Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο με θέμα τη "Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων".
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:


Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων

κ. Πρωθυπουργέ,
Εξήντα πέντε και πλέον χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διεκδικήσει με ουσιαστικό τρόπο από τη Γερμανία τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, καθώς και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο στο οποίο υποχρεώθηκε τότε η χώρα μας από τη Γερμανία.
Αντιθέτως, πρόσφατα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε μια αρνητική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση της προσφυγής των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. Η υιοθέτηση των γερμανικών θέσεων από το δικαστήριο στο ζήτημα της "ετεροδικίας", καθιστά ακόμη πιο προφανείς τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος, δεδομένης της άρνησης όλων των έως σήμερα υπουργών Δικαιοσύνης να υπογράψουν τη σχετική απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου για κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στη χώρα μας, που οδήγησε τους εναγόμενους συγγενείς θυμάτων της σφαγής στο Δίστομο Βοιωτίας, στα ιταλικά δικαστήρια.

Ερωτάσθε:

1. Πότε και τι θα πράξει η ελληνική Κυβέρνηση στο ζήτημα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων & επανορθώσεων;
2. Έως πότε θα μένει ανενεργή -χωρίς την απαραίτητη υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης- η απόφαση του ελληνικού Πρωτοδικείου αναφορικά με την υπόθεση του Διστόμου;


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Γ. Καρατζαφέρης

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2011

«Πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση που υποσχόταν ότι υπάρχουν λεφτά, μας οδήγησε στα άκρα. Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 για να πάρουμε τα χρήματα για να μην χρεοκοπήσουμε. Στην συνέχεια, δεν ψηφίσαμε ούτε το Μεσοπρόθεσμο και ούτε τον Εφαρμοστικό Νόμο. Τα ψήφισε όμως η ΝΔ και τα δύο. Είδα και διαπίστωσα δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορούσε να προχωρήσει και να κυβερνήσει. Μόνος μου φώναζα και εγκαλούσα για να προχωρήσουμε αποφασιστικά και να συνασπιστούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Κατορθώσαμε τελικά να φύγει ο κ. Παπανδρέου. Σας υπενθυμίζω ότι το σύστημα ήθελε για πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο. Είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Παπανδρέου στο πρόσωπο του».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA,στην Όλγα Τρέμη.

Για την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων
Τελικά πέτυχα να γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Από την αρχή της διαδικασίας, άρχισα να καταθέτω εγγράφως μια σειρά ιδεών και σκέψεων. Διαπίστωσα ότι κάποιες από αυτές δεν έμπαιναν καν υπό συζήτηση. Πρότεινα να προωθήσουμε το θέμα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν ήθελαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα δημιουργηθεί ταραχή. Έτρεμαν και δεν τόλμησαν. Τελικά το πήγα το θέμα μόνος μου. Με αυτή την ενέργεια και πρωτοβουλία μου, για πρώτη φορά, άρχισε η αντίστροφη θετική μέτρηση υπέρ της Ελλάδας. Τους είπα να προικισθούν και να ενισχυθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με μετοχές που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να ανταπεξέλθουν στο συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια. Μου είπαν και σε αυτό το θέμα πάλι όχι.
Μου ζήτησαν να αποφασίσω και να αποφανθώ για το μέλλον της χώρας και του λαού της για τα επόμενα 30, ίσως και 40 χρόνια. Δεν είχαμε ούτε καν έγκαιρα στα χέρια μας μια έγκυρη μετάφραση της συμφωνίας...

Βιώνουμε την χρεοκοπία
Δεν μου δόθηκαν οι εγγυήσεις και δεν ικανοποιήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχα ζητήσει.
Ο ΛΑΟΣ έχει καταθέσει μια πλήρη, ρεαλιστική και εμπεριστατωμένη λύση - πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Το σημερινό πακέτο είναι ατελέσφορο. Αυτό που έχουμε και βιώνουμε σήμερα είναι χρεοκοπία.
Με αυτή τη σύμβαση βολεύονται οι δανειστές μας οι οποίοι τελικά ανταλλάσουν τα πρώην “κουρελόχαρτα” με νέα καλά ομόλογα άριστης αξιολόγησης 3 Α.
Εξυπηρετούνται οι τράπεζες οι οποίες θα ενισχυθούν με 30-40 δισ. χωρίς να δώσουν τίποτα πίσω στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το ελληνικό κράτος θα λάβει μόλις 6 δισ. για να πληρώσει οφειλές του. Πρακτικά δεν μένει τίποτα για την ανάπτυξη της οικονομίας και του τόπου. Για να μπορέσει να ανακάμψει και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της χώρας, είναι απαραίτητο ένα αναπτυξιακό Σχέδιο Μάρσαλ.
Εάν τώρα για τα 325 εκατ. έκαναν τέτοιο μεγάλο θέμα και μας δημιούργησαν τέτοια ένταση, φανταστείτε τι θα ζητήσουν τον Ιούνιο που θα πρέπει να περάσουν νέα επώδυνα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Δεν μας εμπιστεύονται πλέον
Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Το Ταμείο της Ελλάδας μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες. Πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές μας και μετά, αν μείνει τίποτα, θα πληρώνονται οι Έλληνες. Δεν το δέχομαι αυτό. Είναι λάθος.
Θα μπουν Επίτροποι σε κάθε υπουργείο. Πως μπορώ να δεχθώ όλα αυτά;
Στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και τον κομμουνισμό, ο ΛΑΟΣ αντιπροτάσσει τον Ελληνικό πατριωτισμό.

Για ενδεχόμενο συνεργασιών
Αυτό θα το διατάξει το Εκλογικό Σώμα με το αποτέλεσμα της ψήφου του. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι έχουν συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο ένας να εξαγνίσει τα ανομήματα του άλλου. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή τη δεινή κατάσταση γιατί κυβερνήθηκαν από κακούς κυβερνήτες όλα αυτά τα χρόνια.
Ζητούσα και εγκαλούσα τα τελευταία δύο χρόνια για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Τελικά, ήταν κάθε τι άλλο παρά ευθύνη. Ο κ. Σαμαράς «σφύριζε» αδιάφορα. «Δεν είμαι μέσα, δεν έβαλα εγώ πρόσωπα», είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτή. κ.λπ. Το δε ΠΑΣΟΚ είχε μέσα 40 υπουργούς του, που κοίταζαν πως θα βολευτούν εκλογικά μεταξύ τους.

Είδα απίστευτα πράγματα στην κυβέρνηση
Είχα 4 υπουργούς και συγκυβερνούσα. Για να τα κλωτσήσω αυτά, καταλαβαίνετε τι είδα. Είδα πράγματα για τα οποία ανατριχιάζω. Όταν αύριο το πρωί βρούμε αέριο, δεν θα έχουμε το δικαίωμα να το εκμεταλλευτούμε και να το αξιοποιήσουμε. Δεν θα μπορούμε να πάρουμε ούτε μια φιάλη. Όλα αυτά είναι τρομακτικά και δραματικά. Είναι η αλήθεια. Εκποιήθηκε και εκχωρήθηκε η χώρα μας στις ανάγκες που έχει η κ. Μέρκελ και το κονκλάβιό της, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εγώ σε αυτό το πράγμα δεν υποτάσσομαι. Ας υποταχθούν οι άλλοι. Έβαλαν τις υπογραφές τους οι οποίες θα τους κυνηγούν ως ερινύες για όλη τους την πολιτική τους ζωή.




Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ


Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επέμενε επί ώρες στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών σχετικά με τους μικροομολογιούχους.
Αν χάσουν τα λεφτά τους είναι σαν να τους προδίδει η Ελλάδα.
Αυτό είχε γίνει μόνο με την επικράτηση του κομμουνισμού σε κάποιες χώρες».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Παρεμβαίνοντας σήμερα στη Βουλή σε σχέση με το ζήτημα των καταθέσεων ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα βουλευτή, αλλά και των "πόθεν έσχες" βουλευτών και του ελέγχου για καταθέσεις τους στην Ελβετία, για το οποίο ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής την Εθνική Αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Ο ρόλος της Τραπέζης της Ελλάδος είναι αυτός του επόπτη του τραπεζικού συστήματος. Το ερώτημα είναι αυτό το ρόλο το παίζει σωστά η Τράπεζα της Ελλάδος; Είδαμε φαινόμενα εκφυλιστικά αυτή τη χρονιά. Και υπάρχει και μια ασπίδα και έναντι και άλλων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Λοιπόν, το θέμα είναι, όχι αν υπάρχουν οι θεσμικοί φορείς προστασίας του τραπεζικού συστήματος, αλλά αν αυτοί οι οποίοι εκτελούν αυτόν το ρόλο, τον εκτελούν σωστά. Είναι τεράστιο το θέμα. Και νομίζω ότι τώρα που ο κονιορτός των υποθέσεων κατακάθεται, να το ψάξετε σε βάθος. Πολύ φοβούμαι ότι δεν γίνεται ο έλεγχος που χρειάζεται και γι΄ αυτό είχαμε όλα αυτά που ζήσαμε αυτή τη χρονιά.

Όσον αφορά, κ. Πρόεδρε, το εκατομμύριο, πιστεύω ότι αυτή η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει να κάνει πάντα με τους κακούς. Ο καλός δεν έχει ανάγκη κάποιας προστασίας. Έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο να προστατεύουμε το βιαστή. Λέμε βιαστής και δεν αναφέρεται ποιος είναι. Και αυτός μπορεί να μένει στο διπλανό σου διαμέρισμα και έχεις εσύ δίπλα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Αυτό κάναμε. Προστασία των κακών! Κάποιος αυτή τη στιγμή έβγαλε 1 εκατομμύριο και θίγεται όλη η αίθουσα. Έχω ακούσει για 25 διαφορετικά πρόσωπα: είναι ο τάδε, είναι η τάδε, είναι του τάδε κόμματος, είναι του δείνα κόμματος. Αυτό λοιπόν, στην ουσία ναρκοθετεί όλο τον κοινοβουλευτισμό. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση. Εάν έχουν κατατεθεί στο πόθεν έσχες, να ελεγχθεί το πόθεν έσχες. Δε χρειάζεται ο κ. Εισαγγελέας να μας το πει. Όσο αυτό το πράγμα καρκινοβατεί, όσο το παραπέμπουμε στις καλένδες, τόσο γίνεται κουβέντα στο καφενείο. Πάμε σε εκλογές. Και θα έχουμε πρόβλημα να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκλογείς μας με αυτό το θέμα.

Και κλείνω: κ. Πρόεδρε, κάνατε ένα αίτημα να δώσουμε μία εξουσιοδότηση για να απαντήσουν οι ελβετικές τράπεζες. Θα ήθελα να μου πείτε ποιοι την έδωσαν, ποιοι δεν την έδωσαν; Ονομαστικά! Και όχι γιατί ήμουν ο πρώτος που σας την έστειλα, αλλά, κάποια στιγμή, όταν βγαίνει ο οποιοσδήποτε ομογενής βουλευτής και λέει ότι υπάρχουν πολιτικοί με καταθέσεις στην Ελβετία, αυτό δεν μπορεί να μένει στο κενό. Αποφασίζεται μία διαδικασία. Τη σέβομαι και την εκτιμώ. Ποιοι λοιπόν δέχθηκαν να σας κάνουν εξουσιοδότηση και ποιοι κρύβονται; Επιτέλους να ξέρει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι και αυτό το θέμα, αν το αφήσουμε, θα το βρούμε μπροστά μας στις κάλπες.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ


Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό και στην οποία απάντησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλος, με θέμα «Κίνδυνος Ενεργειακής Ανεπάρκειας».

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Η απόφαση της ΕΕ, ακολουθώντας τις οδηγίες των ΗΠΑ, να επιβάλλει εμπάργκο στο Ιράν είχε ένα άμεσο αντίκτυπο: η κυβέρνηση της Τεχεράνης μελέτησε τη διακοπή της εκροής του πετρελαίου προς την Ευρώπη. Στον κατάλογο είναι και η Ελλάδα. Σε πρώτη φάση διεκόπη η εκροή πετρελαίου προς την Γαλλία και την Αγγλία. Οι μήνες δεν είναι πολλοί. Τον Ιούλιο θα αποφασισθεί τελικά αν θα μπορούμε να έχουμε πετρέλαιο απ΄ αυτή τη χώρα, τη μόνη την οποία μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση. Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που παίρνουμε από κάθε άλλη χώρα… Περισσότερα από 110.000 βαρέλια την ημέρα. Λαμβανομένου υπόψη της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της επαπειλουμένης χρεοκοπίας για την οποία σήμερα γράφει ο διεθνής οικονομικός Τύπος, σήμερα, μετά τις συμφωνίες αυτές που έγιναν προχθές στις Βρυξέλλες, ερωτώ πόσο σοφό είναι να εγκαταλείπουμε τις διμερείς σχέσεις με το Ιράν, να τις παγώνουμε.
Και κατά πόσο έχουμε την εθνική κυριαρχία να έχουμε δική μας εξωτερική πολιτική και δικές μας διμερείς σκέψεις ή μας έχει απαγορευθεί από εκείνους οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιτροπεία της Ελλάδος και οι οποίοι παίζουν συγκεκριμένα διπλωματικά και πολιτικά παιχνίδια με το Ιράν. Βέβαια κάνατε και κάποια δήλωση σε κάποιο Γαλλικό μέσο ενημέρωσης και θα ήθελα τις διευκρινίσεις σας τι εννοούσατε όταν λέγατε ότι είστε ικανοποιημένος με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Πιστεύω να έχει γίνει κάποιο λάθος… Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως παραχωρεί ευκόλως την εθνική κυριαρχία. Μου ΄κανε φοβερή εντύπωση και θα ήθελα την τοποθέτησή σας για να μπορέσω και εγώ μετά να τοποθετηθώ.
Ταυτοχρόνως έχουμε και έλλειψη αερίου. Ο καιρός και η απαγόρευση εξαγωγής αερίου από τις Βαλκανικές χώρες μας έφεραν στα όριά μας. Αναγκάσθηκε προχθές ο παρακείμενος Υφυπουργός, ο κ. Μανιάτης να βγάλει μια ανακοίνωση που απαγορεύει και τις δικές μας εξαγωγές ηλεκτρισμού προς τρίτους. Λειτουργούμε σε οριακά επίπεδα. Η Τουρκία απ΄ την άλλη πλευρά μας έκοψε το αζέρικο αέριο για δικές της υποτίθεται ανάγκες, ενώ και τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον τορπίλισε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τον τρόπο με τον οποίο τον τορπίλισε. Νομίζω ότι είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και δεν ξέρω μέχρι πότε η Ρεβυθούσα θα μπορεί να ικανοποιεί -έστω και στοιχειωδώς- τις ανάγκες της χώρας. Θα ήθελα λοιπόν η κυβέρνηση να τοποθετηθεί σ΄ αυτό το τεράστιο θέμα της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Πόσο νερό έχει τρέξει στην κοίτη του ποταμού Ιλισού από τότε που εσείς φωνάζατε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και τώρα εμφανίζεστε υπέρμαχος της απόλυτης ενοποίησης της ΕΕ. Να γίνουμε δηλαδή εμείς κάτι σαν τη Λουιζιάνα με την πλούσια Γερμανία που θα είναι σαν την Καλιφόρνια. Αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας, ότι δηλαδή εμείς μπορούμε να είμαστε ισότιμοι με αυτούς.
Χθες ο Βιετναμέζος Αντικαγκελάριος της Γερμανίας προσέβαλε χυδαιότατα τον κ. Χρυσοχοΐδη. Δεν μπορεί να μας λένε ακαμάτηδες, τεμπέληδες κι εμείς να μην αντιδρούμε. Ήμουν σε εκείνους που αντιστάθηκαν τότε στο Ευρωσύνταγμα και πήγα σε Αγγλία, Γαλλία γι΄ αυτό. Ήμουν σε κείνους μετά που γιορτάσανε την αντίσταση στο Σύνταγμα αυτό, αλλά μετά μας έφεραν το υποκατάστατό του, τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.
Μην τους εμπιστεύεστε κ. Αντιπρόεδρε, δεν έχουν πια ούτε καν δημοκρατικές διαδικασίες, πρόκειται πια για Γερμανική Ένωση. Και σας είπα το παράδειγμα που κορυφαίος επίτροπος μου έστειλε άνθρωπό του να μου πει να κάνουμε εμείς κάτι που βαλλόμαστε ως Έλληνες για να σταματήσει η γερμανική επικυριαρχία στην ΕΕ.
Ποιος είδε αυτές τις ημέρες τον Πρόεδρο της ΕΕ, τον κ. Ρομπάι; Κανείς. Κουμάντο κάνει η κα Μέρκελ με την άλλη κυρία, την κα Λαγκάρντ, που μας λένε τώρα ότι δεν ξέρουν πόσα λεφτά θα δώσουν τελικά στο πακέτο και αν θα τα δώσουν κλπ. Μας εμπαίζουν πια σε όλους τους τόνους. Και θα ήθελα κάποια στιγμή να δω την υπογραφή του ΔΝΤ στην πρώτη σύμβαση..
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας: Εσείς κ. Αντιπρόεδρε, έχετε πάει 3 φορές στην Τεχεράνη, δεν είδα κανέναν τώρα να πηγαίνει. Εγώ έφερα εδώ τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών πριν το Μνημόνιο και του έκανα πρόταση για να πάρουμε 10 δις με 3% επιτόκιο για 10 χρόνια και μου είπε ότι η χώρα του το σκέφτεται. Και πήγε στο Μαξίμου και του μίλησαν για οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Κι αυτό γιατί υπάρχει μία δουλεία. Αυτή η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, για να μην πάμε κόντρα.
Και όσο για την πυρηνική δύναμη, δεν τη θέλουμε εκεί σαφώς να υπάρχει, αλλά στη Μεσόγειο και μάλιστα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να υπάρχει πυρηνική δύναμη επειδή εκεί είναι φίλιες οι πυρηνικές δυνάμεις; Ζούμε σε μία χώρα που ό,τι είναι καλό για τον ισχυρό είναι καλό για όλους και ό,τι κακό για τον ισχυρό, κακό για όλους, σαν τις «καλές» και «κακές» δικτατορίες... Αυτά δεν συνάδουν με το ήθος που έχει μία χώρα.
Έχουμε εκχωρήσει εθνική κυριαρχία. Δεν έπρεπε να έχει πάει ήδη ο Υπουργός Εξωτερικών στο Ιράν αλλά και στη Λιβύη; Γιατί αφήνουμε την ελληνική κυριαρχία στα χέρια των άλλων ανάλογα με τα συμφέροντά τους; ΄Έτσι είπα να πάμε και στο Ευρωκοινοβούλιο για τη νέα σύμβαση και είπατε όχι και τελικά την πήγα μόνος μου.
Μιλήσατε για ενδεχόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου. Μα, όλοι οι αναλυτές μιλάνε για αύξηση, σε μια ΕΕ μάλιστα που βυθίζεται σε ύφεση. Κάποιοι θέλουν ανοήτως να επαναλάβουν αυτό που έγινε με το Ιράκ. Με υψηλή τιμή πετρελαίου και ύφεση, αντιλαμβάνεστε ποια η κατάσταση της χώρας και πού οδηγούμαστε.
Το Ιράν είναι μία λύση. Εάν κάτι τουλάχιστον δεν πάει καλά, εάν η χώρα αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, να έχουμε ενέργεια. Διότι φοβάμαι αλλιώς ότι θα υπάρχει ρεύμα 2 ώρες την ημέρα στα σπίτια.
Για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ: Βρίσκονται ήδη στο Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας και θέλουν να τις πουλήσουν. Καλά τη ΔΕΠΑ, αλλά και η ΔΕΣΦΑ ιδιωτική; Να δώσουμε τις σωλήνες την ώρα που ο κ. Μανιάτης ψάχνει αέριο; Και πώς θα μεταφέρουμε αέριο στο εσωτερικό εάν χρειαστεί;
Και μιας που μιλάμε για αέριο, αυτό βρίσκεται πια υπό το βρόγχο και την απειλή του αγγλικού δικαίου.
Τέλος, κ. Μανιάτη, καλό το υπνοστεντόν, αλλά έχει περιορισμένη διάρκεια. Καλά κάνατε και βάλατε υπνοστεντόν -δεν μιλάω για εσάς αλλά για εκεί που το δώσατε- αλλά πρέπει να τρέξουν τα πράγματα, διότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Πηγαίνουμε σε λάθος δρόμο. Όλα αυτά είναι ατελέσφορα. Η ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση του ΛΑΟΣ είναι να πάρουμε μια περίοδο χάριτος 5 χρόνων για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, να αποπληρώνουμε 10 δισ. ετησίως για όσο διάστημα χρειαστεί, με το επιτόκιο που δανείζει η ΕΚΤ τα άλλα κράτη, δηλαδή 1%.
Πρέπει να επανέλθουμε στην απόφαση που είχε ληφθεί στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου για την εκπόνηση, εφαρμογή και υλοποίηση ενός αναπτυξιακού "Σχεδίου Μάρσαλ", το οποίο θεωρώ απαραίτητο για την οικονομική ανοικοδόμηση και ανάταξη της οικονομίας της πατρίδας μας.
Χωρίς αυτό το σχέδιο, δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Χωρίς αυτό το σχέδιο θεωρώ ότι αυτό το όλο πακέτο - σχήμα βοήθειας είναι ατελέσφορο. Προσπαθώ να ενημερώσω, να ευαισθητοποιήσω και να κινητοποιήσω τις δυνάμεις της Ευρώπης σε αυτήν την κατεύθυνση και βλέπω ότι κάτι αρχίζει να "ανθίζει" και να δημιουργείται».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1 - ενημερωτικό" στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.

Μόνος μου ξεκίνησα το παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας
Η άρνηση των άλλων δύο εταίρων να προωθήσουμε το θέμα μας στην Ευρώπη όλοι μαζί, μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Χαίρομαι η προσπάθειά μου και η πρωτοβουλία μου, "άναψε το φυτίλι" για μια νέα εποχή, για μια νέα συνεργασία και για την διεύρυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.
Πρέπει να συνασπισθούν και να ενωθούν οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου στο μέτωπο ενάντια των βιομηχανικών και πλουσίων λαών του Βορρά. Πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη των λαών, των ιδεών και των εθνών, και όχι για μια Ευρώπη που λειτουργεί κάτω από τη γερμανική "μπότα".

Εθνικά υπεύθυνη η στάση του ΛΑΟΣ
Ο κόσμος ξέρει, έχει γνώση και κρίνει αυτά που γίνονται. Κοιτάζουμε το αύριο με σύνεση και πολύ επιμέλεια, χωρίς εξαλότητες και χωρίς απολογίες. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε θετικά και αποτελεσματικά την πατρίδα μας. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι προσπαθούν να "μαγειρέψουν" κάτι στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν με απασχολούν. Τους αφήνω στο δικό τους κατήφορο. Προσπαθώ να δώσω ιδέες, λύσεις και προτάσεις για το καλό της χώρας. Κατόρθωσα μόνος και χωρίς την βοήθεια και συμπαράσταση κανενός και έφερα το θέμα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

Δεν νοιάζονται για τη σωτηρία της Πατρίδας Παπανδρέου-Σαμαράς
Ξέρω μια πραγματικότητα. Ο κ. Παπαδήμος είναι Πρωθυπουργός της χώρας σήμερα γιατί εμείς επιμείναμε να είναι. Σας θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου είχαν συμφωνήσει στη "θεσμική λύση", στο πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί και αποφασιστεί τελικά τι είδους μετοχές θα λάβει το κράτος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρότεινα να δοθούν οι μετοχές στα Ταμεία, να τα "προικίσουμε" για να αναπληρώσουν και να δημιουργήσουν ένα "κουμπαρά" και ένα νέο αρχικό κεφάλαιο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν το ασφαλιστικό τους τα επόμενα χρόνια. Εισέπραξα ένα "όχι" στη πρόταση μου το οποίο δεν το κατάλαβα. Επίσης διαπίστωσα ότι δεν συμφωνούσαμε σε μια σειρά άλλων πραγμάτων και τους ενημέρωσα ότι θα αποχωρούσα. Μετά από ατέλειωτες ώρες συζητήσεων είχαμε συμφωνήσει να μην "κουρευτούν" οι επικουρικές συντάξεις, μισθοί και οι συντάξεις. Δεν το άντεχε η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια μου να πρέπει να παρακαλέσουμε τον κ. Τόμσεν της τρόικας να δεχθεί αυτά που είχαμε συμφωνήσει στη σύσκεψη.
Δεν λέγεται στον κόσμο ότι θα έχουμε πάλι νέα δυσβάστακτα μέτρα τον Ιούνιο ύψους 5 δισ.
Δεν ήταν διαπραγμάτευση τελικά αυτό που έγινε. Ήταν ουσιαστικά "αποφασίζουμε και διατάσσουμε". Δεν έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που είχα ζητήσει.

Φασιστικές και φασίζουσες ιδέες περί εξαφάνισης των κομμάτων
Επτά φορές από τότε που ιδρύθηκε ο ΛΑΟΣ έχει επαναφέρει η ΝΔ το θέμα της ενοποίησης και απορρόφησης όλων στην ευρύτερη κεντροδεξιά. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, δεν θα επηρεαστεί από τέτοιες φασιστικές ιδέες που πρεσβεύουν ότι θα πρέπει να "εξαφανιστούν" όλοι οι άλλοι. Μέσα σε αυτό το τρίμηνο οικοδόμησα κάποιες σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Και για αυτό που έγινε, όπως έγινε, και το οποίο δεν ήταν κομψό, δεν επιτέθηκα στον κ. Σαμαρά. Μιλάω με τον κ. Σαμαρά και θα ξαναμιλήσω εάν χρειαστεί.
Ουαί και αλίμονο, εάν θα επιτρέψω στα καμώματα κάποιων "σουλατσαδόρων" της πολιτικής, να τιναχθεί η επόμενη μέρα. Πρέπει να προφυλάξουμε την επόμενη μέρα.
Η επόμενη μέρα θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, γιατί θα υπάρχει μια Αριστερά που θα αριθμεί πολλούς βουλευτές, βάση των σημερινών δημοσκοπικών ενδείξεων, που θα κάνουν την πολιτική ζωή του τόπου πάρα πολύ δύσκολη. Ως εκ τούτου, χρειάζεται υπευθυνότητα και όχι αυτού του είδους πράξεις, οι οποίες εν πάση περιπτώσει, δεν ικανοποιούν, δεν εξυπηρετούν το κοινό αίσθημα, αλλά αντιθέτως, το προκαλούν.
Από τη δική μου πλευρά δεν θα βάλω "φωτιές" στο πολιτικό σύστημα. Ιδιαίτερα στα αστικά κόμματα που πρέπει να προστατέψουν την δημοκρατία μας.

Ύποπτες αστειότητες τα σενάρια κοινής καθόδου των κομμάτων στις εκλογές
Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κομμάτων. Το κάθε κόμμα έχει το δικό του "στίγμα" και προσωπικότητα. Υπάρχουν οι δουλείες των μεγάλων κομμάτων. Δεν έχω καμία όρεξη να εμπλακώ σε αυτές τις διαδικασίες. Όμως, την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να είμαστε δυνατοί και σοβαροί απέναντι στις προκλήσεις που θα δημιουργηθούν. Τουλάχιστον, να υπάρχει ένας σοβαρός διάλογος που δεν θα "αγκυλώνεται" από διάφορα περιστατικά που βλάπτουν την πολιτική μας ζωή.

Απαλλάχθηκε ο ΛΑΟΣ από "βαρίδια"
Είναι αστειότητες τα διάφορα που ακούγονται περί αποχωρήσεως άλλου στελέχους του κόμματος. Υπήρξε και από εμένα μια κάποια απαλλαγή από κάποιες δουλείες. Ξαφνικά χρίστηκα έγινα "ακροδεξιός" για κάποιες καταστάσεις που οφείλονταν σε άλλα πρόσωπα. Υπήρξε μια αντίδραση από το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο που αφορούσε στον ΛΑΟΣ. Τώρα όμως, για πρώτη φορά το ΚΙΣ έστειλε επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται στο αδελφόν κόμμα της ΝΔ. Ο καθένας έχει και τα καλά του και τα αρνητικά του. Από αυτήν την πλευρά και άποψη, έχουμε μια απαλλαγή από κάποιες βαρύγδουπες και σύνθετες εκφάνσεις του κόμματός μας, και ως εκ τούτου, έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι είναι ένα "συν" στην περαιτέρω πορεία μας.

Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Οι εκλογές είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και παραγόντων. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η διαδικασία του PSI. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί στα μέσα Μαΐου. Δεν θεωρώ ότι θα γίνουν τον Ιούνιο και μετά γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα τρέμουν τα νέα επώδυνα μέτρα 5 δισ. που θα ληφθούν τον Ιούνιο.
Μάλιστα, διενεργείται μια "πολιτική απάτη", δανειζόμενος τον όρο του Ευαγγ. Γιαννόπουλου. Ενώ ήδη έχουν αποφασιστεί μειώσεις στις συντάξεις, αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιούνιο. Ο κόσμος τελικά δεν κερδίζει τίποτα. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουν προηγηθεί οι εκλογές και δεν θα έχουν την δυσαρέσκεια του κόσμου στο καφενείο του χωριού για τις μειώσεις.
Θεωρώ ότι αυτό είναι μια πολιτική απάτη. Θεωρώ ότι δεν είναι πολιτικά έντιμο αυτό που γίνεται.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε σημερινή τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφερόμενος στο κούρεμα ομολόγων φυσικών προσώπων, τόνισε τα εξής:

«Δεν μπορεί να θιγούν εκείνοι οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα με τα ομόλογα. Δεν μπορεί εκείνος ο οποίος έβαλε το υστέρημά του, ή εμπιστεύθηκε την Ελλάδα να χάσει τα λεφτά του. Δεν θα χάσουν τα λεφτά τους εκείνοι οι οποίοι δέχθηκαν να πάρουν ομόλογα πριν 2-3 χρόνια για τα χρέη που είχε η ελληνική Πολιτεία. Πρέπει λοιπόν να βρείτε έναν τρόπο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ξέρω ότι η οποιαδήποτε συμφωνία με τον κ. Νταλάρα δεν μπορεί να αναιρεθεί από το εσωτερικό. Έπρεπε να το σκεφτείτε αυτό, πριν αναλάβετε να γίνεται οι παγκόσμιοι μπαταχτσήδες».

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου στη Βουλή για το PSI.


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν είμαι ούτε και παριστάνω τον έγκριτο νομικό ή τον διαπρεπή οικονομολόγο. Δεν υπήρξα ποτέ "κολεγιόπαιδο" ή τρόφιμος εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βοστώνης. Και γι΄ αυτό δεν υπήρξα ποτέ και εκλεκτός του διεφθαρμένου κατεστημένου. Το αντίθετο! Δουλεύω από παιδί και έμαθα να αφουγκράζομαι τον ψίθυρο και την αγωνία των απλών πολιτών και όχι τι λέγεται σε κολλέγια και σαλόνια, κάτι που ήταν προστάτης και σηματοδότης της ζωής μου.

Πως φτάσαμε στη σημερινή εξαθλίωση
Λίγο μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης το 2009 και ενώ είχε λεχθεί το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» ανακοινώθηκε απ΄ τον "εκ Καστελόριζου ορμώμενο" Πρωθυπουργό, ότι "δεν υπάρχει μία στα Ταμεία"! Έτσι όλοι αναγκασθήκαμε να πάρουμε μια θέση και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδας απευθυνθήκαμε στην Ευρώπη. Μια Ευρώπη που ενώ φαινόταν έτοιμη για το Ευρωσύνταγμα ήταν εντελώς απροετοίμαστη για την περίπτωση που μια εκ των χωρών της ευρωζώνης παρουσίαζε κόπωση.
Η απροετοίμαστη λοιπόν Ευρώπη, απευθύνθηκε στο ΔΝΤ. Το οποίο όμως είχε μια πάγια συνταγή, την οποία και εφάρμοζε σε όποια χώρα πήγε: αυστηρή λιτότητα και γενναία υποτίμηση του νομίσματος. Μη μπορώντας λοιπόν να εφαρμόσει την υποτίμηση σε μια χώρα
της Ευρωζώνης κατέφυγε σε ερασιτεχνικού τύπου λύσεις και μας μετέτρεψε σε πειραματόζωο.
Δρώντας λοιπόν σαν το κατεξοχήν πατριωτικό κόμμα, ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 του μνημονίου για να δοθεί η πολυπόθητη ανάσα στη χώρα γιατί αυτό υπέτασσε η στάση ευθύνης που μας διακρίνει. Μετά, πάντα προτάσσοντας την συνέπειά μας και αφού είδαμε ότι η αναιμική κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν αδύνατον να διαχειριστεί αυτό το φορτίο από μόνη της, προβάλαμε το αίτημα να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Το πεισματικό "όχι σε όλα" του κ. Σαμαρά τότε, που εύκολα μετατράπηκε σε "ναι σε όλα" τώρα, έστρεψε δυστυχώς τον κόσμο προς την Αριστερά. Παρά όμως τις επιθέσεις που δεχόμασταν εμείς παραμείναμε σωστά πάντα προσανατολισμένοι.
Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το πρώτο Μνημόνιο, φτάσαμε στο Μεσοπρόθεσμο όπου η Ευρώπη τότε μας κορόιδεψε. Μετά επανήλθε με νέα πρόταση τον Ιούλιο, βάζοντας μάλιστα και τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να την ψηφίσουν -όπου υπήρχε βέβαια και κάτι θετικό για μας (το λεγόμενο σχέδιο Μάρσαλ) που μόνο εμείς απ΄ όλο τον πολιτικό κόσμο ζητούσαμε- κάτι που εξανεμίσθηκε μετά από τρείς μήνες όταν προέκυψε νέο σχέδιο.

Η αθλιότητα του δημοψηφίσματος
Τότε ήταν που η "πολιτική κουτουράδα" του κ. Παπανδρέου άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου! Έτσι επαναφέραμε την πρότασή μας για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εντονότατα και μετά τις άκαρπες προσπάθειες μας ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμμετέχουμε πλην όμως με σαφείς όρους τους οποίους και κάναμε γνωστούς: 1) Να μην πειραχθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. 2) Να μην εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία 3)Να ελεγχθεί η κατάσταση με τη λαθρομετανάστευση που καθιστούσε κάθε προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση άκαρπη με τη συνεχή αιμορραγία κεφαλαίου προς το εξωτερικό. Έτσι φθάσαμε στην απόφαση του να στηρίξουμε την κυβέρνηση και μόνο μετά από έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μετέχουμε και εμείς σαν συγκολλητικό υλικό. Βέβαια υπήρχε και η ηθική ικανοποίηση του να αναγνωρίζουν την συμβολή μας όλοι αυτοί που πιο πριν μας κατηγορούσαν ως ακραίους.

Πάμε σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Και γι΄ αυτό δεν πρέπει κανείς να λέει ακρότητες μέσα σε αυτή την Αίθουσα. Έχει ο καιρός γυρίσματα και κάποιες πράξεις της πολιτικής ζωής ενός εκάστου, έρχεται κάποια μέρα που εξαργυρώνονται. Και η ημέρα της εξαργύρωσης όλων των πράξεων, όλων των κομμάτων, θα είναι την Κυριακή το βράδυ των εκλογών, όπου αμείλικτα διαφαίνεται μπροστά μας το γεγονός ότι πάμε σε μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Είναι στις στρατηγικές των κομμάτων, το συζητάνε. Δηλαδή, με άλλα λόγια, μέσα από μια διαδικασία εκλογική, η Ν.Δ. θα δώσει απαλλακτικό βούλευμα στο ΠΑΣΟΚ για ό,τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Και γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι.
Όταν, λοιπόν, άρχισε η συζήτηση ανάμεσα στους Πολιτικούς Αρχηγούς, εγώ έθεσα μια σειρά από ζητήματα, με τα οποία δεν μπορούσα να προχωρήσω. Και κάθε φορά που πήγαινα εκεί, έδινα εγγράφως τις θέσεις μου, με τις οποίες τους έλεγα ότι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά, από τη σύνθεση της κυβέρνησης, που τώρα συζητούν να είναι τύπου Μόντι -πράγμα που είχα προτείνει εδώ και 3 μήνες στον κ. Πρωθυπουργό- μέχρι την τελευταία ημέρα που έστειλα εγγράφως τις ενστάσεις μου.

Δεν είναι τα αγγλικά η επίσημη γλώσσα μας
Το πρωί της τελευταίας ημέρας, λοιπόν, ετοιμάστηκε ένα κείμενο 600 σελίδων στα αγγλικά. Τους είπα ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να ξέρουμε Αγγλικά επιπέδου Οξφόρδης! Και εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι Ελλάδα. Δεν μπορεί να είναι η Αγγλική η επίσημη γλώσσα του κράτους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε η κα Διαμαντοπούλου πιο παλιά. Υπάρχουν, όμως, και υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου που η συζήτηση και τα πρακτικά είναι στα Αγγλικά, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Και το έχω πει τόσες φορές: Παρακαλώ! Εδώ είναι Ελλάδα!
Και μου έδωσαν το Μνημόνιο στις πέντε παρά είκοσι, για να πάω εγώ στις πέντε, με τον χρονικό εκβιασμό σε μια ώρα να έχω πει το ναι ή το όχι. Αφήστε δε που έγινε και μια παράλειψη -ελπίζω όχι εσκεμμένη- και δεν υπήρχε στο ελληνικό κείμενο η φράση ότι “δεσμεύονται οι Πολιτικοί Αρχηγοί πως για όσο πολιτεύονται, η πολιτική τους δεν θα είναι διαφορετική από αυτή του Μνημονίου”.

Τι ζήτησα από τους άλλους αρχηγούς
Έστειλα, μάλιστα, στον κ. Πρωθυπουργό, από την προηγούμενη ημέρα, γραπτώς μια σειρά ζητημάτων. Του λέω ότι δεν μπορεί για μια σύμβαση 130 δις να προχωρήσουμε μόνοι μας. Πρέπει να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εδώ εσείς έχετε νομοθετήσει ότι για κάθε σύμβαση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Για τα 130 δις δεν χρειάζεται; Είπα να έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ότι η σύμβαση δεν σκοντάφτει στο Σύνταγμα. Αρνήθηκαν! Ζήτησα ρητή διαβεβαίωση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι αυτό το οικονομικό σχήμα μας βγάζει πέρα. Αρνήθηκαν! Και αρνήθηκαν, λοιπόν, όλοι οι θεσμικοί και έπρεπε να πω εγώ το "ναι" μέσα σε μια ώρα; Αυτά, λοιπόν, ήταν αδύνατα!

Πακέτο για τους ξένους δανειστές
Αυτά λοιπόν ήταν αδύνατα και έγιναν διάφορα τα οποία κάποια στιγμή ο χρόνος θα αποκαλύψει, τα οποία είχαν και ευτράπελη άλλα και τραγική εικόνα. Τα αντιπαρέρχομαι σήμερα. Η ουσία είναι ότι τώρα με αυτό το PSI εξυπηρετούνται οι εταίροι μας, οι δανειστές. Είχαν μέχρι τώρα στα χέρια τους κουρελόχαρτα, όπως κατάντησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και παίρνουν τώρα ομόλογα ΑΑΑ λόγω της εγγυήσεως του ταμείου. Δεύτερον, οι τράπεζες και εκεί ήταν η διαφωνία μου με τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Παπαδρέου. Παίρνουν 30 ίσως και 40 δις. Έχουν πάρει άλλα 140 μέχρι σήμερα από την ΝΔ, από ΕΚΤ από το Ταμείο, συν τα 40 που θα πάρουν τώρα 180. Όσο είναι οι καταθέσεις όλων των Ελλήνων, τα έχουν πάρει δάνεια. Πώς θα τα δώσουμε τα λεφτά, με μετοχές. Ακόμα δεν είχαν καταλήξει αν ήταν κοινές αν ήταν προνομιούχες ή μισές -μισές. Είπα λοιπόν αυτά τα 30 εκ. σε μετοχές να τα δώσουμε σε ασφαλιστικά ταμεία. Τα αδειάσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία, αδειάσαμε τους ασφαλισμένους, αδειάσαμε την τρίτη ηλικία. Εφόσον θα πάρουμε μετοχές από τις τράπεζες, να τις δώσουμε να αντέξουν τα ταμεία να έχουν μία υποδομή ένα ταμείο για να εξασφαλίσουμε την ευζωία και των συνταξιούχων αλλά και των ταμείων για κάποια έτη. Όχι, μου λένε. Κατόπιν όλων αυτών των όχι, εγώ δεν μπορούσα να πω "ναι" και γι΄ αυτό είπα "όχι" και πιστεύω ότι ο "τρίτος δρόμος" τον οποίο είχα προτείνει κατ΄ επανάληψη είναι ο πιο σωστός.

Η πρόταση του ΛΑΟΣ
Επιμένω ότι ο σωστός δρόμος ήτανε να ζητήσω από τους δανειστές μία περίοδο 5 ετών χάριτος και εν συνεχεία κεφαλαιοποίηση του χρέους σε 350 δις με επιτόκιο που δίνει η ΕΚΤ στις τράπεζες, 1%, και να δίνουμε 10 δις το χρόνο. Στα 5 χρόνια θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ανάπτυξη που τώρα δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται να υπάρχει ανάπτυξη, να εξοφλήσουμε και να είμαστε υγιείς και σοβαροί στον κόσμο. Τώρα είμαστε οι παγκόσμιοι μπαταχτσήδες και επαίτες, χωρίς να υπάρχει σιγουριά για το αύριο. Χάρηκε πολύ ο κ. Αντιπρόεδρος, χάρηκε και ο πρωθυπουργός, ευφράνθηκε η καρδία των δύο πολιτικών αρχηγών. Όλα τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως έχουν την εντελώς αντίθετη άποψη, εκτός από κάποια εδώ στη χώρα στρατευμένα.
Ο οίκος fitch αντί να μας αναβαθμίσει μετά την συμφωνία, μας κατέβασε μία κατηγορία κάτω. Όλα τα χρηματιστήρια έπεσαν προς τα κάτω, κανένα δεν ανέβηκε. Αυτοί λοιπόν οι οποίοι ξέρουν καλύτερα απ΄ όλους πράγματα καταστάσεις και αριθμούς είπαν όχι, δεν τραβάει αυτό το πράγμα. Μόνο 3-4 εδώ οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα μας είπαν είναι ό,τι το καλύτερο.

Για το κούρεμα των μικροεπενδυτών
Δεν μπορεί να θιγούν εκείνοι οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα με τα ομόλογα. Δεν μπορεί εκείνος ο οποίος έβαλε το υστέρημά του ή εμπιστεύθηκε την Ελλάδα για μία επένδυση να χάσει τα λεφτά του. Δεν θα χάσουν τα λεφτά τους εκείνοι οι οποίοι εδέχθηκαν να πάρουν ομόλογα πριν 2-3 χρόνια για τα χρέη που είχε η ελληνική Πολιτεία. Πρέπει λοιπόν να βρείτε έναν τρόπο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, ξέρω ότι η οποιαδήποτε συμφωνία με τον κ Νταλάρα δεν μπορεί να αναιρεθεί από το εσωτερικό. Έπρεπε να το σκεφτείτε αυτό πριν αναλάβετε να γίνεται οι παγκόσμιοι μπαταχτσήδες.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH


Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

«Ψήφισα μόνο το Άρθρο 1 του Μνημονίου για να πάρουμε τα χρήματα που ήταν απαραίτητα να μην χρεοκοπήσουμε. Δεν ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο που ψήφισε η ΝΔ. Είπα όχι στο κ. Παπανδρέου και τελικά πέτυχα να φύγει όταν κανείς άλλος δεν το ζητούσε. Κατέθεσα εγγράφως τις θέσεις, τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις μου στη κυβέρνηση συνεργασίας που βοήθησα να γίνει».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή "Γιάφκα" του FLASH FM στον Σπ. Χαριτάτο.

Οι προτάσεις μου για έξοδο από την κρίση
Διαφώνησα στο θέμα της μη διαθέσεως των μετοχών που θα λάβει το κράτος από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών για την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να μπορέσουν να ανασυγκροτήσουν και να λειτουργήσουν τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Αυτά δεν καταλήστευσαν και δεν απομύζησαν τόσα χρόνια; Αυτά δεν ζημιώθηκαν από τη διάθεση των ομολόγων; Αυτά δεν τα «στράγγισαν» και τα «άρμεξαν» από τα αποθεματικά τους; Γιατί να μην ενισχυθούν με τις νέες μετοχές να πάρουν μια αναπνοή;
Ζήτησα να πληρωθούν στο ακέραιο οι Έλληνες ιδιώτες- κάτοχοι ομολόγων, και όχι μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Και σε αυτό μου είπαν όχι.
Όταν αργότερα η Ελλάδα θελήσει να εκδώσει ένα εσωτερικό ομόλογο, ποιος πολίτης θα επενδύσει τις καταθέσεις του όταν η χώρα θα του έχει φάει τα λεφτά;
Πήγα μόνος μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιάσουμε, να αναπτύξουμε, ενημερώσουμε τις θέσεις και την πραγματική διάσταση του ελληνικού θέματος. Δεν ήθελαν να πειράξουν την κ. Μέρκελ. Είδατε τον θετικό αντίκτυπο που είχε σε όλη την Ευρώπη καθώς και τη θετική μεταστροφή για τη χώρα μας στη στάση των Ευρωπαίων που είχε αυτή η ενέργεια μου. Δεν μπορούσα να ψηφίσω και να αποφασίσω μέσα σε μια ώρα πράγματα που θα δεσμεύουν την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αδιέξοδο και το Μνημόνιο ΙΙ
Το πρόγραμμα που μας έδωσαν δεν βγαίνει. Είναι ατελέσφορο. Ο ΛΑΟΣ ανέλυσε και παρουσίασε την πρόταση του, για την έξοδο από την κρίση η οποία είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό Σχέδιο Μάρσαλ. Δεν υπήρξε η βούληση για να αποφασίσουμε και να ακολουθήσουμε τον άλλο δρόμο.
Κατά το Μνημόνιο ΙΙ, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι η εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Τους είπα στη σύσκεψη ότι δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας της χώρας. Αυτός ήταν και ο λόγος που διαφώνησα με τον κ. Βενιζέλο. Ήταν ένα εκβιαστικό δίλημμα που δεν έπρεπε να τεθεί.
Φοβάμαι εξέγερση και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής της χώρας. Φοβάμαι ότι αυτά τα μέτρα θα εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό και δεν ξέρω μέχρι που μπορούν να μας οδηγήσουν. Υπάρχουν και κάποιοι που ποντάρουν σε μια τέτοια εξέλιξη. Για αυτό ακριβώς το λόγο προσπαθώ να τους πείσω να είναι και οι άλλοι ψύχραιμοι. Αυτά τα οποία κάνουν δεν δείχνουν ψυχραιμία. Η άποψή μου είναι ότι ήταν λάθος η συμφωνία. Έπρεπε να συμφωνήσουμε υπό το πνεύμα βοήθειας και αλληλεγγύης και όχι κάτω από τη κατάχρηση εξουσίας που έκανε η κ. Μέρκελ.
Με την αποδοχή της Επιτροπείας και του Ειδικού Δεσμευτικού Λογαριασμού χάνουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Είναι ξεφτίλα. Είναι αδιανόητα αυτά που δεχτήκαμε.

Συμπαγής ομάδα ο ΛΑΟΣ
Ο ΛΑΟΣ είναι μια συμπαγής ομάδα. Το κομματικά Όργανα, συνεδριάζουν κάθε εβδομάδα. Είμαστε το μόνο κόμμα που συμμετέχουν και ομιλούν όλα τα μέλη μας. Άλλοι έχουν πρόβλημα. Ο ΛΑΟΣ ξεκίνησε με 15 βουλευτές και έχει 16. Η ΝΔ ξεκίνησε με 91 και είναι τώρα 60. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με 160 και είναι 130. Μπορώ και έχω βγάλει 100 συνάδελφους στο επάγγελμα. Όταν μπορείς και δίνεις είναι λεβεντιά, είναι "μαγκιά". Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον ο οποίος είναι ένα "εργοτάξιο" δημιουργίας καινούργιων δημοσιογράφων και βουλευτών. Είμαι περήφανος που έβγαλα καινούργιους βουλευτές σε μια κουρασμένη φουρνιά. Τους έδιωξα από την Κ.Ο. γιατί δεν πειθάρχησαν. Ήταν "αδέσποτοι" και τους πήρε η ΝΔ. Θα μπορούσαν να τους πάρει κάποιο άλλο κόμμα. Δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Από την στιγμή που τους είχα διώξει εγώ, κάπου θα πήγαιναν. Ο κόσμος κρίνει και μπορεί να βγάλει και ασφαλή συμπεράσματα. Ο καθένας έκανε τις επιλογές του. Κοιτάζω το αύριο. Θυμάμαι όταν τους πρότεινα να γίνουν υπουργοί, τόσο ο Άδωνις όσο και ο Βορίδης πολιορκούσαν τα γραφεία του κόμματος, μήπως και δεν ήταν στις δικές μου επιλογές. Δεν με απασχολεί. Δικιά τους η πορεία, δικός τους ο δρόμος. Ειδικά για ένα από αυτά τα δύο πρόσωπα, φορτώθηκα το σταυρό του "ακραίου", του "φασίστα" του "Λεπενιστή" κ.λπ. Δεν ήμουν αυτό το πράγμα στη ΝΔ. Δέχθηκα αυτή την "αχθοφορία" για να μπορέσω να αναστήσω τον πατριωτικό χώρο που εκφραζόταν τότε από το κόμμα του κ. Βορίδη με 0.07% και με διάφορες προσπάθειες από την εποχή της ΕΠΕΝ που δεν καρποφόρησαν. Σήμερα απαλλάχθηκα από αυτό για το οποίο όλοι με κατηγορούσαν. Μάλιστα, το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο με εγκαλούσε για αυτά τα πρόσωπα. Για τον έναν ως εκδότη συγκεκριμένου υλικού, και για τον άλλον όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες κ.λπ. το δέχθηκα και το κουβάλησα αυτό το φορτίο. Είχα βάλει στο φουλ το "πλυντήριο" για να δουλεύει. Τώρα, για όλα αυτά το ΚΙΣ εγκαλεί τη ΝΔ. Απελευθερώθηκα από αυτά τα πράγματα και τα φορτώθηκε η ΝΔ.

Για την Σύσταση Εξεταστικής για την ΕΛΣΤΑΤ
Θεωρώ ότι έπρεπε να βάλουμε κάτω, να συμπεριληφθεί όλη η περίοδος. Να συμπεριληφθεί η περίοδος του κ. Σημίτη, του κ. Παπακωνσταντίνου. Θεωρώ ότι αυτό το αποσπασματικό νοθεύει λίγο το αίσθημα περί δικαίου. Είναι τα παιχνίδια που κάνουν ο ένας με τον άλλον. Και λίγο μαζί και λίγο χώρια...
Αυτή η περίεργη μίξη ΝΔ με ΠΑΣΟΚ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών
Το αύριο είναι η επόμενη μέρα των εκλογών η οποία πρέπει να βρει τον αστικό κόσμο της χώρας μας δυνατό. Ο κίνδυνος είναι να τιναχτούν όλα στον αέρα, εάν ο Ελληνικός λαός παρασυρόμενος από όλα αυτά που γίνονται, δώσει πλειοψηφία στα κομμουνιστικά κόμματα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα συμβεί την επόμενη μέρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτή είναι η όλη ιστορία.
Μιλάω στον Ελληνικό λαό και στην κοινωνία και θέτω τα αμείλικτα διλήμματα που προκύπτουν. Η Ελλάδα θα κινηθεί ανάμεσα στον άκρατο φιλελευθερισμό ο οποίος εκφράζεται από τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και στον κομμουνισμό; Ο ΛΑΟΣ αντιτάσσει σε αυτές τις προσεγγίσεις τον Ελληνικό πατριωτισμό. Εκτιμώ και πιστεύω ότι αυτός μπορεί να κινήσει τα πράγματα.

Για τις δηλώσεις Πάγκαλου για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας
Ο κ. Πάγκαλος έχει δηλώσει πριν πολλά χρόνια ότι ήταν διεθνιστής. Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι καμία έκπληξη. Είμαι με το Έθνος και όχι με τη διεθνή διάσταση η οποία ουσιαστικά είναι και μια απόκλιση του κομμουνισμού.

Να δείξουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία
Είναι η ώρα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε υπερβολικούς λόγους, ή υπερθετικό βαθμό, ή να κάνουμε πράξεις που δεν συνάδουν με το κοινό αίσθημα. Διατηρώ μια ψυχραιμία απέναντι στις ανάγκες αυτής της κρίσιμης περιόδου. Θα συνεχίσω να το κάνω, παρά τις οποιεσδήποτε ενδεχομένως προκλήσεις, τα πολιτικά αλληθωρίσματα και την αμετροέπεια που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος οδηγός σήμερα.

Για τις σχέσεις με τον κ. Σαμαρά
Έχω επαφές με ανθρώπους που είναι κοντά στο επίπεδο του αρχηγού της ΝΔ. Νομίζω ότι επιβάλλεται από τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει σήμερα όλοι να υπηρετούμε.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Μετά τη συνάντηση που διήρκησε περίπου μισή ώρα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Εντυπωσιάζει κάθε φορά η ωριμότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που αποτελεί και καταφύγιο και δημιουργεί και κάποιο ισοζύγιο επιτέλους.
Εμείς ζητήσαμε εδώ και 18 μήνες μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Μέχρι στιγμής, προκύπτει μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Από ολότελα, και αυτή η λύση είναι καλή.

Εμείς θα στηρίξουμε το εγχείρημα, με 3 απαραίτητες προϋποθέσεις:
  • Όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • Όχι παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
  • Όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί.
             Και βεβαίως, είμαι σίγουρος, ότι ο ομογάλακτος εταίρος θα ζητήσει άρση του Νόμου περί Ιθαγένειας των Μεταναστών.
Πιστεύω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα κληθεί να συμμετάσχει, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε:«Εγώ είχα ένα ρόλο. Να τους φέρω κοντά. Από εδώ και πέρα, εμείς θα είμαστε θεατές, ακροατές και παρόντες στις εξελίξεις».

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με τα όσα ακούγονται για πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απήντησε: «Ίδωμεν».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έμεινε πιστός στις δεσμεύσεις του και αγωνίστηκε για να της πετυχει, δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ & ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009


Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ & ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του αιτήματος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ)
Εάν τα πράγματα δεν ήταν όσο τραγικά είναι, θα επρόκειτο σήμερα για μία ωραία κωμωδία με στοιχεία έντονα από Γούντυ Άλεν.
Έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής και θέτει θέμα εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα. Και θέτει το θέμα μάλιστα με τόση ζέση που από τους 112 βουλευτές που υπογράφουν, είναι παρόντες σήμερα δυο-τρεις!
Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι, σήμερα, γιατί ο ελληνικός λαός αποστρέφεται την πολιτική..
Εσείς, τα δύο μεγάλα κόμματα το κατορθώσατε αυτό! Ποιος έφτασε την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα; Έπαψε η ελληνική γη να είναι εύφορη; Έπαψε ο ελληνικός λαός να είναι επινοητικός και δημιουργικός; Όχι, βέβαια! Εσείς κατορθώσατε και πήρατε μία χώρα με σχεδόν μηδενικό χρέος και κατά τη διάρκεια όλης της Μεταπολίτευσης που κυβερνήσατε οι δυο σας τη φτάσατε να έχει 360 δις χρέος, να εμφανίζεται διεθνώς ως επαίτης και να πηγαίνει γονυπετής στην κα Μέρκελ που μας συμπεριφέρεται με ακραίο φασιστικό τρόπο.
Κυβερνήσατε με πολύ άνετες πλειοψηφίες τόσα χρόνια. Γιατί καταντήσατε έτσι τη χώρα; Γιατί την ξεφτιλίσατε έτσι; Γιατί; Πήρατε μία κραταιά Ελλάδα με ισχυρό νόμισμα -τότε το χιλιάρικο το υπολόγιζαν περισσότερο κι από το μάρκο στην Ευρώπη- και την φτάσατε σήμερα εδώ. Την ξεφτιλίσατε! Και πήγατε προχθές πάνω, παρά την αντίσταση που επέδειξα εγώ και παρά τις επιστολές που σας έστειλα έστω να προλάβω την τελευταία στιγμή να σας πω να μην δεχτείτε τον εξευτελισμό του ειδικού ταμείου, να μην δεχτείτε τα επιτροπάτα.. Εσείς παρ΄ όλα αυτά, πήγατε εκεί φοβικοί και τα δεχτήκατε όλα. Πήγατε σαν κάποιον που πηγαίνει στον πόλεμο έτοιμος να ηττηθεί.

Κι έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ και μας λέει να γίνει εξεταστική επιτροπή. Φοβάστε, όμως, την περίοδο Σημίτη. Με τι αριθμούς μπήκαμε μέσα στην ΟΝΕ τότε; Δεν το κατήγγειλε τότε ο Αλογοσκούφης στην Ε.Ε., με ό,τι συνέβη; Εσείς, εν συνεχεία, δεν βάλατε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει τα ψεύτικα στοιχεία, που μας ξεφτίλισαν σε όλη την Ευρώπη, που τώρα τα ψάχνουμε δικαστικά; Γιατί δεν κάνετε μια έρευνα, λοιπόν, από τότε μέχρι τώρα;

Γιατί δεν λέτε, λοιπόν, παλικαρίσια όλα μαζί να τα εξετάσουμε; Να δούμε, ήταν αυθεντικά τα νούμερα του 2000, για τα οποία σας κατήγγειλε η ΝΔ στην Ε.Ε.; Ήταν σωστά τα νούμερα της ΝΔ; Ήταν σωστά τα νούμερα του κ. Παπακωνσταντίνου;

Είναι ψέματα ή όχι ότι αξιωματούχος της σημερινής κυβέρνησης έδωσε την ίδια ημέρα υπογραφή με άλλα νούμερα του υπουργείου του στην Ελληνική πολιτεία και άλλα νούμερα στην Ε.Ε.; Και αντί να τον έχετε εξοβελίσει τον έχετε σήμερα σε κυρίαρχη θέση σε υπουργείο;

Ψάχνετε δήθεν την αλήθεια. Αν θέλετε την αλήθεια μπορώ να σας δώσω πολλά στοιχεία -γιατί έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία ως υπουργός Δικαιοσύνης, ενίοτε πιστεύετε ότι είσαστε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Σας δίνω, λοιπόν, στοιχεία: Στείλτε να γίνει μια έρευνα για τον κ. Λάμπρο και τον κ. Μηλιάκο. Οι οποίοι έδιναν άνευ εγγυήσεων χρήματα στα δύο μεγάλα κόμματα, και πτωχεύει σήμερα η Αγροτική Τράπεζα. Πτωχεύει, γιατί έδωσαν 250 εκατομμύρια χωρίς να ζητήσουν εμπράγματες εγγυήσεις. Εκτός αν δεν έχετε ενημερωθεί. Με ποια εγγύηση; Με την εγγύηση των ποσοστών του 44,5%. Που είστε σήμερα; Πως θα ξεπληρώσετε; Και λέμε τώρα για μια ή κάποιον που έβγαλε 1.000.000 ευρώ νόμιμα. Και βεβαίως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί και θα φύγουμε από αυτές τις υποκρισίες, γιατί φοβάμαι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πέφτει σκιά σε τίμιους συναδέλφους.

Το πρώτο εύρημα της Blackrock -που μας ξεφτίλισε διεθνώς όπου πήγε έκθεσή της- ήταν τα λεφτά που πήρατε εσείς τα κόμματα. Και την ώρα που εσείς παίρνατε λεφτά με αυτό τον τρόπο, εμείς είχαμε την δύναμη και δίναμε 1 εκατομμύριο πίσω, χωρίς να έχουμε πάρει δάνειο από κανένα. Το οποίο εκατομμύριο εξαφανίστηκε και ουδέποτε μας είπε κανείς αυτό το εκατομμύριο που δώσαμε εμείς για την φτώχια, πως το αξιοποίησε η κυβέρνηση. Ποια είναι η διαφορά, λοιπόν; Η διαφορά είναι εμφανής.

Εχθρός της χώρας άμεσος είναι αυτός ο νεοφιλελευθερισμός. Φτάσατε τη χώρα να κινείται μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και του κομμουνισμού! Ε, εμείς προτάσσουμε τον Πατριωτισμό. Γιατί πού πήγε άλλωστε και ο σοσιαλισμός; Χάθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Μπορούμε εάν θέλετε να το συζητήσουμε για το ποια ήταν τα πιστεύω της 3ης Σεπτέμβρη και ποια είναι σήμερα. Έχετε πλέον ένα ψευδεπίγραφο κόμμα.
Κατορθώσατε, λοιπόν, με όλες αυτές τις αλχημείες και κάνατε καχύποπτη την ΕΕ απέναντί μας. Και μας λέει τώρα ότι θα παρακολουθούμε εμείς πόσα μπαίνουν μέσα στο ταμείο και πού πηγαίνουν, όχι εσείς.
Και γυρίσατε θριαμβολογώντας απ΄ έξω. Με αυτήν τη συμφωνία τι πετύχαμε; Εξασφαλίστηκαν οι δανειστές, δίνοντας τα ευτελισμένα πια ελληνικά ομόλογα και παίρνοντας ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού με αξιολόγηση ΑΑΑ για εγγύηση. Από αυτήν τη συμφωνία επίσης, επωφελούνται οι τράπεζες οι οποίες θα πάρουν 30-40 δις. Τι άλλο παίρνουμε; 6 δις για να τα δώσει το ελληνικό Δημόσιο σε αυτούς του κεφαλαίου που τους χρωστάει.
Και για το λαό τι μένει; Μείωση μισθών και συντάξεων! Και όταν ήρθε η ώρα να δώσουμε τα λεφτά στις τράπεζες και να πάρουμε μετοχές για τις οποίες δεν ξέραμε ακόμα εάν θα είναι κοινές ή προνομιούχες, τους είπα, γιατί δεν εκχωρούμε αυτές τις μετοχές που θα πάρουμε από τις τράπεζες στα Ασφαλιστικά Ταμεία που θα πάθουν τόσες ζημίες; Είπαν όχι..
Για άλλη μία φορά να σας πω να σοβαρευτείτε. Και γιατί να μην κάνουμε έρευνα για όλους και για όλα; Γιατί να μην κάνουμε έρευνα για τις υποκλοπές που οδήγησαν έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία ή που «τον αυτοκτόνησαν»; Γιατί δεν ψάχνουμε τη Vodafone για την υπόθεση; Και ποια η πρόνοια της Πολιτείας για τη Vodafone που έκανε πρόσφατα μία κυνική ομολογία ότι κάθε Παρασκευή τα λεφτά φεύγουν και πάνε στο εξωτερικό; Ποια η πρόνοια της Πολιτείας να μην φεύγουν τα κεφάλαια από τις πολυεθνικές που κατέχουν το 80% του λιανεμπορίου κάθε Παρασκευή προς τις μητρικές τους; Καμία! Και να σας πω γιατί: Γιατί είστε υπάλληλοι των πολυεθνικών!

Και τόλμησε ένας δημοσιογράφος, «αριστοφανικός» ο Γιώργος ο Τράγκας να πει κάτι για την κα Μέρκελ και έσπευσε το ΕΣΡ να τον αποκεφαλίσει: 25.000 και 13000 ίσον 38.000. Έχει καταντήσει δικαστήριο! Θέλω να πιστεύω ότι στο Συμβούλιο Επικρατείας θα πρυτανεύσουν άλλες λογικές.. Επειδή είπε κάτι για την κα Μερκελ. Όταν το focus και τα άλλα τα περιοδικά ξεφτίλιζαν την Ελλάδα με την γνωστή χειρονομία στο άγαλμα της Αφροδίτης, όταν υπήρξε εκείνη η γελοία γελοιογραφία που έδειχνε έναν Τούρκο να ασελγεί επί της Ελλάδος, ποια ήταν η αντίδραση; Η ευαισθησία ήταν επειδή ο Τράγκας είπε κάτι για την κα Μέρκελ.

Αλλά βεβαίως η κα Μέρκελ είναι υπεράνω ελέγχου και εξουσίας και το έχετε δεχθεί αυτό. Και φωνάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και φωνάζουν οι Επίτροποι και φωνάζουν οι Ευρωβουλευτές. «Βοηθήστε μας εσείς του Νότου να αποτινάξουμε τον ζυγό της Γερμανίας και των δορυφόρων». Το πήγα μόνος μου στο Ευρωκοινοβούλιο και μίλησαν σε συνεδρίασή τους κατά της κας Μέρκελ. Έτσι δόθηκε η πρώτη ανάσα συμπαράστασης στην Ελλάδα. Εμείς το πήγαμε! Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, γιατί έχουμε ψυχή και δεν φοβόμαστε
Και έρχομαι κλείνοντας στον εκπρόσωπο του κομμουνιστικού κόμματος. Προχθές κάποιος από εσάς είπε «φωτιά και τσεκούρι». Εγώ το κακίζω. Αλλά κάνετε λάθος. Καλά τους είπατε για φωτιά. Το τσεκούρι το έχουν στους κόλπους τους!

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ)
Πως παραποιήσατε ότι εμείς είμαστε εναντίον της Ευρώπης; Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών, όχι της Ευρώπης των υποτακτικών! Έχει μεγάλη διαφορά! Άλλο ευρωπαϊσμός και άλλο ενδοτισμός. Ίσως δεν τις καταλαβαίνετε αυτές σαν έννοιες, θα τις διαπιστώσετε όμως, θα τις βρείτε μέσα στις κάλπες. Όσο για τον πατριωτισμό που είπατε: Σαφώς όλοι είμαστε πατριώτες, αλλά με άλλη προτεραιότητα. Δεν είναι πατριώτης αυτός που βάζει πρώτα την καρέκλα του υπουργού από τον αγώνα υπέρ του λαού. Αυτό είμαστε εμείς. Εγώ είχα τέσσερα υπουργεία και ήμουν στην κυβέρνηση και τα παράτησα, όμως, γιατί ήταν εις βάρος του πατριωτισμού των Ελλήνων. Το καταλαβαίνετε αυτό; Το κατανοείτε; Δεν μπορείτε να το κατανοήσετε γιατί είστε εξουσιολάγνες. Αυτό φοβόσαστε, μην χάσετε τις καρέκλες. Ήρθε, όμως, η στιγμή της αλήθειας και θα πάψουν οι πολιτικές απάτες, γιατί πρόκειται για πολιτική απάτη, κ. Υπουργέ. Πάρθηκε μία απόφαση, όσο ήμουν μέσα δεν υπήρχε αυτή η απόφαση για μείωση επικουρικών και κυρίων συντάξεων. Και βγήκε «συμπτωματικά» τώρα, μάλιστα, ότι λέτε «δεν θα κάνουμε τώρα τις μειώσεις, δεν θα πάρουμε τώρα το κουλούρι από τον γέροντα, αλλά τον Ιούνιο αναδρομικά». Δηλαδή, «ψηφίστε μας γερόντια κορόιδα και μετά θα σας πάρουμε το ζουμί». Ε αυτό είναι πολιτική απάτη!

Απαντώντας σε νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ)
Τώρα εγώ νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος, αλλά ξαφνικά και εσείς μιλάτε σαν κι αυτούς τους βαλτούς, τους αργυρώνητους δημοσιογράφους! Έλεος ! Από αυτούς, εννοώ, που παίζουν τα παιχνίδια, που μέχρι την Παρασκευή που εμείς ανακοινώσαμε γιατί φεύγουμε, από αντιμνημονιακοί γίνανε μνημονιακοί όλοι. Απότομα! Βλέπω δελτία των οκτώ και αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι οποίοι ήταν εναντίον του μνημονίου, ξαφνικά γίνανε υπέρ του μνημονίου. Δει δη εξουσίας ή δει δη χρημάτων; Εν πάση περιπτώσει, αυτά τα οποία είπατε για το ΠΑΣΟΚ, εάν έτσι νομίζετε έτσι είναι. Πιραντέλλο! Αλλά υπάρχει κάτι, κ. Υπουργέ, στο οποίο κάνετε λάθος. Είπατε «κόμμα». Ήσασταν κόμμα. Τώρα είστε απόκομμα!

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης