Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER (03/06/2011)


Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER (03/06/2011)

«Αυτά που διαδραματίζονται σήμερα με τους αγανακτισμένους πολίτες, είναι το "φταίξιμο" 37 ετών. Είναι το φταίξιμο όλων αυτών των κυβερνήσεων οι οποίες προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν το έργο τους μόνο δανειζόμενες.
Κάθε ένας που πίεζε έπαιρνε λεφτά τα οποία όμως, ήταν λεφτά δανεικά.
Φτάσαμε εδώ στη σημερινή κατάσταση. Με αυτό το Μνημόνιο, με ένα άλλο μνημόνιο αλλά εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να ζήσει ούτε ένα μήνα χωρίς δανεικά.
Αυτός είναι ο ξεπεσμός, αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε φορά που θα πηγαίνουμε στην Ευρώπη θα μας βάζουν και πιο σκληρούς όρους.
Αυτό το δεύτερο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο. Είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο. Το πρώτο μνημόνιο είναι η "παιδική χαρά" συγκρινόμενο με το δεύτερο που είναι "άσυλο εγκληματιών"».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER, στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Για τους προπηλακισμούς πολιτικών
Κάθε χρόνο καλούμε από την Ευρώπη Ευρωβουλευτές του δικού μας φάσματος, τους ευρωσκεπτικιστές, όπως και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν να έλθουν και φέτος στην Αθήνα όπου πετυχαίνουμε διάφορα ψηφίσματα. Με ειδοποίησαν σήμερα στις 12, μάλιστα ετοιμάζομαι να πάω στις Βρυξέλλες εσπευσμένως, ότι "εμείς δεν ερχόμαστε εκεί που πετροβολούνται οι άνθρωποι, οι πολιτικοί κ.λπ."
Άρα η Ελλάδα χάνει. Θα μου πείτε: "τι θα έβγαινε από αυτό;". Εν πάση περιπτώσει, χάνουμε κάποια επιχειρήματα, κάποιες κουβέντες. Όταν δεν θα έλθουν στην Ελλάδα 50 ευρωβουλευτές για να δουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα του λαού, την πείνα, την δυστυχία, όλα αυτά τα οποία λέμε, δεν κερδίζουμε αλλά χάνουμε. Άρα θα χάσουμε και από τον τουρισμό.
Πολύ φοβούμαι ότι όλα αυτά είναι σε βάρος της πατρίδας μας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πιο έντονα επιχειρήματα και ανταλλαγή απόψεων.
Ο "πετροβολισμός" καθώς και όλα αυτά τα οποία ζήσαμε στη Κέρκυρα, στην Αργυρούπολη, αλλά και στο Κοινοβούλιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
Ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο για να υπάρξει μια ευκαιρία στη χώρα μας. Αυτή την κατασπατάλησε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Είναι μια κυβέρνηση ασύνδετη και αδύναμη όπως καταγγέλλεται από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από υπουργούς. Αυτή η κυβερνητική σύνθεση δεν μας δίνει το περιθώριο να κάνουμε οποιαδήποτε σκέψη, πόσο δε μάλλον να συναινέσουμε.
Το είπα αυτό στον κ Παπανδρέου σε συνάντηση μας πρόσωπο με πρόσωπο. Του είπα: "Μην περιμένεις συναίνεση. Μην περιμένεις ούτε καν συζήτηση. Γιατί αν δεν μπορείς να διεκπεραιώσεις τα ευκολότερα, πως μπορείς να διεκπεραιώσεις τα δυσκολότερα;".
Από ότι φαίνεται, ο κ. Παπανδρέου πήγε στο ραντεβού του Πρωθυπουργός και επιστρέφει "κολίγος".


Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο
Κατά καμία έννοια δεν μπαίνουμε σε συζήτηση διαπραγμάτευσης. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό κατ΄ ιδίαν, ότι θα ψηφίζουμε πάντα όχι. Του είπα: "Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί κανείς. Πήγαινε σε μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, βάλε τον κ. Σαμαρά Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και δώσε του τα οικονομικά υπουργεία. Να πάμε 5 κόμματα - εν πάση περιπτώσει όσοι μπορούμε να συνεννοηθούμε - και να διαπραγματευτούμε οι 5 μας τους όρους για αυτό το οποίο έρχεται". Ήθελε να το διαπραγματευτεί μόνος του.
Θέτω το ερώτημα: "Θα διαπραγματευόταν καλύτερα ο κ. Παπανδρέου μόνος του, ή θα ήταν καλύτερα αν πηγαίναμε 5 κόμματα; Θα άκουγε καλύτερα η πλατεία το ένα κόμμα να κόβει συνεχώς, ή θα άκουγε καλύτερα τα 5 κόμματα;". Άρα λοιπόν χάθηκε αυτή η ευκαιρία για την οποία επέμενα για 15 μήνες. Συνεχώς καλούσα όλους αυτούς τους μήνες "να πάμε όλοι μαζί γιατί έρχεται το απροχώρητο". Η Ελλάδα σήμερα είναι σε τραγικό σημείο.

Ποιος φταίει
"Μονός καβγάς δεν γίνεται" λέει ο θυμόσοφος λαός. Φταίνε και οι δύο που χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς.
Μεθαύριο ή ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο, όπου η "πλατεία" θα προσπαθήσει να δείξει τα δόντια της, ή δεν ψηφίζεται από τους 16 που σημαίνει ότι η χώρα μας δεν θα έχει χρήματα σε ένα μήνα.
Έχει στριμωχτεί πολύ το πολιτικό σύστημα, ιδιαιτέρως πολύ η κυβέρνηση σε σημείο τέτοιο ώστε να πιστεύω και εγώ όπως εσείς, ότι ο Ιούλιος μπορεί να είναι Ιούλιος του ΄65 ίσως και του ΄74.

Η πιθανότητα των εκλογών
Εκτιμώ ότι είναι πολύ πιθανό να φέρει εκλογές αυτή η κατάσταση. Και αυτό νομίζω ότι δεν είναι το χειρότερο πράγμα.
Το χειρότερο είναι να μείνει αυτή η ασύνδετη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Το "λιγότερο χειρότερο" είναι να προκύψει κάτι από τις εκλογές.

Δεν μπορώ να τα βρω με την νοοτροπία και την λογική της "Πολιτικής Άνοιξης"
Δεν αρκεί να ενωθούν όλα τα κόμματα της "κεντροδεξιάς πολυκατοικίας". Χρειάζεται να ενωθεί όλο το πολιτικό φάσμα με εξαίρεση εκείνους οι οποίοι έχουν επιλέξει τις ακρότητες.
Είμαι έτοιμος να τα βρω με την ΝΔ, αλλά δεν είμαι έτοιμος να τα βρω με την "Πολιτική Άνοιξη". Είμαι έτοιμος να συζητήσω με νοοτροπία Νέα Δημοκρατίας.
Εάν μου βρείτε νοοτροπία Νέας Δημοκρατίας, αναλάβατε παρακαλώ τον ρόλο του οικοδεσπότη, να έλθω εκεί να συζητήσουμε και να τα βρούμε.
Είναι η αλήθεια δυστυχώς. Υπάρχει μια λογική. Βρίζουμε χωρίς λόγο. Βρίζουμε τον οποιοδήποτε έχει άλλη άποψη. Μπορούσα να έχω την δική μου άποψη στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Πίστευα ότι συμφέρει το Έθνος η εθνική κυβέρνηση.
Πιστεύει άλλο πράγμα ο κ. Σαμαράς.
Γιατί αυτές οι ύβρεις; Γιατί αυτή η ειρωνεία; Για ποιο λόγο αυτή η απαξία;
Εάν η σημερινή ηγεσία της ΝΔ μπει στη λογική "ΝΔ" είμαι έτοιμος για διάλογο.
Δεν αρκεί όμως η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ και η κ. Μπακογιάννη.
Εάν θέλουμε να βγούμε έξω από αυτό το τούνελ που γίνεται αποπνικτικό, πρέπει να πάμε όλοι μαζί.
Δεν γίνεται να τραβά ένας ή δύο από την μια πλευρά, και οι άλλοι δύο να τραβάνε από την άλλη πλευρά.
Δυστυχώς, οδηγούμεθα σε τραγικό αδιέξοδο. Θέλω να ελπίζω ότι η κατάληξη του δεν θα είναι τα χειρότερα.
Τα χειρότερα μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, από μια λάθος κίνηση. Και από λάθος κινήσεις, Δόξα τω Θεώ, πάρα πολλές εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Να ενωθούμε και να βοηθήσουμε όλοι μαζί
Το λάθος θα το διορθώσουμε αν πάμε όλοι μαζί. Εάν πάμε και οι 5 μαζί, άλλος θα πιάσει τον κ. Γιούνκερ, άλλος τον κ. Μπαρόζο κ.λπ. και θα τους πούμε "αυτό το πράγμα δεν τραβάει. Να δούμε τι να αλλάξουμε".
Εάν πάμε όλοι μαζί, από τους 732 βουλευτές έχουμε τους 680. Θα πάμε να τους μιλήσουμε, είναι στις ομάδες μας. Γιατί δεν πάμε να το κάνουμε αυτό και να βοηθήσουμε όλοι; Αυτό είναι το αίτημα μου.
Δεν ζητώ τίποτα. Είπα στον κ. Σαμαρά και στους άλλους ότι: "Aν σας ενοχλεί η φυσική μου παρουσία σε ένα τέτοιο σχήμα, εγώ στην "αποθήκη" και εσείς "βιτρίνα". Αλλά πάμε να φωνάξουμε όλoι μαζί".

Για την απόσυρση του ΛΑ.Ο.Σ από την Βουλή
Αυτά ακουγόταν κατά κόρον και από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν ο κ. Μητσοτάκης επάνω, αλλά και από την άλλη πλευρά. Έχω βεβαίως μια σκέψη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας "καβαλήσουν" τα γεγονότα.
Περιμένω να έλθει ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να του αναπτύξω τις σκέψεις μου. Να ανταλλάξουμε απόψεις, αν μου κάνει την τιμή να μου πει τι δικές του. Είμαι όμως υποχρεωμένος να του πω μερικά πράγματα.
Αυτό το πράγμα όπως είναι τώρα, είναι πολύ "ελαφρύ" για να αντιμετωπίσει ένα πολύ "βαρύ" το οποίο έρχεται. Φοβάμαι και το καταθέτω.
Μπορεί να είναι ένας "ανένδοτος". Να κατέβουμε στον κόσμο και να προχωρήσουμε. Ο κόσμος είναι 8 ημέρες στον δρόμο.
Έκανα μια πρόσκληση στον κόσμο που διαμαρτύρεται: "Ελάτε να μας πείτε τι θέλετε. Πρέπει να μας πει η "πλατεία" τι θέλει".

Να ακούσουμε τα αιτήματα των αγανακτισμένων
Να ακούσουμε την πρόταση τους. Θέλουν να φύγουμε; Να πέσει το ΠΑΣΟΚ;
Υποχρεούμεθα να τους καλέσουμε στη Βουλή, να κάνουμε μια Eπιτροπή και να τους ακούσουμε.
Αυτό που προσποιούνται κάποιοι ότι δηλαδή δεν συμβαίνει τίποτα, συμβαίνει. Δεν "βρέχει", αλλά μας "φτύνουν" και μας μουντζώνουν.
Μας μουντζώνουν με τα 5 δάκτυλα που σημαίνει ότι απευθύνονται και στα πέντε κόμματα. Και αυτό εμένα με ενοχλεί στο ποσοστό που μου απευθύνονται.
Τουλάχιστον να ακούσουμε και να καταγράψουμε το αίτημα του λαού.
Δεν πάμε σε δημοψήφισμα, δεν πάμε σε εκλογές, ο λαός είναι στους δρόμους. Υποχρεούμεθα να τους ακούσουμε. Γιατί φοβούνται οι υπόλοιποι να ακούσουν τι έχει να πει ο λαός;

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΦΟΡΟΙ – ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ


                        Αθήνα , 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΦΟΡΟΙ – ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Φόροι – Αποκρατικοποιήσεις - Επιτήρηση».
Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:



Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Φόροι – Αποκρατικοποιήσεις - Επιτήρηση

κ. Πρωθυπουργέ,

Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να ενταχθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αφορούν κυρίως στην επιβολή σωρείας επιπρόσθετων φόρων ακόμη και για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
            Την ίδια στιγμή, πενιχρά είναι τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.
            Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι δανειστές μάς θέτουν πλέον υπό σκληρή επιτήρηση για την επίτευξη των στόχων. Θα υπάρξει στενή εποπτεία στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, ενώ, παρά τις διαψεύσεις, είναι φανερό ότι η τρόικα πιέζει για την τοποθέτηση επιτηρητών σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Ερωτάσθε:
- Θεωρείτε ότι η υπέρμετρη φορολογία θα λύσει το πρόβλημα των κρατικών εσόδων;
- Οι αποκρατικοποιήσεις θα δρομολογηθούν με τους όρους των δανειστών μας; Πώς θα εξασφαλίσετε τη μέγιστη ωφέλεια για το Ελληνικό Δημόσιο από αυτές;
- Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η επιτήρηση από τους δανειστές μας;
                                                                          

 Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
                                                                                             


         Γ. Καρατζαφέρης

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη Πορτογαλία, από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην Πορτογαλία, τα δύο κόμματα της συντηρητικής παράταξης επέδειξαν σοβαρότητα και κινήθηκαν μακράν από στείρες αγκυλωμένες πρακτικές.
Το αποτέλεσμα επιβράβευσε τη στάση τους.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι αγκυλώσεις παραμένουν ακόμα, παραμονή της καταστροφής, αναλλοίωτες.
Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς αναγκαστικά την προσφυγή σε επαναστάσεις, μπορεί και επιβάλλεται, να βρεθεί λύση.
ΛΑΪΚΟΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ                 
                                   Ν . Ε . ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ                  

                                                               Λαμία  06  Ιουνίου 2011
                                                                              Αρ.Πρ. : 1149
                                                                              Προς    : ΜΜΕ

                                                                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το κατεστημένο τού δικομματισμού σαφώς έχει αρχίσει να γκρεμίζεται. Δεν θα ξαναδούμε ποτέ πια μονοκομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ . Κύριος συντελεστής στην κατάρρευση του δικομματισμού ήταν η ύπαρξη και η δράση τού ΛΑ.Ο.Σ.  Όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. παρά την απόλυτη αντίθεση του στις πολιτικές και του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ, καλούσε και εξακολουθεί να καλεί, ακόμη και με κομματικό πολιτικό κόστος , όλες τις πολιτικές δυνάμεις τού τόπου σε εθνική συνεργασία, σε εθνική ομοψυχία, για το καλό τού τόπου για το καλό τού λαού. Καμία όμως ανταπόκρισή από κανέναν άλλο πολιτικό χώρο. Σε αντίθεση με τον ΛΑ.Ο.Σ. αυτοί, όλοι οι άλλοι, βλέπουν μόνο το κόμμα, την εξουσία, το προσωπικό όφελος.
Έτσι ο κατήφορος συνεχίζεται και ο λαός υποφέρει. Όμως αυτό είχε και ένα  καλό αποτέλεσμα.  Η  'σιωπηλή πλειοψηφία' αγανάκτησε και 'έβαλε τις φωνές' Οι 'αγανακτισμένοι' πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας και έστειλαν το μήνυμα 'Δεν σας αντέχουμε άλλο' ' Οι κλέφτες στην φυλακή' . Και τα μηνύματά τους οι αγανακτισμένοι τα έστειλαν χωρίς κουκουλοφόρους ,χωρίς το καπέλωμα της αριστεράς ,που σ' αυτήν την περίπτωση υπέστη μια συντριπτική και καθοριστική ήττα, χωρίς δακρυγόνα, χωρίς να ανοίξει μύτη.
Όμως τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων . Ο ΛΑ.Ο.Σ.  ξεκάθαρα προτείνει: Εθνική συνεννόηση ή εκλογές. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τι προτείνουν;
Σήμερα ο τόπος βρίσκεται στην ποιο δύσκολή καμπή της σύγχρονής ιστορίας του. Κρίνεται το μέλλον τού τόπου. Πολιτικαντισμοί και άναρθρες κραυγές περισσεύουν. Χρειάζονται εδώ και τώρα  συγκεκριμένες προτάσεις, υπεύθυνες προτάσεις, από όλους, για να βγούμε όσο γίνεται ποιο ομαλά από το αδιέξοδο.

                                                                                                    Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Αθήνα, 5 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Τα 500 εκατ. των Ευρωπαίων, λογικό είναι να περιμένει κανείς να βγει στις πλατείες το 10%, δηλαδή 50 εκατ. πολιτών για να υπάρξει ουσιαστική καταγραφή της αντίδρασης».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αθήνα, 5 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Κάποτε τους έλεγαν κατσαπλιάδες, τώρα επιτρόπους...».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Αθήνα, 5 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Η αγανάκτηση φαίνεται ότι είναι μεταδοτική. Υπουργοί αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος - προφανώς αηδιασμένοι - σκέφτονται να αποσυρθούν. Η προσεχής αναμέτρηση στη Βουλή θα είναι ανάμεσα στους Νενέκους και στους πατριώτες του ΠΑΣΟΚ».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ


Αθήνα, 4 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Επιβάλλεται να υπάρξει συνάντηση μιας επιτροπής των αγανακτισμένων με την Πολιτεία, για να ακούσουμε αιτήματα, προτάσεις και θέσεις.
Η αγανάκτηση "χύμα" και οι προπηλακισμοί δεν επιλύουν προβλήματα, τουναντίον προσθέτουν».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Πριν έρθει το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή με 1 ή περισσότερα άρθρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ασφαλώς, ότι δεν συγκρούεται με θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.
Η Ελλάδα θα χάσει σημαντικό κομμάτι από την κυριαρχία της».

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER


Κάθε χρόνο το Κόμμα μας καλεί στην Ελλάδα Ευρωβουλευτές που έρχονται και συζητάμε τα προβλήματα που αφορούν ειδικότερα στην Ελλάδα. Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που μου γνωστοποιούν πως δεν θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα. Μου είπαν, "δεν θα έρθουμε εδώ που οι πολιτικοί πετροβολούνται". Δυστυχώς με αυτά τα γεγονότα χάνει η Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να τους φέρουμε εδώ, να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι συμβαίνει, τι περνά ο λαός μας. Αυτές οι βίαιες αντιδράσεις είναι σε βάρος μας. Χάνουμε από αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα τα όσα συμβαίνουν.
Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στον δημοσιογράφο κ. Ν. Χατζηνικολάου.


Συσσωρευμένα λάθη 37 ετών
Κάθε μέρα που περνά χάνουμε και ένα κομμάτι κυριαρχίας στην χώρα μας.
Και αυτό συμβαίνει γιατί επί 37 χρόνια είχαμε κυβερνήσεις οι οποίες δανείζονταν για να κάνουν έργο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνη της χωρίς δανεικά ούτε ένα μήνα. Το νέο Μνημόνιο το Νο 2 είναι πολύ σκληρότερο από το πρώτο. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Τους δώσαμε την ευκαιρία στο πρώτο να λειτουργήσουν σωστά και να σώσουν την Οικονομία μας. Κατασπατάλησαν αυτή την μοναδική ευκαιρία και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σκληρό σενάριο. Πως να εμπιστευθώ για δεύτερη φορά μια Κυβέρνηση ασύνδετη που σπατάλησε την πολύτιμη ευκαιρία που μας δόθηκε. Λέω ΟΧΙ σε όλα όσο αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να το ψηφίσω.
Πως να εμπιστευθώ στα δυσκολότερα αυτήν την Κυβέρνηση; Ο κ. Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα Πρωθυπουργός και γυρίζει κολίγος.

Χάσαμε την ευκαιρία για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας
Αμφιβάλλει κανείς πως 5 Κόμματα μαζί, ή τέλος πάντων όσα Κόμματα συμφωνούσαμε θα είμαστε πιο δυνατή φωνή στην Ευρώπη στην παρούσα φάση; Αυτό υποστήριζα για 15 μήνες. Ο κ. Παπανδρέου όμως προτίμησε να πάει μόνος του. Χάσαμε την ευκαιρία μιας καλύτερης διαπραγμάτευσης και σε αυτό φταίνε και οι δύο, και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς.
Τώρα εδώ που φτάσαμε ή θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο -και εδώ υπάρχει το ερώτημα των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- ή θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Ο Ιούλιος αυτός θα είναι πολύ σκληρός, όπως ο Ιούλιος του 65 ή του 74.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να παραμείνει αυτή η Κυβέρνηση. Το λιγότερο χειρότερο είναι να οδηγηθούμε στις κάλπες.

Είμαι έτοιμος να τα βρω με την ΝΔ
Το έχω πει και το έχω δηλώσει. Είμαι έτοιμος να συζητήσω και να τα βρω με την ΝΔ. Με την λογική της Πολιτικής Άνοιξης δεν μπορώ να τα βρω. Αν μου βρείτε νοοτροπία Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το κόμμα τότε εγώ κάθομαι στο τραπέζι να συζητήσω μαζί τους. Όμως βλέπετε τι συμβαίνει.
Ύβρεις και ειρωνεία, γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο κάθε ένας μπορεί και πρέπει να έχει την δική του άποψη. Θα το επαναλάβω όμως μία φορά ακόμη. Δεν φτάνει μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. με την ΝΔ και την κα Μπακογιάννη. Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται ΟΛΟΙ.

Προβληματίζομαι για το μέλλον
Η σκέψη εκείνη για αποχώρηση ήταν μια σκέψη από αυτές που κάνει ένας άνθρωπος που προβληματίζεται πολύ σοβαρά για το μέλλον του τόπου. Που νοιώθει πως πρέπει να κάνει κάτι, να αντιδράσει. Περιμένω να επιστρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλήσω μαζί του να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω ακόμη πως μπορεί να καταλήξει. Μπορεί να γίνει ένας "ανένδοτος". Να κατεβούμε στον κόσμο να μιλήσουμε μαζί του, να αγωνιστούμε μαζί του.

Πρέπει να ακούσουμε τους αγανακτισμένους πολίτες
Δεν έχουμε δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Πρότεινα στην Βουλή να δεχτούμε αυτούς του πολίτες, να τους ακούσουμε να μιλήσουμε μαζί τους. Να μας που τι θέλουν. Εγώ έκανα μια πρόσκληση. Πρέπει να τους ακούσουμε, πρέπει να καταγράψουμε ως υπεύθυνοι πολιτικοί το αίτημα του λαού.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ


Αθήνα, 3 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): Εμείς, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε καθιερώσει να φέρνουμε εδώ Ευρωβουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη από τις Βρυξέλλες που διαμορφώνουν άποψη. Και έχουμε πάρει αρκετά ψηφίσματα για την Ελλάδα όπως αυτό των Δελφών. Τους έχουμε πάει στη Βεργίνα, στο Άγιο Όρος, στην Ανάβυσσο.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Τίμο που τώρα έχει πάνω από 19% στη Φινλανδία. Δέχτηκα λοιπόν ένα τηλεφώνημα προηγουμένως που έλεγε ότι «το σκεφτόμαστε.. πέφτουν πέτρες, γιαούρτια, η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα».
Προσπάθησα να εξηγήσω ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πέρυσι όταν είχαν έρθει, εξασφαλίσαμε 15΄ στο Euronews. Πλέον το χάσαμε αυτό!
Όλα αυτά είναι προσβλητικά για την πατρίδα ανεξαρτήτως του ποιος φταίει. Ούτε εμένα μ΄ αρέσει να φυγαδεύονται βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο, ούτε εμένα μου άρεσαν τα συμβάντα στην Κέρκυρα, στην Αργυρούπολη κτλ. Δε μ΄ αρέσει να με ρωτάει ο 5χρονος εγγονός μου «Παππού, γιατί σας μουντζώνουν;».
Κάθε μέρα είναι φανερό ότι μειώνεται ο βαθμός επιρροής του πολιτικού συστήματος. Ρωτώ: Γιατί δεν ζητάμε από την "πλατεία" να κάνουν μία επιτροπή και να έρθουν εδώ να μιλήσουν στη Βουλή, στο Προεδρείο, στα κόμματα; Να έρθουν και με συγκροτημένο λόγο και όχι άναρθρα να εξηγήσουν ποιος είναι ο λόγος που τα αφήνουν όλα και συγκεντρώνονται στις πλατείες. Το στείρο δεν είναι αποδοτικό, δε γεννά, δε δημιουργεί!
Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή: Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εάν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο -που εμείς δεν το ψηφίζουμε γιατί δώσαμε ήδη μία ευκαιρία που κατασπαταλήθηκε- ότι οι "εκδηλώσεις αγάπης" της πλατείας προς τον κοινοβουλευτισμό θα μείνουν ως έχουν ή θα μετεξελιχθούν σε άλλες "λατρευτικές εκδηλώσεις". Εάν δεν ψηφιστεί, πάλι η πλατεία θα προβεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αφού θα κινδυνέψουν μισθοί και συντάξεις..
Εκεί στριμώχνεται το πολιτικό σύστημα. Και εκεί που στριμωχνόμαστε σ΄ αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει συνεννόηση!
Δεν υπάρχει εθνική ομοψυχία! Ο καθένας μόνο τι θα κερδίσει! Συγκρούεται η Ελλάδα, συνθλίβεται η Ελλάδα και ο καθένας το τομάρι του!
Περιφέρουμε την πρόταση για συνευθύνη και συνεννόηση 15 μήνες, δεν μας ακούει κανείς, ίσως κάποια πράγματα πήγε να ακούσει ο Πρωθυπουργός, αλλά κι αυτός δειλά. Φοβούμενος, όχι τη λογική, που την αντιλαμβάνεται, αλλά την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Η Αριστερά έχει το δικό της τροπάριο. Δεν αλλάζει. Χρόνια τώρα πιστεύει σε μία συγκεκριμένη πολιτική, καλώς ή κακώς. Η ΝΔ από την δική της πλευρά βρίσκεται σε μία αγκυλωμένη θέση. Έχει αυτοεγκλωβιστεί. Κάνει αντιμνημονιακή πολιτική υπηρετώντας το μνημόνιο.
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό που χθες μπορούσε να φαντάζει σα μία κάποια λύση για να ηρεμήσουμε αφενός την Ευρώπη, αφετέρου έναν κόσμο που αγωνιά, το αποκρούσατε. Δηλαδή, μία εθνική συνεννόηση. Τώρα, πλέον, σήμερα δεν ξέρω αν φτάνει, αυτό που φάνταζε σαν μία λύση πιθανή για αποσόβηση των χειροτέρων. Σήμερα, ίσως, δεν φτάνει επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη σε εκείνους που θα έπρεπε να έχω εμπιστοσύνη από διαγωγές και από πρακτικές.
Κάνω μία έκκληση στο Θεό. «Ο Θεός να βάλει το χέρι Του». Μην έχουμε χειρότερα. Μήπως μια μειοψηφία επιβληθεί σε μια άκαπνη πλειοψηφία από αυτούς που βρίσκονται στην πλατεία. Φοβούμαι, λοιπόν, μήπως υπάρξει κίνδυνος. Εύχομαι να μην υπάρξει. Εύχομαι, όμως, να υπάρξει και λογική, που δεν την βλέπω. Όταν έγινε το πρώτο συμβάν, αν υπήρχε μια συλλογική κατευθείαν καταδίκη, δεν θα ενθαρρύνονταν οι άλλοι. Όμως, όταν υπάρχει ένα «ναι μεν, αλλά» απ΄ όπου κι αν προέρχεται -και δεν προσωποποιώ καταστάσεις- τότε ενθαρρύνονται.
Υπάρχει κόμμα που δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν όταν πάει σε μια συγκέντρωση, τα γιαούρτια; Χάνει την έννοιά της η Δημοκρατία, στενεύουμε την Δημοκρατία. Και υπάρχει πρόβλημα με την Δημοκρατία όσο εμείς δεν μπορούμε να υπερβούμε τον εαυτόν μας και όσο οι εισαγγελείς μας στέλνουν καθημερινώς κόλλες χαρτί με πολιτικά πρόσωπα να εμπλέκονται σε λαθροχειρίες. Αυτά τα βλέπει ο λαός, βλέπει εμάς αμήχανους να παρακολουθούμε την εξέλιξη, σε μια διάθεση συμβιβασμού. Γι΄ αυτό δεν προχωράει η SIEMENS, γι αυτό δεν προχώρησε η Εξεταστική των πραγμάτων για την Οικονομία. Ο κόσμος, όμως, απαντά: «Έξω οι κλέφτες». Και, δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να είναι μέσα εδώ, με την δική μας ανοχή.

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Καταρχήν αισθάνομαι λίγο σαν να τα λέτε στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά, δηλ. οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διερωτούνται αυτά που είπα και εγώ, για το ασύνδετο της κυβερνήσεως. Να τα πείτε στο Υπουργικό συμβούλιο που δεν γνωρίζει ο ένας τι λέει ο άλλος.
Εάν το ΠΑΣΟΚ με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος είχε επιτρέψει να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16, σήμερα, δεν θα είχαμε στο εξωτερικό 60.000 παιδιά, που κοστίζουν στις οικογένειες και στον εθνικό πλούτο όσα χρήματα βγάλατε από την μείωση των συντάξεων. Θα μπορούσαμε να έχουμε κρατήσει τα παιδιά να σπουδάσουν εδώ και τα λεφτά τα οποία δίνουμε στο εξωτερικό για να σπουδάζουν να μην είχανε κοπεί από τις συντάξεις των συνταξιούχων. Να λοιπόν γιατί δεν ξέρετε τι να κάνετε!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): Η τοποθέτησή μου θα είναι πάνω σε αυτό που περιβάλλει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου.
Η «Ιφιγένεια» στην εποχή μας δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο, δεν έχει θεσμικό ρόλο. Εγώ βέβαια είμαι πολύ μικρός για το ρόλο της Ιφιγένειας...
Ο από μηχανής θεός απειλεί να κάνει την εμφάνισή του αλλά δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα είναι λυτρωτική η παρουσία του.
Αυτός ο κόσμος που συρρέει σήμερα στις πλατείες, ο ελληνικός λαός, μου έκανε την εξαιρετική τιμή να με εκλέξει με ρεκόρ ψήφων πρωτοείσακτου πολιτικού μη προερχόμενου από "τζάκι" το 1993 και μου έκανε επίσης την εξαιρετική τιμή να είμαι ο μόνος στη Μεταπολίτευση που έκανε κόμμα που επανεξελέγη και που πρωταγωνιστεί στο βαθμό που πρωταγωνιστεί σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Κάτι που δεν έκαναν μεγάλοι πολιτικοί άνδρες του τόπου όπως ο Μαρκεζίνης, ο Αρσένης, ο Τρίτσης, ο Τσοβόλας, ο Μάνος, ο Σαμαράς. Αυτό μού δημιουργεί μία ηθική υποχρέωση.
Ψιχαλίζει; Όχι, μας φτύνουν! Και σε λίγο αυτό θα γίνει καταιγίδα. Μας μουτζώνουν; Ναι και με τα 5 δάχτυλα! 5 δάχτυλα για τα 5 κόμματα! Ανεξάρτητα με το εάν και σε τι βαθμό έχει ο καθένας ευθύνη.
Όταν βλέπουμε φιλήσυχους πολίτες, συνταξιούχους να μετατρέπονται σε χούλιγκαν και να προπηλακίζουν συναδέλφους βουλευτές ή συναδέλφους βουλευτές να φυγαδεύονται από τα στενά του Εθνικού Κήπου, περίπου σαν κακοποιοί, δεν είναι λύση το να κάνουμε ότι δε βλέπουμε και να πηγαίνουμε το βράδυ να τρώμε στην ψαροταβέρνα που πληρώνεις όσο μία σύνταξη αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.
Πολλές φορές, η πολιτική μετατρέπεται σε μικροπολιτική με τη στήριξη και μερίδας του Τύπου. Και λένε το Μνημόνιο φταίει! Μα εάν δεν ήταν το Μνημόνιο τού Παπανδρέου θα ήταν το Μνημόνιο τού Καραμανλή, θα ήταν κάποιο άλλο Μνημόνιο κι αυτό επειδή έφταιξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οδήγησαν τη χώρα εδώ σήμερα και τον κόσμο να βγαίνει στις πλατείες. Και κάποιοι εξ αυτών στις πλατείες να φτάνουν στο σημείο να παρομοιάζουν τη σημερινή κατάσταση με τη δικτατορία, όπου δεν υπήρχε ανεργία, υπήρχε οικονομική ευρυθμία αλλά βεβαίως δεν υπήρχε ελευθερία και γι΄ αυτό κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε σε ξερονήσια ή στα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όμως λέγεται ότι όλοι οι πολιτικοί τότε πέθαναν στην ψάθα, ενώ σήμερα η μισή Δικαιοσύνη της χώρας ασχολείται και ψάχνει να βρει τους κλέφτες πολιτικούς.
Και φτάσαμε στο σημείο σήμερα ο αξιότιμος Πρόεδρος της ΝΔ να καταθέτει πρόταση να εξεταστούν όλα τα πόθεν έσχες των πολιτικών από το ΄74 μέχρι σήμερα. Εν δυνάμει όλοι κλέφτες δηλαδή! Όχι ότι δεν είναι σωστή η πρόταση αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο να κατατεθεί μια τέτοια πρόταση.
Σήμερα διακινούνται λαθραίες ιδέες, από μερικές λαθραίες γραφίδες με κεφάλαια που προέρχονται από λαθρεμπόριο! Και αυτά που γίνονταν, άτυπα, μουλωχτά, από διάφορα κονδύλια του κράτους, μυστικά ή λιγότερο μυστικά, τώρα έχουν αποκτήσει και θεσμική θέση με διάφορα γραφεία που πρόσκεινται σε κόμματα και παίρνουν αμοιβή εκτελέσεων πολιτικών αντιπάλων διά γραφίδων σε κάποια Μέσα.
Και χθες, μόνο με την κατάθεση μιας σκέψεως και ουχί αποφάσεως, αποκαλύφθηκε του λόγου το αληθές. Φάνηκε ο πανικός ενός ολόκληρου συστήματος. Να πω ότι χαίρομαι που το ίδιο 2 ώρες μετά τη δική μου κατάθεση σκέψης, ενδεχομένως συμπτωματικά, ένας ηγέτης της Αριστεράς ο κ. Αλαβάνος είπε να κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς;
Και μας αρέσει εδώ που έφτασαν τα πράγματα; Δώσαμε την εξουσία στην τρόικα να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε. Μας αρέσει εδώ που φτάσαμε το λαό; Τις πταίει; Κοκορομαχία! Φταίνε όλοι αυτοί που το επέτρεψαν να γίνει και να φτάσει η κατάσταση ως εδώ.
Και όχι μόνο φταίει το Μνημόνιο. Και έρχεται τώρα νέο Μνημόνιο πιο σκληρό και θα έρθει κι άλλο ακόμα χειρότερο, διότι εσείς καταστήσατε τη χώρα να μη μπορεί να ζήσει ούτε μία ημέρα χωρίς δανεικά! Κανείς δεν θέλει την επιβολή και την επιβουλή της τρόικα. Τότε γιατί δεν τους πετάμε έξω; Γιατί ξέρουμε ότι το ταμείον είναι μείον!
Διότι, ομολόγησε ο Υπουργός Οικονομικών στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών -που δεν κατέληξε πουθενά- ότι 4 δις έχει μέσα το ταμείο του κράτους! Και παγώσαμε οι πολιτικοί Αρχηγοί!
Ακούστηκε επίσης από τα πιο επίσημα χείλη, του Πρωθυπουργού, ότι υπάρχει έκθεση της CIA η οποία μιλάει για ενδεχόμενα! Το 2011, για ενδεχόμενα! Και διαπιστώνει ο δημοσιογράφος και βρίσκει ότι υπάρχουν σταγονίδια που μπήκαν στις Σχολές επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Τόσο μετά! Και την αφορμή στην έρευνα την έδωσε η αποκάλυψη του Πρωθυπουργού!
Πού πάμε; Ύβρεις και μόνο ύβρεις; Υπάρχει κανείς μέσα στην Αίθουσα που να διαφωνεί με την πρόταση που έφερα πριν 15 μήνες και είπα ο Γιώργος δεν τραβάει, Αντώνη πάμε όλοι μαζί; Υπάρχει κανείς μέσα στην Αίθουσα που να πιστεύει ότι εάν είχαμε πάει όλοι μαζί δεν θα πετυχαίναμε καλύτερους όρους; Κι όμως, αυτό δεν γίνεται γιατί κάποιοι σκέφτονται το 0,5 στο ποσοστό και το τι θα βγάλουν αύριο οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες πάνε τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως πάει η χώρα, από το κακό στο χειρότερο! Κι αυτό γιατί αυτοί σκέφτονται την παρτίδα και όχι την πατρίδα!
Και σήμερα έρχονται καθηγητές -οι οποίοι δεν έχουν σχέση ιδεολογική με εμάς- και καταθέτουν ένα ψήφισμα και λένε αυτό που λέμε εμείς: "αφήστε τις μικρότητες και πάμε όλοι μαζί να σώσουμε την πατρίδα"! Έρχονται σήμερα δηλαδή και στοιχίζονται πίσω από μία ιδέα που διακινώ εδώ και 15 μήνες μέσα στο Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς χθες μου έκανε την εξαιρετική τιμή να προτείνει δημόσια να αναλάβω ένα Υπουργείο. Φαίνεται ότι απάντησε στη δική μου πρόταση να αναλάβει αυτός αναπληρωτής Πρωθυπουργός με αρμοδιότητα όλα τα οικονομικά Υπουργεία!
Και είπα ξεκάθαρα ότι εάν η δική μου παρουσία ενοχλεί αυτήν την εθνική ομοψυχία που προτείνω, μπορώ να μείνω στην αποθήκη και να μπουν οι άλλοι στη βιτρίνα! Την ίδια δουλειά θα κάνω και από την αποθήκη! Δεν είχα ποτέ μου καρέκλα και δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα! Με ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας!
 Πάντως, εάν ήταν, θα ζητούσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημεύσω κάποιες περιουσίες και να κλείσω κάποιους φυλακή. Αυτό είναι το αίτημα της πλατείας! Και δεν ξέρω για πόσο αυτή η πλατεία θα μείνει αγνή και δεν θα εισέλθουν προβοκάτορες.
Αρχίζει να λειτουργεί μία πολλαπλασιαστική δύναμη στην κοινωνία που θα μας καταργήσει. Εδώ βέβαια ήδη έχουμε μια ιδιότυπη κατάργηση εξουσίας! Αλλά ποιος θα τολμούσε να βγει σε αυτόν τον κόσμο και να του πει "τι είναι αυτό που κάνεις";
Αυτός ο μήνας που διανύουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και σοβαρός για τη χώρα! Έρχεται το Μνημόνιο! Αλλά καθυστερεί. Γιατί καθυστερεί; Διότι, όπως λένε υπάρχει ένα μονομπλόκ 20 βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ που λέει ότι δεν το θέλει ο λαός.
Εμείς σας δώσαμε μία ευκαιρία πέρυσι, την οποία δεν τη χρωστάγαμε, κι εσείς την κατασπαταλήσατε. Εγώ σε νέα μέτρα, όπως είπα και στον Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν συναινώ αλλά δεν το συζητάω καν να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία εφόσον η πρώτη, που ήταν και πιο εύκολα τα πράγματα τότε, πήγε χαμένη.
Η Ελλάδα θέλει να ξεπεράσουμε τις ιδιοτέλειές μας και να βαδίσουμε όλοι μαζί για την πατρίδα! Κι αν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε και εάν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνδετη κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές! Το καζάνι βράζει και χρειάζεται βαλβίδα εκτόνωσης και αυτή είναι η έννοια που κάποιοι πολύ ευκόλως προσπάθησαν να μετατρέψουν σε πολιτική αφερεγγυότητα! Είναι μια πράξη και ενέργεια και σκέψη ευθύνης την οποία δεν έχουμε υιοθετήσει αλλά και δεν έχουμε απορρίψει!
Πάντως, το 1ο σκέλος επετεύχθη! Το σύστημα δείχνει να ξυπνάει! Βλέπω τα πρωτοσέλιδα! Κάποιοι αφυπνίστηκαν, κάποιοι άλλοι πλήρωσαν...
Έχουμε στριμωχτεί πολύ άσχημα! Από τη διογκούμενη απαίτηση των δικτατόρων δανειστών μας και από έναν κόσμο που δεν αντέχει άλλο!
Χρειάζεται διέξοδος! Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές είναι πατριώτες. Η Ιστορία καταγράφει και δεν θέλω η Ιστορία να με καταγράψει σε αυτούς που δεν αφυπνίστηκαν. Καλώ όλους να αντιδράσουν!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε σήμερα συνάντηση με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και ο Δήμαρχος Πειραιά έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις.

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για συνάντηση.
Ο Πειραιάς ασφαλώς δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Είναι από τους 2-3 μεγάλους Δήμους της χώρας και κάνει τώρα μια γενναία προσπάθεια να βγει από την απομόνωση που για δεκαετίες την είχε καταδικάσει η κεντρική εξουσία.
Ήδη έχουμε καθαρίσει την πόλη. Βελτιώνουμε κατά πολύ την εικόνα της, το πράσινο.
Την Κυριακή, που είναι η γιορτή του περιβάλλοντος, έχουμε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στα Βοτσαλάκια. Εκεί σκουπίζουμε, φυτεύουμε, ανακυκλώνουμε, τραγουδάμε, αθλούμεθα, αλλά αυτή είναι η μια "πλευρά του φεγγαριού".
Η άλλη είναι τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, με την απουσία πολιτικής από την κεντρική εξουσία για τον Πειραιά, με την παρουσία του ΟΛΠ ο οποίος δεν αποδίδει ανταποδοτικά οφέλη στον Δήμο, και πολλά άλλα τα οποία ο κ. Πρόεδρος είχε την καλοσύνη να τα ακούσει.
Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες, θα το φέρω και πιο συμπυκνωμένο και να κάνει τα δέοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα κάνει».

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ.: «Με τον αξιότιμο Δήμαρχο του Πειραιά συνδεόμεθα πολλά χρόνια.
Είμαστε και οι δύο "παιδιά" του Ευάγγελου Αβέρωφ, και από το 1982 όταν εκείνος ανεδείχθη με μια πολύ πετυχημένη πορεία Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, και εγώ τότε της TV PRESS, είχαμε μια σειρά αγώνων.
Τώρα δίνει ένα καινούργιο αγώνα για να μπορέσει να "ξανακτίσει" τον Πειραιά. Ένα κομμάτι της Αττικής το οποίο λεηλατήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Πειραιάς βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Πιστεύω ότι ο αγώνας αυτός δεν μπορεί παρά να στεφθεί και πάλι από επιτυχία.
Θα είμαι στο πλευρό του Δήμου Πειραιά, στο πλευρό του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου τον οποίο, θέλω να θυμίσω, στηρίξαμε και χαρήκαμε όλοι μαζί για την εκλογή του.
Δήμαρχε θα είμαστε στο πλευρό σου».

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Ευχαριστώ πολύ για την τότε στήριξη και ευχαριστώ περισσότερο για την αυριανή στήριξη».

ΦΥΣΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ !

«.Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.» 

«.εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν». 

Ιωάννης Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος , προς την Δ' Εθνοσυνέλευση .

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. στην ομιλία Σαμαρά στο Ηράκλειο Κρήτης, επισημαίνονται τα εξής:

«Προς τι ο παροξυσμός και η καταφυγή σε ανοησίες, από τον κ. Σαμαρά;
Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του δίνει φιλί ζωής στην ασύνδετη και ανίκανη κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αν δεν φοβόταν, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά διαφορετικά στην Ελλάδα.
Λυπούμαστε για το ήθος και το ύφος στο οποίο παρασύρεται από πρόσωπα που πάντα εκινούντο απέναντι στη ΝΔ».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Αθήνα, 1 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Αυτό το οποίο βγήκε τελευταία, όπως και από άλλα εκφυλιστικά φαινόμενα τα οποία παρακολουθώ, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σύστημα οδηγείται προς "αυτοκατάργηση".
Με προβληματίζει έντονα αυτό.
Φοβάμαι ότι ο "ασκός του Αιόλου" έχει ανοίξει πλέον, το ελπίζω,- διαλέγει όποιο ρήμα θέλει ο καθένας-. Μου αρέσει ότι ενεργοποιήθηκαν "ανενεργοί" πολίτες.
Ο καθηγητής κ. Μπέης, ένας κατασταλαγμένος και φιλοσοφημένος από τις δυσκολίες της ζωής άνθρωπος, είπε εκπληκτικά πράγματα. Είπε: "mea culpa", έκανα λάθος, για το χρονικό διάστημα που ήμουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Το είπε αυτό ο άνθρωπος ο οποίος αποτέλεσε, όπως επίσης και ο καθηγητής κ. Κασιμάτης, τον πιο στενό συνεργάτη της πολιτικής δράσης της περιόδου του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα", στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ακούει τους "κούφιους" ο Πρωθυπουργός
Όταν λοιπόν δύο τέτοιες προσωπικότητες φεύγουν από το "περιθώριο" στο οποίο έχουν αυτό-τοποθετηθεί και μπαίνουν μπροστά, αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να τους καλέσει κάποιος όπως ο κ. Πρωθυπουργός και να τους πει: "Πέστε κάτι. Αυτή την στιγμή θορυβείστε. Επαναστατείτε. Πέστε μου 1,2,3 πράγματα".
Ακούει "κούφιους" ο κ. Παπανδρέου. Δεν ακούει ανθρώπους "γεμάτους".
Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι κάπου έχει χάσει την "ατραπό", ότι κάπου έχει χάσει τον "δρόμο". Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η ειρηνική, καθημερινώς επαναλαμβανόμενη εκδήλωση, δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει το μυαλό κάποιων προβοκατόρων. Δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει.
Φοβάμαι μήπως κάποιοι θελήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την αγνή, ειρηνική επανάσταση και να δημιουργήσουν "θέματα".
Φοβάμαι ότι τα έχει "χάσει" εντελώς η κυβέρνηση.
Φοβάμαι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πράττει το σωστό.
Φοβάμαι ότι έρχονται πολύ άσχημες ημέρες.
Και λέω: "Αυτός ο Ιούνιος θα είναι ο πιο δύσκολος Ιούνιος των τελευταίων δεκαετιών", και κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Κάποιοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διαφωνιών, "γιατί να πάμε όλοι μέσα για να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν μπορούμε να σώσουμε την κοινωνία, αν εν τέλει έχουμε περιθώριο να σώσουμε την Ελλάδα".
Επειδή όλα αυτά είναι ρευστά, και επειδή τυραννούν και ταλανίζουν καθημερινώς το μυαλό, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από την Βουλή.
Να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή, να λειτουργήσουμε σαν ένα "χαστούκι" σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα.

Το πράγμα δε πάει άλλο
Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό. Και το λέω όχι με αγανάκτηση. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ από την Βουλή για να λειτουργήσει αυτή η ενέργεια, ως "χαστούκι" σε ένα "λιποθυμισμένο" σύστημα.
Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν "πάει άλλο".
Ή θα έλθουν να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, -γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν τα πράγματα εδώ -, όχι μόνο από οικονομικής, αλλά και από κοινωνικής κατάθλιψης, να έρθουν να "βάλουν πλάτη" να σώσουμε τον τόπο.
Ο τόπος χάνεται.
Συνταγματικά αυτό, μπορεί να σημαίνει ίσως και πρόκληση εκλογών.
Κάτι πρέπει να γίνει όμως. Αυτή η απραξία, βλέπω έναν Πρωθυπουργό ο οποίος τα έχει "χάσει", βλέπω μια Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία φοβάται να μπει μέσα στο παιχνίδι να σώσει την πατρίδα, βλέπω την Αριστερά η οποία είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος, με φοβίζει.
Πήγα προχθές σε ένα Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο ένας ήταν στα "FM", ο άλλος στα "βραχέα", ο άλλος στα "μεσαία". Δεν υπήρχε καμία συνεννόηση.
Δεν φτάνει η συνεννόηση. Ακούω λέξεις εντυπωσιασμού που θα τις χαρακτήριζα "πυροβολικές". Είναι ανόητες λέξεις που δεν έχουν καμία σημασία. Τι σημαίνει συναίνεση και συνεννόηση;
Το σημαντικό είναι να υπάρξει συνευθύνη. Να μπούμε μέσα. Να πούμε: "συναίνεση τώρα για 3 άρθρα" και την άλλη βδομάδα να σκοτωνόμαστε πάλι;
Να μπούμε μέσα και να "τραβήξουμε κουπί".
Αυτό που γίνεται διαλύει την Ελλάδα. Και δεν είναι 5 τα δισ. της δόσης για την χρηματοδότηση. Είναι 12, αν αυτό έχει καμία σημασία.
Σας ερωτώ όμως, αν δεν τα παίρναμε τι θα γινόταν;
Πες ότι κουράστηκα να μου κάνει τον "cowboy" η Ε.Ε, να με προσβάλλει το ΔΝΤ. Τι θα γίνει στις 15 Ιουλίου όταν βγαίνει ανερυθρίαστα ο Υπουργός οικονομικών -ο Υπουργός θησαυροφυλακίου όπως λέγεται στη Βρετανία- και λέει ότι "δεν υπάρχει μία" στα Ταμεία;
Τι θα γίνει επιτέλους; Έχουμε ξεφτιλιστεί, πρώτα οι πολιτικοί και εν συνεχεία ξεφτιλίζουμε και έναν ολόκληρο λαό.

"Υπόδουλη" ζωή
Το πάνε έτσι ώστε να μας πουν: "Εκεί που έχετε φτάσει θα προσκυνήσετε, θα παραδώσετε τα κλειδιά και από ΄κει και πέρα, θα σας εξασφαλίσουμε με το Μεσοπρόθεσμο". Αυτό σημαίνει ότι η ζωή μας θα γίνει εξαιρετικά σκληρή.
Όπως το ΄41, το ΄42, το ΄43. Για το ίδιο πράγμα πρόκειται. Τότε ήμασταν "όμηροι" των Γερμανών δια των τανκς. Σήμερα είμαστε "όμηροι" δια του κεφαλαίου.
Αυτό σημαίνει μια "υπόδουλη" ζωή.
Η άλλη πρόταση είναι " εσωτερική επανάσταση ".
Kαι λέμε ότι θα ζήσουμε 1, 2, 3 χρόνια μόνο με "σκέτο ψωμί" για να μπορέσουμε τον 5ο χρόνο να πάρουμε και "τυρί". Διαφορετικά, έρχεται με το αεροπλάνο ο Ροντ Σταιγκερ.
Ο Ρ. Στάιγκερ δεν είναι μέλος της τρόικα. Είναι ο γνωστός ηθοποιός του "ενεχυροδανειστή". Και δεν θα είναι ένα θεσμικό Όργανο της Ευρώπης. Θα είναι ιδιώτης.
Θα έρθει ο G. Soros και θα σου πάρει το "δαχτυλίδι της γυναίκας" σου μέσα από το αυτοκίνητο. Και το λέω σημειολογικά αυτό, αλλά εκεί οδηγείται η Ελλάδα.
Η Ελλάδα της μεγάλης "ξεφτίλας", που όμοια δεν έχει ζήσει ούτε το 1897 με την ήττα, ούτε με την πτώχευση που είχε προηγηθεί κάποια χρόνια.
Δυστυχώς, πτωχεύσαμε ως πολιτικό σύστημα.
Ευτυχώς δεν πτωχεύσαμε ως κοινωνία και αυτό ίσως, είναι το μόνο αισιόδοξο μήνυμα.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά πρωτοβουλίες που θα "ταρακουνήσουν" το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας ένα χαστούκι σε ένα "κοιμισμένο" πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση "περί άλλων τυρβάζουν".
Σε μια στιγμή κρίσης, όταν ο εχθρός δεν είναι "προ των πυλών", αλλά είναι εντός.

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης