότι αυτό το «παράθυρο» είναι πρώτο θέμα μεταξύ τους για να ενημερωθούν ότι από δω και μπρος τα πράγματα είναι πιο εύκολα γι΄ αυτούς;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης