ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ "ΚΑΝΑΛΙ 10"
Ποια είναι η πρότασή μου: Πιστεύω ότι η λύση είναι η Ευρώπη να τυπώσει 2 τρισ.ευρώ, όπως έκανε η Αμερική και εν συνεχεία να συνδεθεί το ευρώ με το δολάριο για μια 10ετια τουλάχιστον. Έτσι μόνο θα σταματήσει το παιχνίδι των διεθνών οίκων. Παράλληλα, το χαμηλό ευρώ, θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τις οικονομίες των χωρών του Νότου.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη του στο “Κανάλι 10”.
Δεν μπορεί η Γερμανία να έχει μετατρέψει την Γαλλία σε «θεραπαινίδα» της, να αλλάζει κυβερνήσεις, όπως έγινε στην Ιταλία και γενικότερα, να τρέμει ολόκληρη η Ευρώπη, μπροστά στην κα Μέρκελ, η οποία στο κάτω-κάτω, δεν έδωσε λεφτά. Απλά μετατόπισε και επανακύλησε το χρέος. Μετατόπιση του χρέους έγινε, χωρίς να δοθεί φράγκο στην κυριολεξία. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα του χρέους, δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Και σήμερα, έχουμε μια Ευρώπη που έχει μετανοήσει για τα 130 δισ.ευρώ που συμφώνησε να μας δώσει και εμείς δεν είμαστε σοβαροί. Το θέμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της πατρίδας μας.
Ας μη γελιόμαστε. Οι πολιτικοί έχουν εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της άσκησης της οικονομικής πολιτικής, στις αγορές και τους Οίκους αξιολόγησης. Κατά την άποψή μου, την οποία έχω διατυπώσει κατ’ επανάληψη, ο έλεγχος αυτών των Οίκων και των αγορών, δεν είναι πλέον αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, αλλά των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα πρέπει να αναζητήσουν τις υπόγειες διεργασίες μεταξύ όλων αυτών που διαφεντεύουν και καθορίζουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Γι’ αυτό είπα ότι αν καταφέρουμε να κλείσουμε τον αγωγό των συναλλαγματικών παιχνιδιών, το όλο σύστημα θα καταρρεύσει και θα μπορέσουμε εν τέλει να πετάξουμε την «γάγγραινα».
Σήμερα το όλο οικονομικό σύστημα, είναι υποθηκευμένο στους Οίκους, τύπου Goldman Sachs, Moody’s κλπ. Τι είναι όλοι αυτοί; Τα «μακριά χέρια» της Λέσχης Bilderberg, της «τριμερούς», κλπ.
Σήμερα, οι αγορές, σέβονται και υπολογίζουν περισσότερο τον Σόρος, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτό, δεν είναι εξέλιξη, είναι κατάντια. Με μαθηματική ακρίβεια βαδίζουμε στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει σαφέστατη δυσαρμονία μεταξύ Βορρά-Νότου. Ήδη ο παγκόσμιος πληθυσμός, φθάνει τα 7 δισεκατομμύρια και από αυτούς, το 1 εκατομμύριο κατέχει τον πλούτο του κόσμου. Αυτά, κάποια στιγμή, θα εκραγούν. Δεν θα αντέξουν…
Πιστεύω ότι κάνουμε κύκλους. Και αυτήν την περίοδο, γυρίζουμε στο φεουδαρχικό σύστημα. Ήδη, δεν υπάρχει το φέουδο των τραπεζών, των μονοπωλίων, τα καρτέλ;
Όμως πιστεύω ότι πλέον, αλλάζει και η μορφή της εργασίας. Ο εργαζόμενος πλέον, προκειμένου να διατηρήσει την θέση εργασίας, το ψωμί του παιδιού του, θα γίνεται «μουτζαχεντίν» του εργοδότη του. Θα φτάσει να σκοτώνεται για το ψωμί του παιδιού του.
Υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού μοντέλου. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η Ευρώπη δεν κατάφερε να αποκοπεί από τον «ομφάλιο λώρο» της Αμερικής. Όμως αυτό που γίνεται σε μας, δεν γίνεται στις ΗΠΑ.
Είναι προφανές ότι ζούμε την αρχή του τέλους της ενωμένης Ευρώπης. Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, φυσικά δεν είναι νέα, ούτε πρόσφατη, αλλά χρονολογείται από την εποχή των Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια, στο διάβα των αιώνων, έχουμε πάρα πολλές –όλες αποτυχημένες- προσπάθειες για την ένωση της Ευρώπης. Γιατί απέτυχαν όλα τα εγχειρήματα; Διότι εμείς στην Ευρώπη, δεν έχουμε το «χύμα» της Αμερικής. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, ανέπτυξαν ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα. Έτσι το σύστημα της Αμερικής, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ευρώπη.
Πιστεύω ότι το Ιράν δεν θα ξεκινήσει ποτέ κάποιο πόλεμο κατά της Δύσης. Βέβαια δηλώνει ότι διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, λέγοντας «είμαι εδώ». Πιστεύω όμως ότι δεν θα επιτεθεί ποτέ. Δεν θα χτυπήσει. Όμως, ο Αμερικανός, επειδή νιώθει ανασφαλής, καθώς δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα το καθεστώς στο Ιράν, επέλεξε να προσεταιριστεί τους Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και επιχειρεί τώρα και στη Συρία. Εάν ελέγξει την Συρία, τότε “κόβει τα χέρια” στο Ιράν.
Η ρωσική αντίδραση στην προφυλάκιση Εφραίμ, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ρωσικός παράγων αντελήφθη την επιχείρηση αυτή σαν προσπάθεια αποδυνάμωσης του Προέδρου Πούτιν στον χριστεπώνυμο ρωσικό λαό. “Εσύ που ήσουν χεράκι- χεράκι με τον Εφραίμ και τώρα είναι έγκλειστος στις φυλακές στην Ελλάδα”. Κλείσαμε δυνατά την πόρτα της Ρωσίας.
Όταν είχα επισκεφθεί την Μόσχα, μεταξύ άλλων, είχα συζητήσει και το ενδεχόμενο της εξασφάλισης 36 δισ.ευρώ τα οποία ήθελα να έχω σε περίπτωση κατά την οποία τα πράγματα με την διάσωση της χώρας μας δεν πήγαιναν καλά. Έχει υπολογισθεί ότι σε περίπτωση κατά την οποία υπήρχε πρόβλημα με την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, η πρώτη περίοδος προσαρμογής, θα απαιτούσε περί τα 40 δισ.ευρώ ρευστότητα, για να εξασφαλίσουμε την αγορά πετρελαίου, ώστε να έχουμε ηλεκτρικό όλο το 24ωρο, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα απαραίτητα της πρώτης περιόδου. Βρήκαμε πλαίσιο συμφωνίας, συζητήσαμε για το Αιγαίο, κλπ. Επέστρεψα στην Ελλάδα και συζήτησα με τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Όμως ο άνθρωπος βρισκόταν αλλού… Προφανώς είχε άλλες σκέψεις και δεν με παρακολουθούσε.
Η προφυλάκιση του Εφραίμ, έφερε την ισχυρή αντίδραση της Μόσχας και το κλείσιμο της πόρτας, που ήρθε με την προ ημερών δήλωση του κ. Πούτιν ότι “η Τουρκία αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο για την Ρωσία”. Σκοπιμότητα, που μπορεί να φτάνει στα όρια της προδοσίας.
Για τους όρους για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση
Υπήρξε μια ανωριμότητα από πλευράς των δύο Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Στην αρχή, νόμισαν ότι μπορούσαν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα. Στο τέλος φτάσανε την Τετάρτη και μου λένε “κοίταξε, συμφωνήσαμε στον Πετσάλνικο”. Αντέδρασα. Καλός ο Πετσάλνικος, αλλά για Πρόεδρος της Βουλής. Τίποτε παραπέρα…
Αντιπρότεινα τον Παπαδήμο, που είναι άνθρωπος διεθνούς κύρους, μιλά την γλώσσα των αγορών, συνεργάζεται με τον Ντράγκι, συνεργαζόταν με τον Τρισέ, την κα Μέρκελ, τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Μερικοί λένε ότι τον επέβαλλα τον κ. Παπαδήμο. Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα για να τους πείσω.
Τώρα τι ζητάω: Οι 60 ημέρες που ακολουθούν, είναι οι πιο κομβικές για την όλη εξέλιξη. Διαβλέπω αβέβαιο περιβάλλον στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου που γυρίζει η τρόϊκα στην Αθήνα, δεν υπάρχει ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ να συζητήσω το νέο Μνημόνιο, με ποιόν θα συνεννοηθούμε;
Στη Ν.Δ. λέω στον Αντώνη Σαμαρά: Δεν μπορεί να έχεις τους δύο υπαρχηγούς σου, Αβραμόπουλο και Δήμα, στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να είσαι και Αξιωματική Αντιπολίτευση και να λες “όχι στο ένα” και “όχι στο άλλο”… Και εγώ τι θα κάνω; Τον ρόλο του Άτλαντα που δεν μπορώ κιόλας να κάνω;
Τρίτον: Πώς έγινε αυτό το κυβερνητικό σχήμα; Είχαν περάσει ήδη πέντε ώρες και αφού συμφωνήσαμε με τον νέο πλέον Πρωθυπουργό, πρότεινα να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Αντιπροτάθηκε, οι συνεργάτες μας να συνεργαστούν και έγινε το σχήμα που έγινε.
Τι λέω: Να μείνει το ένα τέταρτο του σημερινού σχήματος. Το πολύ 15 με 20 υπουργοί. Γιατί τώρα, ο κάθε υποψήφιος (σ.σ.: για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ) είναι στο “μπαλκόνι”.
Και τέταρτο, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Δεν μπορεί να αποφασίζουμε τέτοια μέτρα με το νέο Μνημόνιο και αμέσως μετά να πηγαίνουμε να ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Χωρίς να έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα μέτρα, με την πίεση των καταστάσεων και της εφαρμογής, δεν μπορούμε να θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό.
Επαναλαμβάνω: Αν δεν σοβαρευτούμε, θα πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια εβδομάδα είναι το όριο. Θα δω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ζητήσω να δω τον Πρωθυπουργό, έχω ζητήσει να γίνει σύνοδος των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό και εν συνεχεία, αναλόγως των αποφάσεων, όταν έρθει η τρόϊκα, θα τους πω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω.
Δεν μπορώ να παίζω κρυφτούλι με το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορώ να κυνηγώ τον κ. Σαμαρά. Κραυγάζει η Αριστερά. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόταση ολοκληρωμένη όμως δεν ακούω. Πρόταση δεν διατυπώνεται. Η Αριστερά είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κυβερνητικό πλάνο. Τον Νοέμβριο πέτυχα να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου. Τώρα πρέπει να πετύχω να υπάρχει κυβέρνηση Παπαδήμου και όχι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο
Οι Υπουργοί του ΛΑΟΣ, είναι κατά γενική ομολογία, οι καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Θα σας πω μόνο το τελευταίο. Για πολλά χρόνια, το ελληνικό κράτος, έχανε 23 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικές επιδοτήσεις για την αλιεία. Και ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε 40 ημέρες και τα απορρόφησε! Όλα!
Επαναλαμβάνω, το παρόν κυβερνητικό σχήμα είναι πλαδαρό. Φωνάζω στον κόσμο: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πολύ μεγάλος. Πιέστε να έχουμε ένα σφιχτό υπουργικό σχήμα. Άλλως, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε η παρουσία μου στην κυβέρνηση.
Εάν γυρίσουμε στη δραχμή, οι ωφελημένοι θα είναι μόνο εκείνοι που έχουν συνάλλαγμα και καταθέσεις στο εξωτερικό. Επίσης, θα ωφεληθούν, όσοι διαθέτουν μηχανήματα και παραγωγικές μονάδες, καθώς το κόστος απόκτησης θα είναι απαγορευτικό. Όμως ζημιωμένοι θα βγει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Οι οπαδοί των κομμάτων της Αριστεράς, τους οποίους καλεί για έξοδο από το ευρώ. Σήμερα, δεν μπορούμε να συζητάμε εν μέσω “κατακλυσμού”, για άλλες λύσεις. Ενδεχομένως, άμα ηρεμίσει ο καιρός, να συζητήσουμε για το μεσογειακό ευρώ. Σήμερα όμως πρέπει να παραμείνουμε κάτω από το “υπόστεγο”.
Η επιστροφή μας στη δραχμή θα κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους και του φτωχούς, ασυγκρίτως φτωχότερους.
Διαφωνώ απολύτως. Δεν υπήρξε απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, αλλά απόφαση του Υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου. Μου τηλεφώνησε και του είπα: “Κάτω από ορισμένες κιλοβατώρες μην διανοηθείς να αυξήσεις το κόστος της κιλοβατώρας”. Θέλουν ξύλο όλοι. Διοικήσεις και Συνδικαλιστές. Πρέπει να αποκομμουνιστικοποιηθεί ο συνδικαλισμός. Είμαστε η τελευταία χώρα στον πλανήτη με κομμουνισμό. Το εργοστάσιο έκλεισε. Δεν μπορεί η αντιπροσωπεία να επιμένει να διατηρεί τα σήματα…
Να κόψουν το λαιμό τους όλοι μαζί να συμμαζέψουν το μαγαζί. Δεν μπορεί σήμερα η ΔΕΗ να έχει κλειστά και ανενεργά εργοστάσια. Φταίνε οι διοικήσεις της ΔΕΗ και φυσικά τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που έδιναν αφειδώς λεφτά, για να έχουν εργασιακή ειρήνη.
Όλα αυτά είναι εξόχως θλιβερά φαινόμενα. Οι δύο εισαγγελείς, είχαν μεγάλο κύρος. Όπως και να το κάνουμε, αυτό σήμερα τσαλακώθηκε. Αυτά που έγιναν είναι απαράδεκτα. Πρέπει να πουν ποιος τους πίεσε με κάθε λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Καπελέρη.
Για την ΑΟΖ
Ήμουν ο πρώτος που φώναζα πριν από το 2008 στη Βουλή στον κ. Καραμανλή και του έλεγα: “Τώρα, τρέξε και αναγνώρισε την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Λιβύη”. Και θυμάμαι με απορημένο ύφος να ρωτά τον Βαληνάκη “τι λέει ο Καρατζαφέρης;” Χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες. Αν είχαμε τρέξει τότε, ακόμα και όταν φώναζα στον κ. Παπανδρέου και είχαμε ανακηρύξει την ΑΟΖ φαντάζεστε ότι με τον ίδιο τρόπο θα μας αντιμετώπιζε η Ευρώπη; Τα έχουμε χάσει όλα. Γιατί πώς θα κάνουμε οριοθέτηση χωρίς να έχουμε απέναντι κυβέρνηση να συμφωνήσει; Με ποια κυβέρνηση θα συμφωνήσω την ΑΟΖ της Γαύδου στην Λιβύη; Εγκλημάτησε ο κ. Παπανδρέου! Που θα βρούμε τώρα κυβέρνηση βολική στην Αίγυπτο; Βγαίνουν οι αδελφοί Μουσουλμάνοι. Δεν έχω ασφαλή γείτονα. Αν ο κ. Παπανδρέου επέσπευδε, τώρα θα σωζόταν η πατρίδα.
Δεν ξέρω τι θα γίνει. Διότι και ο κ. Ερντογάν, έχει προβλήματα υγείας. Καλά να είναι ο άνθρωπος, αλλά τα προβλήματα υγείας τα έχει, και δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη. Χάλασαν πολλά πράγματα. Ζημιά μεγάλη. Οδηγούμεθα σε μεγάλες περιπέτειες.
Όταν θα έρθω στα πράγματα, πολλά από τα κακώς κείμενα, θα τα επανεξετάσω. Θα ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα. Τους Νόμους που φτιαχτήκαν για να καλύψουν πράγματα και καταστάσεις θα τους προσπεράσω. Δεν πρόκειται να φοβηθώ δήθεν ψευτοδημοκρατικές ευαισθησίες, μπροστά στην ύψιστη ανάγκη της εξυπηρέτησης του Έθνους.
Πιστεύω ότι έχω την υποχρέωση, όπως πριν από 10 χρόνια που ξεκίνησα και τότε όλοι με λοιδορούσαν και προσπαθούσαν να με μειώσουν, έτσι και τώρα να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για την πατρίδα και την Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου