Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


17-03-10

ΝΟΝ ΡΑΡΕR                                                                                           ΑΡ.Δ: 01/ΜΑΡ


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, είναι πρωτοφανής και η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών.
Οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας είναι πολλοί και δύσκολοι στο να προσδιοριστούν επακριβώς.
Η ελληνική οικονομία δεν έχει αποτιμήσει επακριβώς τις επιπτώσεις της ύφεσης που βιώνουμε, καθώς δεν έχουν εμφανισθεί ακόμα όλες οι επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Σε αυτό το άκρως επικίνδυνο, όσο και ζοφερό περιβάλλον, επιβάλλεται η κοινή συστράτευση όλων μας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, κυρίως στις ασθενείς οικονομικά τάξεις της ελληνικής κοινωνίας.
Ο ΛΑ.Ο.Σ με αίσθημα ευθύνης του πολιτικού και κοινωνικού του ρόλου, επέλεξε την οδό της συναίνεσης και της στήριξης των κυβερνητικών χειρισμών στις δύσκολες, πλην όμως αναγκαίες αποφάσεις που έπρεπε να λάβει.

Η στήριξη που παρείχαμε, ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ όπως:

-Να μην μειωθεί ο 13ος και 14ος μισθός στους υπαλλήλους, αλλά πρώτα να αξιοποιηθεί η περιουσία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και των κληροδοτημάτων που παραμένει ανενεργή, έρμαιο στις ορέξεις δίποδων και τετραπόδων τρωκτικών, οι άδειες των καζίνο που δεν έχουν ανανεωθεί, η πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, η παράταση κατά 5 χρόνια των συμβάσεων των εργοληπτών του δημοσίου με ανταπόδοση την κατασκευή μεγάλων έργων με αυτοχρηματοδότηση, κ.α.

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ αποσκοπούσαν στην ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και του ελληνικού λαού και όχι στην στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ αποτελεί η καταψήφιση του άρθρου περί επιβολής φόρου πολυτελείας για την αγορά κοσμημάτων, δερματίνων ειδών και άλλων πολυτελών ειδών κατανάλωσης ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΑΞΙΑΣ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ που είχαμε υποβάλλει προς την κυβέρνηση ήταν να τεθεί πλαφόν 3.000 ευρώ όπου για αγορές άνω του ποσού αυτού, να επιβάλλεται φόρος πολυτελείας.
Το σκεπτικό της πρότασης μας αφορούσε στον κίνδυνο ολικού παγώματος της αγοράς, ακόμα και σε ευτελούς αξίας προϊόντα, με την επιβολή του φόρου πολυτελείας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ από την κυβέρνηση και έτσι το συγκεκριμένο άρθρο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Ν.Δ!

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του, τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και στα ΜΜΕ, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι «ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ! θα έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ».
Στο πλαίσιο αυτό:
-Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τις 10 μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που παραμένουν «κλειδωμένες» στα αρμόδια υπουργικά γραφεία πάνω από 1,5 χρόνο τώρα περιμένοντας (τι αλήθεια;)
-Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό να συγκροτήσει μια ευέλικτη τριμερή, εξ υπουργών, επιτροπή η οποία θα παρακάμψει την γραφειοκρατία και θα εγκρίνει τις μεγάλες επενδύσεις με διαδικασίες εξπρές.
-Ζητήσαμε την άμεση άρση των όποιων περιοριστικών μέτρων για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων στις τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουμε τον «στραγγαλισμό» στην ρευστότητα των τραπεζών, ο οποίος πιθανότατα να οδηγήσει σε κατάρρευση κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Ειδικά για το τελευταίο, η πρόταση μας υπαγορεύθηκε από την ωμή και ρεαλιστική πραγματικότητα η οποία λέει στην κοινή λογική: «Όταν κάποιος πνέει τα λοίσθια εξ αιτίας έλλειψης οξυγόνου, εκείνο που προέχει είναι να αναπνεύσει και όχι να αναζητηθούν τα αίτια του πνιγμού και πώς θα μπορούσαμε να τον είχαμε αποφύγει!»

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ, ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ 7%, ΤΗΝ ΔΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑ! ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 45%

Και συνεχίζουμε! Ταγμένοι στον δύσκολο δρόμο της προσφοράς στην πατρίδα, το Έθνος, τον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης