Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

«Ψήφισα μόνο το Άρθρο 1 του Μνημονίου για να πάρουμε τα χρήματα που ήταν απαραίτητα να μην χρεοκοπήσουμε. Δεν ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο που ψήφισε η ΝΔ. Είπα όχι στο κ. Παπανδρέου και τελικά πέτυχα να φύγει όταν κανείς άλλος δεν το ζητούσε. Κατέθεσα εγγράφως τις θέσεις, τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις μου στη κυβέρνηση συνεργασίας που βοήθησα να γίνει».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή "Γιάφκα" του FLASH FM στον Σπ. Χαριτάτο.

Οι προτάσεις μου για έξοδο από την κρίση
Διαφώνησα στο θέμα της μη διαθέσεως των μετοχών που θα λάβει το κράτος από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών για την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να μπορέσουν να ανασυγκροτήσουν και να λειτουργήσουν τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Αυτά δεν καταλήστευσαν και δεν απομύζησαν τόσα χρόνια; Αυτά δεν ζημιώθηκαν από τη διάθεση των ομολόγων; Αυτά δεν τα «στράγγισαν» και τα «άρμεξαν» από τα αποθεματικά τους; Γιατί να μην ενισχυθούν με τις νέες μετοχές να πάρουν μια αναπνοή;
Ζήτησα να πληρωθούν στο ακέραιο οι Έλληνες ιδιώτες- κάτοχοι ομολόγων, και όχι μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Και σε αυτό μου είπαν όχι.
Όταν αργότερα η Ελλάδα θελήσει να εκδώσει ένα εσωτερικό ομόλογο, ποιος πολίτης θα επενδύσει τις καταθέσεις του όταν η χώρα θα του έχει φάει τα λεφτά;
Πήγα μόνος μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιάσουμε, να αναπτύξουμε, ενημερώσουμε τις θέσεις και την πραγματική διάσταση του ελληνικού θέματος. Δεν ήθελαν να πειράξουν την κ. Μέρκελ. Είδατε τον θετικό αντίκτυπο που είχε σε όλη την Ευρώπη καθώς και τη θετική μεταστροφή για τη χώρα μας στη στάση των Ευρωπαίων που είχε αυτή η ενέργεια μου. Δεν μπορούσα να ψηφίσω και να αποφασίσω μέσα σε μια ώρα πράγματα που θα δεσμεύουν την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αδιέξοδο και το Μνημόνιο ΙΙ
Το πρόγραμμα που μας έδωσαν δεν βγαίνει. Είναι ατελέσφορο. Ο ΛΑΟΣ ανέλυσε και παρουσίασε την πρόταση του, για την έξοδο από την κρίση η οποία είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό Σχέδιο Μάρσαλ. Δεν υπήρξε η βούληση για να αποφασίσουμε και να ακολουθήσουμε τον άλλο δρόμο.
Κατά το Μνημόνιο ΙΙ, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι η εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Τους είπα στη σύσκεψη ότι δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας της χώρας. Αυτός ήταν και ο λόγος που διαφώνησα με τον κ. Βενιζέλο. Ήταν ένα εκβιαστικό δίλημμα που δεν έπρεπε να τεθεί.
Φοβάμαι εξέγερση και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής της χώρας. Φοβάμαι ότι αυτά τα μέτρα θα εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό και δεν ξέρω μέχρι που μπορούν να μας οδηγήσουν. Υπάρχουν και κάποιοι που ποντάρουν σε μια τέτοια εξέλιξη. Για αυτό ακριβώς το λόγο προσπαθώ να τους πείσω να είναι και οι άλλοι ψύχραιμοι. Αυτά τα οποία κάνουν δεν δείχνουν ψυχραιμία. Η άποψή μου είναι ότι ήταν λάθος η συμφωνία. Έπρεπε να συμφωνήσουμε υπό το πνεύμα βοήθειας και αλληλεγγύης και όχι κάτω από τη κατάχρηση εξουσίας που έκανε η κ. Μέρκελ.
Με την αποδοχή της Επιτροπείας και του Ειδικού Δεσμευτικού Λογαριασμού χάνουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Είναι ξεφτίλα. Είναι αδιανόητα αυτά που δεχτήκαμε.

Συμπαγής ομάδα ο ΛΑΟΣ
Ο ΛΑΟΣ είναι μια συμπαγής ομάδα. Το κομματικά Όργανα, συνεδριάζουν κάθε εβδομάδα. Είμαστε το μόνο κόμμα που συμμετέχουν και ομιλούν όλα τα μέλη μας. Άλλοι έχουν πρόβλημα. Ο ΛΑΟΣ ξεκίνησε με 15 βουλευτές και έχει 16. Η ΝΔ ξεκίνησε με 91 και είναι τώρα 60. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με 160 και είναι 130. Μπορώ και έχω βγάλει 100 συνάδελφους στο επάγγελμα. Όταν μπορείς και δίνεις είναι λεβεντιά, είναι "μαγκιά". Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον ο οποίος είναι ένα "εργοτάξιο" δημιουργίας καινούργιων δημοσιογράφων και βουλευτών. Είμαι περήφανος που έβγαλα καινούργιους βουλευτές σε μια κουρασμένη φουρνιά. Τους έδιωξα από την Κ.Ο. γιατί δεν πειθάρχησαν. Ήταν "αδέσποτοι" και τους πήρε η ΝΔ. Θα μπορούσαν να τους πάρει κάποιο άλλο κόμμα. Δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Από την στιγμή που τους είχα διώξει εγώ, κάπου θα πήγαιναν. Ο κόσμος κρίνει και μπορεί να βγάλει και ασφαλή συμπεράσματα. Ο καθένας έκανε τις επιλογές του. Κοιτάζω το αύριο. Θυμάμαι όταν τους πρότεινα να γίνουν υπουργοί, τόσο ο Άδωνις όσο και ο Βορίδης πολιορκούσαν τα γραφεία του κόμματος, μήπως και δεν ήταν στις δικές μου επιλογές. Δεν με απασχολεί. Δικιά τους η πορεία, δικός τους ο δρόμος. Ειδικά για ένα από αυτά τα δύο πρόσωπα, φορτώθηκα το σταυρό του "ακραίου", του "φασίστα" του "Λεπενιστή" κ.λπ. Δεν ήμουν αυτό το πράγμα στη ΝΔ. Δέχθηκα αυτή την "αχθοφορία" για να μπορέσω να αναστήσω τον πατριωτικό χώρο που εκφραζόταν τότε από το κόμμα του κ. Βορίδη με 0.07% και με διάφορες προσπάθειες από την εποχή της ΕΠΕΝ που δεν καρποφόρησαν. Σήμερα απαλλάχθηκα από αυτό για το οποίο όλοι με κατηγορούσαν. Μάλιστα, το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο με εγκαλούσε για αυτά τα πρόσωπα. Για τον έναν ως εκδότη συγκεκριμένου υλικού, και για τον άλλον όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες κ.λπ. το δέχθηκα και το κουβάλησα αυτό το φορτίο. Είχα βάλει στο φουλ το "πλυντήριο" για να δουλεύει. Τώρα, για όλα αυτά το ΚΙΣ εγκαλεί τη ΝΔ. Απελευθερώθηκα από αυτά τα πράγματα και τα φορτώθηκε η ΝΔ.

Για την Σύσταση Εξεταστικής για την ΕΛΣΤΑΤ
Θεωρώ ότι έπρεπε να βάλουμε κάτω, να συμπεριληφθεί όλη η περίοδος. Να συμπεριληφθεί η περίοδος του κ. Σημίτη, του κ. Παπακωνσταντίνου. Θεωρώ ότι αυτό το αποσπασματικό νοθεύει λίγο το αίσθημα περί δικαίου. Είναι τα παιχνίδια που κάνουν ο ένας με τον άλλον. Και λίγο μαζί και λίγο χώρια...
Αυτή η περίεργη μίξη ΝΔ με ΠΑΣΟΚ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών
Το αύριο είναι η επόμενη μέρα των εκλογών η οποία πρέπει να βρει τον αστικό κόσμο της χώρας μας δυνατό. Ο κίνδυνος είναι να τιναχτούν όλα στον αέρα, εάν ο Ελληνικός λαός παρασυρόμενος από όλα αυτά που γίνονται, δώσει πλειοψηφία στα κομμουνιστικά κόμματα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα συμβεί την επόμενη μέρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτή είναι η όλη ιστορία.
Μιλάω στον Ελληνικό λαό και στην κοινωνία και θέτω τα αμείλικτα διλήμματα που προκύπτουν. Η Ελλάδα θα κινηθεί ανάμεσα στον άκρατο φιλελευθερισμό ο οποίος εκφράζεται από τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και στον κομμουνισμό; Ο ΛΑΟΣ αντιτάσσει σε αυτές τις προσεγγίσεις τον Ελληνικό πατριωτισμό. Εκτιμώ και πιστεύω ότι αυτός μπορεί να κινήσει τα πράγματα.

Για τις δηλώσεις Πάγκαλου για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας
Ο κ. Πάγκαλος έχει δηλώσει πριν πολλά χρόνια ότι ήταν διεθνιστής. Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι καμία έκπληξη. Είμαι με το Έθνος και όχι με τη διεθνή διάσταση η οποία ουσιαστικά είναι και μια απόκλιση του κομμουνισμού.

Να δείξουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία
Είναι η ώρα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε υπερβολικούς λόγους, ή υπερθετικό βαθμό, ή να κάνουμε πράξεις που δεν συνάδουν με το κοινό αίσθημα. Διατηρώ μια ψυχραιμία απέναντι στις ανάγκες αυτής της κρίσιμης περιόδου. Θα συνεχίσω να το κάνω, παρά τις οποιεσδήποτε ενδεχομένως προκλήσεις, τα πολιτικά αλληθωρίσματα και την αμετροέπεια που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος οδηγός σήμερα.

Για τις σχέσεις με τον κ. Σαμαρά
Έχω επαφές με ανθρώπους που είναι κοντά στο επίπεδο του αρχηγού της ΝΔ. Νομίζω ότι επιβάλλεται από τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει σήμερα όλοι να υπηρετούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης