Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER


Κάθε χρόνο το Κόμμα μας καλεί στην Ελλάδα Ευρωβουλευτές που έρχονται και συζητάμε τα προβλήματα που αφορούν ειδικότερα στην Ελλάδα. Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που μου γνωστοποιούν πως δεν θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα. Μου είπαν, "δεν θα έρθουμε εδώ που οι πολιτικοί πετροβολούνται". Δυστυχώς με αυτά τα γεγονότα χάνει η Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να τους φέρουμε εδώ, να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι συμβαίνει, τι περνά ο λαός μας. Αυτές οι βίαιες αντιδράσεις είναι σε βάρος μας. Χάνουμε από αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα τα όσα συμβαίνουν.
Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στον δημοσιογράφο κ. Ν. Χατζηνικολάου.


Συσσωρευμένα λάθη 37 ετών
Κάθε μέρα που περνά χάνουμε και ένα κομμάτι κυριαρχίας στην χώρα μας.
Και αυτό συμβαίνει γιατί επί 37 χρόνια είχαμε κυβερνήσεις οι οποίες δανείζονταν για να κάνουν έργο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνη της χωρίς δανεικά ούτε ένα μήνα. Το νέο Μνημόνιο το Νο 2 είναι πολύ σκληρότερο από το πρώτο. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Τους δώσαμε την ευκαιρία στο πρώτο να λειτουργήσουν σωστά και να σώσουν την Οικονομία μας. Κατασπατάλησαν αυτή την μοναδική ευκαιρία και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σκληρό σενάριο. Πως να εμπιστευθώ για δεύτερη φορά μια Κυβέρνηση ασύνδετη που σπατάλησε την πολύτιμη ευκαιρία που μας δόθηκε. Λέω ΟΧΙ σε όλα όσο αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να το ψηφίσω.
Πως να εμπιστευθώ στα δυσκολότερα αυτήν την Κυβέρνηση; Ο κ. Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα Πρωθυπουργός και γυρίζει κολίγος.

Χάσαμε την ευκαιρία για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας
Αμφιβάλλει κανείς πως 5 Κόμματα μαζί, ή τέλος πάντων όσα Κόμματα συμφωνούσαμε θα είμαστε πιο δυνατή φωνή στην Ευρώπη στην παρούσα φάση; Αυτό υποστήριζα για 15 μήνες. Ο κ. Παπανδρέου όμως προτίμησε να πάει μόνος του. Χάσαμε την ευκαιρία μιας καλύτερης διαπραγμάτευσης και σε αυτό φταίνε και οι δύο, και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς.
Τώρα εδώ που φτάσαμε ή θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο -και εδώ υπάρχει το ερώτημα των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- ή θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Ο Ιούλιος αυτός θα είναι πολύ σκληρός, όπως ο Ιούλιος του 65 ή του 74.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να παραμείνει αυτή η Κυβέρνηση. Το λιγότερο χειρότερο είναι να οδηγηθούμε στις κάλπες.

Είμαι έτοιμος να τα βρω με την ΝΔ
Το έχω πει και το έχω δηλώσει. Είμαι έτοιμος να συζητήσω και να τα βρω με την ΝΔ. Με την λογική της Πολιτικής Άνοιξης δεν μπορώ να τα βρω. Αν μου βρείτε νοοτροπία Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το κόμμα τότε εγώ κάθομαι στο τραπέζι να συζητήσω μαζί τους. Όμως βλέπετε τι συμβαίνει.
Ύβρεις και ειρωνεία, γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο κάθε ένας μπορεί και πρέπει να έχει την δική του άποψη. Θα το επαναλάβω όμως μία φορά ακόμη. Δεν φτάνει μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. με την ΝΔ και την κα Μπακογιάννη. Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται ΟΛΟΙ.

Προβληματίζομαι για το μέλλον
Η σκέψη εκείνη για αποχώρηση ήταν μια σκέψη από αυτές που κάνει ένας άνθρωπος που προβληματίζεται πολύ σοβαρά για το μέλλον του τόπου. Που νοιώθει πως πρέπει να κάνει κάτι, να αντιδράσει. Περιμένω να επιστρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλήσω μαζί του να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω ακόμη πως μπορεί να καταλήξει. Μπορεί να γίνει ένας "ανένδοτος". Να κατεβούμε στον κόσμο να μιλήσουμε μαζί του, να αγωνιστούμε μαζί του.

Πρέπει να ακούσουμε τους αγανακτισμένους πολίτες
Δεν έχουμε δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Πρότεινα στην Βουλή να δεχτούμε αυτούς του πολίτες, να τους ακούσουμε να μιλήσουμε μαζί τους. Να μας που τι θέλουν. Εγώ έκανα μια πρόσκληση. Πρέπει να τους ακούσουμε, πρέπει να καταγράψουμε ως υπεύθυνοι πολιτικοί το αίτημα του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης