Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ



Αθήνα, 31 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίθεση με βόμβα μολότωφ, δέχθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ στα Πατήσια. Από την επίθεση, σημειώθηκαν μόνο ελαφρές υλικές ζημιές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, που τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ στην περιοχή, γίνονται στόχος των «γνωστών- άγνωστων», ενώ προ ημερών, διπλή επίθεση και πάλι από τους «γνωστούς- αγνώστους» είχε δεχθεί μόνο το προεκλογικό περίπτερο του ΛΑ.Ο.Σ στο Χαλάνδρι, το οποίο και κατεστράφη ολοσχερώς.
Για την χθεσινή επίθεση στα Γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ στα Πατήσια, διενεργεί έρευνα η Ασφάλεια Αττικής, ενώ το γεγονός ότι το μόνο κόμμα που έχει γίνει τόσο εμφανώς στόχος στους «γνωστούς- αγνώστους» είναι ο ΛΑ.Ο.Σ, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ



Αθήνα, 27 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟΝ REAL FM  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο κ. Τσίπρας έχασε μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους, αλλά η ΝΔ έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Κανείς δεν έπιασε το ποσοστό των εθνικών εκλογών. Η ερμηνεία μου είναι ότι ο κορμός της ΝΔ άντεξε, αλλά δεν άντεξε το «καπέλο», τους ΠΟΛΑΝίτες με τις κακές επιλογές του κ. Σαμαρά.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ
Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα σενάρια που κάποιους μπορεί να εξυπηρετούν. Δεν έχω καμία διάθεση να συνεργαστώ με κάτι το οποίο δεν μου πάει. Δεν μου ταιριάζει. Δεν έχω καμία όρεξη να συμπλεύσω με την ΝΔ, όταν ακολουθεί αυτή την εξαιρετικά βεβαρημένη πολιτική για τον Έλληνα πολίτη.
Πριν ένα μήνα βλέπαμε ότι ο κ. Σαμαράς πηγαίνει για πολιτικό θάνατο, αλλά το μήνυμα των εκλογών δεν είναι πολιτικός θάνατος. Είναι καίριος τραυματισμός, αλλά όχι πολιτικός θάνατος. Λέγαμε για πιθανή ημερομηνία εκλογών στις 29 Ιουνίου, αλλά σήμερα δεν μιλάει κανείς για το ορατό μέλλον των εκλογών. Το να είναι κανείς σοβαρός σ΄ αυτή την χώρα, εκλαμβάνεται με μία ελαφρότητα.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ



Αθήνα, 27 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους (STAR τηλεόραση) αναφορικά με διάφορα σενάρια περί συνεργασιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, δήλωσε τα εξής:
«Η ασκούμενη πολιτική από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, δεν με ενδιαφέρει, δεν με απασχολεί, δεν την πιστεύω.
Ταυτοχρόνως όμως, πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας, δείχνει μια ανωριμότητα για να κυβερνήσει τον τόπο.
Χρειάζεται λοιπόν να αλλάξει πολιτική η Ν.Δ, να αλλάξει πολιτική ο κ. Σαμαράς για να μπορέσει να υπάρξει διάλογος που θα σώσει τον τόπο».

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Παρ΄ ότι πολλοί, μας είχαν κηρύξει σε πολιτική αφάνεια, επανακάμψαμε διπλασιάζοντας –περίπου-  το ποσοστό  μας, από τις τελευταίες εκλογές.
Μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι, με απαιτήσεις, χωρίς βερμπαλισμούς  και έπαρση.
Ευχαριστώ όσους  συνετέλεσαν στο  επιτυχές αποτέλεσμα».

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ» ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αθήνα, 20/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ» ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Εγώ γνώριζα πως το κόστος θα ήταν πολύ βαρύ για μένα και τo είπα και στον κ. Παπούλια. Όμως ανέλαβα το κόστος προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα. Σκοπιά φύλαγα εγώ εκείνη την ώρα. Φαινόταν».
Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική παρέμβασή του στην εκπομπή «Ενικός» του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τα εξής :

Για το χαρακτηρισμό «ακραίος»
Με έλεγαν ακραίο φασίστα… Με έλεγαν «κρεματόριο»… Αυτό συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Όταν όμως διαπίστωσαν «εν τοις πράγμασιν» πως ήμουν το πιο δημοκρατικό κόμμα στη Βουλή, ήδη είχαν αφήσει στον κόσμο ότι εμείς ήμασταν οι φασίστες. Θα θυμάστε πως εγώ πρότεινα στήριξη στην κυβέρνηση Καραμανλή και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Και η στήριξη αυτή θα δινόταν προκειμένου να νομοθετήσει γιατί έβλεπα πως ερχόταν χιονοστιβάδα. Την άλλη μέρα κιόλας στη Βουλή δήλωσε πως «δεν συνεργαζόταν με τα άκρα». Τόσο ακραία ήταν η στήριξη που προσφέραμε; Εγώ έλεγα προς όλες τις κατευθύνσεις πως αυτό που χρειαζόταν ο τόπος ήταν μια κυβέρνηση οικουμενικής ευθύνης.

Για τα γεγονότα που οδήγησαν στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση
Δύο φορές έπεισα τον Παπανδρέου να παραιτηθεί και ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του ως εν δυνάμει Πρωθυπουργού. Προσπάθησα! Όταν αργότερα ο κ. Σαμαράς άλλαξε γνώμη δεν μπορούσαν να βρουν άκρη μεταξύ τους, γι’ αυτό και με κάλεσε ο κ. Παπούλιας να μεσολαβήσω προκειμένου να βρεθεί λύση, κάτι που ήταν μια περιπέτεια για μένα. Είχα να διαλέξω ανάμεσα στον Παπανδρέου να συνεχίζει, τον Πετσάλνικο -το υποκατάστατο δηλαδή του Παπανδρέου- και την Έλσα Παπαδημητρίου! Εγώ έφερα στο τραπέζι την πρόταση για τον Παπαδήμο, μια που η Ευρώπη ήταν τότε πιο πανικόβλητη και από μας. Αν λοιπόν βάζαμε κάποιον άγνωστο, την επόμενη ημέρα πηγαίναμε για πτώχευση. Εγώ δεν είχα κανένα λόγο να προτείνω τον Παπαδήμο από μόνος μου. Άλλωστε τον πολεμούσα επειδή ήταν στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ήταν υποχείριο των Τραπεζών κ.α. Σκέφθηκα όμως πως αν δεν βάλουμε κάποιον δικό τους κινδυνεύαμε από …ατύχημα. Ταυτόχρονα εμείς σαν πολιτικοί θα κοιτάζαμε να βρούμε κάποιο τρόπο να ξεφύγουμε. Οι Σαμαράς και Παπανδρέου όμως φοβήθηκαν και έκαναν ο καθένας τις δικές τους συμφωνίες με την κ. Μέρκελ. Δεν δέχθηκαν την πρότασή μου να πάνε όλοι μαζί στο Βερολίνο και να συζητήσουμε για το τι μπορούμε και το τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Εάν είχε γίνει θα είχαμε κερδίσει πολύ περισσότερα.

Για τη Χρυσή Αυγή
Εγώ ουδέποτε ήμουν στο χώρο που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή για να τους τον αφήσω . Απλά συνέφερε κάποιους να υπάρχει ένας «δράκος» σ’ αυτό το χώρο. Τώρα όμως ήρθε ο πραγματικός δράκος. Όλοι φταίμε, όλο το πολιτικό σύστημα που αφήσαμε ένα κόμμα του 0.7% να είναι ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος. Δεν διυλίστηκαν αρκετά τα όσα είπε ο κ. Κακλαμάνης και για το που είναι οι υπόλοιπες κασέτες Κασιδιάρη αλλά και για το ότι ο κ. Σαμαράς προκατέλαβε τη Δικαιοσύνη ότι η Χρυσή Αυγή είναι κανονικό κόμμα.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΚΟΝΤΡΑ



Αθήνα, 13 Μαΐου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΚΟΝΤΡΑ

«Η Χ.Α έπρεπε να κάνει δώρο μια γλάστρα με εντυπωσιακά λουλούδια στον κ. Σαμαρά που τους ανέστησε. Η απόφαση του Α. Πάγου, το ότι δεν υπάρχει κώλυμα συμμετοχής της Χ.Α στις ευρωεκλογές  ήταν ένα «χαστούκι». Αλλά τότε γιατί οι μισοί είναι στην φυλακή; Η Χ.Α με όλα αυτά πάει για τρίτο κόμμα, γιατί ο κ. Σαμαράς δεν ξέρει να χειριστεί καταστάσεις».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ ΚΟΝΤΡΑ και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαγιάννη

Αυτές οι εκλογές είναι ο ημιτελικός πριν από τον τελικό που είναι οι εθνικές εκλογές. Ελπίζω να μην πάνε στην Ευρώπη, τραγουδιστές ή ποδοσφαιριστές αλλά σοβαροί άνθρωποι που να γνωρίζουν την Ευρώπη. Υπάρχει η αναγκαιότητα ο κόσμος να ψηφίσει έξω από το πλαίσιο Σαμαρά-Βενιζέλου που ανερυθρίαστα ψήφισαν την επιστολή Λαγκάρντ -που έλεγε ότι όσο πολιτεύονται δεν θα φέρουν άλλη πολιτική απ’ αυτή του μνημονίου- αλλά και έξω από το τριχοτομημένο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ολίγον δεξιό μετά την επίσκεψη στο Ήστον κ. Τσίπρα, τον σταλινικό κ. Λαφαζάνη και τον εντός-εκτός κ. Δραγασάκη.

Εδώ στην Ελλάδα-Ζιμπάμπουε, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν τα βγάζει το κράτος αλλά ιδιωτική εταιρεία και καθυστέρησαν να κάνουν τον διαγωνισμό για να έχουν το μονοπώλιο. Η εταιρεία είναι η Singular και ο κ. Βγενόπουλος και έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει με τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως έκανε το 2012. Το 2012 είχαμε εκλεγεί αλλά η Singular μας πέταξε απ’ έξω. Κατόπιν στις επαναληπτικές, ο κ. Σαμαράς εξαγόραζε με κάθε αντίτιμο βουλευτές μου.

Όσοι έμειναν πιστοί στον κ. Βενιζέλο, καλό θα είναι να μαθαίνουν την εξώδιο ακολουθία.

Τα κόμματα που συμμετέχουν είναι πολλά, αλλά ποια απ’ αυτά έχουν δείξει δείγμα γραφής στην Ευρώπη;
Ξέρετε ότι υπάρχουν κόμματα που είναι χρηματοδότες των τουρκοκυπρίων με πακέτο πολλών εκατομμυρίων, όπως του Αττίλα;
ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της χρηματοδότησης του Αττίλα και ο μόνος που είπε ΟΧΙ είναι ο Καρατζαφέρης και απείχε πολύ έξυπνα το ΚΚΕ.
Υπήρχε ψηφοφορία με δική μου πρωτοβουλία να αρθεί το Casus Belli, της απειλής δηλαδή του πολέμου προς κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και όλο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Casus belli. Ο κόσμος όμως δεν τα γνωρίζει όλα αυτά.

Αποφασίσαμε στο πολιτικό συμβούλιο και στην εκτελεστική γραμματεία να στηρίξουμε τα στελέχη μας σε όποιο συνδυασμό και αν επιλέξουν, με εξαίρεση τα ακραία κόμματα. Εμείς θα εκλέξουμε συμβούλους για να είμαστε παρόντες. Και ενημερώνω ότι σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε δεκαπλάσιους συμμετέχοντες απ’ αυτές του 2010.

Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Καμίνης θα είναι πρώτος, αλλά για την δεύτερη θέση δεν ξέρω αν θα έχουμε μια δημοκρατική έκφραση, εννοώντας τον κ. Κασδιάρη.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε απλόχερα την Θεσσαλονίκη στον κ. Βενιζέλο για να μπορέσει ν’ αντέξει. Έκοψε την περιφέρεια στα δυο. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τι έκανε ο Τζιτζικώστας και τον έκοψε.
Πιστεύω στην περιφέρεια Αττικής θα βγει ο κ. Σγουρός και η κ. Δούρου. Νομίζω ότι 12 χρόνια που εκλέγεται ο κ Σγουρός είναι πολλά, ειδικά αν προστεθούν και άλλα 5. Εγώ τον στήριξα και το 2002 και το 2006 και το 2010, αλλά ας βγει ένας νέος άνθρωπος να προσφέρει κάτι καινούργιο, άσχετα αν ο κ. Σγουρός είναι καλός ή όχι.
Στον Πειραιά έχουμε τα 4Μ: Μιχαλολιάκος, Μόραλης, Μελλισανίδης, Μαρινάκης. Από ‘κει και πέρα έχουμε την μονομαχία των πολλών χρημάτων. Βλέπω ότι τον αέρα της νίκης έχει ο κ. Μόραλης. Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι η παράδοση. Δεν ξέρω τι θα επικρατήσει. Ο κ. Μόραλης αν πήγαινε μόνος του στις εκλογές θα έπαιρνε ένα 2 με 3%. Αλλά από πίσω του είναι ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Κόκκαλης, η κ. Νταϊφά –όλος ο Ολυμπιακός-.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πληρώνονται πλουσιοπάροχα ιδίως από τον κ. Σαμαρά. Αλλά αν στην πραγματικότητα τα δύο κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) έπαιρναν ένα ποσοστό 25%, ποια πολιτική νομιμότητα θα είχε αυτή η κυβέρνηση, όταν το υπόλοιπο 75% θα ήταν απέναντι;

Η θα αφήσουμε την χώρα να οδηγείται στα Άκρα ή θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια σύνταξης μιας αστικής δημοκρατίας. Ένα νέο 1909, ένα νέο 1952, ένα νέο 1964. ένα νέο 1974. Διαφορετικά θα μας κυβερνούν τα παιδιά του Στάλιν ή του Χίτλερ. Και οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορεί να είναι σ’ αυτό το μεγάλο άνοιγμα. Ας παραμερίσουν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανακαταλάβουμε τις θέσεις μας στο πολιτικό σκηνικό.

Με τον νόμο του κ. Μιχελάκη, και ο πρόεδρος θέλει σταυρό. Αν αναζητήσουν λοιπόν οι ψηφοφόροι το όνομα Καρατζαφέρης μες στο ψηφοδέλτιο.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΗΧΩ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Αθήνα, 9 Μαΐου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΗΧΩ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Το φαί του κ. Σαμαρά είναι η αποστασία. Σχεδιάζει την επόμενη μέρα χωρίς τον κ. Βενιζέλο. Έχει βρει 4 από την ΔΗΜ.ΑΡ, 2 ανεξάρτητους και 2 από τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΗΧΩ Ιωαννίνων.

Προσωρινός ενοικιαστής
Ιδιοκτήτης της ΝΔ είναι ο Κ. Καραμανλής. Ο κ. Σαμαράς έχει ημερομηνία λήξης. Το ότι ο κ. Καραμανλής απουσίαζε από την παρουσίαση των ευρωβουλευτών της ΝΔ σημαίνει πολλά. Ο κ. Σαμαράς έχει καβαλήσει ένα μεγάλο ατίθασο καλάμι, μια που δεν συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του κανέναν Καραμανλικό. Παραύτα έβαλε στο ψηφοδέλτιο την κ. Σπυράκη η οποία είναι επιλογή Βαρδινογιάννη.

Περί δημοσκοπήσεων
Οι δημοσκόποι είναι απατεώνες. Δεν αποτυπώνουν αποτελέσματα αλλά καθοδηγούν την κοινή γνώμη.

Το ΠΟΤΑΜΙ
Η δημιουργία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ έγινε από ολιγάρχες μια μέρα που έπαιζαν τάβλι και αποφάσισαν να κάνουν αρχηγό του –με το έτσι θέλω- τον Στ. Θεοδωράκη. Την επόμενη μέρα το ΠΟΤΑΜΙ πήρε στις δημοσκοπήσεις 8%, χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος, ούτε καν τι πρεσβεύει παρά μόνο στο θέμα των Σκοπίων που είναι υπέρ του να δοθεί το όνομα ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’.

Την επόμενη μέρα
Αν έρθουμε στα πράγματα, την επόμενη μέρα θα καθίσω όλους αυτούς τους “πρετεντέρηδες” στο εδώλιο της συνείδησης του ελληνικού λαού.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ





Αθήνα, 9 Μαΐου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου, θα επισημοποιήσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς τελείωσε. Από εκεί και πέρα, εάν παραμερίσει, θα σωθεί και η Πατρίδα και η παράταξη. Εάν όμως επιμείνει να πάει σε εκλογές με αυτό το σχήμα, τότε θα χαθεί η παράταξη».Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6» με τον δημοσιογράφο Σπ. Μάλλη

Για το βιβλίο του Γ. Κύρτσου
Ο Γ. Κύρτσος είναι σοβαρός δημοσιογράφος. Δεν είναι από αυτούς που καθημερινά είναι στα δικαστήρια με μηνύσεις σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Το να λέει στο βιβλίο του, αυτά που λέει περί Σαμαρά και διαπλοκής, είναι βέβαιο ότι ξέρει τι γράφει και τι λέει. Ήταν ο πρώτος που μίλησε περί «μαϊμού» πλεονάσματος και πολλά άλλα.

Για το διακύβευμα των εκλογών
Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, είναι το ποιοι θα πάνε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μας εκπροσωπήσουν. Το 80% των αποφάσεων, λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Ποιοι θα εκπροσωπούν την Ελλάδα απέναντι στα «θηρία» Μέρκελ, Λαγκάρντ, Μπαρόζο, Αλμούνια, Σόιμπλε, κλπ; Ποδοσφαιριστές και τραγουδιστές;
Πρέπει ο κόσμος να μάθει τι ψηφίζουν οι εκπρόσωποι του. Να μάθει π.χ ότι υπήρξαν Έλληνες ευρωβουλευτές  που ψήφισαν να μην αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, να μην αποσυρθεί το «casus belli» κατά της Ελλάδος, κλπ.

Για την ευρωπαϊκή θέση του ΛΑ.Ο.Σ
Ο ΛΑ.Ο.Σ εντάσσεται στην Ομάδα των ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι αποτελούν σήμερα την ισχυρότερα ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι υπέρ της Ευρώπης των Εθνών και όχι των τραπεζών. Όποιος θέλει γερμανική Ευρώπη, υπάρχουν κόμματα που καλύπτουν την επιθυμία του, όπως είναι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, η ΕΛΙΑ, κλπ. Όποιος όμως θέλει την εναλλακτική λύση στην Ευρώπη, εκεί υπάρχουμε εμείς.

Για τη στάση Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας, ενώ βλέπει ότι τα πράγματα στην συγκυβέρνηση δεν πάνε καθόλου καλά, εν τούτοις κάνει ό,τι μπορεί για να μην κερδίσει με άνετη πλειοψηφία. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Για τις κόντρες μεταξύ ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχει ολιγάρχης που θα ψηφίσει Τσίπρα ή ΚΚΕ. Από εκεί και πέρα, ακούγοντας τα όσα είπε η Κα Παπαρήγα για τον κ. Τσίπρα, εμένα μου θυμίζει το «τσακώνονται τα παιδιά του Στάλιν». Και μια που αναφέρθηκε σε ποια ευρω-ομάδα ανήκει το κάθε κόμμα, πρέπει να σας πω ότι και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στην ίδια ομάδα. Από εκεί και πέρα, «γείτονες» είναι τσακώνονται για το ποιος θα πάρει «ένα μέτρο γης» παραπάνω…
Για την πολιτική θέση των ΑΝ.ΕΛ
Μου έκανε εντύπωση όταν άκουσα τον κ. Καμμένο να δηλώνει «εμένα μη με εντάσσετε στο χώρο της ΚεντροΔεξιάς. Θα μπορούσα να είχα στους σχηματισμούς μου και παιδιά ΕΑΜιτών…

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ
Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Βενιζέλος διανύει το πολιτικό του τέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σαμαράς είναι σε πανικό για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών.

Για την «επόμενη μέρα» στη Ν.Δ
Ο κ. Αβραμόπουλος ήδη κατέθεσε υποψηφιότητα για την «επόμενη μέρα» των ευρωεκλογών. Για να το κάνει αυτό ο έμπειρος πολιτικός, φαίνεται ότι βλέπει πως τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Για την επανασύσταση της Αστικής Δημοκρατίας
Είμαι υπερήφανος για την πολιτική μου καταγωγή. Την επομένη των ευρωεκλογών, θα ανοίξει μοιραία η κουβέντα για το που πάει η Ν.Δ και η ευρύτερη Αστική Δημοκρατία στο σύνολό της.
Πρέπει να υπάρξει ευρύτατη ανασύσταση της παράταξης και να βρεθεί ένα πρόσωπο κύρους που θα μαζέψει πίσω όλον αυτό τον κόσμο.
Ας μη γελιόμαστε. Εάν ο Β. Πολύδωρας παρέμενε Πρόεδρος της Βουλής, ο Νικολόπουλος γινόταν Υπουργός και όχι υφυπουργός, ο Ψωμιάδης έμπαινε στο ψηφοδέλτιο, θα αντιδρούσαν όπως αντέδρασαν; Δεν με εκπροσωπούν τέτοια σχήματα. Εμένα με εκπροσωπεί κάτι που θα ενώνει την Πατρίδα και την παράταξη.
Ο κ. Αβραμόπουλος συνέλαβε τα μηνύματα και πάει προς αυτή την κατεύθυνση, δηλώνοντας παρών. Είδα σήμερα στο μνημόσυνο του Εθνάρχη, τον Κ. Καραμανλή, με μια ωριμότητα στο πρόσωπο που δεν είχε παλιά.
Προσωπικά, μπορώ να μετάσχω σε ένα νέο 1909, 1952, 1964, 1974.
Το 2011 κάποιοι επέλεξαν τις καρέκλες και γαντζώθηκαν απ’ αυτές, κάποιοι άλλοι επέλεξαν την πατρίδα.
Είμαι εδώ, να συζητήσουμε την επανένωση και ανασύνταξη της Αστικής Δημοκρατίας στα πρότυπα που σας ανέφερα. Γιατί για μένα το μόνο που μετράει είναι η σωτηρία της Πατρίδας και της παράταξης. Όλα τ’ άλλα, τα βάζω σε δεύτερη μοίρα.
 
Για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων
Ό,τι κουστούμι πληρώσεις, αυτό παίρνεις…

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ



Αθήνα, 8 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ενημερωτικών επισκέψεων του, περιόδευσε σήμερα στην Αρκαδία και Μεσσηνία, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και στελέχη του κόμματος.
Στην Τρίπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του κ. Καρατζαφέρη, μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών. «Αυτό που πρέπει να εξετάσει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, προκειμένου να επιλέξει ποιους θα στείλει να τον εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, είναι η πραγματική δυνατότητα, γνώση και εμπειρία τόσο των ευρωπαϊκών θεμάτων, όσο και οι προσβάσεις που θα έχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρώπης».
Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του ομιλίας, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έθεσε το ερώτημα «Για ποια Ευρώπη ενδιαφερόμαστε».
«Μας ενδιαφέρει να μετέχουμε σε μια Ευρώπη όπου η Κα Μέρκελ θα κάνει κουμάντο, ή μια Ευρώπη των λαών και των Εθνών, όπου η σχέση θα διακρίνεται από ισονομία και σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων;»
Αναφερόμενος εξ άλλου στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης την επομένη των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι η επόμενη μέρα θα καταδείξει την ουσιαστική και πραγματική αδυναμία να συνεχίσουν να κυβερνούν, καθώς ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει σκληρά και τους δύο συνέταιρους και συνυπεύθυνους στην οικονομική εξαθλίωση του.
Όσον αφορά τον ΛΑ.Ο.Σ, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι το κόμμα θα επανακάμψει ισχυρό και ακμαίο στην ευρωβουλή, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του για την προάσπιση των ελληνικών θεμάτων.

Από την Καλαμάτα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του κ. Καρατζαφέρη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, εξέφρασε την άποψη ότι η Ν.Δ δεν είναι ένα μικρό κόμμα. «Η Ν.Δ του κ. Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ του Κων/ου Καραμανλή, του Αβέρωφ, του Μητσοτάκη. Αυτό το μόρφωμα Σαμαρά, είναι ένα μικρό κόμμα και δεν το θέλει κανένας» τόνισε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε, ότι ήδη από τα μεσάνυκτα της 25ης Μαΐου όπου τα αποτελέσματα θα καταδείξουν τη συντριβή, θα απελευθερωθούν πολλές  φυγόκεντρες δυνάμεις που θα ζητήσουν ευθύνες από τον κ. Σαμαρά και το επιτελείο του, για το αποτέλεσμα.
Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την κατάπληξη του για την ευκολία με την οποία ο κ. Σαμαράς αλλάζει θέσεις και από το «δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ» βρέθηκε στην ακριβώς αντίπερα όχθη της άθλιας συγκυβέρνησης με τον Ευαγγ. Βενιζέλο και του «ναι σε όλα» προς την Κα Μέρκελ, τον κ. Σόϊμπλε και το εβραϊκό λόμπυ, που όπως αποδεικνύεται, έχει τη δύναμη να επιβάλλει όχι μόνο τις απόψεις και θέσεις του, αλλά και να ανεβοκατεβάζει βουλευτές, στελέχη, κλπ. Ζήτησε δε, τον κάθε ψηφοφόρο της Ν.Δ να αναρωτηθεί γιατί ακριβώς ψήφισε τον κ. Σαμαρά
Το Σάββατο 10 Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ θα περιοδεύσει στα Ιωάννινα, ενώ την Κυριακή 11 Μαΐου, θα περιοδεύσει στο Αγρίνιο και την Πάτρα.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ & ΠΑΤΡΑ



Αθήνα, 6 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ & ΠΑΤΡΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα επισκεφθεί την Αρκαδία, Μεσσηνία, Ιωάννινα, Αγρίνιο και Πάτρα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των περιοδειών του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ είναι το ακόλουθο:

ΠΕΜΠΤΗ 8 Μαΐου 2014  
Περιοδεία στην Τρίπολη.

·        14:00 Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «ΑΡΚΑΔΙΑ»


Αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη, περιοδεία στην πόλη
·        18:30 Συνέντευξη  Τύπου  Ξενοδοχείο «Fare»

·        19:30  Ομιλία  Προέδρου  ΛΑ.Ο.Σ σε στελέχη του κόμματος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Fare»

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Μαΐου 2014
Περιοδεία στα Ιωάννινα.

·         18:00  Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «Mitsis Grand Serai»
             
·        19:00  Ομιλία Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ σε στελέχη του κόμματος στο ξενοδοχείο «Mitsis Grand  Serai»

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Μαΐου 2014
Περιοδεία στο Αγρίνιο.

·        12:00 Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «Imperial»

·         13:00  Ομιλία  Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ σε στελέχη του κόμματος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Imperial»


Αναχώρηση  για  Πάτρα. Άφιξη, περιοδεία στην πόλη.
·        18:30 Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «AΣΤΕΡΑΣ»

·        19:30 Ομιλία Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ σε στελέχη του κόμματος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΕΡΑΣ».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Ε»



Αθήνα, 6 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Ε»

«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Ο κ. Σαμαράς δεν ξεκολλάει από την καρέκλα. Κάνουν αναλύσεις και σχεδιάζουν να παραμείνουν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ -οι μισοί-, όπως ο κ. Χρυσοχοίδης, ο κ. Γρηγοράκος κλπ. Ο κ. Σαμαράς πιστεύει σε ένα τέχνασμα σαν αυτό του 1965, που όποιος γινόταν προστάτης έπαιρνε υπουργείο και θα μαζέψει τους υπόλοιπους που του χρειάζονται από ανεξάρτητους και κάποιους από το κόμμα του κ. Καμμένου».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην τηλεόραση του «Ε» και στον δημοσιογράφο Α. Μυλωνάκη.

Εκλογικές προβλέψεις
Οι δυο τους –Σαμαράς και Βενιζέλος- δεν θα πάρουν πάνω από 25%. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι την επόμενη μέρα, όσοι ανήκουμε στο τόξο της αστικής δημοκρατίας, ώστε να δώσουμε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση.

Του κόβει τα πόδια
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος αγόρασε ομόλογα ελληνικού δημοσίου στο 25% της αξίας τους, το καλοκαίρι του 2012. Και συνήθως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει πράγματα που αργότερα επιβεβαιώνονται. Και μην ξεχνάμε ότι είναι η εφημερίδα του κ. Σαμαρά. Νομίζω ότι μ’ αυτή την είδηση, ο κ. Σαμαράς ανταποδίδει την πίεση που του άσκησε ο κ. Βενιζέλος για περισσότερα υπουργεία και του κόβει τα πόδια όσο μπορεί.

Εκλογικά αποτελέσματα κατόπιν παραγγελίας
Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κριθούν από την νοθεία που θα γίνει στις ψήφους. Ο κ. Βγενόπουλος με την Singular κάνει ότι θέλει. Απόδειξη είναι,  ότι στις εκλογές του 2012, ενώ το πραγματικό μας ποσοστό ήταν 3.4%, μας έβγαλαν απ’ έξω. Την μία μέρα μόνο που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε καταμέτρηση ψήφων, βρήκαμε 150 ψήφους παραπάνω μόνο σε ένα μόνο πρωτοδικείο.
Τη νοθεία που μπορεί να γίνει επιβεβαιώνει και ο καθηγητής της πληροφορικής, ο κ. Κοντός ο οποίος ανέφερε ότι το σύστημα έχει κενά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει πολλά ‘δούνε και λαβείν’ με το ελληνικό αλλά και με το κυπριακό κράτος. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε καταστάσεις αντιπαροχής.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ το κόμμα των Ολιγαρχών
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα που φτιάχτηκε από τους ολιγάρχες για να ελέγξουν τα πράγματα, στην περίπτωση που το ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα. Και επέλεξαν για αρχηγό τον κ. Στ. Θεοδωράκη. Ο αρχινονός είναι αυτός που καθορίζει ποιος νόμος θα ψηφιστεί, ή ποια τροπολογία θα μπει, έτσι ώστε να γλυτώσει κάποια εκατομμύρια, όπως έγινε προσφάτως και χαρίστηκαν 860 εκατ. σε “κάποιον” απ’ αυτούς, όταν ο απλός πολίτης μπαίνει φυλακή για οφειλή 500 ευρώ.
Δεν κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αλλά αυτοί οι 3, 4 νονοί. Αυτοί έχουν κανονίσει και τον αποκλεισμό Καρατζαφέρη από το MEGA. Ένας απ’ αυτούς με πίεζε να ψηφίσω τα μέτρα του Μνημονίου και μετά την έντονη αντίθεσή μου, έφυγαν ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης.
Η πολύ σοβαρή οικονομική εφημερίδα Deal, έγραψε ότι οι ολιγάρχες κέρδισαν την 5ετία της κρίσης, 7.6 δισ.
Ο Καραμανλής είδε ότι αυτοί αποτελούν μεγάλη δύναμη και τα παράτησε. Είπε «δεν μπορώ να αναμετρηθώ μαζί τους».

Ψυχική ασθένεια
Ο κ. Γεωργιάδης όσο ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ. δήλωνε ότι όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος και αυτά τα δύο κόμματα είναι κλέφτες και ψεύτες. Ας ακούσουμε καθαρά αυτό που λέει ο υπουργός υγείας. Δεν μπορώ να πω αχάριστο τον κ. Γεωργιάδη, γιατί νομίζω ότι έχει νοσήσει ψυχικά και δεν χτυπάς κάποιον πάνω στην ασθένειά του.

Φιλελεύθεροι εν μία νυκτί
Οι τρεις βουλευτές που έφυγαν ήταν αυτοί που ωθούσαν το κόμμα να πάει ακόμα πιο πατριωτικά. Και σε μία νύχτα έγιναν φιλελεύθεροι. Αυτό είναι άβυσσος. Δεν μ’ αρέσει να ακούω τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να αποκαλεί «γελοίο» τον Άδωνη, ούτε μ’ αρέσει και ο ρόλος του Θανάση Πλεύρη ως “κλοτσοσκούφι” προκειμένου να μπαλώσει καταστάσεις. Είναι πολιτικά μου παιδιά, δεν τα ήξερε κανείς και εγώ τα ανέθρεψα με πάρα πολύ κόπο και αγωνία.

Για την κ. Τζαβέλλα
Η κ. Τζαβέλλα ήταν συνεργαζόμενη με το κόμμα. Δεν ήταν καν μέλος της Κ.Ε του κόμματος. Σε μια συζήτηση που είχαμε πριν 3 μήνες, της είπα πως είναι αρκετά φιλελεύθερη για να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιό μας γιατί ο πήχης του πατριωτισμού μας έχει ανέβει ψηλά. Τότε μου ανέφερε ότι θα πάει στην Ν.Δ.

Συμφωνία σε ναυάγιο
Εγώ πάντα κρατούσα ένα πολιτικό πολιτισμό. Προέβαλα πάντα το «αξιότιμος», όταν απευθυνόμουν στους αντιπάλους μου και όχι το «…κάτσε κάτω, μωρή!» που έχουμε σήμερα. Την εποχή εκείνη -ελέγξτε τα πρακτικά της Βουλής για του λόγου το αληθές- εγώ απευθύνθηκα ξεκάθαρα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ρωτώντας τους αν έχουν κάποια άλλη, εναλλακτική λύση. Όλοι έλεγαν, όχι. Εγώ όμως έφερα εδώ τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας, του έκανα τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη και του ζήτησα για την Ελλάδα 10 δισ για 10 χρόνια με επιτόκιο 3%. Αυτός μου απάντησε: «το εξετάζουμε». Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος και ζήτησε να τον δει, οπότε και του έκλεισα ραντεβού. Λίγο πριν επιβιβαστεί στη πτήση επιστροφής του, τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε πως με τον Παπανδρέου συζήτησαν τα πάντα εκτός απ’ αυτό! Εμείς είπαμε το “ναι” σε κυβέρνηση οικουμενικής ευθύνης, όμως ότι επακολούθησε από τους άλλους  μόνο ευθύνη δεν έδειχνε. Δεν είναι μόνο που δεν πήρε τα λεφτά. Είναι και το ότι αρνήθηκε. Φοβήθηκε τον Αμερικάνο. Αντί να πάει και να πει: εγώ βρήκα 10 δισ απ’ το Ιράν με τόσο επιτόκιο και τόσα χρόνια αποπληρωμή, εσύ έχεις κάτι καλύτερο να μου προσφέρεις;

Προσωπικές συμφωνίες με Μέρκελ
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δουλέψει. Και ο ένας και ο άλλος, έγιναν βουλευτές σε ηλικία 26 ετών. Δεν ξέρουν από πεζοδρόμιο, ή αγορά. Δεν έχουν νοιώσει την πίεση. Γι’ αυτό και έπεσαν σε αλλεπάλληλες «λούμπες». Θα θυμίσω το τι έγινε το 2012: Εγώ έθεσα τρεις όρους:
-όχι μείωση μισθών και συντάξεων,
-όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας και
-όχι στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Όλοι μου δήλωσαν πως συμφωνούν με αυτά 100%. Ζούνε όλοι για να το επιβεβαιώσουν. Τους είπα λοιπόν. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στο Βερολίνο και να πούμε στην Κα Μέρκελ “αυτό το μπορούμε, αυτό όχι” και να κάνουμε μια σωστή διαπραγμάτευση. Χάλασε ο κόσμος μόλις το είπα αυτό. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ο καθένας είχε κάνει τη δικιά του συμφωνία με τα δικά τους προσωπικά οφέλη: εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός, εγώ δεν θα πάω φυλακή, εμένα δε θα με κατηγορήσετε και ούτω καθεξής.
Είχαν συμφωνήσει την προσωπική τους τύχη εις βάρος της πατρίδας. Και γι’ αυτό έφυγα μετά από μόνο μερικές εβδομάδες. Και βγαίνει τις προάλλες η Μέρκελ και αποκαλύπτει πως ευτυχώς που δεν κατάλαβαν οι Έλληνες την μπλόφα που τους έκανε…

Ο Τριχοτομημένος ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι χειρότερο. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο …ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει η πλευρά Τσίπρα, η οποία είναι πιο φιλοαμερικανή και από τον Σαμαρά, υπάρχει η πλευρά Λαφαζάνη που είναι η αριστερή συνείδηση, υπάρχει ο Δραγασάκης που βγαίνει στα ΜΜΕ… Ποιόν απ’ όλους να παρακολουθήσω; Οι θέσεις του είναι όσο ρευστές όσο και στο «ΠΟΤΑΜΙ», που δεν ξέρεις τι ακριβώς πρεσβεύει σε μια πλειάδα καίριων, για τη χώρα, θεμάτων.

Ανάγκη για συστράτευση σωστών ιδεών
Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα, είναι μια μεγάλη αστική Δημοκρατική παράταξη. Όχι αυτό το μικρό κόμμα Σαμαρά.. Μια μεγάλη αστική Δημοκρατία που να συμπεριλαμβάνει όλους τους νοήμονες, αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνει τον Σαμαρά. Αυτός είναι που έδιωξε τον κόσμο. Χρειάζεται μια συστράτευση υπό μία προσωπικότητα, όπως έγινε με τον Παπάγο το ’52. Αλλιώς, θα έχουμε ένα Σαμαρά να μας δουλεύει με ένα νέο μνημόνιο που θα κάνει τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη.

Μπαλτάκος σε αποστολή
Ας μην γελιόμαστε. Ο Μπαλτάκος βρισκόταν σε αποστολή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαμαράς γνώριζε για τις επαφές. Αλλά όταν στράβωσε η υπόθεση, τον άδειασε. όπως άδειασε αργότερα -μετά την μεσολάβηση Χάρις- τους Τζιτζικώστα, Κρανιδιώτη, κλπ.

Ποιους θα στείλουμε στην Ευρώπη
Στην Ευρωβουλή πρέπει να στείλουμε σοβαρούς και μαχητικούς ανθρώπους. Είναι δυνατόν οι τραγουδιστές και οι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν να τα βάλουν με τον Αλμούνια, τον Μπαρόζο, την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και τους άλλους;
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης