Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Ε»



Αθήνα, 6 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Ε»

«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Ο κ. Σαμαράς δεν ξεκολλάει από την καρέκλα. Κάνουν αναλύσεις και σχεδιάζουν να παραμείνουν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ -οι μισοί-, όπως ο κ. Χρυσοχοίδης, ο κ. Γρηγοράκος κλπ. Ο κ. Σαμαράς πιστεύει σε ένα τέχνασμα σαν αυτό του 1965, που όποιος γινόταν προστάτης έπαιρνε υπουργείο και θα μαζέψει τους υπόλοιπους που του χρειάζονται από ανεξάρτητους και κάποιους από το κόμμα του κ. Καμμένου».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην τηλεόραση του «Ε» και στον δημοσιογράφο Α. Μυλωνάκη.

Εκλογικές προβλέψεις
Οι δυο τους –Σαμαράς και Βενιζέλος- δεν θα πάρουν πάνω από 25%. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι την επόμενη μέρα, όσοι ανήκουμε στο τόξο της αστικής δημοκρατίας, ώστε να δώσουμε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση.

Του κόβει τα πόδια
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος αγόρασε ομόλογα ελληνικού δημοσίου στο 25% της αξίας τους, το καλοκαίρι του 2012. Και συνήθως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει πράγματα που αργότερα επιβεβαιώνονται. Και μην ξεχνάμε ότι είναι η εφημερίδα του κ. Σαμαρά. Νομίζω ότι μ’ αυτή την είδηση, ο κ. Σαμαράς ανταποδίδει την πίεση που του άσκησε ο κ. Βενιζέλος για περισσότερα υπουργεία και του κόβει τα πόδια όσο μπορεί.

Εκλογικά αποτελέσματα κατόπιν παραγγελίας
Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κριθούν από την νοθεία που θα γίνει στις ψήφους. Ο κ. Βγενόπουλος με την Singular κάνει ότι θέλει. Απόδειξη είναι,  ότι στις εκλογές του 2012, ενώ το πραγματικό μας ποσοστό ήταν 3.4%, μας έβγαλαν απ’ έξω. Την μία μέρα μόνο που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε καταμέτρηση ψήφων, βρήκαμε 150 ψήφους παραπάνω μόνο σε ένα μόνο πρωτοδικείο.
Τη νοθεία που μπορεί να γίνει επιβεβαιώνει και ο καθηγητής της πληροφορικής, ο κ. Κοντός ο οποίος ανέφερε ότι το σύστημα έχει κενά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει πολλά ‘δούνε και λαβείν’ με το ελληνικό αλλά και με το κυπριακό κράτος. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε καταστάσεις αντιπαροχής.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ το κόμμα των Ολιγαρχών
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα που φτιάχτηκε από τους ολιγάρχες για να ελέγξουν τα πράγματα, στην περίπτωση που το ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα. Και επέλεξαν για αρχηγό τον κ. Στ. Θεοδωράκη. Ο αρχινονός είναι αυτός που καθορίζει ποιος νόμος θα ψηφιστεί, ή ποια τροπολογία θα μπει, έτσι ώστε να γλυτώσει κάποια εκατομμύρια, όπως έγινε προσφάτως και χαρίστηκαν 860 εκατ. σε “κάποιον” απ’ αυτούς, όταν ο απλός πολίτης μπαίνει φυλακή για οφειλή 500 ευρώ.
Δεν κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αλλά αυτοί οι 3, 4 νονοί. Αυτοί έχουν κανονίσει και τον αποκλεισμό Καρατζαφέρη από το MEGA. Ένας απ’ αυτούς με πίεζε να ψηφίσω τα μέτρα του Μνημονίου και μετά την έντονη αντίθεσή μου, έφυγαν ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης.
Η πολύ σοβαρή οικονομική εφημερίδα Deal, έγραψε ότι οι ολιγάρχες κέρδισαν την 5ετία της κρίσης, 7.6 δισ.
Ο Καραμανλής είδε ότι αυτοί αποτελούν μεγάλη δύναμη και τα παράτησε. Είπε «δεν μπορώ να αναμετρηθώ μαζί τους».

Ψυχική ασθένεια
Ο κ. Γεωργιάδης όσο ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ. δήλωνε ότι όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος και αυτά τα δύο κόμματα είναι κλέφτες και ψεύτες. Ας ακούσουμε καθαρά αυτό που λέει ο υπουργός υγείας. Δεν μπορώ να πω αχάριστο τον κ. Γεωργιάδη, γιατί νομίζω ότι έχει νοσήσει ψυχικά και δεν χτυπάς κάποιον πάνω στην ασθένειά του.

Φιλελεύθεροι εν μία νυκτί
Οι τρεις βουλευτές που έφυγαν ήταν αυτοί που ωθούσαν το κόμμα να πάει ακόμα πιο πατριωτικά. Και σε μία νύχτα έγιναν φιλελεύθεροι. Αυτό είναι άβυσσος. Δεν μ’ αρέσει να ακούω τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να αποκαλεί «γελοίο» τον Άδωνη, ούτε μ’ αρέσει και ο ρόλος του Θανάση Πλεύρη ως “κλοτσοσκούφι” προκειμένου να μπαλώσει καταστάσεις. Είναι πολιτικά μου παιδιά, δεν τα ήξερε κανείς και εγώ τα ανέθρεψα με πάρα πολύ κόπο και αγωνία.

Για την κ. Τζαβέλλα
Η κ. Τζαβέλλα ήταν συνεργαζόμενη με το κόμμα. Δεν ήταν καν μέλος της Κ.Ε του κόμματος. Σε μια συζήτηση που είχαμε πριν 3 μήνες, της είπα πως είναι αρκετά φιλελεύθερη για να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιό μας γιατί ο πήχης του πατριωτισμού μας έχει ανέβει ψηλά. Τότε μου ανέφερε ότι θα πάει στην Ν.Δ.

Συμφωνία σε ναυάγιο
Εγώ πάντα κρατούσα ένα πολιτικό πολιτισμό. Προέβαλα πάντα το «αξιότιμος», όταν απευθυνόμουν στους αντιπάλους μου και όχι το «…κάτσε κάτω, μωρή!» που έχουμε σήμερα. Την εποχή εκείνη -ελέγξτε τα πρακτικά της Βουλής για του λόγου το αληθές- εγώ απευθύνθηκα ξεκάθαρα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ρωτώντας τους αν έχουν κάποια άλλη, εναλλακτική λύση. Όλοι έλεγαν, όχι. Εγώ όμως έφερα εδώ τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας, του έκανα τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη και του ζήτησα για την Ελλάδα 10 δισ για 10 χρόνια με επιτόκιο 3%. Αυτός μου απάντησε: «το εξετάζουμε». Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος και ζήτησε να τον δει, οπότε και του έκλεισα ραντεβού. Λίγο πριν επιβιβαστεί στη πτήση επιστροφής του, τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε πως με τον Παπανδρέου συζήτησαν τα πάντα εκτός απ’ αυτό! Εμείς είπαμε το “ναι” σε κυβέρνηση οικουμενικής ευθύνης, όμως ότι επακολούθησε από τους άλλους  μόνο ευθύνη δεν έδειχνε. Δεν είναι μόνο που δεν πήρε τα λεφτά. Είναι και το ότι αρνήθηκε. Φοβήθηκε τον Αμερικάνο. Αντί να πάει και να πει: εγώ βρήκα 10 δισ απ’ το Ιράν με τόσο επιτόκιο και τόσα χρόνια αποπληρωμή, εσύ έχεις κάτι καλύτερο να μου προσφέρεις;

Προσωπικές συμφωνίες με Μέρκελ
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δουλέψει. Και ο ένας και ο άλλος, έγιναν βουλευτές σε ηλικία 26 ετών. Δεν ξέρουν από πεζοδρόμιο, ή αγορά. Δεν έχουν νοιώσει την πίεση. Γι’ αυτό και έπεσαν σε αλλεπάλληλες «λούμπες». Θα θυμίσω το τι έγινε το 2012: Εγώ έθεσα τρεις όρους:
-όχι μείωση μισθών και συντάξεων,
-όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας και
-όχι στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Όλοι μου δήλωσαν πως συμφωνούν με αυτά 100%. Ζούνε όλοι για να το επιβεβαιώσουν. Τους είπα λοιπόν. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στο Βερολίνο και να πούμε στην Κα Μέρκελ “αυτό το μπορούμε, αυτό όχι” και να κάνουμε μια σωστή διαπραγμάτευση. Χάλασε ο κόσμος μόλις το είπα αυτό. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ο καθένας είχε κάνει τη δικιά του συμφωνία με τα δικά τους προσωπικά οφέλη: εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός, εγώ δεν θα πάω φυλακή, εμένα δε θα με κατηγορήσετε και ούτω καθεξής.
Είχαν συμφωνήσει την προσωπική τους τύχη εις βάρος της πατρίδας. Και γι’ αυτό έφυγα μετά από μόνο μερικές εβδομάδες. Και βγαίνει τις προάλλες η Μέρκελ και αποκαλύπτει πως ευτυχώς που δεν κατάλαβαν οι Έλληνες την μπλόφα που τους έκανε…

Ο Τριχοτομημένος ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι χειρότερο. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο …ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει η πλευρά Τσίπρα, η οποία είναι πιο φιλοαμερικανή και από τον Σαμαρά, υπάρχει η πλευρά Λαφαζάνη που είναι η αριστερή συνείδηση, υπάρχει ο Δραγασάκης που βγαίνει στα ΜΜΕ… Ποιόν απ’ όλους να παρακολουθήσω; Οι θέσεις του είναι όσο ρευστές όσο και στο «ΠΟΤΑΜΙ», που δεν ξέρεις τι ακριβώς πρεσβεύει σε μια πλειάδα καίριων, για τη χώρα, θεμάτων.

Ανάγκη για συστράτευση σωστών ιδεών
Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα, είναι μια μεγάλη αστική Δημοκρατική παράταξη. Όχι αυτό το μικρό κόμμα Σαμαρά.. Μια μεγάλη αστική Δημοκρατία που να συμπεριλαμβάνει όλους τους νοήμονες, αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνει τον Σαμαρά. Αυτός είναι που έδιωξε τον κόσμο. Χρειάζεται μια συστράτευση υπό μία προσωπικότητα, όπως έγινε με τον Παπάγο το ’52. Αλλιώς, θα έχουμε ένα Σαμαρά να μας δουλεύει με ένα νέο μνημόνιο που θα κάνει τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη.

Μπαλτάκος σε αποστολή
Ας μην γελιόμαστε. Ο Μπαλτάκος βρισκόταν σε αποστολή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαμαράς γνώριζε για τις επαφές. Αλλά όταν στράβωσε η υπόθεση, τον άδειασε. όπως άδειασε αργότερα -μετά την μεσολάβηση Χάρις- τους Τζιτζικώστα, Κρανιδιώτη, κλπ.

Ποιους θα στείλουμε στην Ευρώπη
Στην Ευρωβουλή πρέπει να στείλουμε σοβαρούς και μαχητικούς ανθρώπους. Είναι δυνατόν οι τραγουδιστές και οι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν να τα βάλουν με τον Αλμούνια, τον Μπαρόζο, την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και τους άλλους;
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης