Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΦΕΒ 2012

Απόσπασμα από τα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων της 12 Φεβ.2012 
ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΒ΄

Κυριακή  12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Χρυσανθακόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ξεκινήσω με κάποιες φράσεις που θα διαβάσω που είναι ιδιαίτερα σημαντικές. «Οι τροϊκανοί φέρονται στην Ελλάδα σαν αποικιοκράτες. Οι προτάσεις της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαιρετικά προβληματικές και στερούνται προοπτικής, επειδή επιτείνουν πλέον την ύφεση στην Ελλάδα, αυξάνουν το έλλειμμα και εμποδίζουν την έξοδο από την κρίση. Οι ακραίες μειώσεις μισθών και η αντικοινωνική μείωση των κατώτερων μισθών συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην ύφεση και δεν βοηθούν σε τίποτα στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας».
Αυτά είναι λόγια ενός λαϊκιστή, του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του κ. Σβόμποντα. Πώς τα είπα αυτά ο κ. Σβόμποντα, απευθυνόμενος σε όλους μας και στον κ. Όλι Ρεν, στον οποίο παρενέβη; Για ποιο λόγο σας μέμφεται ο κ. Σβόμποντα έμμεσα, αλλά και άμεσα και κατηγορηματικά;
Δεν ξέρω αν θα θέλατε να ξέρετε εσείς. Εγώ θα σας ενημερώσω. Είναι συνέπεια της επιστολής που απέστειλε στις 31 Γενάρη ο Γιώργος Καρατζαφέρης και στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας και στον Πρόεδρο Σπερόνι της άλλης ομάδας, της EFD, «Ευρώπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», στην οποία ανήκει ο ΛΑΟΣ, κι οι οποίοι παρενέβησαν για να φέρουν το ζήτημα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να διαμορφωθεί για την Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης των χωρών του Νότου, αποτροπής της γερμανικής επικυριαρχίας, διαμόρφωσης συσχετισμών και μιας ουσιαστικής παρέμβασης στην ουσία της διαπραγμάτευσης.
Οφείλω να απαντήσω ευγενικά προς την κ. Παπαρήγα, ότι ο κ. Καρατζαφέρης όταν είπε «δεν υπογράφω» το Νοέμβριο τον τήρησε το λόγο του. Βέβαια δεν θα πάω στο ζήτημα του Εμφυλίου και στα άλλα ζητήματα, γιατί μου θυμίζετε το Γιαπωνέζο στρατιώτη που κρυβόταν πενήντα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου σ’ ένα δάσος. Νομίζω ότι δεν αποτελεί αντικείμενό μας.
Η δανειακή σύμβαση δεν έχει διαθέσιμο ούτε ένα ευρώ για την αγορά. Είναι λογιστική μετακύλιση του χρέους. Δεν θα μας δώσουν τίποτα στο χέρι. Θα δουλέψουν με τα κομπιούτερ τους. Γιατί πράγματι και η διόγκωση του χρέους είναι μια λογιστική πράξη. Όλο αυτό το σύστημα το οποίο έχει στηθεί είναι γνωστό ότι στηρίζεται στα παράγωγα. Αν δείτε τις χθεσινές αναφορές των διεθνών οικονομικών στοιχείων, έφθασαν στα 800 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός παρέμεινε πιστός στη δέσμευσή του για τους όρους με τους οποίους μπήκε στην Κυβέρνηση. Είχε δηλώσει ο κ. Καρατζαφέρης ότι, πρώτον, δεν θα δεχθούμε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, δεύτερον, δεν θα δεχθούμε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και καταλήστευση του εθνικού πλούτου και τρίτον, είχε ζητήσει την κατάργηση του νόμου που παραχωρεί με ευκολία ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες. Πρόκειται για τεράστιο θέμα, γιατί η Ελλάδα είναι η ανοιχτή «αποθήκη» ελεύθερης διακίνησης λαθρομεταναστών και ούτε η εσωτερική αγορά αντέχει τις συνέπειες αυτού, ούτε  υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας, ούτε και μπορούμε να αντέξουμε την εγκληματικότητα η οποία επέρχεται.

Οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν. Ως εκ τούτου καταψηφίζουμε κι εμείς με συνέπεια, με ένα ξεκάθαρο όχι το νέο μνημόνιο, το οποίο στους στόχους τους οποίους έχει θέσει, απλά να περάσουμε τον κάβο μιας τρικυμίας, δεν απαντάει πειστικά στο ερώτημα «σωζόμαστε;» Τι κάνει;  Η ίδια η ηγεσία των δανειστών μας προειδοποιεί ότι «τον Ιούνιο θα τα ξαναπούμε», όπως και τον περασμένο Ιούνιο τα είπαμε. Τον Οκτώβριο οι ίδιοι ακύρωσαν την προηγούμενη συμφωνία. Μετά μας φτιάχνουν αυτή και τον Ιούνιο θα μας φτιάξουν την άλλη. Γιατί δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν κι αν θα κόψουν τον Νότο από την ευρωπαϊκή συνοχή ή όχι. Κι εμείς έπρεπε να έχουμε επιλέξει τη συμμαχία με τις άλλες χώρες.
Η θέση την οποία διατύπωσε κατηγορηματικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι σαφής: Ζητάμε για πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και μετά δεσμευόμαστε να πληρώνουμε 10 δισεκατομμύρια το χρόνο με το επιτόκιο που δανείζουν τις τράπεζες, το 1%, μέχρι την τελική αποπληρωμή του χρέους.
Εμείς οι Έλληνες είπαμε περήφανα όχι στο Σχέδιο Ανάν και νικήσαμε την πληρωμένη προπαγάνδα, αντίστοιχη της τρομοκρατίας την οποία ζει σήμερα ο ελληνικός λαός από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις. Λέμε όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που είναι αποτέλεσμα της λάθος εφαρμογής μέτρων και αυτού του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Λέμε όχι στην εθνική  ταπείνωση, όχι στην εξαγορά, τον εκβιασμό και τον εθνικό ακρωτηριασμό. Δεν θα επιτρέψουμε να αλυσοδεθεί ο ελληνικός λαός για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Δεν παραδίδουμε εθνική κυριαρχία. Δεν παραχωρούμε τη χώρα στους οικονομικούς αποικιοκράτες.
Δεν δεχόμαστε να ενταχθούμε στο δίκαιο το οποίο αυτοί θέλουν, το αποικιοκρατικό, το δίκαιο εδάφους.
Πρέπει, δε, να θυμίσω εδώ ότι προς τιμήν του ο συνάδελφος Κυριάκος Βελόπουλος και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ως μόνο κόμμα -η παραδοσιακή Αριστερά δεν αναφέρεται σ’ αυτό- έχουμε αναδείξει το ζήτημα του ορυκτού πλούτου, των υδρογονανθράκων, που μπορούν να δώσουν λύση και στο ζήτημα του χρέους. Όμως αυτό εποφθαλμιούν οι δανειστές μας, εκεί θέλουν να επιτεθούν, αυτό θέλουν να λεηλατήσουν, αυτά θέλουν να αρπάξουν!

Πολλά θέλουν βέβαια. Ακόμη και ιστορία και πολιτισμό θα ήθελαν να βάλουν στο χέρι, γι’ αυτό και κάνουν παραχαράξεις.
Εμείς λέμε όχι στη σύμβαση-«παγίδα». Λέμε ότι από εδώ και μπρος θα πρέπει να φτιαχτεί μια πλατιά συμμαχία δράσης, με θετικές προτάσεις διεξόδου.
Δεν υπάρχει το ζήτημα η στάση πληρωμών στο δανειστή μας να σημαίνει ταυτόχρονα χρεοκοπία για τον Έλληνα εσωτερικά στη χώρα! Πώς αποδεικνύεται αυτό; Από το ότι ούτε ένα ευρώ δεν μπαίνει στην αγορά; Άρα, πώς ζει η Ελλάδα; Με τη δική της εσωτερική οικονομία, η οποία...

Όλοι, λοιπόν, σήμερα εδώ, τηρώντας μια ξεκάθαρη στάση, πρέπει να πουν ένα καθαρό όχι απέναντι σε ένα μεγάλο λάθος που πάει να γίνει. Αν πούμε ναι, θα διευκολύνουμε με τη δική μας στάση τα συμφέροντα των δανειστών και όχι τον ελληνικό λαό! Για να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διατηρήσουμε την περηφάνιά μας, για να μην καμφθούμε, πρέπει να κρατήσουμε σθεναρά την ασπίδα προάσπισης των συμφερόντων μας, να μην δεχθούμε ενδοτικές υποχωρήσεις και να μην παραδώσουμε τη χώρα στα χέρια τους.
Εμείς σαν Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός λέμε περήφανα, κατηγορηματικά, υπεύθυνα ένα μεγάλο και σαφές όχι σε αυτό το μνημόνιο και τη σύμβαση.

Και καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει να σκέφτεται...

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης