Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ...
Οικονομική ευρωστία της χώρας!

Προφανώς και δεν είναι παραγωγικοί κλάδοι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όμως, βοηθούν εμμέσως και στην παραγωγή, διότι αν έχεις έναν αξιόμαχο στρατό και δημόσια ασφάλεια, τότε έχεις και τις προϋποθέσεις για οικονομική ευρωστία!

Την έντονη ανησυχία των αποστρά­των της Χωροφυλακής για την καταβο­λή, από το 2011 και μετά, του μερίσμα­τος που λαμβάνουν από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, μετέφερε με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή, την ίδια ημέρα, ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης. Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., αφού περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΜΤΣ, αναφέρθηκε και σε αίτια που την προκάλεσαν. Σε αυτά συμπεριέλα­βε και την υπαγωγή στο ταμείο «ανθρώ­πων που όχι μόνο δεν είχαν δώσει κανέ­να μέρισμα στο Ταμείο του Στρατού αλ­λά συμμετείχαν στο ΕΛΑΣ και πολέμη­σαν τον ελληνικό στρατό!»
Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλου, -δύο μέρες μετά την επέτειο του ιστορικού "ΟΧΙ"- περί "μη παραγω­γικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας"» και απαίτη­σε την επίσημη τοποθέτηση του Υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας πάνω σε αυτό. 

Ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συγκεκριμένη δήλωση και διατύπω­σε την ένσταση του λέγοντας ότι «προ­φανώς και δεν είναι παραγωγικοί κλά­δοι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όμως, βοηθούν εμμέσως και στην παραγωγή, διότι αν έχεις έναν α­ξιόμαχο στρατό και δημόσια ασφάλεια, τότε έχεις και τις προϋποθέσεις για οι­κονομική ευρωστία!».  

Για του λόγου το αληθές, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έδω­σε ένα ιστορικό παράδειγμα όπου 

«υ­πουργός Οικονομικών, εισηγείται στον I. Μεταξά, προ Β' Παγκοσμίου Πολέ­μου, τη μείωση των αποδοχών του στρατού, ως αντιπαραγωγικού. 

Η απάντηση του Πρωθυπουργού, τότε, ήταν ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν όπως τα τσοπανόσκυλα σε ένα κοπάδι: δεν παράγουν, αλλά άμα τα διώξουμε, θα έρθει ο "λύκος" να φάει όλα τα πρόβα­τα και θα χάσουμε την παραγωγή!». Ο κ. Μπεγλίτης από την πλευρά του, σχε­τικά με το ζήτημα του ΜΤΣ, δεσμεύτη­κε ότι σκοπός είναι η εξυγίανσή του μέσω κάποιου περιορισμού των μερι­σμάτων και όχι η κατάργηση αυτών, ε­νώ έθεσε ζήτημα ενοποίησης μελλο­ντικά των 3 Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσο για τη δή­λωση Πάγκαλου, την άφησε ασχολία­στη. Αντιθέτως, σε ένα πρωτοφανές πα­ραλήρημα, εξαπέλυσε άκομψους, προ­σβλητικούς και εν πολλοίς αψυχολόγη­τους χαρακτηρισμούς προς τον ερωτώ­ντα βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. φανερώνο­ντας την αμηχανία του.


 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ ΣΤΟΝ ΤΕΟ ΠΑΓΚΑΛ


«Ως υπουργός Εθνικής Αμύνης θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του Ελληνικού λαού και εμού προσωπικώς για τις υπηρεσίες προς το Έθνος και την μεγάλη προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Έλληνες τους ευχαριστούν από τα βάθη της καρδιάς τους γιατί με την δική τους παρουσία η Ελλάδα νιώθει δυνατή και έτοιμη να υπερασπίσει τα πάτρια εδάφη σε κάθε απειλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης