Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER (03/06/2011)


Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER (03/06/2011)

«Αυτά που διαδραματίζονται σήμερα με τους αγανακτισμένους πολίτες, είναι το "φταίξιμο" 37 ετών. Είναι το φταίξιμο όλων αυτών των κυβερνήσεων οι οποίες προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν το έργο τους μόνο δανειζόμενες.
Κάθε ένας που πίεζε έπαιρνε λεφτά τα οποία όμως, ήταν λεφτά δανεικά.
Φτάσαμε εδώ στη σημερινή κατάσταση. Με αυτό το Μνημόνιο, με ένα άλλο μνημόνιο αλλά εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να ζήσει ούτε ένα μήνα χωρίς δανεικά.
Αυτός είναι ο ξεπεσμός, αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε φορά που θα πηγαίνουμε στην Ευρώπη θα μας βάζουν και πιο σκληρούς όρους.
Αυτό το δεύτερο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο. Είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο. Το πρώτο μνημόνιο είναι η "παιδική χαρά" συγκρινόμενο με το δεύτερο που είναι "άσυλο εγκληματιών"».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER, στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Για τους προπηλακισμούς πολιτικών
Κάθε χρόνο καλούμε από την Ευρώπη Ευρωβουλευτές του δικού μας φάσματος, τους ευρωσκεπτικιστές, όπως και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν να έλθουν και φέτος στην Αθήνα όπου πετυχαίνουμε διάφορα ψηφίσματα. Με ειδοποίησαν σήμερα στις 12, μάλιστα ετοιμάζομαι να πάω στις Βρυξέλλες εσπευσμένως, ότι "εμείς δεν ερχόμαστε εκεί που πετροβολούνται οι άνθρωποι, οι πολιτικοί κ.λπ."
Άρα η Ελλάδα χάνει. Θα μου πείτε: "τι θα έβγαινε από αυτό;". Εν πάση περιπτώσει, χάνουμε κάποια επιχειρήματα, κάποιες κουβέντες. Όταν δεν θα έλθουν στην Ελλάδα 50 ευρωβουλευτές για να δουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα του λαού, την πείνα, την δυστυχία, όλα αυτά τα οποία λέμε, δεν κερδίζουμε αλλά χάνουμε. Άρα θα χάσουμε και από τον τουρισμό.
Πολύ φοβούμαι ότι όλα αυτά είναι σε βάρος της πατρίδας μας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πιο έντονα επιχειρήματα και ανταλλαγή απόψεων.
Ο "πετροβολισμός" καθώς και όλα αυτά τα οποία ζήσαμε στη Κέρκυρα, στην Αργυρούπολη, αλλά και στο Κοινοβούλιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
Ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο για να υπάρξει μια ευκαιρία στη χώρα μας. Αυτή την κατασπατάλησε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Είναι μια κυβέρνηση ασύνδετη και αδύναμη όπως καταγγέλλεται από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από υπουργούς. Αυτή η κυβερνητική σύνθεση δεν μας δίνει το περιθώριο να κάνουμε οποιαδήποτε σκέψη, πόσο δε μάλλον να συναινέσουμε.
Το είπα αυτό στον κ Παπανδρέου σε συνάντηση μας πρόσωπο με πρόσωπο. Του είπα: "Μην περιμένεις συναίνεση. Μην περιμένεις ούτε καν συζήτηση. Γιατί αν δεν μπορείς να διεκπεραιώσεις τα ευκολότερα, πως μπορείς να διεκπεραιώσεις τα δυσκολότερα;".
Από ότι φαίνεται, ο κ. Παπανδρέου πήγε στο ραντεβού του Πρωθυπουργός και επιστρέφει "κολίγος".


Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο
Κατά καμία έννοια δεν μπαίνουμε σε συζήτηση διαπραγμάτευσης. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό κατ΄ ιδίαν, ότι θα ψηφίζουμε πάντα όχι. Του είπα: "Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί κανείς. Πήγαινε σε μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, βάλε τον κ. Σαμαρά Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και δώσε του τα οικονομικά υπουργεία. Να πάμε 5 κόμματα - εν πάση περιπτώσει όσοι μπορούμε να συνεννοηθούμε - και να διαπραγματευτούμε οι 5 μας τους όρους για αυτό το οποίο έρχεται". Ήθελε να το διαπραγματευτεί μόνος του.
Θέτω το ερώτημα: "Θα διαπραγματευόταν καλύτερα ο κ. Παπανδρέου μόνος του, ή θα ήταν καλύτερα αν πηγαίναμε 5 κόμματα; Θα άκουγε καλύτερα η πλατεία το ένα κόμμα να κόβει συνεχώς, ή θα άκουγε καλύτερα τα 5 κόμματα;". Άρα λοιπόν χάθηκε αυτή η ευκαιρία για την οποία επέμενα για 15 μήνες. Συνεχώς καλούσα όλους αυτούς τους μήνες "να πάμε όλοι μαζί γιατί έρχεται το απροχώρητο". Η Ελλάδα σήμερα είναι σε τραγικό σημείο.

Ποιος φταίει
"Μονός καβγάς δεν γίνεται" λέει ο θυμόσοφος λαός. Φταίνε και οι δύο που χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς.
Μεθαύριο ή ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο, όπου η "πλατεία" θα προσπαθήσει να δείξει τα δόντια της, ή δεν ψηφίζεται από τους 16 που σημαίνει ότι η χώρα μας δεν θα έχει χρήματα σε ένα μήνα.
Έχει στριμωχτεί πολύ το πολιτικό σύστημα, ιδιαιτέρως πολύ η κυβέρνηση σε σημείο τέτοιο ώστε να πιστεύω και εγώ όπως εσείς, ότι ο Ιούλιος μπορεί να είναι Ιούλιος του ΄65 ίσως και του ΄74.

Η πιθανότητα των εκλογών
Εκτιμώ ότι είναι πολύ πιθανό να φέρει εκλογές αυτή η κατάσταση. Και αυτό νομίζω ότι δεν είναι το χειρότερο πράγμα.
Το χειρότερο είναι να μείνει αυτή η ασύνδετη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Το "λιγότερο χειρότερο" είναι να προκύψει κάτι από τις εκλογές.

Δεν μπορώ να τα βρω με την νοοτροπία και την λογική της "Πολιτικής Άνοιξης"
Δεν αρκεί να ενωθούν όλα τα κόμματα της "κεντροδεξιάς πολυκατοικίας". Χρειάζεται να ενωθεί όλο το πολιτικό φάσμα με εξαίρεση εκείνους οι οποίοι έχουν επιλέξει τις ακρότητες.
Είμαι έτοιμος να τα βρω με την ΝΔ, αλλά δεν είμαι έτοιμος να τα βρω με την "Πολιτική Άνοιξη". Είμαι έτοιμος να συζητήσω με νοοτροπία Νέα Δημοκρατίας.
Εάν μου βρείτε νοοτροπία Νέας Δημοκρατίας, αναλάβατε παρακαλώ τον ρόλο του οικοδεσπότη, να έλθω εκεί να συζητήσουμε και να τα βρούμε.
Είναι η αλήθεια δυστυχώς. Υπάρχει μια λογική. Βρίζουμε χωρίς λόγο. Βρίζουμε τον οποιοδήποτε έχει άλλη άποψη. Μπορούσα να έχω την δική μου άποψη στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Πίστευα ότι συμφέρει το Έθνος η εθνική κυβέρνηση.
Πιστεύει άλλο πράγμα ο κ. Σαμαράς.
Γιατί αυτές οι ύβρεις; Γιατί αυτή η ειρωνεία; Για ποιο λόγο αυτή η απαξία;
Εάν η σημερινή ηγεσία της ΝΔ μπει στη λογική "ΝΔ" είμαι έτοιμος για διάλογο.
Δεν αρκεί όμως η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ και η κ. Μπακογιάννη.
Εάν θέλουμε να βγούμε έξω από αυτό το τούνελ που γίνεται αποπνικτικό, πρέπει να πάμε όλοι μαζί.
Δεν γίνεται να τραβά ένας ή δύο από την μια πλευρά, και οι άλλοι δύο να τραβάνε από την άλλη πλευρά.
Δυστυχώς, οδηγούμεθα σε τραγικό αδιέξοδο. Θέλω να ελπίζω ότι η κατάληξη του δεν θα είναι τα χειρότερα.
Τα χειρότερα μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, από μια λάθος κίνηση. Και από λάθος κινήσεις, Δόξα τω Θεώ, πάρα πολλές εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Να ενωθούμε και να βοηθήσουμε όλοι μαζί
Το λάθος θα το διορθώσουμε αν πάμε όλοι μαζί. Εάν πάμε και οι 5 μαζί, άλλος θα πιάσει τον κ. Γιούνκερ, άλλος τον κ. Μπαρόζο κ.λπ. και θα τους πούμε "αυτό το πράγμα δεν τραβάει. Να δούμε τι να αλλάξουμε".
Εάν πάμε όλοι μαζί, από τους 732 βουλευτές έχουμε τους 680. Θα πάμε να τους μιλήσουμε, είναι στις ομάδες μας. Γιατί δεν πάμε να το κάνουμε αυτό και να βοηθήσουμε όλοι; Αυτό είναι το αίτημα μου.
Δεν ζητώ τίποτα. Είπα στον κ. Σαμαρά και στους άλλους ότι: "Aν σας ενοχλεί η φυσική μου παρουσία σε ένα τέτοιο σχήμα, εγώ στην "αποθήκη" και εσείς "βιτρίνα". Αλλά πάμε να φωνάξουμε όλoι μαζί".

Για την απόσυρση του ΛΑ.Ο.Σ από την Βουλή
Αυτά ακουγόταν κατά κόρον και από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν ο κ. Μητσοτάκης επάνω, αλλά και από την άλλη πλευρά. Έχω βεβαίως μια σκέψη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας "καβαλήσουν" τα γεγονότα.
Περιμένω να έλθει ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να του αναπτύξω τις σκέψεις μου. Να ανταλλάξουμε απόψεις, αν μου κάνει την τιμή να μου πει τι δικές του. Είμαι όμως υποχρεωμένος να του πω μερικά πράγματα.
Αυτό το πράγμα όπως είναι τώρα, είναι πολύ "ελαφρύ" για να αντιμετωπίσει ένα πολύ "βαρύ" το οποίο έρχεται. Φοβάμαι και το καταθέτω.
Μπορεί να είναι ένας "ανένδοτος". Να κατέβουμε στον κόσμο και να προχωρήσουμε. Ο κόσμος είναι 8 ημέρες στον δρόμο.
Έκανα μια πρόσκληση στον κόσμο που διαμαρτύρεται: "Ελάτε να μας πείτε τι θέλετε. Πρέπει να μας πει η "πλατεία" τι θέλει".

Να ακούσουμε τα αιτήματα των αγανακτισμένων
Να ακούσουμε την πρόταση τους. Θέλουν να φύγουμε; Να πέσει το ΠΑΣΟΚ;
Υποχρεούμεθα να τους καλέσουμε στη Βουλή, να κάνουμε μια Eπιτροπή και να τους ακούσουμε.
Αυτό που προσποιούνται κάποιοι ότι δηλαδή δεν συμβαίνει τίποτα, συμβαίνει. Δεν "βρέχει", αλλά μας "φτύνουν" και μας μουντζώνουν.
Μας μουντζώνουν με τα 5 δάκτυλα που σημαίνει ότι απευθύνονται και στα πέντε κόμματα. Και αυτό εμένα με ενοχλεί στο ποσοστό που μου απευθύνονται.
Τουλάχιστον να ακούσουμε και να καταγράψουμε το αίτημα του λαού.
Δεν πάμε σε δημοψήφισμα, δεν πάμε σε εκλογές, ο λαός είναι στους δρόμους. Υποχρεούμεθα να τους ακούσουμε. Γιατί φοβούνται οι υπόλοιποι να ακούσουν τι έχει να πει ο λαός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης