Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM


       Αθήνα , 4 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

«Ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε ένα σχήμα οικουμενικής κυβέρνησης. Καθένας ευφυής που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ευρύτερα και βαθύτερα θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.  Με ενδιαφέρει να είναι στο παιχνίδι οι καλύτεροι. Και οι καλύτεροι είναι σε όλα τα  κόμματα. Μπορούμε να τους βρούμε. Ενδεχομένως, μπορούν να βρεθούν και από απέξω. Σε αυτό το γερό, παραγωγικό σχήμα που θα φτιάξουμε για να προχωρήσουμε μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει να συνεννοηθεί. Μπορεί να συμμετέχει και η Αριστερά, αλλά …αυτοί έχουν κρίνει ότι τους εξυπηρετεί η  ασυνεννοησία και το χάος».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του REAL FM ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και Β. Σκουρή.



Για την συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν σωστά βήματα για να μπορέσουμε να βγούμε από ένα ναρκοπέδιο, το οποίο σιγά –σιγά αλλά μεθοδικά, στήθηκε τα τελευταία 37 χρόνια στην Ελλάδα. Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή. Πιστεύω ότι είναι κρισιμότατο το προσεχές δίμηνο. Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα. Αν δει κανείς την επίθεση η οποία γίνεται τώρα στην Ιταλία, αντιλαμβάνεται ότι οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.
Συζήτησα τις ανησυχίες μου με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης- τον κ. Βενιζέλο – από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν κάποια πράγματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και ανταλλάξαμε απόψεις. Αυτό είναι όλο.

Ανάγκη για ευρύτερες λύσεις

Διανύουμε μια “άπνοια” τώρα με τους ιδιοκτήτες ταξί. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά ένα μήνα τώρα. Όλα αυτά που γίνονται με τους τουρίστες, προφανώς είναι προσβλητικά και προβληματικά όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας.
Προφανώς, κάποιοι δεν μπορούν να χειριστούν κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Αυτό είναι εμφανές. Πρέπει ο κ. Πρωθυπουργός να δώσει ευρύτερες λύσεις για να μπορέσει το σχήμα του να γίνει πιο λειτουργικό. 
Σαφώς, το σχήμα αυτό δεν μπορεί. Είναι εμφανή τα στοιχεία.
Κάποια στιγμή πρέπει τα “ηνία” του τόπου να τα αναλάβουν εκείνοι οι οποίοι έχουν όρεξη, πατριωτισμό,  και επιτέλους επαρκείς διανοητικές διαδρομές.


Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε να πάμε σε εκλογές.

Κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει. Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε να πάμε σε εκλογές. Το πράγμα με μόνο του το ΠΑΣΟΚ δεν “τραβά”. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το Μνημόνιο και μας έβαλαν πιο βαθιά, πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν τα πιο δύσκολα πράγματα;
Επικεφαλής μια τέτοιας κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι ο κάθε ευφυής, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται ευρύτερα και βαθύτερα πράγματα.


Για την Αντιπροεδρία του κ. Βενιζέλου

Στην κοινή γνώμη όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι πηγαίνει πιο άμεσα, πιο “στρογγυλοποιημένα” με την ανάληψη της Αντιπροεδρίας από τον κ. Βενιζέλο.


“Μπαρούφα” το Δημοψήφισμα

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό ο Πρωθυπουργός. Αυτοί οι οποίοι του το προτείνουν, θα πρέπει να είναι «αυτοκτονικοί» τύποι. 
Αναλόγως του ερωτήματος που θα τεθεί, ή θα το ρίξουμε στην λοιδορία, ή θα το ρίξουμε στο δράμα.

Να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις

Πιστεύω ξεκάθαρα ότι πρέπει να πάνε όλες οι δυνάμεις του τόπου μαζί. Δεν θα πάω με έναν μόνον από τους δύο. Σαν υπόθεση εργασίας, αν κάνω κυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά, τότε το ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει στο “παλιό- καλό” του εαυτό για να πάρει την ρεβάνς…θυμηθείτε τον Μπάκουλη που ηγείτο τότε της ΔΕΗ, με το να κλείνει δρόμους κ.λπ. Δεν γίνεται.  
Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτό το μπρος –πίσω, και το ότι ο κάθε ένας που είναι  αξιωματική αντιπολίτευση βάλει εναντίον κάθε προσπάθειας. Αυτή την στιγμή η χώρα μας έχει ανάγκη μιας δυνατής πολιτικής πράξης. Όταν εμείς δεν πάμε να συνταχθούμε  για να γίνει αυτή μια αναιμική πράξη – γιατί μόνο αναιμικά πράγματα μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ-  γενναία πολιτική πράξη, τότε βλάπτουμε την πατρίδα.


Μαθαίνει ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς μαθαίνει αργά, αλλά μαθαίνει. Έμαθε ότι δεν πρέπει να τα βάζει με τον ΛΑ.Ο.Σ γιατί είναι λάθος δρόμος. Αυτό το έμαθε ξεκάθαρα στη Βουλή όταν ξεκαθαρίστηκαν οι “λογαριασμοί” μας απέναντί του. Χαίρομαι που έστω και αργά αντιλήφθηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ΛΑ.Ο.Σ, αλλά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο λάθος έκανε προεκλογικά και ο κ. Καραμανλής και έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με 160 έδρες. Ας συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς. 
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι μια δύναμη η οποία περπατά σε “παράλληλη ράγα”, δεν συμφωνεί και δεν μπορεί να δεχτεί ορισμένα πράγματα, αλλά σαφώς, δεν είμαστε απέναντι. Απέναντι είναι η αναιμική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την οποία ούτως, ή άλλως, πρέπει να την αλλάξουμε. Μπορεί να την αλλάξουμε, ή με εκλογές τώρα, ή βεβαίως με “φιλτράρισμα” κάποιων πραγμάτων.  Προκρίνω ό, τι μπορεί να γίνει πιο άμεσα.  



Ο ρόλος του κ. Καραμανλή

Μην κοροϊδευόμαστε. Ο κ. Καραμανλής είναι «παιδί» ακόμα, είναι κάτω από 60.  Όποιος πει ότι έχει βγει στη “σύνταξη” πλανάται. Δεν ξέρω πότε θα βρει την δύναμη, ή την ευκαιρία,  αν του δοθεί, να ξανακτυπήσει το “κουδούνι” της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αλλά, δεν νομίζω ότι είναι από εκείνους που έχουν “αυτό - αποστρατευτεί”.
Υπήρξε ένας κακός πρωθυπουργός. Όταν το Συνέδριο τον ανέδειξε πρωθυπουργό, είχα πει μονολεκτικά “ωχ “, εννοώντας ότι ήταν ένα νέο παιδί που δεν είχε διευθύνει ούτε περίπτερο.
Τώρα με τις εμπειρίες τις οποίες έχει καταγράψει – εάν τις έχει καταγράψει θετικά και τα παθήματα του έχουν γίνει μαθήματα – θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Δεν είναι «για πέταμα» ο κ. Καραμανλής. Έχει μια συγκρότηση την οποία θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει θετικά για το αύριο. Αν αυτό το αύριο θα είναι σε 2 ή 5 χρόνια,  αυτό θα προσδιοριστεί από την όρεξη που έχει, από την μνήμη του Ελληνικού λαού, καθώς και από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.  
Αν ο κ. Σαμαράς χάσει τις εκλογές αύριο, πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι θνησιγενής. Ενδεχομένως, στην περίπτωση αυτή ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να πει: “Δώστε μου την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω“.


Η θέση της κ. Μπακογιάννη

Η κ. Μπακογιάννη υπερεκτιμήθη κάποιες στιγμές. Όμως, θέλω να είμαι ειλικρινής , αν την βάλουμε σε ένα κατάλογο αξιολόγησης των 300, η θέση της είναι πάνω από τους μισούς. Δεν είναι κάτω από τους μισούς.
Η κ. Μπακογιάννη θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια πάρα πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης