Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2011

«Πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση που υποσχόταν ότι υπάρχουν λεφτά, μας οδήγησε στα άκρα. Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 για να πάρουμε τα χρήματα για να μην χρεοκοπήσουμε. Στην συνέχεια, δεν ψηφίσαμε ούτε το Μεσοπρόθεσμο και ούτε τον Εφαρμοστικό Νόμο. Τα ψήφισε όμως η ΝΔ και τα δύο. Είδα και διαπίστωσα δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορούσε να προχωρήσει και να κυβερνήσει. Μόνος μου φώναζα και εγκαλούσα για να προχωρήσουμε αποφασιστικά και να συνασπιστούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Κατορθώσαμε τελικά να φύγει ο κ. Παπανδρέου. Σας υπενθυμίζω ότι το σύστημα ήθελε για πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο. Είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Παπανδρέου στο πρόσωπο του».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA,στην Όλγα Τρέμη.

Για την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων
Τελικά πέτυχα να γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Από την αρχή της διαδικασίας, άρχισα να καταθέτω εγγράφως μια σειρά ιδεών και σκέψεων. Διαπίστωσα ότι κάποιες από αυτές δεν έμπαιναν καν υπό συζήτηση. Πρότεινα να προωθήσουμε το θέμα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν ήθελαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα δημιουργηθεί ταραχή. Έτρεμαν και δεν τόλμησαν. Τελικά το πήγα το θέμα μόνος μου. Με αυτή την ενέργεια και πρωτοβουλία μου, για πρώτη φορά, άρχισε η αντίστροφη θετική μέτρηση υπέρ της Ελλάδας. Τους είπα να προικισθούν και να ενισχυθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με μετοχές που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να ανταπεξέλθουν στο συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια. Μου είπαν και σε αυτό το θέμα πάλι όχι.
Μου ζήτησαν να αποφασίσω και να αποφανθώ για το μέλλον της χώρας και του λαού της για τα επόμενα 30, ίσως και 40 χρόνια. Δεν είχαμε ούτε καν έγκαιρα στα χέρια μας μια έγκυρη μετάφραση της συμφωνίας...

Βιώνουμε την χρεοκοπία
Δεν μου δόθηκαν οι εγγυήσεις και δεν ικανοποιήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχα ζητήσει.
Ο ΛΑΟΣ έχει καταθέσει μια πλήρη, ρεαλιστική και εμπεριστατωμένη λύση - πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Το σημερινό πακέτο είναι ατελέσφορο. Αυτό που έχουμε και βιώνουμε σήμερα είναι χρεοκοπία.
Με αυτή τη σύμβαση βολεύονται οι δανειστές μας οι οποίοι τελικά ανταλλάσουν τα πρώην “κουρελόχαρτα” με νέα καλά ομόλογα άριστης αξιολόγησης 3 Α.
Εξυπηρετούνται οι τράπεζες οι οποίες θα ενισχυθούν με 30-40 δισ. χωρίς να δώσουν τίποτα πίσω στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το ελληνικό κράτος θα λάβει μόλις 6 δισ. για να πληρώσει οφειλές του. Πρακτικά δεν μένει τίποτα για την ανάπτυξη της οικονομίας και του τόπου. Για να μπορέσει να ανακάμψει και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της χώρας, είναι απαραίτητο ένα αναπτυξιακό Σχέδιο Μάρσαλ.
Εάν τώρα για τα 325 εκατ. έκαναν τέτοιο μεγάλο θέμα και μας δημιούργησαν τέτοια ένταση, φανταστείτε τι θα ζητήσουν τον Ιούνιο που θα πρέπει να περάσουν νέα επώδυνα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Δεν μας εμπιστεύονται πλέον
Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Το Ταμείο της Ελλάδας μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες. Πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές μας και μετά, αν μείνει τίποτα, θα πληρώνονται οι Έλληνες. Δεν το δέχομαι αυτό. Είναι λάθος.
Θα μπουν Επίτροποι σε κάθε υπουργείο. Πως μπορώ να δεχθώ όλα αυτά;
Στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και τον κομμουνισμό, ο ΛΑΟΣ αντιπροτάσσει τον Ελληνικό πατριωτισμό.

Για ενδεχόμενο συνεργασιών
Αυτό θα το διατάξει το Εκλογικό Σώμα με το αποτέλεσμα της ψήφου του. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι έχουν συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο ένας να εξαγνίσει τα ανομήματα του άλλου. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή τη δεινή κατάσταση γιατί κυβερνήθηκαν από κακούς κυβερνήτες όλα αυτά τα χρόνια.
Ζητούσα και εγκαλούσα τα τελευταία δύο χρόνια για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Τελικά, ήταν κάθε τι άλλο παρά ευθύνη. Ο κ. Σαμαράς «σφύριζε» αδιάφορα. «Δεν είμαι μέσα, δεν έβαλα εγώ πρόσωπα», είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτή. κ.λπ. Το δε ΠΑΣΟΚ είχε μέσα 40 υπουργούς του, που κοίταζαν πως θα βολευτούν εκλογικά μεταξύ τους.

Είδα απίστευτα πράγματα στην κυβέρνηση
Είχα 4 υπουργούς και συγκυβερνούσα. Για να τα κλωτσήσω αυτά, καταλαβαίνετε τι είδα. Είδα πράγματα για τα οποία ανατριχιάζω. Όταν αύριο το πρωί βρούμε αέριο, δεν θα έχουμε το δικαίωμα να το εκμεταλλευτούμε και να το αξιοποιήσουμε. Δεν θα μπορούμε να πάρουμε ούτε μια φιάλη. Όλα αυτά είναι τρομακτικά και δραματικά. Είναι η αλήθεια. Εκποιήθηκε και εκχωρήθηκε η χώρα μας στις ανάγκες που έχει η κ. Μέρκελ και το κονκλάβιό της, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εγώ σε αυτό το πράγμα δεν υποτάσσομαι. Ας υποταχθούν οι άλλοι. Έβαλαν τις υπογραφές τους οι οποίες θα τους κυνηγούν ως ερινύες για όλη τους την πολιτική τους ζωή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης