Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΑΥΤΙΑ

 

Η Ελλάδα βυθίστηκε, δεν βυθίζεται. Τελείωσε. Η έχουμε το θάρρος και το λέμε στους Έλληνες ή τους κοροϊδεύουμε. Ο κ. Σαμαράς ψεύδεται όταν λέει ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και το ξέρει. Αυτά τα μέτρα που είναι μόνο εισπρακτικά, δημιουργούν τεράστια ύφεση.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.
Για τις αναφορές Ρουμελιώτη
Χειροκροτώ όσα λέει ο κ. Ρουμελιώτης, γιατί αυτά εγώ τα έζησα στη πράξη. Ο θάνατος της οικονομίας λέγεται «Μέρκελ», με τις πιέσεις που ασκεί. Και όταν ήμουν στη κυβέρνηση, τους είχα πει ότι μπλοφάρει η κ. Μέρκελ. Τους έλεγα ότι η τρόικα μας φοβάται πιο πολύ απ’ ότι τους φοβόμαστε εμείς και πρέπει να διεκδικήσουμε πράγματα πιο δυνατά, κάτι που δεν έγινε και έφυγα από την κυβέρνηση. Απόδειξη ότι υπέγραψαν από τότε –τον Φεβρουάριο- τα μέτρα ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και ζητούσαν και από μένα να τα συνυπογράψω. Όταν όμως εγώ είπα ότι τα μέτρα είναι ανεφάρμοστα και έφυγα, τότε το σύστημα που περιφέρεται πέριξ της κυβέρνησης και των συμφερόντων της με είπε «κωλοτούμπα» για να με απαξιώσει. Τώρα οι ίδιοι δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που έχουν προυπογράψει, προκειμένου να πάρουν «μεγάλες καρέκλες». Χάσαμε χρυσή ευκαιρία. Τώρα η Ευρώπη έχει οργανωθεί σε μια πιθανή δική μας πτώχευση και δεν τους απασχολεί το θέμα όσο τους απασχολούσε πέρυσι. Ο κ. Ρουμελιώτης με την εμπειρία του ως υπουργός της Ελληνικής οικονομίας, με την εμπειρία του στο ΔΝΤ και τις σχέσεις του στην Ευρώπη και τον κ. Στρος Κάαν, θα μπορούσε να είχε επιλεγεί ως υπουργός Οικονομικών και όχι ο κ. Παπακωνσταντίνου που δεν είχε διατελέσει ούτε μια ώρα υπουργός, δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα και πήγαινε σαν νεοσύλλεκτος στην «φωλιά του κούκου».
Φαύλος κύκλος η συνταγή της κυβέρνησης
Αύριο θα έχουμε νέες απολύσεις και το κράτος θα επιβαρυνθεί με τα επιδόματά τους. Όσους δημοσίους υπαλλήλους και να διώξει το κράτος –που δεν θα διώξει, παρά μόνο 15.000- και όταν πρέπει να δώσει επίδομα σε 200.000 νέους ανέργους, τότε θα πρέπει να πάει σε νέα εισπρακτικά μέτρα. Έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν μπορούμε να βγούμε. Εφόσον δεν κάνουν ανάπτυξη και δεν κάνουν ένα θεαματικό «κούρεμα» του χρέους, δεν θα ανακάμψουμε. Εγώ σκέφτομαι και ενεργώ σαν να έχω δραχμή σε μερικούς μήνες και έχω υπόψη μου ποιες προστατευτικές κινήσεις θα έκανα σε αυτή την περίπτωση.
Με ανησυχούν οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια της κ. Μέρκελ γιατί αυτό αποδεικνύει ότι ο κ. Σαμαράς έγινε «αλοιφή». Όσο κόντραρε ο κ. Σαμαράς, η κ. Μέρκελ έβριζε και του γυρνούσε την πλάτη. Η τωρινή στάση της κ. Μέρκελ σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς παρεδόθη άνευ όρων. Του είπαν εξάλλου ξεκάθαρα «μέτρα και βλέπουμε». Και αυτά τα μέτρα, δεν με έχει πείσει κανείς ότι είναι αναπτυξιακά και ότι με βγάζουν από το βούρκο. Κατάλαβα ότι έχουν μοιράσει την Ευρώπη σε γειτονιές. Είναι η γειτονιά των Βορείων χωρών, που είναι οι πιο πλούσιες, με μεγαλύτερους μισθούς και αποδόσεις. Είναι η γειτονιά της Κ. Ευρώπης (Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία κλπ). Τρίτη γειτονιά είναι η Β. Ιταλία και κάποιες άλλες νότιες χώρες. Τέταρτη γειτονιά είναι η Ν. Ιταλία και η Ιβηρική. Πέμπτη γειτονιά είναι τα Βαλκάνια. Εγώ όντας στα Βαλκάνια, είχα εξασφαλίσει μια ζωή πολίτη της Κ. Ευρώπης, αλλά δανειζόμενος. Και μάλιστα ο Α. Παπανδρέου είχε πει « τι με νοιάζει εμένα που θα βγει η κατάσταση» και η βόμβα έσκασε στον γιο του. Τώρα πάνε να μας επιστρέψουν στη γειτονιά μας. Και γιατί πρέπει να μου πει η τρόικα ότι πρέπει να ζήσω με την δική μου παραγωγή σαν χώρα και να μην το κάνω μόνος μου, όταν κατάλαβα το αδιέξοδο; Τώρα εκεί που είμαστε, θα είμαστε φυλακισμένοι, χωρίς να έχουμε καμία ελπίδα για ατελείωτα χρόνια.
Λάθος επιλογή προσώπων στη κυβέρνηση
Κάθε απλός άνθρωπος θα μπορούσε να προβλέψει αυτά που θα επακολουθούσαν. Δεν ήταν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Αν ο κ. Ρουμελιώτης είχε αναλάβει την οικονομία, ή αν παρέμενε ο κ. Παμπούκης, θα έκανε κάποιες παρεμβάσεις σαν και αυτήν που έπεισε τον Ρουμελιώτη να πάει στο ΔΝΤ. Αν παρέμενε ο Στρος Κάαν, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο κ. Στρος Κάαν είπε στον κ. Ομπάμα να πάει ο ίδιος να επιθεωρήσει τα θησαυροφυλάκια σε όλο τον κόσμο και του το αρνήθηκαν. Μετά από αυτό του στήσανε το γνωστό παιχνίδι για να τον βγάλουν από τη μέση. Και αν είχε εκλεγεί και Πρόεδρος, θα είχαμε και άλλον «αέρα».
Καμία ουσιαστική πρόταση και ενέργεια από τα Κόμματα
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ έχουν σκύψει το κεφάλι και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ και η Χρυσή Αυγή «πετάνε πέτρες». Κανείς όμως δεν κάνει προαγωγή πολιτικής και να δώσει προτάσεις. Εγώ έχω καταθέσει 29 προτάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν λεηλατηθεί από την ΑΝ.ΕΛ, ακόμα και από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα.
Για την δημοσίευση της λίστας του ΣΔΟΕ
Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Να μπορείς να καταγγέλλεις επώνυμα και αν οι ισχυρισμοί σου δεν βγουν αληθινοί, να έχεις ποινή φυλάκισης τρία χρόνια. Αν όμως βγουν αληθινοί, τότε να παίρνεις το 20% της περιουσίας που έχει αποκτηθεί. Άρα αυτός που θα κάνει καταγγελία, θα το σκεφθεί καλά πριν το κάνει. Είναι αστείες όλες αυτές οι περιπτώσεις.
Να βγουν τα λεφτά από τα σεντούκια
Αυτή τη στιγμή το 20% με 25% των χρημάτων της Ελλάδας έχει βγει στο εξωτερικό. Το άλλο 75% είναι κρυμμένο στα σεντούκια και είναι ανενεργά με όλα αυτά που ισχύουν για πόθεν έσχες και φορολόγηση. Αν πούμε σε αυτό τον κόσμο πως για τρία χρόνια αυτά τα λεφτά δεν θα φορολογηθούν, δίνουμε κίνητρο να αξιοποιηθούν για αγορά ακινήτων κ.α, ώστε να κινηθεί η αγορά, θα μειωθεί η ανεργία και το κράτος θα κερδίσει από το ΦΠΑ. Είχαμε 270 δισ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες. Μέσα σε δυο χρόνια έγιναν 160 δισ. ευρώ. Από αυτά, αν τα 20 δισ. πήγαν στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα που μένουν εδώ με ενδιαφέρει που πήγαν.
Οι πρώτες 100 μέρες του κ. Σαμαρά ήταν οι πιο οδυνηρές
Οι πρώτες 100 μέρες του κ. Σαμαρά ήταν οι πιο οδυνηρές από κάθε άλλο πρωθυπουργό από την μεταπολίτευση. Δεν έχει προσφέρει τίποτα. Δεν υπάρχει ψόγος. Περιγραφή καταστάσεων κάνω. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά ελπίδα στο μέλλον, με την συνταγή που ακολουθείται. Το «δορυφόρο» σύστημα του κ. Σαμαρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να εντοπίσει τις δουλειές. Ο δε κ. Σαμαράς γνωρίζει πως όσο τους «ταΐζει», θα τον κρατάνε στην εξουσία. Όταν πάψει να τους ταΐζει, θα τον κάνουν μια χαψιά. Εξού και τα διάφορα παράξενα πράγματα που ακούγονται για την ΑΤΕ, για τον ΟΠΑΠ, τα ΕΛ.ΤΑ τα οποία δρομολογούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, χωρίς όμως να βλέπω την δέουσα κριτική από τα ΜΜΕ. Εγώ θέλω να πετύχει σαν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς γιατί κάθε φορά που αποτυγχάνει ένας πρωθυπουργός βυθίζεται η Ελλάδα, αλλά η συνταγή που χρησιμοποιεί είναι λάθος. Και είχα πει και παλαιότερα ότι «έχουμε δύο δρόμους: Η στην Ευρώπη και υπόδουλοι, ή μόνοι μας και πεινασμένοι». Τώρα είμαστε και υπόδουλοι και πεινασμένοι.
Για τα Α.Μ.Ε.Α
Όταν εμείς, με την αρτιμέλεια που μας έδωσε η φύση, περνάμε τόσο δύσκολα και δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι αυτοί που έχουν και τα δικά τους προβλήματα. Και ο καθένας από μας μπορεί να έρθει στη θέση τους και πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι με αυτές τις ομάδες.
Για τις μελλοντικές κινήσεις
Απελευθερώθηκα. Ήμουν εθελοντής σε μια προσπάθεια και επιμένω σε αυτήν, αλλά σήμερα είμαι πιο αδέσμευτος από τις θεσμικές υποχρεώσεις και τώρα θα λέω περισσότερες αλήθειες και πιο δυνατά. Ανανεώνω το δικό μου κανάλι, το αποκομματικοποιώ, βάζω μέσα μεγάλα ονόματα και πλέον θα ονομάζεται ΑΡΤ (Άστυ-Ραδιοτηλεόραση). Και θα είμαστε πιο παρεμβατικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης