Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Αθήνα, 26 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα "Δυσοίωνες Εξελίξεις για την Ελληνική Οικονομία" (και στην οποία απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος).

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
«κ. Αντιπρόεδρε, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ότι, όταν πριν από 2 μήνες έγινε ο ανασχηματισμός, υπήρχε μία ευφορία, ότι κάτι αλλάζει. Όπως, επίσης, οι αποφάσεις των Βρυξελλών πριν από ένα μήνα, κι αυτές δημιούργησαν πρόσθετες ανάσες στην ελληνική οικονομία. Φοβούμαι όμως, ότι τον Αύγουστο, όλα αυτά άρχισαν να εξατμίζονται. Η ύφεση βαθαίνει. Μιλάμε για μεγαλύτερη κι από αυτή που είχε υπολογίσει και η δική σας κυβέρνηση. Η ανεργία καλπάζει -είναι πολύ πιθανό η επίσημη ανεργία να φτάσει το 20% μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ η πραγματική ανεργία βρίσκεται πολύ ψηλότερα και το ξέρετε όλοι σας. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο. Η κατάσταση των τραπεζών είναι τραγική και θα εξηγήσω περαιτέρω στην δευτερολογία μου. Εξανεμίζεται αυτό που λέμε προσδοκία για κάτι καλύτερο. Είμαι απ΄ αυτούς, κ. Αντιπρόεδρε που πιστεύουν ότι σ΄ αυτές τις στιγμές, δεν χωράει μία στείρα αντιπολίτευση και ένας "σκυλο-καυγάς". Η κατάσταση είναι τραγική και αυτά αποτελούν πολυτέλεια. Έχουμε αποφασίσει εμείς στον ΛΑ.Ο.Σ να είμαστε εποικοδομητικοί. Να αναζητούμε λύσεις, να υποδεικνύουμε καταστάσεις και να προσπαθούμε να συμβάλουμε στο να βοηθηθεί ο ελληνικός λαός. Όμως πολύ φοβούμαι πως το πράγμα ξεφεύγει. Και επιπλέον, νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσετε καλά μέσα στην αίθουσα τα της Φινλανδίας. Πολύ μελάνι χύνεται, πολλά λόγια ακούγονται, πρόβλημα υπάρχει. Η Ευρώπη φαίνεται να προσπαθεί να βρει λύση σ΄ ένα πρόσθετο πρόβλημα. Θα ήθελα να έχω την δική σας ξεκάθαρη άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει. Με τη Φινλανδία θα πρέπει να προσδιορίσουμε καλύτερα τις σχέσεις μας με μια σειρά πρωτοβουλιών που θα σας πω κατά τη δευτερολογία».

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:
κ. Υπουργέ, στα προφορικά πάρα πολύ καλά, όμως, στα πρακτικά είναι το ζήτημα τι βαθμολογία θα πάρετε εσείς και η Ελλάδα!
Θα σας παραπέμψω στη φράση του Ελύτη, να την έχετε μαζί σας όπου πάτε: «Έλληνας σημαίνει να αισθάνεσαι και να αντιδράς με έναν ορισμένο τρόπο»!
Επί της ουσίας το πράγμα δεν βγαίνει. Από αλλού πάτε να σώσετε το πράγμα και από αλλού σας έρχεται. Δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα, το χάσατε! Χάσατε 2 πολύτιμα χρόνια. Τι έγινε με τα Credit Committees; Ποιος έλεγξε τους ελεγκτές; Και με τα θαλασσοδάνεια; Ποιος τα έλεγξε; Πού ήταν ο κ. Προβόπουλος τα κρίσιμα χρόνια να ελέγξει πού πήγαν τα θαλασσοδάνεια; Οι επισφάλειες έχουν φτάσει στο 30%, όπως ομολογείται από 2 μεγάλες τράπεζες που έχουν "παρτενέρ" την Εμπορική και την Γενική.
Ίσως τώρα δεν φτάνουν ούτε οι συγχωνεύσεις για τις οποίες φωνάζω 2 χρόνια τώρα. Δεν αρκεί να συγχωνευτούν, διότι δεν υπάρχει κεφαλαιακή επάρκεια. Διολισθαίνουν οι τράπεζες και μάλιστα όχι προς το κράτος -λόγω αδύναμης κρατικής οικονομίας-, αλλά προς την ΕΚΤ στην οποία είναι εκτεθειμένες κατά 80 και πλέον δισ.
Φεύγει το τραπεζικό σύστημα από τον έλεγχο της Πολιτείας και μεγάλες επιχειρήσεις θα καταστραφούν. Πώς θα βγούμε έτσι από την ύφεση; Ποιο "επιχειρείν" χωρίς δικές μας τράπεζες;
Το χάσατε το παιχνίδι από τις τράπεζες και τώρα έρχεται να τις ελέγξει η Black Rock, η αμερικάνικη εταιρεία. Ποιο θεσμικό ρόλο έχει και θα μπει στα ευαίσθητα δεδομένα των ελληνικών τραπεζών να τα ελέγξει; Δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς η Κεντρική τράπεζα;
Και ποσώς μας ενδιαφέρουν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών. Αλλά μας ενδιαφέρουν οι καταθέτες και ο κόσμος που κινείται από τις τράπεζες. Και να πω βεβαίως να ακούσει ο κόσμος ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Όχι όμως και η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Σκοπός είναι να πείσετε τους εταίρους με όλα αυτά που είπατε, των οποίων η γνώμη είναι ότι ανοίχτηκε ένα κεφάλαιο εκεί που δεν έπρεπε. Εκεί που μιλήσατε με τους Φινλανδούς, για τα λεφτά που είναι να μας δώσουν τώρα για να σώσουν όχι εμάς, αλλά το "τομάρι τους", δηλ. το ευρώ. Τους είπατε ότι εμείς τους δώσαμε 5 δισ. όταν πριν μερικά χρόνια βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση; Τους είπατε ότι η Ελλάδα μόνο, έχει πάρει 25 εκατομμύρια τηλέφωνα ΝΟΚΙΑ; Τους είπατε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το TETRA - το ασύρματο σύστημα της αστυνομίας, για την επέκταση του δικτύου της COSMOTE στην Τουρκία και την Αλβανία δώσαμε άλλα 2,5 δισ; Να μας επιστρέψουν τα κεφάλαια που τους δώσαμε στις δύσκολες στιγμές για να φαντάζουν σήμερα ως οικονομική δύναμη! Και, παρεμπιπτόντως, στείλτε έναν έλεγχο στη ΝΟΚΙΑ και θα βγάλετε λαβράκια! Να μην πηγαίνουμε πάντα γονυπετείς!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Πέρασα το καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη, διότι ετοιμάζω ένα βιβλίο για τον πατριωτισμό και έπεσα πάνω σε ένα εξαιρετικό βιβλίο του 1866 του Βίκτωρος Ουγκώ, όπου λέει ότι στην ευρωπαϊκή πολιτική όλα επιτρέπονται. Σαν να αναφέρεται στο σήμερα. Λέει ότι "ο Ευρωπαίος ηγέτης, ενώ κρατά σπαθί, παραστέκεται στις σφαγές των αδυνάτων από τους δυνατούς!" Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σήμερα. Αυτά τα λέω για να καταλάβουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Να θυμίσω άλλωστε τη στάση τους το ΄22 και το ΄74 κλπ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Δεν έχει πειστεί κανείς σήμερα ότι το πρόγραμμα μπορεί να βγει! "Φουγάρο" καπνίζει; Βγαίνει κανένα ενοικιαστήριο; Όχι, αντιθέτως πολλαπλασιάζονται! Ματαιοπονούμε έτσι. Δεν έχετε βρει το σωστό δρόμο και επαφίεστε στα κεφάλαια από την Ευρώπη, ενώ δεν κάνετε τίποτα για την ελληνική πραγματικότητα.
κ. Υπουργέ, η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ σήμερα είναι μηδενική. Μηδενική αλλά όχι ανύπαρκτη. Ερωτώ: Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να έχει ένα σχέδιο σε ένα ντοσιέ; Δεν είναι βέβαια ορατή αυτή η πιθανότητα, όμως, ποτέ μη λες ποτέ, ειδικά μέσα στις συνθήκες που ζούμε σήμερα.
Πώς θα φύγουμε από την ύφεση και θα πάμε σε ανάπτυξη, κ. Υπουργέ; Νομίζω ότι το 23% στη γκαζόζα δεν είναι λύση. Μην πολλαπλασιάζετε τα λουκέτα στην εστίαση. Αποσύρτε το!
Τέλος, αναρωτιέμαι, έχετε την πολυτέλεια να διώχνετε σοβαρούς και ευφυείς από την κυβέρνηση όπως ο κ. Παμπούκης; Πώς θα βγείτε έτσι στην επιφάνεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης