Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ -ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ- ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 30% ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


Αθήνα, 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ -ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ- ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ
ΚΑΤΑ 30% ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Με 3 καίριες και ουσιαστικές προτάσεις σε σχέση με το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν φυσικά  πρόσωπα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ανάγκη ρευστότητας στην αγορά, αλλά και τα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, παρενέβη σήμερα στη Βουλή ο Γραμματέας του ΛΑΟΣ, μιλώντας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών για ζητήματα που σχετίζονται με το κούρεμα των ομολόγων (PSI) και τις τράπεζες.

Οι προτάσεις του κ. Αστ. Ροντούλη ήταν οι εξής:


Για τους μικροκαταθέτες - φυσικά πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και τα ομόλογά του:

Είτε να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου (ώστε να μην αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο "κούρεμα"), είτε να υπάρξει συμψηφισμός των ζημιών που θα υποστούν, μέσω της αφαίρεσης του αντίστοιχου ποσού θα κληθούν να πληρώσουν με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Για την αύξηση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για ενίσχυση των τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδας:

Δίνονται στις τράπεζες αυτές οι ενισχύσεις. Η Πολιτεία κάνει το καθήκον της. Όμως, και οι τράπεζες να κάνουν αυτό που πρέπει. Να χορηγήσουν ρευστότητα στην αγορά, να κινηθεί η οικονομία, διότι μόνο έτσι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα λάβει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Για τα δάνεια των νοικοκυριών:

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ευνοϊκή ρύθμιση ως προς τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι ένα οριζόντιο "κούρεμα" κατά 30% του κεφαλαίου σε όλα τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια -όπως συνέβη και στην Ισλανδία- προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ βιοτικό επίπεδο στα νοικοκυριά που πλήττονται από τη δυσχερή οικονομική συγκυρία και που όταν σύναψαν τα δάνεια, διέθεταν άλλο οικογενειακό προϋπολογισμό, άλλο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης