Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Προς: τον κ. Πρωθυπουργό
           και τους Πολιτικούς Αρχηγούς
   
         
                 MEMO 29ης Ιανουαρίου 2012

1.    Επί της ουσίας της σημερινής συσκέψεως. Μας υπεβλήθη ένας πολυσέλιδος πίνακας απαιτήσεων εν είδη υποχρεωτικών όρων εφαρμογής χωρίς διάθεση (σύμφωνα με το περιεχόμενο και το πνεύμα του) ανταλλαγής ουσιαστικών απόψεων ή και βελτιώσεων καθ΄όσον αφορά την αξιολόγησή τους και συγκεκριμένα: Δεν μας δίδεται η δυνατότητα να συζητήσουμε λογικά και έντιμα μαζί τους π.χ. αν είναι εφικτοί οι όροι, μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα, με ποιους μηχανισμούς, με ποια μέσα, τέλος με ποιες εντός της έννομης ελληνικής τάξης διαδικασίες όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν. Είμαστε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Δεν είμαστε στο πουθενά. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν ιδρύεται τώρα, υπάρχει και έχει δημοκρατικούς κανόνες και συνταγματικούς περιορισμούς.
    Φοβούμαι ότι οι απαιτήσεις και οι όροι που διάβασα στο πολυσέλιδο κείμενο δεν είναι όροι συμφωνίας δανειστού προς δανειζόμενου αλλά όροι ολοκληρωτικής υποταγής. .
Εδώ στο σημείο αυτό, προεισαγωγικά, πρέπει να σημειωθεί ότι οι όποιες οικονομικές εξελίξεις ανά τον κόσμο, υπακούουν σε ένα λογικό κανόνα: Για να επιτύχουν πρέπει να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και τις αντοχές του όποιου λαού. (Και οι αγορές πρέπει να γνωρίζουν ότι στην εποχή μας οι εκβιασμοί τους καταλήγουν σε βίαιες ανατροπές). 
Τέλος εκείνο τ’ οποίον θα ήθελα να σημειωθεί είναι ότι από πουθενά δεν βγαίνει  οικονομικό αποτέλεσμα των απαιτήσεων των όρων του πίνακος που μας εδόθη, αλλά ούτε και ποιες είναι οι κοινωνικές συνέπειες – επιπτώσεις τους
Παραδειγματικά αναφέρομαι στο σήμερα. Έχουμε στην πραγματικότητα 1.000.000 ανέργους και σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις 600.000 υποαπασχολούμενους. Αν με τα προτεινόμενα μέτρα οι άνεργοι γίνουν 1.500.000 και οι υποαπασχολούμενοι 1.000.000 αυτό θα σημαίνει βέβαιες κοινωνικές συγκρούσεις και επανάσταση. Ποιος ανόητος και ανεύθυνος θα  μπορούσε κάτι παρόμοιο να το δεχθεί. Και διερωτώμαι σε τι θα διαφέρουν για την χώρα και την ελληνική κοινωνία (ως αποτέλεσμα) η οδός της χρεοκοπίας από το έννομα συμπεφωνημένο καταναγκασμό του Λαού στην εξαθλίωση.

2.    Μας υπεβλήθη ένας πολυσέλιδος πίνακας ετερόκλιτων απαιτήσεων επί παντός επιστητού   
οι περισσότερες των οποίων είναι σαφές (όπως και οι πιέσεις για τις υπογραφές μας) ότι είναι αιτήματα  διαφόρων εγχώριων κύκλων και συμφερόντων. Είναι υποβολιμιαίες.
Οι περισσότερες από τις εν λόγω απαιτήσεις του πίνακα είναι εσκεμμένα αόριστες για να μπορούν ως ακορντεόν να παίζουν, στην πορεία του χρόνου του χρέους, ρυθμούς κατά την βούληση των δανειστών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
Καθ’ όσον αφορά τον ζητούμενο χρόνο εφαρμογής τους είναι δόλια μικρός- ελάχιστος ώστε να μπορεί να επεκτείνεται με νέες απαιτήσεις κατά τις ορέξεις του κρίνοντος αλλοδαπού επόπτη μας (ο οποίος και προαναγγέλθηκε εκ μέρους της Γερμανικής πλευράς χθες).
 Τι να πρωτοαναφέρω; Σταματώ ενδεικτικά στη θρασύτητα της απαιτήσεως καθ’ όσον αφορά τον «αριθμό» των αναγκών στις επιλογές (!) στελεχών των Στρατιωτικών Σχολών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακούστε Κύριοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές. Ιδρύεται για την Ελλάδα μέσω αυτών των σελίδων που μας υποβλήθηκαν μια επονείδιστη κηδεμονία.  Μία εξωσυνταγματική , αυθαίρετη και αυταρχικά υπερκείμενη των πάντων ΑΡΧΗ. Μία καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών. Ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης  του λαού μας (λόγω χρεών).
Αυτό Κύριοι δεν δείχνει ενδιαφέρον για λύση του ζητήματος του ελληνικού χρέους αλλά σαφέστατα το λιγότερο εσκεμμένη πρόθεση στο να καταστεί η Ελλάδα πειραματικός σωλήνας της πανευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής κρίσης που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση.

Όχι κύριοι, κατά την  ταπεινή μου γνώμη υπάρχει και τρίτη οδός. Η έντιμη, η λογική και η διεθνώς παραδεκτή. Και δεν συζητώ για προτάσεις δημοψηφισμάτων οι οποίες επιπολαίως «κάηκαν», συζητώ και ζητώ κάτι άλλο.   Την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σ’ αυτόν τον ύπατο φορέα εκπροσωπήσεως των ευρωπαϊκών λαών, ο οποίος ν’ αποφανθεί αφού μελετήσει αυτό το διάτρητο κείμενο ( του οποίου οι προεκτάσεις ξεπερνούν τα οικονομικά μεγέθη, τις χρηματαγορές, τα ελλείμματα και τους δανεισμούς και τραυματίζουν καίρια κοινωνικούς θεσμούς, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικές κατακτήσεις και την κοινωνική συνοχή). Να εναρμονίσει  (το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) αυτό το κείμενο με την Συνθήκη της Λισσαβώνος, που ως οιωνεί συνταγματικό κείμενο, διέπει τους ευρωπαϊκούς λαούς και τις επιταγές του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Να ψηφίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ναι ή το όχι μια και εμείς ανάξια τραυματίσαμε  προχθές την εικόνα του δικού μας κοινοβουλίου.
Να πάνε εκεί οι όροι- απαιτήσεις των δανειστών και οι υποκρυπτόμενοι εκβιασμοί αυτού του κειμένου.
Ας δουν, ας νιώσουν οι 27 Ευρωπαϊκοί λαοί και οι κυβερνήσεις τους  δια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που οδηγούν την Ελλάδα οι δανειστές τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κυκλώματα και τα ποικίλα εγχώρια και αλλοδαπά συμφέροντα.
                            Γ. Καρατζαφέρης
Σημ:
 Οι εμπλοκές, τα δικά μας λάθη, οι καθυστερήσεις, οι απειλητικές διαρροές και οι άγριες απαιτήσεις των δανειστών μας και των Ευρωπαϊκών φορέων που τους εκπροσωπούν, πρέπει υποχρεωτικά να μας οδηγήσουν στην καταφυγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΡΕΝΤΙΓΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο ΛΑ.Ο.Σ στην Ευρωβουλή
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΡΕΝΤΙΓΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σε υλοποίηση της πρότασης που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, περί προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ερώτημα αν οι απαιτήσεις της τρόϊκα είναι σύννομες και σύμφωνες με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την Συνθήκη της Λισαβόνας, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκος, κατέθεσε σήμερα προς την αρμόδια Επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ, ερώτημα με τίτλο: «Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα».
Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της τρόϊκα, υπέβαλλαν στην ελληνική κυβέρνηση πολυσέλιδο υπόμνημα απαιτήσεων- υποχρεωτικών όρων, για τη σύναψη νέου δανείου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι υπό τις οδηγίες της τρόϊκα, η ελληνική οικονομία περιήλθε σε βαθιά ύφεση και η ανεργία έφτασε στο ύψος του 1 εκ. ανέργων και 600.000 υποαπασχολουμένων, σε συνολικό πληθυσμό 5,8 εκ. ενεργού πληθυσμού.
Ο κ. Σαλαβράκος σημειώνει ότι οι απαιτήσεις αυτές, εκτός του ότι διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και ενέχουν κινδύνους αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, παραβιάζουν καταστατικές διατάξεις των συνθηκών και εγχώριες συνταγματικές διατάξεις, θίγουν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, ζητά να πληροφορηθεί από την αρμόδια Επίτροπο Ρέντιγκ εάν σκοπεύει να εξετάσει νομικά και πολιτικά το θέμα και να προβεί στα αναγκαία διαβήματα, για την αποτροπή παραβιάσεων ουσιαστικών και συνταγματικών κανόνων με σεβασμό του εκ του Συντάγματος καθιερωμένου αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας συνεργασίας και ισότητας των κρατών- μελών.


(Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκου προς την Επίτροπο Ρέντιγκ παρατίθεται κατωτέρω.)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο & 14ο ΜΙΣΘΟ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο & 14ο ΜΙΣΘΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο "Πρωινό ΑΝΤ1", αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, τόνισε τα εξής:

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του 13ου-14ου μισθού. Στην συνάντηση που είχαμε οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό ήμαστε όλοι αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι είμαστε αμετακίνητοι στο θέμα αυτό. Εάν το θεωρεί η τρόικα απαραίτητο για την αύξηση της παραγωγικότητας, τότε προτείνω αντί αυτού να δουλέψει ο Έλληνας εργαζόμενος 1 ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, 2-3 χρόνια. Περαιτέρω μείωση μισθών και εισοδημάτων θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και αύξηση λουκέτων και ανεργίας. Χρειαζόμαστε την ανάπτυξη για την οποία τώρα κάνει κάποια βήματα η τρόικα. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ 1

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ 1

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του 13ου-14ου μισθού. Στην συνάντηση που είχαμε οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό ήμαστε όλοι αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι είμαστε αμετακίνητοι στο θέμα αυτό. Εάν το θεωρεί η τρόικα απαραίτητο για την αύξηση της παραγωγικότητας, τότε προτείνω αντί αυτού να δουλέψει ο Έλληνας εργαζόμενος 1 ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, 2-3 χρόνια. Περαιτέρω μείωση μισθών και εισοδημάτων θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και αύξηση λουκέτων και ανεργίας. Χρειαζόμαστε την ανάπτυξη για την οποία τώρα κάνει κάποια βήματα η τρόικα. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ 1" στον Γ. Παπαδάκη.


Προσέφυγα ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η τρόικα ζήτησε να με συναντήσει επίμονα. Αρνήθηκα. Η χώρα μας έχει Πρωθυπουργό. Με αυτές τις κινήσεις ευτελίζεται ο ρόλος του Πρωθυπουργού. Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε και να επιβιώσουμε χωρίς τα δανεικά χρήματα. Δυστυχώς, λάθη και ανομίες του παρελθόντος κατέστησαν την τρόικα αναγκαία.
Η απαίτηση της τρόικα για έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, δεν νομίζω ότι συνάδει με την Συνθήκη της Λισσαβώνας. Ήδη ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκος υπέβαλε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έστειλα επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας τους να δείξουν αλληλεγγύη, καθώς και να εξετάσουν αν όλα αυτά τα οποία μας ζητούν να συμφωνήσουμε είναι σύννομα.
Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει δάνειο - γέφυρα, αν χρειαστεί. Δεν πέφτει φέτος η Ελλάδα. Διανύουν εκλογική χρονιά. Όλα θα παιχτούν αυτή την εβδομάδα. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο εύκολες για τους τροικανούς, όσο τις άλλες φορές. Δίνουμε σκληρή μάχη.
Τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά, ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς και εγώ. Η στάση μας είναι ένα "μονομπλόκ". Οι ανάγκες και οι συνθήκες οδηγούν τους ανθρώπους σε διάλογο και σε συνεργασία. Δεν είναι εύκολο να δεχτούμε κάτι το οποίο δεν το πιστεύουμε. Αν το ζητούμενο είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, τότε προτείνω το αντίστοιχο «ισοδύναμο» της 1 ώρας επιπλέον εργασίας, για να μην χαθούν 13ος -14ος μισθός.

Μας δεσμεύουν τα Πρακτικά της Βουλής
Αυτό το οποίο μετρά πιο πολύ από τις προσωπικές υπογραφές, είναι η δέσμευσή μας στα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων. Καθαρίζουμε τα "λύματα" της κακοδιοίκησης και ανομιών περασμένων δεκαετιών. Είναι μια δύσκολή αποστολή, αλλά κάποιος θα πρέπει να κάνει και τις βρομοδουλειές. Καθαρίζουμε σήμερα τους "βόθρους" προηγούμενων δεκαετιών. Θέλει πολύ δουλειά.
Δεν ακούω από πουθενά και από κανέναν υπεύθυνο μια πειστική εναλλακτική λύση. Τι προτείνουν; Ποια είναι η πειστική απάντηση; Μπορούμε να ζήσουμε σαν έθνος αν δεν πάρουμε αυτά τα χρήματα; Είναι μονόδρομος. Εάν ευοδωθεί η συμφωνία και λάβουμε την χρηματοδότηση, "βγαίνουμε" επάνω.

Δεν ακούω αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις
Η "κόκκινη γραμμή" είναι να μην υπάρξουν και να μην ζήσει η χώρα μας εκφυλιστικά φαινόμενα εξέγερσης τύπου Αργεντινής που διέλυσαν την κοινωνία. Περιμένω να ακούσω από τους "ακραίους" της χώρας κάποια πειστική πρόταση, έναν άλλον εναλλακτικό δρόμο για να ακολουθήσουμε. Η μόνη πρόταση όμως είναι να πάρουμε τα χρήματα για να σωθούμε.
Πρέπει να δώσουμε μάχες για να σωθεί η πατρίδα μας. Αντέταξα στην πίεση της τρόικας για τη μείωση των μισθών το επιχείρημα ότι η Ισπανία, αν και έχει τον χαμηλότερο μισθό, έχει και την μεγαλύτερη ανεργία.
Η ουσία είναι αν ο Βορράς αφήσει να πέσει και να πτωχεύσει ο Νότος. Δεν νομίζω ότι θα το κάνουν αυτό. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πολύ πιθανό να συνασπιστούν όλες οι χώρες του Νότου σε ένα ενιαίο σχήμα και φορέα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σχηματισθεί το "EUROMED", δηλαδή, η ένωση των κρατών του Νότου. Δεν νομίζω να θέλει ο Βορράς μια τέτοια εξέλιξη.
Ο Βορράς χρειάζεται το Νότο. Όλα αυτά είναι σημαντικές παράμετροι που βάζουμε στη διαπραγμάτευσή μας. Πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή για το καλό του τόπου μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ"

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ"

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο με θέμα τη "Λαθρομετανάστευση".
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:


Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: Λαθρομετανάστευση

κ. Πρωθυπουργέ,
Η λαθρομετανάστευση εξακολουθεί να παραμένει ένα μείζον πρόβλημα για τη χώρα μας με πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις: επιδείνωση της εγκληματικότητας, «μαύρη» εργασία, φυγή στις χώρες καταγωγής τους αδήλωτων κεφαλαίων που κερδίζονται εδώ, παραεμπόριο, επιβάρυνση του κράτους πρόνοιας ειδικά στους τομείς της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε πολλές περιοχές κ.ά.

Παρά τις όποιες κατά καιρούς εξαγγελίες, η πραγματικότητα είναι ότι εκατοντάδες λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια σε καθημερινή βάση τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάσθε:

Πώς θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το οξύ αυτό πρόβλημα;


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Γ. Καρατζαφέρης

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στα Ίμια.
Μετά το τέλος της τελετής, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θλιβερή η επέτειος των Ιμίων. Ήρθαμε να τιμήσουμε τα παλικάρια που έπεσαν υπέρ πατρίδος και να τους διαβεβαιώσουμε ότι το ίδιο, αν χρειαστεί, θα κάνουμε κι εμείς. Δεν θα προδώσουμε την πατρίδα. Ιδίως αυτές τις στιγμές της μεγάλης δοκιμασίας. Αιωνία τους η μνήμη».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης έστειλε σήμερα επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου.

Το πλήρες κείμενο της Επιστολής του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

Η Ελλάδα είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη. Τα κριτήρια λιτότητας με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Αν και η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους και η νέα σύμβαση του δανείου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν στο πλαίσιο της συνέχισης των προσπαθειών για τη δημιουργία μιας υγιούς και ανταγωνιστικής οικονομίας, δεν μπορεί οι όροι της συμφωνίας αυτής να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ποτέ αμφισβητηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα κυρίαρχο κράτος.
Ορισμένοι από τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου θα κλονίσουν την πεποίθηση του ελληνικού λαού σχετικά με την όλη διαδικασία όπως επίσης και την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Επιπρόσθετα, θα επιβραδυνθεί η οικονομία σε σημείο χωρίς επιστροφή και θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή, τέτοια που η Ευρώπη δεν έχει δει για δεκαετίες, κάτι το οποίο θα καταστήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ανέφικτη. Η αναταραχή στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και θα εκφράσει την απογοήτευση των λαών όλης της Ευρώπης απέναντι στις στρεβλώσεις της συμμετοχικής δημοκρατίας.
Πολλές από τις προτάσεις που συζητιούνται για τη συμφωνία είναι σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες. Πολλές εκ των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας είναι ενάντια στις βασικές διατάξεις των χαρτών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Ένωσης για την εξάλειψη των πρακτικών που συντηρούν ένα δημοκρατικό έλλειμμα. Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και σύμφωνα με το πνεύμα της Συνθήκης της Λισαβόνας, που κάνω έκκληση προς την επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και ζητώ στρατηγική παρέμβαση σας για την προστασία τόσο της διαδικασίας μεταρρύθμισης σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, όσο και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη για την ευημερία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θυσίες προς την προσαρμογή και ανάκαμψη θα είναι τεράστιες και ο ελληνικό λαός έχει ήδη δείξει τεράστια υπομονή και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της διαδικασίας. Ωστόσο, η θυσία της εθνικής αξιοπρέπειας και η επιβολή μιας οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Είναι με αυτά τα λόγια που κάνω αυτή τη δραματική έκκληση ζητώντας τη δέσμευσή σας στην δημοκρατία ώστε να επηρεάσετε το εκτελεστικό όργανο της Ένωσης προς μια πιο ορθολογική και βασισμένη σε αρχές προσέγγιση για την ελληνική οικονομική κρίση.

Γ. Καρατζαφέρης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI, ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ & THN ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI, ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ & THN ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό (-και στην οποία απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος), με θέμα: "Η απελπιστική κατάσταση στην πραγματική οικονομία της χώρας: Ασφυξία ρευστότητας στην αγορά & Ακρίβεια για τους καταναλωτές".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI
Γνωρίζω, κ. Αντιπρόεδρε, ότι ήρθατε στην Αίθουσα στη θέση του Πρωθυπουργού, ο οποίος αυτήν τη στιγμή προσπαθεί να ολοκληρώσει την πιο δύσκολη σύμβαση, ίσως των τελευταίων δεκαετιών, αυτή για το PSI. Ας ευχηθούμε ότι η προσπάθειά του θα ευοδωθεί και θα έχουμε το ένα, τουλάχιστον, κρατούμενο στην περαιτέρω διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση. Αυτό το λέω για να αποκαταστήσω μία πραγματική πολιτική πράξη, καθόσον πιστεύω ότι σε στιγμές τέτοιες, σαν κι αυτές τις οποίες ζούμε, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι πρέπει να σεβόμαστε θεσμούς, ρόλους, θέσεις και πάνω απ΄ όλα να έχουμε μία θετική διάθεση προσαρμογής στις δύσκολες καταστάσεις που βρίσκεται η χώρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Το θέμα το οποίο θίγω, σήμερα, είναι αυτό το εκρηκτικό μείγμα που ακολουθεί, πλέον τη ζωή κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Τα εισοδήματα συρρικνώνονται και, από την άλλη πλευρά, οι τιμές των πρώτων ειδών τραβάνε συνεχώς την ανηφόρα. Αβεβαιότητα, αδυναμία παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες -κανείς, όποια ιδιότητα κι αν έχει, δεν μπορεί να πάρει ούτε καταναλωτικό ούτε στεγαστικό ούτε βιοτεχνικό ούτε εμπορικό δάνειο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
Έχει στεγνώσει η αγορά! Ταυτοχρόνως, οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν στήσει ένα "πάρτι" τιμών, μία φορολογική απάτη εις βάρος του Δημοσίου. Αυτό που κάνουν είναι μία διόγκωση των τιμών πώλησης από τις μητρικές προς τις θυγατρικές εταιρείες τους. Έτσι, τα ίδια προϊόντα, στις ίδιες συσκευασίες, στο ίδιο βάρος και το ίδιο μέγεθος πωλούνται στην ελληνική αγορά 2 ½ και 3 φορές παραπάνω απ΄ ό,τι πωλούνται στις χώρες εξαγωγής τους, δηλαδή στη Γαλλία και τη Γερμανία!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ
Πρέπει, λοιπόν, να υπάρξουν μέτρα και να ληφθούν εκείνες οι πρόνοιες, ούτως ώστε αυτός ο πολίτης που βάλλεται και προσβάλλεται βαναύσως προκειμένου να σωθεί η χώρα, να μην έχει κι αυτόν τον πρόσθετο μπελά, την πρόσθετη δηλαδή αγωνία, το Σάββατο που πάει να κάνει τα ψώνια του, αν θα μπορέσει να πάρει έστω και τα ελάχιστα για να ζήσει την οικογένειά του. Υπάρχουν παραδείγματα, κ. Αντιπρόεδρε, που η διαφορά τιμής ραφιού και χωραφιού φθάνει ακόμα και στο 1400%! Πρέπει να υπάρξει έλεγχος, μία παρέμβαση της Πολιτείας, ούτως ώστε να ελέγξουμε τις τιμές και να βοηθήσουμε την επιβίωση του ελληνικού νοικοκυριού.

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Κι εγώ, κ. Αντιπρόεδρε, πιστεύω ότι το PSI είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και ότι δεν θα υπάρξουν την τελευταία στιγμή παρενέργειες που θα μπορούσαν να το "τινάξουν στον αέρα". Από εκεί και πέρα, όπως είπατε, υπάρχει η νέα δανειακή σύμβαση μπροστά μας, η οποία δεν είναι περίπατος. Είναι μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε κάποιους από τους εξαιρετικά δεσμευτικούς, αλλά, ταυτοχρόνως και μειωτικούς όρους, οι οποίοι προβάλλονται.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ
Συμφωνώ, βεβαίως, ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής και ότι αυτή η δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Όμως, αυτές οι απαιτήσεις οι οποίες προβάλλονται, εμμέσως πλην σαφώς από την τρόικα, ότι πρέπει να την συνυπογράψουν και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, πρέπει να σας πω ότι θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο, για λόγους αρχής. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθειά τους αυτή για τη μείωση τη δική μας. Εμείς, οι οποίοι έχουμε αναλάβει να στηρίξουμε τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε. Αλλά υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι! Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα βρίσκεται σχεδόν στο μηδέν. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει η χώρα να βοηθηθεί. Να αντιληφθούν όμως κι αυτοί ότι εάν η Ελλάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, φταίνε και αυτοί. Δεν είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τη χώρα. Είναι και δικά τους ανομήματα.
Και θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους μια σειρά εξ αυτών: SIEMENS, MAN LEOPARD κλπ. όπου υπήρξε πράγματι μια διάθεση διαφθοροποιός για τη χώρα.
Να θυμίσω ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει του κόσμου τους τόκους, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης για το μέγεθός της. Έχουν κι εκείνοι ευθύνες για αυτό που γίνεται εδώ!
Επίσης, κ. Αντιπρόεδρε, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι το ελληνικό λιανεμπόριο, δηλαδή ο μισθός του Έλληνα, πηγαίνει σε καταστήματα δικά τους. Το 80% της αγοράς το κατέχει το Carrefour το Lidl, το Ikea, το Praktiker και όλα αυτά τα πολυκαταστήματα, τα οποία στην ουσία λεηλατούν το κράτος. Όταν έρχονται εδώ προϊόντα, με τιμολόγια από τις μητρικές τους εταιρείες 3 φορές επάνω από τα πραγματικά, για να κλέψουν στην ουσία εδώ την εφορία, είναι πρόβλημα.
Κι όταν, λοιπόν, μας ζητάνε με το νέο μνημόνιο να ελέγχουν τις Εφορίες, πολύ καλά θα κάνουν, αλλά να ελέγξουν πρώτα τις δικές τους εταιρείες εδώ, οι οποίες και δημιουργούν το μέγιστο πρόβλημα στην ελληνική αγορά με την αύξηση των τιμών!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
Και δεν μπορώ να καταλάβω, κ. Αντιπρόεδρε, -και το είπα και πριν- πώς το ίδιο μακαρόνι, με την ίδια συσκευασία και το ίδιο βάρος, έχει στο Lidl του Στρασβούργου 0,29 λεπτά, στης Φρανκφούρτης 0,30 και εδώ στο Lidl της Καλλιθέας έχει 1,10!
3 ½ φορές επάνω σ΄ έναν Έλληνα ο οποίος παίρνει τους μισούς και πιο κάτω μισθούς απ΄ αυτούς που παίρνει κάποιος στην Γαλλία ή την Γερμανία. Αυτό το πράγμα πρέπει να το ελέγξουμε. Δεν πρέπει να το αφήνουμε ανεξέλεγκτο!
Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία στην οποία βρισκόμαστε, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βοηθήσουμε τον τόπο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS

Παρίσταται στην Αίθουσα ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη SIEMENS, ο οποίος είχε μιλήσει για 2 δις που πιθανόν πρέπει να διεκδικήσουμε. Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος να παίρναμε ακόμα και το 15% αυτών. Αλλά να το παίρναμε! Δεν κάναμε τίποτα! Έχουν λήξει οι εργασίες εδώ και ένα χρόνο και δεν υπάρχει κάποια διαδικασία, ενώ πρέπει να υπάρξει επιτέλους! Καταλαβαίνω ότι είναι ο δανειστής μας και πρέπει να τον περιποιούμαστε, αλλά να περιποιούμαστε πρωτίστως το δίκιο μας. Γιατί δεν μας δίνουν τα χρήματα. Δεν προχωράνε οι συμβάσεις με τη SIEMENS ώστε να ανοίξουν οι σταθμοί του μετρό και δημιουργείται ένα πρόσθετο αν θέλετε πρόβλημα: η αδυναμία της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Αθήνας.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Είναι, λοιπόν, μια σειρά θεμάτων που πρέπει να εξετάσουμε. Κι αν τα φέρνω στην Αίθουσα είναι για ανάδειξη, κ. Αντιπρόεδρε. Έρχομαι σ΄ ένα άλλο κυρίαρχο θέμα το οποίο ξέρετε πολύ καλά: Εμπάργκο στο Ιράν: Το Ιράν είναι η μόνη πετρελαιοπαραγωγός χώρα που μας δίνει με πίστωση.
Παίρναμε το 35% και έχουμε φτάσει σήμερα να παίρνουμε το διπλάσιο πετρέλαιο από εκεί. Επιβάλλεται το εμπάργκο στο Ιράν από την ΕΕ. Ποιος θα μας δώσει με πίστωση σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Είναι μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από τη δανειακή σύμβαση, αλλά είναι του ευρύτερου προσανατολισμού της χώρας. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να χαιρετίσω απ΄ το βήμα της Βουλής, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Σαμαράς στη Μόσχα, που είναι η συνέχεια των δικών μου προσπαθειών πριν από τρεις μήνες, να ανοίξουμε έναν φεγγίτη, ο οποίος κλείστηκε ανοήτως τις τελευταίες ημέρες, από κάποιες πράξεις εκτός αιθούσης.
Το θέμα λοιπόν, είναι ναι μεν να είμαστε συνεπείς με ό,τι έχουμε αναλάβει, αλλά βεβαίως να μην δεχθούμε τον τελευταίο ευτελισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν, και, πιστέψτε με, ξέρω αρκετά καλά τα πράγματα, έχω ζήσει 4 χρόνια σχεδόν στην Ευρώπη και ξέρω πώς λειτουργούν. Αυτή τη στιγμή μας τιμωρούν, όχι για να μας τιμωρήσουν εμάς, αλλά για να πουν σε όλους τους άλλους της Ευρώπης, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ότι «κοιτάξτε, μη μας πάτε κι εσείς σε διαδικασία PSI, να τι θα πάθετε». Και για το «να τι θα πάθετε» των άλλων, ερχόμαστε σήμερα να κάνουμε τεράστιες υποχωρήσεις. Να υποχωρήσουμε σε όλα, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα, κ. Αντιπρόεδρε, στο ζήτημα της ελληνικής υπερηφάνειας, όπως εξ άλλου κάνατε και εσείς προχθές στην συνάντησή σας με την αντιπρόεδρο των Σκοπίων και σας συγχαίρω γι αυτό.

Απαντώντας σε παρέμβαση του κ. Βαλυράκη που αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων από τη Siemens, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

Χαίρομαι που ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens συμφώνησε με τη θέση μου και θα έλεγα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να το "τρέξει" αυτό το ζήτημα, το οποίο αντιλαμβάνομαι γιατί έχει μπει στις καλένδες. Αλλά, εάν ένας άνθρωπος μπορεί να διαπραγματευτεί και ξέρει το αντικείμενο, αυτός είναι ο κ. Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα. Ας στείλουμε λοιπόν τον κ. Σήφη Βαλυράκη να διαπραγματευτεί, για να μας φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

KΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM

KΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ REAL FM

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι τροϊκανοί και τα αφεντικά τους, ότι το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας δεν είναι προσωποπαγές, είμαστε «Συνταγματική Δημοκρατία» και έχουμε θεσμούς. Η απαίτησή τους είναι κωμική και σε κωμικά κελεύσματα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του στον  Real FM, στους δημοσιογράφους Α. Παυλόπουλο και  Μ. Φιφλή.

Απαιτήσεις χωρίς νόημα
Τι σημαίνει να δεσμευτώ εγώ, ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου;
Ο Παπανδρέου σε έναν μήνα, 20 μέρες δεν θα αποτελεί τίποτα. Ο κ. Σαμαράς αν θέλει αύριο το πρωί μπορεί να αλλάξει την ΝΔ να την κάνει ΕΡΕ, ότι θέλει, ή να πάρω εγώ τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και να τον κάνω Εθνική Ανεξαρτησία. Τι κωμικά πράγματα είναι αυτά;

Στην Βουλή η Νέα Συμφωνία
Η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση, θα προτείνει στην Βουλή, η οποία θα ψηφίσει και για να υπάρξει εφαρμογή του νόμου. Υπογράφει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι άλλο μπορεί να ζητάνε; Ας αφήσουμε τα κωμικά πράγματα. Υπογραφή ευτελισμού εγώ τουλάχιστον δεν βάζω και δεν πιστεύω πως είναι διατεθειμένοι να βάλουν και οι υπόλοιποι ή κάποιοι εξ αυτών. Αυτό για να αποκαταστήσουμε την λογική γιατί κάποιοι δεν συνειδητοποίησαν τι είπα εχθές. Δεν είναι προσωποπαγές το πολιτικό σύστημα. Είμαστε Συνταγματική Δημοκρατία και η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ανέντιμη!

Σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα
Να μην είσαστε σίγουροι πως τα πράγματα θα πάνε όπως περιγράφονται στο δεκασέλιδο. Υπάρχουν περιθώρια άλλων πραγμάτων πέραν από την διαπραγμάτευση η οποία είναι ανοιχτή. Ας το ξεκαθαρίσουμε. Ένα πράγμα λέω. Δεν φοβάμαι καθόλου την χρεοκοπία. Αυτό όμως το κείμενο το οποίο είναι εξαιρετικά άδικο δεν μπορεί να περάσει. Το απόγευμα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα τεθούν άλλοι παράμετροι για να δούμε τι θα γίνει.

Να μην περιμένουν από εμένα υπογραφή ευτελισμού
Το είπα και από το βήμα της Βουλής. Να μην περιμένουν από εμένα να βάλω υπογραφή ευτελισμού. Το όλο αυτό κείμενο μου δίνει δυνατότητες άλλης προσέγγισης. Το Μάρτιο δεν τον φοβάμαι για χρεοκοπία. Και αυτό εννοώ διότι δεν είναι όλοι γνώστες όλων των παραμέτρων.



Και αυτό το κείμενο που έχει έρθει μην νομίζετε πως θα περάσει έτσι!! Ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να υπογράψει γιατί αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο. Έχουμε Συνταγματική Δημοκρατία και δεν έχουμε προσωποπαγές σύστημα για να υπογράψουμε εγώ, ο Αντώνης και ο Παπανδρέου. Βεβαίως και ο πρωθυπουργός θα υπογράψει ότι συμφωνήσουμε, διότι εμείς δεν είμαστε “Συνταγματικό Όργανο” και αυτό ας το καταλάβουν καλά! Εγώ μιλάω για την επιστολή που αναφέρεται στους πολιτικούς αρχηγούς και όχι στους όρους που αναγράφονται. Και επαναλαμβάνω πως δεν είμαστε προσωποπαγές πολιτικό σύστημα, αλλά μια Συνταγματική Δημοκρατία που έχει θεσμούς και συνέχεια.
Λέω όχι στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού
Οι απαιτήσεις για κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού είναι παράμετροι που θα δούμε και αυτές δεν είναι κωμικές, αλλά είναι τραγικές. Και όλα αυτά θα τα δούμε το απόγευμα που θα υπάρξει ένα πλαίσιο από εμένα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιστεύω να το βάλω μέσα στο διυλιστήριο της σκέψης και των άλλων πολιτικών αρχηγών.  
Ήμουν αντιστασιακός τότε που έπρεπε και να είσαστε σίγουροι πως θα είμαι και τώρα.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά το τέλος του μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Χριστόδουλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε για άλλη μια φορά να προσκυνήσουμε τον τάφο του Μακαριστού Χριστόδουλου. Το πόσο λείπει το αντιλαμβάνονται όλοι. Και το πόσο δικαιώθηκε.
Οι φόβοι του, οι ανησυχίες του, οι προβληματισμοί του, όλες αυτές οι κακές προϋποθέσεις πραγματώθηκαν.
Μακάρι να τον είχαμε κοντά μας».

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ" ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ "ΚΟΝΤΡΑ"



Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ" ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ "ΚΟΝΤΡΑ"

Πρέπει να πούμε ποια είναι η δραματική κατάσταση στο πραγματικό της μέγεθος στον Ελληνικό λαό για να μπορεί και ο λαός μας να σκέφτεται υπεύθυνα αλλά και πιο συμμετοχικά. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην εκπομπή "επί του πιεστηρίου" στο κανάλι "Κόντρα".

Η σκληρή πραγματικότητα.

Τα πράγματα είναι πραγματικά άγρια και όποιος νομίζει πως δεν έχουμε συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία πλανάται πλάνην οικτρά. Δεν γνωρίζω πως αισθάνεται ο κ. Παπανδρέου, που ήταν ο πρώτος που "βράχηκε", αλλά εγώ και ο Αντώνης (σ.σ. Σαμαράς), έχουμε πάρει πολύ "βροχή" επάνω μας. Tόση που η σπονδυλική μας στήλη άρχισε να τρίζει. Το κείμενο για την νέα δανειακή σύμβαση είναι πολύ αυστηρό. Πολύ σκληρό. Αλλά υπάρχει το αμείλικτο ερώτημα: Έχουμε εναλλακτική λύση ώστε να το απορρίψουμε; Η μία λύση είναι να πάρουμε τα χρήματα με τις θυσίες που αυτό συνεπάγεται. Η άλλη λύση, να το απορρίψουμε και να οδηγηθούμε στο χάος, στην αιματοχυσία.
Πάντα έχουμε τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης σε ότι μας ζητείται. Η τρόικα δεν απαιτεί. Bάζει κάποιους προβληματισμούς στο τραπέζι και τους συζητάμε. Ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι επικουρικές συντάξεις ήταν πράγματα τα οποία αποκρούσαμε και εγώ και ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Για τις υπογραφές στη νέα δανειακή Σύμβαση
Δεν ζητά η τρόικα τις υπογραφές. Είναι ένα θέμα που θέτει το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης με κάποιες συνεντεύξεις και δηλώσεις. Εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να υπογράψω. Όπως και την προηγούμενη φορά που προτίμησα να στείλω μία ανοικτή επιστολή στον ελληνικό λαό που να του εξηγώ τι σκοπεύω να κάνω. Δεν πρόκειται να υπογράψω. Ή θα εμπιστευθούν τον λόγο της τιμής μας, ή από εκεί και πέρα ας γίνει ότι είναι να γίνει. Υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι.

Για τις εκλογές
Πρέπει να κατανοήσουμε για ποιον λόγο ζήτησα να πάνε οι εκλογές πίσω. Χρειαζόμαστε για να μείνουμε ζωντανοί τα 130 δισεκατομμύρια. Για να τα πάρουμε όμως, πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες. Οι θυσίες αυτές πρέπει να περάσουν και να ψηφιστούν μέσα από την Βουλή. Ποιος θα τις ψηφίσει από τους νυν βουλευτές με τις εκλογές να κρέμονται ως πέλεκυς πάνω από το κεφάλι του;

Για την δημοφιλία του Πρωθυπουργού
Οποιοσδήποτε σήμερα και να ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας τα ίδια ποσοστά δημοφιλίας θα είχε. Εφόσον ο πρωθυπουργός παίρνει δυσάρεστα μέτρα ο Έλληνας, που αποφασίζει βάσει της τσέπης του και όχι βάσει των εθνικών περιστατικών και της σωτηρίας της πατρίδας, θα συνεχίζει να αποδοκιμάζει. Νομίζετε πως για μένα είναι εύκολο αυτό που κάνω; Πριν 2 μήνες ήμουν ο δημοφιλέστερος αρχηγός. Και θα συνέχιζα να ήμουν, αν έμενα έξω από το πρόβλημα και φώναζα. Όμως για μένα σημασία έχει να σωθεί η πατρίδα μου. Τώρα να σωθεί. Και μπήκα μέσα και σηκώνω, αυτοβούλως το φορτίο. Όχι σαν κάποιους άλλους που μας έφτασαν εδώ που βρισκόμαστε και τώρα... "την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια". Μπορεί κάποιος να πει, γιατί δεν κάνετε εκλογές, να πάρει ο ίδιος ο λαός την ευθύνη; Αν όμως πούμε τώρα πως πάμε για εκλογές δεν θα μας δώσουν τα χρήματα. Θα πτωχεύσουμε.
Να γνωρίζει ο Έλληνας πως αυτή την στιγμή τον μισθό του και την σύνταξή του τα παίρνει γιατί ο Καρατζαφέρης και ο Σαμαράς βάλανε πλάτη στην κρίσιμη στιγμή.

Για την Ρωσία
H Ρωσία έδωσε πολλά χρήματα στο ΔΝΤ τα οποία ήρθαν έτσι σε μας γιατί δεν μπορούσε να τα δώσει απευθείας. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις με την υπόθεση του Εφραίμ μας μπλόκαραν. Χαίρομαι που ο Αντώνης Σαμαράς, κάνει ότι άρχισα και εγώ να κάνω πριν μήνες με την Ρωσία. Προσπαθεί όχι να φέρει λεφτά, αλλά επενδύσεις από την Ρωσία.

Για τον Αντώνη Σαμαρά
Με τον Αντώνη Σαμαρά είμαστε χρόνια πολλά μαζί στην ΝΔ. Κάποια στιγμή το 93 χωρίσαμε. Μεσολάβησε μια παρεξήγηση, μια αντιπαλότητα. Πες οι κακοί σύμβουλοι ή δεν ξέρω τι άλλο. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Έχουν μείνει πίσω.

Για την λαθρομετανάστευση
Η παρουσία μας στην κυβέρνηση και η σύμφωνη γνώμη της ΝΔ άλλαξε κατά πολύ το αρχικό σχέδιο του νόμου για τη μετανάστευση. Εγώ, αν με ρωτάτε, είμαι της άποψης πως πρέπει να φύγουμε από το Δουβλίνο 2. Την επόμενη μέρα θα έδινα ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες να "κάνουν βόλτες" στην Ευρώπη. Να δουν τι σημαίνει να σηκώνεις ένα τέτοιο βάρος μόνος σου. Δεν δέχομαι να σηκώσει η πατρίδα μου το βάρους του 20% της λαθρομετανάστευσης επί συνόλου 11 εκατομμυρίων, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη μόνον το 3%. Επιτέλους και η Ευρώπη πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της και προπάντων να καθορίσει σαφώς τα σύνορά της.

Οι κόκκινες γραμμές του Γιώργου Καρατζαφέρη και η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Μετά την αποδοχή της πρότασης του Γ. Καρατζαφέρη για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θέτει τις κόκκινες γραμμές, οι οποίες γίνονται και αυτές αποδεκτές.

  1. Να μη καταργηθούν οι Γ.Γ. Μακεδονίας &Θράκης και Β. Αιγαίου.
  2. Να μη καταργηθεί το ΙΓΜΕ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ).
  3. Ανακήρυξη της ΑΟΖ.
  4. ΟΧΙ στο κόψιμο του 13ου – 14ου μισθού και στο ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων.
  5. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους.Η πρόταση του Καρατζαφέρη έχει, ως εξής, τα ένσημα να μη τα πληρώνει ο εργοδότης, αλλά να ενσωματώνονται μέσα στο μισθό. Εάν στο τέλος του μήνα, ο εργαζόμενος δεν πάει το χαρτί από την τράπεζα ότι πλήρωσε τα ένσημά του ο εργοδότης δεν θα μπορεί να τον πληρώσει, με ποινή φυλακίσεως 10 χρόνια. Άρα, λοιπόν, για να πληρωθεί, πρέπει να έχει πάει χαρτί ότι πλήρωσε την εισφορά του. Άρα, αυτομάτως μηδενίζεται η εισφοροδιαφυγή!
  6. Απαραίτητη η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για τους λαθρομετανάστες που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό.
  7. Ανασχηματισμός και μικρότερος αριθμός προσώπων στη κυβέρνηση.
  8. Καμιά συνομιλία με τους ακραίους των Σκοπίων.
Αν ο Καρατζαφέρης τον Νοέμβριο έλεγε όχι σε αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση θα είχαμε αυτές τις επιτυχίες για την πατρίδα μας; Αν αυτή τη στιγμή ο Καρατζαφέρης ήταν στη θέση που είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπήρχε κάποια περίπτωση να επιβάλουμε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ τις θέσεις μας; Επιτέλους ο ελληνικός λαός βρήκε τον ηγέτη του.
Εκτός από τις κόκκινες γραμμές που έθεσε ο Καρατζαφέρης και έγιναν αποδεκτές, ο πρόεδρος μας είχε στείλει μια επιστολή στον Παπαδήμο, πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Με λίγα λόγια τι περιλαμβάνει η επιστολή:
  • Κατά τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα τίποτα δε θα δεχθούμε (άμεσα ή έμμεσα) που θα έχει επιπτώσεις στα εθνικά μας θέματα ή στη μείωση της αμυντικής ικανότητας του χώρου Ελλάδος – Κύπρου.
  • Δε συζητάμε κανένα θέμα που δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης τόσο κατά τη συμφωνία της 26-27 Οκτωβρίου 2011, όσο και κατά τις συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής των αρχών Δεκεμβρίου 2011. (π.χ. 13ος-14ος μισθός)
  • Όχι σε σκληρότερους ή εκβιαστηκότερους όρους.
  • Πάγωμα των τιμών.
  • Δεν θα πρέπει να ενδώσουμε στη παράδοση και στην υποθήκευση των ενεργειακών μας πόρων, των τυχόν στρατηγικών πρώτων υλών της επικράτειάς μας, ή την εθνική μας γης ή ακόμη την εκποίηση ή διάλυση οργανισμών εθνικού ενδιαφέροντος (π.χ. ΙΓΜΕ)
  • Άρση όλων των αντικηνίτρων στην παραγωγική, βιομηχανική και εξαγωγική διαδικασία του τόπου.
  • Διαπραγμάτευση του κουρέματος του δημόσιου χρέους και του επιτοκίου δανεισμού.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παραμένει πιστός στις αρχές και στις θέσεις του κόμματός μας παρά τις πιέσεις που ασκούνται από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ως πραγματικός ηγέτης περνάει τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. σε αυτή τη προσωρινή κυβέρνηση και κατευθύνει στο σωστό δρόμο των πρωθυπουργό.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Υφυπουργός κ. Αστέριος Ροντούλης σε συνέντευξή του στην ΆλφαΕΝΑ

Από την ΆλφαΕΝΑ Αρ. Φύλλου 609 (ενδεχομένως να μου έχουν ξεφύγει τυπογραφικά λάθη κατά την πληκτρολόγηση του άρθρου)…
.
.
1η Ερώτηση:
Από 11.11.2011 είστε στη θέση του αρμοδίου για τη ζωϊκή παραγωγή Υφυπουργού. Υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας;
Απάντηση:
Δυστυχώς οι προγενέστερες πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ δεν κατάφεραν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική κτηνοτροφία. Λειτούργησαν μάλλον αποσπασματικά, γεγονός που οδήγησε τον κτηνοτροφικό κόσμο σε χρόνιο μαρασμό και καχεξία.
Όμως, τα περιθώρια ανάπτυξης και εξόδου από την προαναφερόμενη καχεξία πάντα υπάρχουν, αν αναλογιστούμε ότι το 80% του ελλείμματος, που προέρχεται από το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων, οφείλεται στις αθρόες εισροές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ως γνωστόν, είμαστε ελλειμματικοί στο αγελαδινό γάλα κατά 50%, στο χοίρειο κρέας κατά 45% και στο μοσχαρίσιο κρέας κατά 90%.
Συνεπώς, και μόνο τα παραδείγματα αυτά πιστοποιούν τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που διαθέτει η ελληνική κτηνοτροφία, αρκεί να συγκροτηθεί και να εφαρμοστεί μια συνεπής στρατηγική αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και του ζωικού κεφαλαίου που διαθέτει η κτηνοτροφία μας.

.
2η Ερώτηση:
Θα μπορούσατε να αναφέρετε τουλάχιστον κάποιες πτυχές του στρατηγικού αυτού πλαισίου δράσης για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας;
Απάντηση:
Στον λίγο χρόνο που βρίσκομαι στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προώθησα συγκεκριμένες απόψεις, που, αν θεσμοθετηθούν και επισήμως, μπορούν να δώσουν στην κτηνοτροφία μας την επιζητούμενη «αναπτυξιακή έκρηξη».
Συγκεκριμένα, έχω προωθήσει την δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Γενετικής Βελτίωσης, την λογική του ανάγλυφου επί της φέτας, την υποχρεωτική σύναψη συμβολαίων κατά την πώληση και αγορά γάλακτος και κρέατος, την σύσταση και λειτουργία Διεπαγγελματικών Οργανώσεων Γάλακτος και Κρέατος, την λογική της «επαγγελματικής κτηνοτροφικής στέγης», τα επισκέψιμα ανοιχτά κτηνοτροφικά πάρκα για την ανάδειξη και διάσωση των απειλούμενων με εξαφάνιση αυτοχθόνων αγροτικών ζώων, την υποχρεωτική ένταξη στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων πώλησης των παραγόμενων προϊόντων της ελληνικής κτηνοτροφίας, την σύμπηξη αμιγώς κτηνοτροφικών συνεταιρισμών.
.
3η Ερώτηση:
Στα χρονικά όρια της παρούσας κυβέρνησης, ποιές είναι οι άμεσες προτεραιότητες και πως εμπλέκονται τα όποια συναρμόδια υπουργεία;
Απάντηση:
Πρόθεσή μου είναι να έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση δύο νομοσχέδια με ριζοσπαστικές διατάξεις. Το πρώτο αφορά στα ζώα συντροφιάς και το δεύτερο στην ταχεία αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και εκμεταλλεύσεων. Ήδη με τους επιτελείς μου έχουμε επεξεργασθεί και τα δύο νομοσχέδια και μπορώ να σας πω ότι θα προκαλέσουν αίσθηση όταν συζητηθούν στο Κοινοβούλιο.
Αναφορικά δε με την προώθηση ζητημάτων, στα οποία εμπλέκονται και συναρμόδια υπουργεία, πρέπει να τονίσω ότι έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με του Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να επανέλθει η Αλιεία στις αρμοδιότητες του ΥΠΑΑΤ και για να επιτραπεί, επιτέλους, η πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, τηρουμένων βεβαίως των προϋποθέσεων, του κατάλληλου εξοπλισμού και των όρων υγιεινής και ασφαλείας των τροφίμων. Πρόκειται για δύο θέματα που προωθώ με πάθος και πιστεύω ότι στο τέλος, θα έχουν ευμενή κατάληξη.
Όσον αφορά, μάλιστα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναμένω την συνυπογραφή του κυρίου Σηφουνάκη σε πρόσφατη ΚΥΑ που υπέγραψα, βάσει της οποίας δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 για την ένταξη κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτηριακών τους εγκαταστάσεων που έχουν ανεγερθεί μέχρι της 20/03/2003, σε εφαρμογή του άρθρου 4 του Ν. 3399/05.
.
4η Ερώτηση:
Επιτρέψτε μου να ζητήσω κάποιες διευκρινίσεις σε όσα προηγουμένως υποστηρίξατε με πάθος. Ποια η δουλειά του εθνικού Συμβουλίου Γενετικής Βελτίωσης;
Απάντηση:
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου που αρχίζει, επιτέλους, να παίρνει σάρκα και οστά. Όταν μιλάμε για γενετική βελτίωση των κοπαδιών μας, ουσιαστικά κάνουμε λόγο για τη βάση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας. Δυστυχώς, όμως, τα εν Ελλάδι Κέντρα Γενετικής Βελτίωσης υπολειτουργούν, μολονότι διαθέτουν άριστη υλικο-τεχνική υποδομή μια ένα εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό.
Εμφανώς, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Έτσι, το Εθνικό Συμβούλιο Γενετικής Βελτίωσης, αποτελούμενο από πανεπιστημιακούς υπάλληλους του ΥΠΑΑΤ, συναιτεριστές και εκπροσώπους των κτηνοτρόφων θα μπορούσε να καταρτίσει πρωτίστως ένα Εθνικό Σχέδιο Γενετικής Βελτίωσης και να παρακολουθήσει την εφαρμογή του, υποβάλλοντας προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
.
.

5η Ερώτηση:
Τι είναι το «ανάγλυφο» της φέτας;
Απάντηση:
Έχω τοποθετηθεί επί αυτού από τα έδρανα της Βουλής, ζητώντας την υποστήριξη όλων των κομμάτων, καθόσον η θεσμοθέτηση του μέτρου θα οδηγήσει χρόνια μπροστά την αιγοπροβατοτροφία.
Για να μιλήσω απλά, το «ανάγλυφο» επί της φέτας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σφραγίδα του παρασκευαστή της φέτας. Με άλλα λόγια, το σήμα και ο κωδικός του τυροκομείου (δηλαδή η σφραγίδα) επιβεβαιώνουν ότι το προϊόν είναι φέτα και όχι άλλο λευκό τυρί.
Έτσι ο καταναλωτής είναι βέβαιος ότι αγοράζει φέτα, ο κτηνοτρόφος βρίσκει διέξοδο για το γάλα του και ο τυροκόμος κατοχυρώνει την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία επί του παραχθέντος προϊόντος.
Είμαι βέβαιος ότι θα ανασάνει ο αιγοπροβατοτρόφος, εάν εφαρμοσθούν στην πράξη το «ανάγλυφο» της φέτας και το ισοζύγιο του εισκομισθέντος γάλακτος στις τυροκομικές μονάδες.
Η φέτα είναι «λευκός χρυσός» για τον Έλληνα κτηνοτρόφο και, συνεπώς, πρέπει πάση θυσία να θωρακισθεί η φερεγγυότητα του προϊόντος από νοθείες ή άλλες έκνομες συμπεριφορές και δράσεις. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα ωραία λόγια και να κατοχυρώσουμε στην πράξη τη φέτα Π.Ο.Π.
.
6η Ερώτηση:
Ποια η λογική της «επαγγελματικής κτηνοτροφικής στέγης»;
Απάντηση:
Δεν είναι δυνατόν οι βοσκότοποι να εκμισθώνονται από τους κτηνοτρόφους σε ετήσια βάση. Οι βοσκότοποι πρέπει να εκμισθώνονται από τους κτηνοτρόφους τουλάχιστον για 10 χρόνια με δυνατότητα προαιρετικής χρονικής επιμήκυνσης, εάν επιζητούμε την ένταξη νέων ανθρώπων στην κτηνοτροφία, αλλά και την αναβάθμιση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων μας.
Όπως ο έμπορος ή ο επαγγελματίας έχουν την επαγγελματική τους στέγη, έτσι και ο κτηνοτρόφος μας πρέπει να αποκτήσει την δική του «επαγγελματική στέγη», δηλαδή τον δικό του βοσκότοπο.
.
7η Ερώτηση:
Ποιο μείζον πρόβλημα αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι;
Απάντηση:
Το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας κτηνοτρόφος είναι η έλλειψη ρευστότητας. Η επιφυλακτικότητα των τραπεζών στην δανειοδότηση, οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή από τους αγοραστές των προϊόντων τους έχουν οδηγήσει τους κτηνοτρόφους σε μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.
Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, το φαινόμενο των υποσιτιζόμενων κοπαδιών, που αναποφεύκτως οδηγεί την παραγωγή γάλακτος και κρέατος σε καινοφανείς μειώσεις.
Συνεπώς, το άσχημο αυτό οικονομικό κλίμα, εάν συνεχισθεί, θα οδηγήσει σε «λουκέτο» αρκετές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να αναστραφεί. Και η αρχή πρέπει να γίνει με μια γενναία διευθέτηση των δανείων που κυριολεκτικά πνίγουν τους κτηνοτρόφους. Με άλλα λόγια, μια «κτηνοτροφική σεισάχθεια» είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Όσο αργούμε, τόσο σφίγγουμε την θηλειά των χρεών στο λαιμό των κτηνοτρόφων, που επιτέλους πρέπει να ειπωθεί ότι δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
.
8η Ερώτηση:
Υπάρχει πρόβλημα με το πρόσφατο ειδικό τέλος της ΔΕΗ στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις;
Απάντηση:
Πράγματι υπάρχει πρόβλημα και γι’ αυτό αντέδρασα έντονα. Ενώ ο Νόμος 4021/2011 εξαιρεί από το ειδικό τέλος τις εγκαταστάσεις που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, παρανόμων ζητείται από τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν αγροτικό τιμολόγιο (δηλαδή από το 90% των κτηνοτρόφων) η καταβολή του γνωστού «χαρατσιού». Πρόκειται για μια απαράδεκτη τακτική που πρέπει να σταματήσει, διαφορετικά θα προκαλέσει χαοτικές αντιδράσεις στον πληττόμενο αγροτικό κόσμο. Ελπίζω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να ακούσει τις εκκλήσεις μου και να σταματήσει τη παρανομία. Προσωπικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν μπορώ να ανεχτώ μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων από τη θέση του υφυπουργού. Ελπίζω, την ύστατη ώρα, να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να πράξουν τα δέοντα με την αναμενόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
.
.
9η Ερώτηση:
Ποιο όραμα έχετε για τους νέους κτηνοτρόφους;
Απάντηση:
Εάν θέλουμε να έχει μέλλον η ελληνική κτηνοτροφία, πρέπει νέοι άνθρωποι να μπουν στο χώρο. Για να γίνει, όμως, αυτό, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους, κίνητρα που θα τους κρατήσουν στην ύπαιθρο και στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Υποστηρίζω, έτσι, την περαιτέρω ενίσχυση των νέων κτηνοτρόφων μέσω του πρώτου πυλώνα της νέας ΚΑΠ και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των μέσω δράσεων που μπορούν να αναληφθούν από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.
Σημαντικό μοχλό μπορεί να αποτελέσουν και τα προτεινόμενα Αγροτικά Επιμελητήρια, ένας θεσμός που υποστηρίζεται με πάθος από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Ήδη, με εξειδικευμένους επιστήμονες, επεξεργαζόμαστε την οργάνωση και την δομή των Επιμελητηρίων αυτών, προκειμένου στο μέλλον να αποτελέσουν εφαλτήριο μιας συνολικής αγροτικής ανάπτυξης, τηρουμένων βεβαίως κάποιων αναγκαίων προϋποθέσεων που έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση επαρκών γνώσεων και δεξιοτήτων για την κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος.
.
10η Ερώτηση:
Τελικά, κερδίσατε το στοίχημα για την καταβολή του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης προ των Χριστουγέννων. Πώς επετεύχθη ο στόχος;
Απάντηση:
Η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς προ των εορτών ήταν σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία. Πολλοί χλεύαζαν όταν υπεστήριζα το εφικτόν του εγχειρήματος. Τελικά φαίνεται ότι δικαιώθηκα και οι συνήθεις κήνσορες έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους τώρα.
Πέρα από όλα αυτά όμως, ο στόχος επετεύχθη, καθόσον συλλειτούργησαν αρμονικά και τα δύο συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το ΥΠΑΑΚ και το ΥΠΟΙΚ. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή, απαραίτητη για τη τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο, δείχνει πόσο αποτελεσματική μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση, όταν τα υπουργεία της λειτουργούν συντονισμένα για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
.
11η Ερώτηση:
Ποιες σχέσεις έχετε με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη;
Απάντηση:
Μεταξύ εμού και του κ. Σκανδαλίδη έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη χημεία που στηρίζεται στην εργατικότητα, στην ανιδιοτέλεια και στην ορθοφροσύνη για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Μάλιστα, η μη συμμετοχή του κ. Σκανδαλίδη στο γνωστό «δελφινάριο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ταλαιπωρεί τη κυβέρνηση, φαίνεται να ενισχύει τη χημεία αυτή.
.
.
12η Ερώτηση:
Βλέπετε να υπάρχουν αντιστάσεις στον σχεδιασμό που έχετε για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας;
Απάντηση:
Πάντοτε υπάρχουν αντιστάσεις σε οποιονδήποτε νεωτερισμό από δυνάμεις της καθεστηκυίας τάξεως. Όμως, δεν γίνεται να μείνουμε κολλημένοι στο τέλμα. Οι κτηνοτρόφοι μας θα επιβιώσουν και θα ευημερήσουν εις πείσμα όλων των αντιξοοτήτων. Η λοκομοτίβα της κτηνοτροφίας μας πρέπει να πάρει μπροστά, αν θέλουμε να ξεκινήσει ο συρμός της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Άλλωστε, η βοήθεια, η στήριξη και η εμπιστοσύνη που μου παρέχει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελούν επαρκείς εγγυήσεις, για να τελεσφορήσει ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχουμε για την ανάταξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑ FM

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Ο κ. Παπανδρέου είναι σε «άτακτο πανικό». Όταν ένας πολιτικός άνδρας, με μια μεγάλη πορεία και εμπειρία αρχίζει και βρίζει «συγκροτήματα», τότε αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει τον αυτοέλεγχο και ως εκ τούτου, είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για το κόμμα του, και ενδεχομένως και για την Ελλάδα.
Όλα αυτά μπορούσε να τα αποφύγει. Προφανώς, βλέπει παντού “δαίμονες”. Θυμάμαι ότι το ίδιο πράγμα είχε γίνει με ένα άλλο συγκρότημα πριν μερικά χρόνια πάλι από τον κ, Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια, για μια πενταετία έστελνε «απεσταλμένους» για να τα ξαναβρούν».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο.

Ακατανόητες κινήσεις
Δεν ξέρω για πιο λόγο χρειάζονταν όλα αυτά τα πράγματα, και τι εντέλει εξυπηρετούν, σε μια περίοδο που πρέπει όλοι να μπορούμε να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον και να ομονοούμε απέναντι στη κοινή προσπάθειά μας για να σωθεί ο τόπος. Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον “διαμελισμό” που επιχείρησε να κάνει χθες ο κ, Παπανδρέου. Όπως δεν καταλαβαίνω και αυτό το σχήμα της “δυαρχίας” μέχρι τον Ιούνιο που επιχείρησε να κάνει, όπου και «συμπωματικά» λήγει και ο χρόνος για επικίνδυνες καταστάσεις. Δηλαδή, Εξεταστικές Επιτροπές, Ειδικά Δικαστήρια κ.λπ.
Σας είχα πει σε συνέντευξή μου πριν δύο μήνες ότι: “ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να φύγει με τίποτα πριν τον Ιούνιο γιατί λήγει η ημερομηνία. Φοβάται το ενδεχόμενο αύριο το πρωί να του προκύψει μια πλειοψηφία από την άλλη μεριά που θα τον οδηγήσει σε κάποιες περιπέτειες, με την εμμονή που είχε να στήσει τόσες Εξεταστικές Επιτροπές”. Φοβάται πάρα πολύ αυτό το ενδεχόμενο.

Σε τι θα ωφελήσουν οι Εξεταστικές σήμερα;
Δεν έχω καμία πρόθεση να ζητήσω Εξεταστικές Επιτροπές. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Εν πάση περιπτώσει, έγιναν μερικές “παραλήψεις” ενδεχομένως και κάποια πράγματα πέρα από “παραλήψεις”. Αλλά δεν είναι τώρα φάση η Ελλάδα να αρχίσει αυτό το «παιχνίδι». Κάθε φορά που αλλάζει η εξουσία να κλείνει ή να αποπειράται να κλείνει τον άλλον στη φυλακή. Απόδειξη αυτού, ότι και στη προηγούμενη κατάσταση δεν βγήκε τίποτα το σοβαρό. Όποιος περπατά, αφήνει ίχνη. Θα μπορούσε να μπει κάτω από το «μικροσκόπιο» των αναζητήσεων μια σειρά πραγμάτων. Το οτιδήποτε.
Αλλά, αυτή τη στιγμή αλλού είναι η ουσία. Να σώσουμε την Ελλάδα. Μην κοροϊδευόμαστε. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Αυτές τις επόμενες 60 μέρες θα παίξουμε την Ελλάδα «κορώνα - γράμματα».

Για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ
Νομίζω ότι είναι ευανάγνωστο ποιος θα είναι ο διάδοχος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι πηγαίνει στον κ. Βενιζέλο. Η «κούρσα», απ΄ ό, τι φαίνεται, έχει περιοριστεί πλέον ανάμεσα σε αυτόν και στον πρώην στενότατο συνεργάτη του, τον κ. Λοβέρδο. Αλλά, νομίζω, η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου είναι “καρότο” στον κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Λοβέρδος είναι ένας άξιος άνθρωπος που σκέπτεται πολύ. Μου αρέσει. Πιστεύω, πώς αν κάποια στιγμή στο μυαλό του σκεπτόταν να κάνει το «κάτι τι», δεν θα βρει καλύτερη περίοδο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τον παροτρύνω είτε προς μια κατεύθυνση, ή προς κάποια άλλη.
Απλώς, αναλύω ως δημοσιογράφος, την πολιτική πράξη του ανδρός.

Για τις προθέσεις του ΛΑΟΣ
Σαφώς και μπορεί να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, εάν δεν σοβαρευτούν. Εάν σοβαρευτούν, δεν έχω λόγο να το κάνω αυτό.
Αλλά, δεν τους βρίσκω τόσο σοβαρούς όσο απαιτούν οι καταστάσεις.
Προσωρινά, έστω και πρόσκαιρα, ή επιδερμικά, το ένα θέμα λύθηκε. Χαίρομαι που ο κ. Παπανδρέου το προχώρησε. Φώναζα πάρα πολύ καιρό ότι δεν μπορεί να έλθουν οι τροικανοί στις 15 του μηνός και να μην υπάρχει «ασφαλής οδηγός» στο πρώτο κόμμα. Άρα λοιπόν, χαίρομαι που τουλάχιστον το πρώτο σκέλος έγινε. Το άλλο σκέλος είναι να αποφασίσει ο κ. Σαμαράς αν είναι “εντός” ή “εκτός”.
Αυτό το οποίο συμβαίνει, οι δύο υπαρχηγοί της ΝΔ να είναι στη κυβέρνηση σε πρώτα υπουργεία και ταυτόχρονα να είναι Αξιωματική αντιπολίτευση Αυτό μπορείτε να μου εξηγήσετε πως μπορεί να γίνεται;

Θα αποχωρήσω εάν δεν έχουν την διάθεση να γίνουν μια «γροθιά»
Καταρχάς, έχω πει ορισμένα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει πολύ σκληρή επιχειρηματολογία για να ξεφύγω.
Το ζητούμενο είναι: “Εμείς μπορούμε να είμαστε «μονομπλόκ» απέναντι στη τρόικα”;. Αυτό είναι το ζητούμενο και για αυτό πιέζω. Ή αν θέλετε να πω και την λέξη που δεν είναι εύηχη: «Εκβιάζω».
“Ελάτε να είμαστε μια γροθιά απέναντι. Είμαστε τρεις που εκπροσωπούμε σήμερα, με τις τελευταίες εκλογές, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Πάμε με μια γροθιά. Δεν θα έλθει η τρόικα να δει το καθένα από εμάς κατ΄ ιδίαν και ο καθένας από εμάς θα έχει την δική του «φόρμουλα».
Είναι λάθος”. Αυτό «πιέζω». Αυτή είναι η ουσία.
Το θέμα είναι το να μην αποχωρήσω. Θα αποχωρήσω εάν διαπιστώσω ότι δεν έχουν την διάθεση να γίνουν μια «γροθιά». Αυτό θέλω να εξηγήσω.
Λέω ότι δεν έχω καμία όρεξη να φύγω.
Ήταν να γίνει μια συνεδρίαση των 3 αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, το είχα ζητήσει και είχε φανεί ότι μπορεί να γίνει. Εάν δεν γίνει, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Οπότε λοιπόν, κάνουμε κακό και όχι καλό.
Δεν είναι θέμα διορίας. Είναι θέμα απαιτήσεως των καταστάσεων.

Κοινή διαπραγμάτευση με την τρόικα
Εφόσον η τρόικα έρχεται την επόμενη Δευτέρα, δεν πρέπει να συνεννοηθούμε αυτή την εβδομάδα πως θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα που πιθανώς να ζητήσει; Ή να δούμε, τι από αυτά εξυπηρετεί, τι από αυτά είναι εντελώς απαγορευτικά και όλοι μαζί να τα ζητήσουμε, παρά να λέει «όχι» ο κ. Σαμαράς, «ναι» ο κ. Παπανδρέου, «ίσως» εγώ;
Δεν είναι θέμα «κόκκινων και πράσινων γραμμών» όταν δεν μπορείς να τις επιβάλλεις αυτές. Το θέμα είναι να πάμε σε μια συνεννόηση και να πούμε:
“αν μας πει η τρόικα αυτό, να πούμε ότι υπάρχει αυτό”. Ζητώ το αυτονόητο. Να είμαστε συνεννοημένοι οι 3 που συμμετέχουμε στη κυβέρνηση. Σαν να είμαστε μια ομάδα.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών
Επειδή η πιθανότητα της επόμενης μέρας των εκλογών θα φέρει ένα ίδιο, ή παρόμοιο σχήμα στη κυβέρνηση, τουλάχιστον, ας βάλουμε τις βάσεις μιας καλής συνεννόησης. Γιατί αυτό το οποίο κάνουν οι άλλοι δύο εταίροι, οι οποίοι είναι και μεγάλοι και εν πάση περιπτώσει εγώ δεν είμαι σαν και αυτούς, είναι να «διαγκωνίζονται» το πώς θα ρίξει ο ένας στον άλλον μια αγκωνιά.
Αυτό με ενοχλεί. Αυτή είναι η ουσία.

Δεν ζητά η τρόικα περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα
Δεν έχω ακούσει από την τρόικα να λέει για να κοπεί ο κατώτατος μισθός, οι συντάξεις κ.λπ. Δεν μου έχουν πει τέτοιο πράγμα. Μιλάω συχνά μαζί τους τηλεφωνικά. Ξεκάθαρα. Το μόνο πράγμα που μου έθεσαν τηλεφωνικώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είναι μια φράση του στυλ: “τι έπαθες ξαφνικά και ζητάς εκλογές στις 8 Απριλίου; “. Δεν ζητάω εκλογές. Το αντίθετο!
Έχετε κάνει κάποιο λάθος στην ενημέρωσή σας. Γιατί το θεωρούν τρομερό λάθος. Το μόνο μήνυμα που έχω από την τρόικα, είναι ότι θεωρούν μείζον λάθος τόσο γρήγορα εκλογές, ούτως ώστε να βάλουμε σε αυστηρά πλαίσια το PSI κ. λ.π. Ουδεμία άλλη κουβέντα. Δεν μου είπαν τίποτα άλλο. Περιμένω να τους ακούσω, να φέρουν τα χαρτιά τους. θα ξαναφύγουν να πάνε πίσω για να φέρουν τις τελικές εκτιμήσεις στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σφικτό το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων
Όταν λοιπόν γυρίσουν τότε, θέλουμε 2-3 μέρες για την τελική απόφαση την οποία θα κληθούμε να πάρουμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, και θα αρχίσουμε να νομοθετούμε μεταξύ 18-20 Φεβρουαρίου μέχρι 3-4 Μαρτίου. Αυτές είναι οι νομοθετικές μέρες για όλα αυτά τα πράγματα που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια. Αφού γίνει αυτό, το Μνημόνιο, και συμφωνήσει η Ευρώπη, αρχίζει η διαδικασία για την ψήφισή του από τα δικά τους Κοινοβούλια. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό και πόσο καιρό θα πάρει; Να περάσει από το δικό μας Κοινοβούλιο. Και αφού περάσει και πούμε ότι τελειώσαμε, θα πρέπει οι χώρες οι μεγάλες, οι φορείς, το ΔΝΤ, να εγκρίνουν το PSI προκειμένου οι «μικροί και ελεύθεροι σκοπευτές», η παρέα του κ. Νταλάρα κ.λπ. να συμφωνήσουν.
Με ποιον τρόπο όλα αυτά θα γίνουν μεταξύ 5 Μαρτίου και 10 Μαρτίου, όπου πρέπει να εκταμιεύσουν τα 14 δισ για το ομόλογο που λήγει; Είναι εξωπραγματικό.
Και ενώ θα γίνονται όλα αυτά, τα πολύ σοβαρά, εγώ θα πω: “ Διαλύεται η Βουλή, για να πάω σε εκλογές γιατί έτσι θέλει κάποιος από τους εταίρους”. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Επειδή ξέρω την σοβαρότητα των πραγμάτων, θέλω να είμαι τουλάχιστον σοβαρός με τον εαυτό μου. Δεν γίνονται.
Και κάτω από την πίεση των εκλογών στις 8 Απριλίου, δεν είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαμαράς με το «ήξεις - αφήξεις» δεν θα αρχίσει να «κάνει νερά».

Ευθύνη είναι και τίποτα άλλο αυτό το οποίο ζητάω.
Νερά ο ένας, χωρίς ασφαλή ασφαλή ηγεσία ο άλλος, τι πάω να κάνω μόνος μου; Αυτό είναι το ζητούμενο. Ευθύνη είναι και τίποτα άλλο αυτό το οποίο λέω. Η διάθεση μου είναι να τους «πιέσω». Να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι πιο σοβαροί, απ΄ ό, τι τουλάχιστον δείχνουν μέχρι σήμερα.
Λέω αν μπορούμε να συνεννοηθούμε οι τρεις μας. Δεν θα θέλατε να μας δείτε να συνεδριάζουμε υπό τον Πρωθυπουργό, ενόψει της αφίξεως της τρόικας; Τι θα θέλατε; Θα θέλατε να είμαστε «χύμα»;
Δεν χρειαζόμαστε ούτε αιφνιδιασμούς, ούτε το «διαίρει και βασίλευε». Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Να καθίσουμε με τον Πρωθυπουργό και να πούμε ότι αυτά είναι τα πιθανά πράγματα που θα μας ζητήσουν και αυτά είναι τα “ισοδύναμα” που μπορούμε να πούμε εμείς. Αυτό μπορεί να γίνει. Να καθίσουμε κάτω και να βρει η τρόικα μια ομάδα συνεννοημένη, να έχουμε στα χέρια μας πέντε στοιχεία. Δεν πρέπει να έχουμε μια κοινή γραμμή;

Για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας
Δεν έχει αποσοβηθεί ακόμη αυτό το ενδεχόμενο. Η Ευρώπη έχει μετανιώσει για την Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό φάνηκε στη συνάντηση της 9ης Δεκεμβρίου. Ψάχνουν από εμάς για να βρουν το άλλοθι για να μην δώσουν τα χρήματα.

Για το πολυνομοσχέδιο
Το πρώτο που θα κοιτάξουμε εκεί μέσα είναι να συμφωνήσουν όλοι ότι είμαστε σε μια ενιαία γραμμή. Γιατί αν υπάρχουν «τρύπες», πολύ φοβούμαι ότι ματαιοπονούμε. Πρέπει να πείσουμε τη ΝΔ ότι η γραμμή είναι η απόλυτη συνεννόηση. Όταν αρχίσει ο καθένας να βάζει «αστερίσκους», τότε πολύ φοβούμαι ότι το «κραχ» είναι πολύ πιθανό.

Δεν έχω χρόνο να δώ τον Τούρκο ...Δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Γεωργίου !


Μπράβο στον ΑΝΥΕΘΑ Γεωργίου που δεν κάθισε να τα πεί με τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων Μπαγίς  ...ή υπουργό προπαγάνδας της Τουρκίας στην Ε.Ε  
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα τον δει ο Γεωργίου απάντησε '' δεν έχω χρόνο να δω τον Τούρκο Υπουργό ''μη κρύβοντας την οργή του για τις δηλώσεις του Τούρκου ότι σύντομα οι Έλληνες θα ζητιανεύουν ..

Εν τω μεταξύ ο διπλωμάτης καριέρας Αβραμόπουλος σε ερώτηση για την Θητεία απάντησε διπλωματικά θα δούμε τις κοινωνικές και ... ~Δηλαδή να χάσουμε τα ψηφαλάκια τώρα που έχουμε εκλογές ;σε απλή μετάφραση !
Να μην ξεχνάμε οτι η Κυβέρνηση της Ν.Δ   και ο άσχετος Μειμαράκης υπακούοντας στα φλώρια της ΟΝΝΕΔ έφτασε την θητεία σε απαράδεχτα επίπεδα και να μην έχουμε πρωσοπικό ούτε για τις Μονάδες Προ καλύψεως !
Στα χνάρια του και ο Αβραμόπουλος που ώς γνωστόν δεν κάνει τίποτε που να δυσαρεστεί τις συντεχνίες ακόμη τον αναπολούν οι γιατροί και οι καθαρίστριες στο ΕΣΥ

ΝΔ: «Ταπεινώνετε τους βουλευτές με τους ελέγχους» ! ...Mωρέ τι μας λές


Βρε μας δουλεύουν και απο πάνω  τα λαμόγια !
ΝΔ: «Ταπεινώνετε τους βουλευτές με τους επιπλέον ελέγχους» ...Σώπα  ρε !!!
Διαφωνεί η Συγγρού με τη διαδικασία έρευνας λογαριασμών στην Ελβετία



 

Για παραπλανητική και ταπεινωτική διαδικασία κάνει λόγο η Ν.Δ. σχετικά με την πρωτοβουλία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών να δώσει συνέχεια στην έρευνα για τυχόν καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία και αντικείμενο έρευνας την περίοδο από το 2007 έως σήμερα.

Η Ν.Δ. που δεν πρόκειται, όπως τονίζει να λάβει μέρος σε μια τέτοια «ταπεινωτική για τη Βουλή» και παραπλανητική διαδικασία, αντιπροτείνει να διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες», όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μετά τη μεταπολίτευση, όπως ήταν η πρόταση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά εδώ και περίπου δυο χρόνια.


Στην επιστολή, την οποία δημοσιοποιεί το Βήμα, ο Τασούλας αναφέρει, ότι όπως επανειλημμένα ανέφεραν βουλευτές της Ν.Δ. στην Επιτροπή που προεδρεύει ο κ. Αργύρης, το κόμμα έχει απορρίψει, δημόσια και από την πρώτη στιγμή, την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη για τη διαδικασία της αποστολής εξουσιοδοτήσεων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών τους στα πιστωτικά αυτά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον Τασούλα, οι λόγοι που αρνείται η Ν.Δ. είναι προφανείς και υποστηρίζει: «Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελούσε νέα παγκόσμια είδηση. Θα καταρράκωνε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου διεθνώς και θα καθιστούσε την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά -μετά τις γνωστές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου περί ''χώρας διεφθαρμένων''- περίγελο του κόσμου.  Ενώ τώρα δεν μας καταντήσατε ...Χωρίς, ταυτόχρονα, να φωτίζει την αλήθεια για όσους, πράγματι, διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα».
Γιατί ζορίζεται ο Τασούλας ; ¨ολα στο φώς δεν λέει ο Αρχηγός του ; Πάντως ας ψάξουν λίγο και την θητεία του Τασούλα στο ΥΕΘΑ έχει λαυράκια  ...Γαννιώτικα  και μέσα απο την λίμνη

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Άδωνις "έσωσε" 20.000.000 ευρώ για την αλιεία!

Παρα λίγο η Ελλάδα θα πλήρωνε πρόστιμο για το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007-2014

Απο... μεγάλη χασούρα έσωσε το ελληνικό δημόσιο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε ενάμιση μήνα κατάφερε να εξασφαλίσει για τους ψαράδες, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 20 εκατομμύρια ευρώ, μέσω το Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2014.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2007. Με το Ν+2 (δηλ τον προβλεπόμενο χρόνο απορροφήσεως+2 επιπλέον χρόνια) η Ελλάδα έπρεπε μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2011 να έχει απορροφήσει τουλάχιστον 23.000.000 ευρώ. Όταν ανέλαβε αρμόδιος υφυπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 14 Νοεμβρίου 2011, η χώρα μας είχε απορροφήσει μόνο 3.000.000 ευρώ. Έτσι, η Κομισιόν απέστειλε ένα προειδοποιητικό γράμμα, ότι κινδυνεύαμε να χάσουμε τα λεφτά και στις 8 Δεκεμβρίου έστειλε και δεύτερο γράμμα. Εν ολίγοις η Ε.Ε επεσήμανε πως εάν απορροφούσαμε 22.999.999 χάναμε όλο το ποσό, το οποίο και θα πληρώναμε από τον Κρατικό Προϋπολόγισμό συν 10% (δηλ 2,3 εκατομμύρια πρόστιμο στην Ε.Ε.).
Αμέσως ο κ. Γεωργιάδης έθεσε το θέμα στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και παίρνοντας ακόμα και ο ίδιος τηλέφωνα στα λιμεναρχία και μέσω του προγράμματος διαλύσεως των παλαιών αλιευτικών σκαφών, στις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα έπιασε τον στόχο, απορροφώντας 100% τα σχετικά κονδύλια!

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ "ΚΑΝΑΛΙ 10"

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ "ΚΑΝΑΛΙ 10"

Υπάρχει μεγάλη κρίση στην Ευρώπη. Η λύση που υπάρχει πλέον είναι ή πολύ αίμα, ή πολύ μελάνι. Και εξηγούμαι: Ή η Ευρώπη θα τυπώσει ευρώ, όπως έκανε ο Ομπάμα, ή θα ρεύσει πολύ αίμα.
Ποια είναι η πρότασή μου: Πιστεύω ότι η λύση είναι η Ευρώπη να τυπώσει 2 τρισ.ευρώ, όπως έκανε η Αμερική και εν συνεχεία να συνδεθεί το ευρώ με το δολάριο για μια 10ετια τουλάχιστον. Έτσι μόνο θα σταματήσει το παιχνίδι των διεθνών οίκων. Παράλληλα, το χαμηλό ευρώ, θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τις οικονομίες των χωρών του Νότου.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη του στο “Κανάλι 10”.

Για τον ρόλο της Γερμανίας
Δεν μπορεί η Γερμανία να έχει μετατρέψει την Γαλλία σε «θεραπαινίδα» της, να αλλάζει κυβερνήσεις, όπως έγινε στην Ιταλία και γενικότερα, να τρέμει ολόκληρη η Ευρώπη, μπροστά στην κα Μέρκελ, η οποία στο κάτω-κάτω, δεν έδωσε λεφτά. Απλά μετατόπισε και επανακύλησε το χρέος. Μετατόπιση του χρέους έγινε, χωρίς να δοθεί φράγκο στην κυριολεξία. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα του χρέους, δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Και σήμερα, έχουμε μια Ευρώπη που έχει μετανοήσει για τα 130 δισ.ευρώ που συμφώνησε να μας δώσει και εμείς δεν είμαστε σοβαροί. Το θέμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Για τα παιχνίδια των αγορών και των Οίκων αξιολόγησης
Ας μη γελιόμαστε. Οι πολιτικοί έχουν εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της άσκησης της οικονομικής πολιτικής, στις αγορές και τους Οίκους αξιολόγησης. Κατά την άποψή μου, την οποία έχω διατυπώσει κατ’ επανάληψη, ο έλεγχος αυτών των Οίκων και των αγορών, δεν είναι πλέον αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, αλλά των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα πρέπει να αναζητήσουν τις υπόγειες διεργασίες μεταξύ όλων αυτών που διαφεντεύουν και καθορίζουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Γι’ αυτό είπα ότι αν καταφέρουμε να κλείσουμε τον αγωγό των συναλλαγματικών παιχνιδιών, το όλο σύστημα θα καταρρεύσει και θα μπορέσουμε εν τέλει να πετάξουμε την «γάγγραινα».
Σήμερα το όλο οικονομικό σύστημα, είναι υποθηκευμένο στους Οίκους, τύπου Goldman Sachs, Moody’s κλπ. Τι είναι όλοι αυτοί; Τα «μακριά χέρια» της Λέσχης Bilderberg, της «τριμερούς», κλπ.

Για τους σημερινούς ηγέτες
Σήμερα, οι αγορές, σέβονται και υπολογίζουν περισσότερο τον Σόρος, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτό, δεν είναι εξέλιξη, είναι κατάντια. Με μαθηματική ακρίβεια βαδίζουμε στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει σαφέστατη δυσαρμονία μεταξύ Βορρά-Νότου. Ήδη ο παγκόσμιος πληθυσμός, φθάνει τα 7 δισεκατομμύρια και από αυτούς, το 1 εκατομμύριο κατέχει τον πλούτο του κόσμου. Αυτά, κάποια στιγμή, θα εκραγούν. Δεν θα αντέξουν…

Για το νέο οικονομικό σύστημα
Πιστεύω ότι κάνουμε κύκλους. Και αυτήν την περίοδο, γυρίζουμε στο φεουδαρχικό σύστημα. Ήδη, δεν υπάρχει το φέουδο των τραπεζών, των μονοπωλίων, τα καρτέλ;
Όμως πιστεύω ότι πλέον, αλλάζει και η μορφή της εργασίας. Ο εργαζόμενος πλέον, προκειμένου να διατηρήσει την θέση εργασίας, το ψωμί του παιδιού του, θα γίνεται «μουτζαχεντίν» του εργοδότη του. Θα φτάσει να σκοτώνεται για το ψωμί του παιδιού του.
Υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού μοντέλου. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η Ευρώπη δεν κατάφερε να αποκοπεί από τον «ομφάλιο λώρο» της Αμερικής. Όμως αυτό που γίνεται σε μας, δεν γίνεται στις ΗΠΑ.

Για την αρχή του τέλους της Ε.Ε.
Είναι προφανές ότι ζούμε την αρχή του τέλους της ενωμένης Ευρώπης. Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, φυσικά δεν είναι νέα, ούτε πρόσφατη, αλλά χρονολογείται από την εποχή των Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια, στο διάβα των αιώνων, έχουμε πάρα πολλές –όλες αποτυχημένες- προσπάθειες για την ένωση της Ευρώπης. Γιατί απέτυχαν όλα τα εγχειρήματα; Διότι εμείς στην Ευρώπη, δεν έχουμε το «χύμα» της Αμερικής. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, ανέπτυξαν ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα. Έτσι το σύστημα της Αμερικής, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ευρώπη.

Για τον Ιρανικό κίνδυνο
Πιστεύω ότι το Ιράν δεν θα ξεκινήσει ποτέ κάποιο πόλεμο κατά της Δύσης. Βέβαια δηλώνει ότι διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, λέγοντας «είμαι εδώ». Πιστεύω όμως ότι δεν θα επιτεθεί ποτέ. Δεν θα χτυπήσει. Όμως, ο Αμερικανός, επειδή νιώθει ανασφαλής, καθώς δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα το καθεστώς στο Ιράν, επέλεξε να προσεταιριστεί τους Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και επιχειρεί τώρα και στη Συρία. Εάν ελέγξει την Συρία, τότε “κόβει τα χέρια” στο Ιράν.

Για τις ρωσικές αντιδράσεις στην προφυλάκιση Εφραίμ
Η ρωσική αντίδραση στην προφυλάκιση Εφραίμ, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ρωσικός παράγων αντελήφθη την επιχείρηση αυτή σαν προσπάθεια αποδυνάμωσης του Προέδρου Πούτιν στον χριστεπώνυμο ρωσικό λαό. “Εσύ που ήσουν χεράκι- χεράκι με τον Εφραίμ και τώρα είναι έγκλειστος στις φυλακές στην Ελλάδα”. Κλείσαμε δυνατά την πόρτα της Ρωσίας.
Όταν είχα επισκεφθεί την Μόσχα, μεταξύ άλλων, είχα συζητήσει και το ενδεχόμενο της εξασφάλισης 36 δισ.ευρώ τα οποία ήθελα να έχω σε περίπτωση κατά την οποία τα πράγματα με την διάσωση της χώρας μας δεν πήγαιναν καλά. Έχει υπολογισθεί ότι σε περίπτωση κατά την οποία υπήρχε πρόβλημα με την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, η πρώτη περίοδος προσαρμογής, θα απαιτούσε περί τα 40 δισ.ευρώ ρευστότητα, για να εξασφαλίσουμε την αγορά πετρελαίου, ώστε να έχουμε ηλεκτρικό όλο το 24ωρο, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα απαραίτητα της πρώτης περιόδου. Βρήκαμε πλαίσιο συμφωνίας, συζητήσαμε για το Αιγαίο, κλπ. Επέστρεψα στην Ελλάδα και συζήτησα με τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Όμως ο άνθρωπος βρισκόταν αλλού… Προφανώς είχε άλλες σκέψεις και δεν με παρακολουθούσε.
Η προφυλάκιση του Εφραίμ, έφερε την ισχυρή αντίδραση της Μόσχας και το κλείσιμο της πόρτας, που ήρθε με την προ ημερών δήλωση του κ. Πούτιν ότι “η Τουρκία αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο για την Ρωσία”. Σκοπιμότητα, που μπορεί να φτάνει στα όρια της προδοσίας.

Για τους όρους για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση
Υπήρξε μια ανωριμότητα από πλευράς των δύο Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Στην αρχή, νόμισαν ότι μπορούσαν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα. Στο τέλος φτάσανε την Τετάρτη και μου λένε “κοίταξε, συμφωνήσαμε στον Πετσάλνικο”. Αντέδρασα. Καλός ο Πετσάλνικος, αλλά για Πρόεδρος της Βουλής. Τίποτε παραπέρα…
Αντιπρότεινα τον Παπαδήμο, που είναι άνθρωπος διεθνούς κύρους, μιλά την γλώσσα των αγορών, συνεργάζεται με τον Ντράγκι, συνεργαζόταν με τον Τρισέ, την κα Μέρκελ, τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Μερικοί λένε ότι τον επέβαλλα τον κ. Παπαδήμο. Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα για να τους πείσω.
Τώρα τι ζητάω: Οι 60 ημέρες που ακολουθούν, είναι οι πιο κομβικές για την όλη εξέλιξη. Διαβλέπω αβέβαιο περιβάλλον στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου που γυρίζει η τρόϊκα στην Αθήνα, δεν υπάρχει ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ να συζητήσω το νέο Μνημόνιο, με ποιόν θα συνεννοηθούμε;
Στη Ν.Δ. λέω στον Αντώνη Σαμαρά: Δεν μπορεί να έχεις τους δύο υπαρχηγούς σου, Αβραμόπουλο και Δήμα, στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να είσαι και Αξιωματική Αντιπολίτευση και να λες “όχι στο ένα” και “όχι στο άλλο”… Και εγώ τι θα κάνω; Τον ρόλο του Άτλαντα που δεν μπορώ κιόλας να κάνω;
Τρίτον: Πώς έγινε αυτό το κυβερνητικό σχήμα; Είχαν περάσει ήδη πέντε ώρες και αφού συμφωνήσαμε με τον νέο πλέον Πρωθυπουργό, πρότεινα να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Αντιπροτάθηκε, οι συνεργάτες μας να συνεργαστούν και έγινε το σχήμα που έγινε.
Τι λέω: Να μείνει το ένα τέταρτο του σημερινού σχήματος. Το πολύ 15 με 20 υπουργοί. Γιατί τώρα, ο κάθε υποψήφιος (σ.σ.: για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ) είναι στο “μπαλκόνι”.
Και τέταρτο, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Δεν μπορεί να αποφασίζουμε τέτοια μέτρα με το νέο Μνημόνιο και αμέσως μετά να πηγαίνουμε να ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Χωρίς να έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα μέτρα, με την πίεση των καταστάσεων και της εφαρμογής, δεν μπορούμε να θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό.
Επαναλαμβάνω: Αν δεν σοβαρευτούμε, θα πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια εβδομάδα είναι το όριο. Θα δω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ζητήσω να δω τον Πρωθυπουργό, έχω ζητήσει να γίνει σύνοδος των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό και εν συνεχεία, αναλόγως των αποφάσεων, όταν έρθει η τρόϊκα, θα τους πω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω.
Δεν μπορώ να παίζω κρυφτούλι με το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορώ να κυνηγώ τον κ. Σαμαρά. Κραυγάζει η Αριστερά. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόταση ολοκληρωμένη όμως δεν ακούω. Πρόταση δεν διατυπώνεται. Η Αριστερά είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κυβερνητικό πλάνο. Τον Νοέμβριο πέτυχα να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου. Τώρα πρέπει να πετύχω να υπάρχει κυβέρνηση Παπαδήμου και όχι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο

Για την συμμετοχή των Υπουργών του ΛΑΟΣ
Οι Υπουργοί του ΛΑΟΣ, είναι κατά γενική ομολογία, οι καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Θα σας πω μόνο το τελευταίο. Για πολλά χρόνια, το ελληνικό κράτος, έχανε 23 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικές επιδοτήσεις για την αλιεία. Και ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε 40 ημέρες και τα απορρόφησε! Όλα!
Επαναλαμβάνω, το παρόν κυβερνητικό σχήμα είναι πλαδαρό. Φωνάζω στον κόσμο: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πολύ μεγάλος. Πιέστε να έχουμε ένα σφιχτό υπουργικό σχήμα. Άλλως, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε η παρουσία μου στην κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή
Εάν γυρίσουμε στη δραχμή, οι ωφελημένοι θα είναι μόνο εκείνοι που έχουν συνάλλαγμα και καταθέσεις στο εξωτερικό. Επίσης, θα ωφεληθούν, όσοι διαθέτουν μηχανήματα και παραγωγικές μονάδες, καθώς το κόστος απόκτησης θα είναι απαγορευτικό. Όμως ζημιωμένοι θα βγει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Οι οπαδοί των κομμάτων της Αριστεράς, τους οποίους καλεί για έξοδο από το ευρώ. Σήμερα, δεν μπορούμε να συζητάμε εν μέσω “κατακλυσμού”, για άλλες λύσεις. Ενδεχομένως, άμα ηρεμίσει ο καιρός, να συζητήσουμε για το μεσογειακό ευρώ. Σήμερα όμως πρέπει να παραμείνουμε κάτω από το “υπόστεγο”.
Η επιστροφή μας στη δραχμή θα κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους και του φτωχούς, ασυγκρίτως φτωχότερους.

Για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ
Διαφωνώ απολύτως. Δεν υπήρξε απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, αλλά απόφαση του Υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου. Μου τηλεφώνησε και του είπα: “Κάτω από ορισμένες κιλοβατώρες μην διανοηθείς να αυξήσεις το κόστος της κιλοβατώρας”. Θέλουν ξύλο όλοι. Διοικήσεις και Συνδικαλιστές. Πρέπει να αποκομμουνιστικοποιηθεί ο συνδικαλισμός. Είμαστε η τελευταία χώρα στον πλανήτη με κομμουνισμό. Το εργοστάσιο έκλεισε. Δεν μπορεί η αντιπροσωπεία να επιμένει να διατηρεί τα σήματα…
Να κόψουν το λαιμό τους όλοι μαζί να συμμαζέψουν το μαγαζί. Δεν μπορεί σήμερα η ΔΕΗ να έχει κλειστά και ανενεργά εργοστάσια. Φταίνε οι διοικήσεις της ΔΕΗ και φυσικά τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που έδιναν αφειδώς λεφτά, για να έχουν εργασιακή ειρήνη.

Για τους εισαγγελείς
Όλα αυτά είναι εξόχως θλιβερά φαινόμενα. Οι δύο εισαγγελείς, είχαν μεγάλο κύρος. Όπως και να το κάνουμε, αυτό σήμερα τσαλακώθηκε. Αυτά που έγιναν είναι απαράδεκτα. Πρέπει να πουν ποιος τους πίεσε με κάθε λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Καπελέρη.

Για την ΑΟΖ
Ήμουν ο πρώτος που φώναζα πριν από το 2008 στη Βουλή στον κ. Καραμανλή και του έλεγα: “Τώρα, τρέξε και αναγνώρισε την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Λιβύη”. Και θυμάμαι με απορημένο ύφος να ρωτά τον Βαληνάκη “τι λέει ο Καρατζαφέρης;” Χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες. Αν είχαμε τρέξει τότε, ακόμα και όταν φώναζα στον κ. Παπανδρέου και είχαμε ανακηρύξει την ΑΟΖ φαντάζεστε ότι με τον ίδιο τρόπο θα μας αντιμετώπιζε η Ευρώπη; Τα έχουμε χάσει όλα. Γιατί πώς θα κάνουμε οριοθέτηση χωρίς να έχουμε απέναντι κυβέρνηση να συμφωνήσει; Με ποια κυβέρνηση θα συμφωνήσω την ΑΟΖ της Γαύδου στην Λιβύη; Εγκλημάτησε ο κ. Παπανδρέου! Που θα βρούμε τώρα κυβέρνηση βολική στην Αίγυπτο; Βγαίνουν οι αδελφοί Μουσουλμάνοι. Δεν έχω ασφαλή γείτονα. Αν ο κ. Παπανδρέου επέσπευδε, τώρα θα σωζόταν η πατρίδα.

Για τις σχέσεις με την Τουρκία
Δεν ξέρω τι θα γίνει. Διότι και ο κ. Ερντογάν, έχει προβλήματα υγείας. Καλά να είναι ο άνθρωπος, αλλά τα προβλήματα υγείας τα έχει, και δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη. Χάλασαν πολλά πράγματα. Ζημιά μεγάλη. Οδηγούμεθα σε μεγάλες περιπέτειες.

Για την προοπτική του ΛΑΟΣ
Όταν θα έρθω στα πράγματα, πολλά από τα κακώς κείμενα, θα τα επανεξετάσω. Θα ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα. Τους Νόμους που φτιαχτήκαν για να καλύψουν πράγματα και καταστάσεις θα τους προσπεράσω. Δεν πρόκειται να φοβηθώ δήθεν ψευτοδημοκρατικές ευαισθησίες, μπροστά στην ύψιστη ανάγκη της εξυπηρέτησης του Έθνους.
Πιστεύω ότι έχω την υποχρέωση, όπως πριν από 10 χρόνια που ξεκίνησα και τότε όλοι με λοιδορούσαν και προσπαθούσαν να με μειώσουν, έτσι και τώρα να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για την πατρίδα και την Ελλάδα.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, από την Θεσσαλονίκη, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις (MEGA):

«Θέλω να δω μερικούς φίλους και στελέχη του κόμματος.
Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές και τέτοια ταξίδια θα είναι συχνά και πολλά».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε θέσει πολλούς όρους, ζητάτε μείωση της σύνθεσης, θέλετε να τακτοποιηθεί το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ να συναινέσει και η ΝΔ όσον αφορά στο χρόνο, πολλοί όροι λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί συνεννόηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ: «Με δύο λόγια, μακάρι οι πολιτικοί αρχηγοί να εκτελούσαν τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους στην πατρίδα, με την ίδια σαφήνεια που το κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποιοι λένε ότι ενδεχομένως να μην είναι ευγενικό οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν παραινέσεις προς τον Πρωθυπουργό της χώρας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ: «Ποτέ και κανείς. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να πω την επιλογή μου στον κ. Παπαδήμο και όχι άλλες προτάσεις που είναι ανεδαφικές».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητάτε όμως τώρα τη μείωση της σύνθεσης της κυβέρνησης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ: «Είναι απαραίτητο. Και νομίζω ότι και ο Πρωθυπουργός συμφωνεί».

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης