Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κόβουν τις συντάξεις του ΟΓΑ από τους Βορειοηπειρώτες



Με επιστολή προς τους Ασφαλισμένους του ΟΓΑ ενημερώνονται ότι από 1-7-2011 διακόπτετε η καταβολή σύνταξης στον ένα εκ τον δύο ασφαλισμένων λόγο του αθροίσματος του ποσού ξεπερνάει τα 360 ευρό μαζί με το ποσό που λαμβάνουν από την Δημοκρατία της Αλβανίας.
ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του ΟΓΑ.

• Τη μεγάλη απόφαση να αφήσουν τα σπίτια τους παίρνουν τελευταία όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες. Ο λόγος είναι η ανάλγητη πολιτική του ελληνικού κράτους, που τους δημιουργεί πολλά προβλήματα διαβίωσης, αφού τους κόβει ή τους ζητά πίσω τις συντάξεις του ΟΓΑ!
Υπηρεσίες του Οργανισμού κάνουν σχολαστικούς ελέγχους στους συνταξιούχους ομογενείς, οι οποίοι μοιράζονται το χρόνο τους, ανάμεσα στην Ελλάδα (όπου βρίσκονται τα παιδιά τους) και στα χωριά τους στη Βόρειο Ήπειρο. Μέσα από τους ελέγχους, θέλουν να διαπιστώσουν, ποια είναι η μόνιμη κατοικία τους και εφόσον δεν αποδεικνύεται ότι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα τους κόβουν τη σύνταξη του ΟΓΑ ή τους ζητούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει ως εκείνη τη στιγμή! Το θέμα ανέδειξε η ομογενειακή ιστοσελίδα borioipirotis.blogspot.com, η οποία σημειώνει, ότι για το πρόβλημα της καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ είχαν συναντηθεί εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτών με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. «Παρά τις διαβεβαιώσεις, ότι θα αναλάβει ο ίδιος την επίλυση του προβλήματος, αυτό επιδεινώνεται καθημερινά» αναφέρεται συγκεκριμένα.

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ...
Αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων είναι πολλοί γέροντες ομογενείς να έχουν αναστατωθεί, αναγκαζόμενοι ν’ αφήσουν τα πατρικά τους σπίτια και να εγκαθίστανται στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν όμως, πως η διαβίωση χωρίς της σύνταξη του ΟΓΑ, στη Βόρειο Ήπειρο είναι ανέφικτη. Έτσι, αντί η παραμονή στη Βόρειο Ήπειρο και η διατήρηση του ελληνικού στοιχείου να επιβραβεύεται, η Ελλάδα διώχνει ουσιαστικά τους ομογενείς. Πολλοί ζητούν εξηγήσεις για τις κινήσεις αυτές, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα ένα ακόμη ανθελληνικό κύμα, από τους Αλβανούς για να ξεριζωθεί το ελληνικό στοιχείο.

330 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ...
Οι Βορειοηπειρώτες, όπως όλοι οι ομογενείς, δικαιούνται από την Ελληνική νομοθεσία την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ, περίπου 330 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο άλλο ταμείο. Οι πλειοψηφία τους βρίσκεται μεταξύ Ελλάδος και Βορείου Ηπείρου συντηρώντας σπίτια και περιουσίες, ενώ πολλοί λίγοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι συντάξεις του ΟΓΑ είναι η μόνη ουσιαστική βοήθεια της Ελλάδος προς την Μειονότητα στην Αλβανία και τώρα, για έναν λόγο που κανείς δεν γνωρίζει, το κράτος θέλει, ουσιαστικά να τις κόψει!..

18.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Τέλος, ας σημειωθεί -σύμφωνα με το borioipirotis.blogspot.com- ότι 18.000 Βορειοηπειρώτες είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και από αυτούς 11.000 μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.
Τα χρήματα που πάνε στην περιοχή είναι 42 εκ। ευρώ το χρόνο. Ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 0,018% του ελληνικού ΑΕΠ. Επιβαρύνεται δηλαδή κατά 0,30 ευρώ το μήνα ένας Έλληνας κάτοικος. «Τα χρήματα είναι ακόμα λιγότερα, αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά μένουν στην Ελλάδα, για διάφορες δουλειές των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών», τονίζουν ομογενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης