Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΑΥΤΙΑ

 

Η Ελλάδα βυθίστηκε, δεν βυθίζεται. Τελείωσε. Η έχουμε το θάρρος και το λέμε στους Έλληνες ή τους κοροϊδεύουμε. Ο κ. Σαμαράς ψεύδεται όταν λέει ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και το ξέρει. Αυτά τα μέτρα που είναι μόνο εισπρακτικά, δημιουργούν τεράστια ύφεση.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.
Για τις αναφορές Ρουμελιώτη
Χειροκροτώ όσα λέει ο κ. Ρουμελιώτης, γιατί αυτά εγώ τα έζησα στη πράξη. Ο θάνατος της οικονομίας λέγεται «Μέρκελ», με τις πιέσεις που ασκεί. Και όταν ήμουν στη κυβέρνηση, τους είχα πει ότι μπλοφάρει η κ. Μέρκελ. Τους έλεγα ότι η τρόικα μας φοβάται πιο πολύ απ’ ότι τους φοβόμαστε εμείς και πρέπει να διεκδικήσουμε πράγματα πιο δυνατά, κάτι που δεν έγινε και έφυγα από την κυβέρνηση. Απόδειξη ότι υπέγραψαν από τότε –τον Φεβρουάριο- τα μέτρα ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και ζητούσαν και από μένα να τα συνυπογράψω. Όταν όμως εγώ είπα ότι τα μέτρα είναι ανεφάρμοστα και έφυγα, τότε το σύστημα που περιφέρεται πέριξ της κυβέρνησης και των συμφερόντων της με είπε «κωλοτούμπα» για να με απαξιώσει. Τώρα οι ίδιοι δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που έχουν προυπογράψει, προκειμένου να πάρουν «μεγάλες καρέκλες». Χάσαμε χρυσή ευκαιρία. Τώρα η Ευρώπη έχει οργανωθεί σε μια πιθανή δική μας πτώχευση και δεν τους απασχολεί το θέμα όσο τους απασχολούσε πέρυσι. Ο κ. Ρουμελιώτης με την εμπειρία του ως υπουργός της Ελληνικής οικονομίας, με την εμπειρία του στο ΔΝΤ και τις σχέσεις του στην Ευρώπη και τον κ. Στρος Κάαν, θα μπορούσε να είχε επιλεγεί ως υπουργός Οικονομικών και όχι ο κ. Παπακωνσταντίνου που δεν είχε διατελέσει ούτε μια ώρα υπουργός, δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα και πήγαινε σαν νεοσύλλεκτος στην «φωλιά του κούκου».
Φαύλος κύκλος η συνταγή της κυβέρνησης
Αύριο θα έχουμε νέες απολύσεις και το κράτος θα επιβαρυνθεί με τα επιδόματά τους. Όσους δημοσίους υπαλλήλους και να διώξει το κράτος –που δεν θα διώξει, παρά μόνο 15.000- και όταν πρέπει να δώσει επίδομα σε 200.000 νέους ανέργους, τότε θα πρέπει να πάει σε νέα εισπρακτικά μέτρα. Έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν μπορούμε να βγούμε. Εφόσον δεν κάνουν ανάπτυξη και δεν κάνουν ένα θεαματικό «κούρεμα» του χρέους, δεν θα ανακάμψουμε. Εγώ σκέφτομαι και ενεργώ σαν να έχω δραχμή σε μερικούς μήνες και έχω υπόψη μου ποιες προστατευτικές κινήσεις θα έκανα σε αυτή την περίπτωση.
Με ανησυχούν οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια της κ. Μέρκελ γιατί αυτό αποδεικνύει ότι ο κ. Σαμαράς έγινε «αλοιφή». Όσο κόντραρε ο κ. Σαμαράς, η κ. Μέρκελ έβριζε και του γυρνούσε την πλάτη. Η τωρινή στάση της κ. Μέρκελ σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς παρεδόθη άνευ όρων. Του είπαν εξάλλου ξεκάθαρα «μέτρα και βλέπουμε». Και αυτά τα μέτρα, δεν με έχει πείσει κανείς ότι είναι αναπτυξιακά και ότι με βγάζουν από το βούρκο. Κατάλαβα ότι έχουν μοιράσει την Ευρώπη σε γειτονιές. Είναι η γειτονιά των Βορείων χωρών, που είναι οι πιο πλούσιες, με μεγαλύτερους μισθούς και αποδόσεις. Είναι η γειτονιά της Κ. Ευρώπης (Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία κλπ). Τρίτη γειτονιά είναι η Β. Ιταλία και κάποιες άλλες νότιες χώρες. Τέταρτη γειτονιά είναι η Ν. Ιταλία και η Ιβηρική. Πέμπτη γειτονιά είναι τα Βαλκάνια. Εγώ όντας στα Βαλκάνια, είχα εξασφαλίσει μια ζωή πολίτη της Κ. Ευρώπης, αλλά δανειζόμενος. Και μάλιστα ο Α. Παπανδρέου είχε πει « τι με νοιάζει εμένα που θα βγει η κατάσταση» και η βόμβα έσκασε στον γιο του. Τώρα πάνε να μας επιστρέψουν στη γειτονιά μας. Και γιατί πρέπει να μου πει η τρόικα ότι πρέπει να ζήσω με την δική μου παραγωγή σαν χώρα και να μην το κάνω μόνος μου, όταν κατάλαβα το αδιέξοδο; Τώρα εκεί που είμαστε, θα είμαστε φυλακισμένοι, χωρίς να έχουμε καμία ελπίδα για ατελείωτα χρόνια.
Λάθος επιλογή προσώπων στη κυβέρνηση
Κάθε απλός άνθρωπος θα μπορούσε να προβλέψει αυτά που θα επακολουθούσαν. Δεν ήταν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Αν ο κ. Ρουμελιώτης είχε αναλάβει την οικονομία, ή αν παρέμενε ο κ. Παμπούκης, θα έκανε κάποιες παρεμβάσεις σαν και αυτήν που έπεισε τον Ρουμελιώτη να πάει στο ΔΝΤ. Αν παρέμενε ο Στρος Κάαν, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο κ. Στρος Κάαν είπε στον κ. Ομπάμα να πάει ο ίδιος να επιθεωρήσει τα θησαυροφυλάκια σε όλο τον κόσμο και του το αρνήθηκαν. Μετά από αυτό του στήσανε το γνωστό παιχνίδι για να τον βγάλουν από τη μέση. Και αν είχε εκλεγεί και Πρόεδρος, θα είχαμε και άλλον «αέρα».
Καμία ουσιαστική πρόταση και ενέργεια από τα Κόμματα
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ έχουν σκύψει το κεφάλι και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ και η Χρυσή Αυγή «πετάνε πέτρες». Κανείς όμως δεν κάνει προαγωγή πολιτικής και να δώσει προτάσεις. Εγώ έχω καταθέσει 29 προτάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν λεηλατηθεί από την ΑΝ.ΕΛ, ακόμα και από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα.
Για την δημοσίευση της λίστας του ΣΔΟΕ
Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Να μπορείς να καταγγέλλεις επώνυμα και αν οι ισχυρισμοί σου δεν βγουν αληθινοί, να έχεις ποινή φυλάκισης τρία χρόνια. Αν όμως βγουν αληθινοί, τότε να παίρνεις το 20% της περιουσίας που έχει αποκτηθεί. Άρα αυτός που θα κάνει καταγγελία, θα το σκεφθεί καλά πριν το κάνει. Είναι αστείες όλες αυτές οι περιπτώσεις.
Να βγουν τα λεφτά από τα σεντούκια
Αυτή τη στιγμή το 20% με 25% των χρημάτων της Ελλάδας έχει βγει στο εξωτερικό. Το άλλο 75% είναι κρυμμένο στα σεντούκια και είναι ανενεργά με όλα αυτά που ισχύουν για πόθεν έσχες και φορολόγηση. Αν πούμε σε αυτό τον κόσμο πως για τρία χρόνια αυτά τα λεφτά δεν θα φορολογηθούν, δίνουμε κίνητρο να αξιοποιηθούν για αγορά ακινήτων κ.α, ώστε να κινηθεί η αγορά, θα μειωθεί η ανεργία και το κράτος θα κερδίσει από το ΦΠΑ. Είχαμε 270 δισ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες. Μέσα σε δυο χρόνια έγιναν 160 δισ. ευρώ. Από αυτά, αν τα 20 δισ. πήγαν στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα που μένουν εδώ με ενδιαφέρει που πήγαν.
Οι πρώτες 100 μέρες του κ. Σαμαρά ήταν οι πιο οδυνηρές
Οι πρώτες 100 μέρες του κ. Σαμαρά ήταν οι πιο οδυνηρές από κάθε άλλο πρωθυπουργό από την μεταπολίτευση. Δεν έχει προσφέρει τίποτα. Δεν υπάρχει ψόγος. Περιγραφή καταστάσεων κάνω. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά ελπίδα στο μέλλον, με την συνταγή που ακολουθείται. Το «δορυφόρο» σύστημα του κ. Σαμαρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να εντοπίσει τις δουλειές. Ο δε κ. Σαμαράς γνωρίζει πως όσο τους «ταΐζει», θα τον κρατάνε στην εξουσία. Όταν πάψει να τους ταΐζει, θα τον κάνουν μια χαψιά. Εξού και τα διάφορα παράξενα πράγματα που ακούγονται για την ΑΤΕ, για τον ΟΠΑΠ, τα ΕΛ.ΤΑ τα οποία δρομολογούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, χωρίς όμως να βλέπω την δέουσα κριτική από τα ΜΜΕ. Εγώ θέλω να πετύχει σαν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς γιατί κάθε φορά που αποτυγχάνει ένας πρωθυπουργός βυθίζεται η Ελλάδα, αλλά η συνταγή που χρησιμοποιεί είναι λάθος. Και είχα πει και παλαιότερα ότι «έχουμε δύο δρόμους: Η στην Ευρώπη και υπόδουλοι, ή μόνοι μας και πεινασμένοι». Τώρα είμαστε και υπόδουλοι και πεινασμένοι.
Για τα Α.Μ.Ε.Α
Όταν εμείς, με την αρτιμέλεια που μας έδωσε η φύση, περνάμε τόσο δύσκολα και δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι αυτοί που έχουν και τα δικά τους προβλήματα. Και ο καθένας από μας μπορεί να έρθει στη θέση τους και πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι με αυτές τις ομάδες.
Για τις μελλοντικές κινήσεις
Απελευθερώθηκα. Ήμουν εθελοντής σε μια προσπάθεια και επιμένω σε αυτήν, αλλά σήμερα είμαι πιο αδέσμευτος από τις θεσμικές υποχρεώσεις και τώρα θα λέω περισσότερες αλήθειες και πιο δυνατά. Ανανεώνω το δικό μου κανάλι, το αποκομματικοποιώ, βάζω μέσα μεγάλα ονόματα και πλέον θα ονομάζεται ΑΡΤ (Άστυ-Ραδιοτηλεόραση). Και θα είμαστε πιο παρεμβατικοί.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Καρατζαφέρης στην Ευρωβουλή 2004-2009



ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 2004

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ; 
Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
ΟΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ NIGEL FARAGE 29-5-2012

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αλλάζει όλα ο Γ. Καρατζαφέρης


Το ΠΑΣΟΚικό σύνθημα "Γιώργο άλλαξε τα όλα" φαίνεται ότι ακολουθεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Μετά τις αλλαγές στο κόμμα, στις οποίες αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αλλάζει το κανάλι και το ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα, εδώ και λίγες ημέρες το Ράδιο Άστυ έχει μετονομαστεί σε ΑΡΤ FM, ενώ από την 1η Οκτωβρίου το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ μετονομάζεται σε ΑΡΤ (Άστυ ΡαδιοΤηλεόραση). Με νέες εκπομπές και νέους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μπαίνει γερά στο...


μιντιακό περιβάλλον, χώρο που τον γνωρίζει πολύ καλά. Εξάλλου, αναμένονται και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, στις οποίες φιλοδοξεί να δηλώσει παρών.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

H ΝΕΟΣ με ελληνικές σημαίες και γαλανόλευκη φορεσιά, τίμησε την ημέρα μνήμης στον Μελιγαλά

16.09.2012

     

Με το σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΗΓΑΔΑ , ελληνικές σημαίες και γαλανόλευκη φορεσιά, η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ τίμησε την ημέρα μνήμης των ελλήνων που σφαγιάστηκαν στον Μελιγαλά από συμμορίες αναρχοκομουνιστών την περίοδο του εμφυλίου.Η ημέρα αυτή πρέπει να χαραχθεί στην μνήμη όλων μας αφού φανερώνει το που μπορεί να οδηγήσει ο πολιτικός φανατισμός όταν μάλιστα οι εποχές απαιτούν τους Έλληνες ενωμένους περισσότερο από ποτέ.Το παρών στην εκδήλωση μνήμης έδωσε και αντιπροσωπεία του ΛΑ.Ο.Σ από την δημοτική και περιφερειακή οργάνωση της περιοχής,ενώ στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσε ο πρόεδρος της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Μανώλης Φριδάκης.Οι κάτοικοι του πολύπαθου Μελιγαλά και οι συγγενείς των θυμάτων μετέφεραν και οι ίδιοι το δίδαγμα από αυτή την μαύρη σελίδα για τον Ελληνισμό, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΗΓΑΔΑ!



 
http://forum-laos4laos.14637.n6.nabble.com/16-09-2012-H-td5000292.html

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΛΑ.Ο.Σ στο πλευρό των ένστολων στη μεγάλη συγκέντρωση !!!

Στην Συγκέντρωση των ένστολων στην παλαιά βουλή

12.09.2012


δήλωσε την συμπαράστασή και ο ΛΑ.Ο.Σ. με την παρουσία εκπροσώπων του.

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ κος Κανελλόπουλος Γεώργιος με το Γραμματέα και τους Αναπληρωτές Γραμματείς της Γραμματείας Εθνικής Αμύνης κυρίους Πετρούλια και Ματσούκα καθώς και με το Γραμματέα Συνδικαλιστικού ΛΑ.Ο.Σ κο Χριστόπουλο Γιάννη κατόπιν εντολής του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. εκπροσώπησαν το κόμμα στη συγκέντρωση ανταλλάσοντας θέσεις και προτάσεις με τους ένστολους αξιωματικούς σε θέματα που τους απασχολούν και το δίκαιο αγώνα τους. Την ομάδα πλαισίωσε και το στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ κος Όθωνας Φλωράτος.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 14-9-2011

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δέκα Μεγάλα Ερωτήματα και Απαντήσεις για το τι συμβαίνει σήμερα

του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Δέκα Μεγάλα Ερωτήματα και Απαντήσεις για το τι συμβαίνει σήμερα

1)      Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το τοκογλυφικό μνημόνιο;

Ναι! Ένα δάνειο με πενταετή περίοδο χάριτος  και 10 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο δόση με 1% το χρόνο επιτόκιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυτή την δυνατότητα. Απόδειξη; Ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε τις 21 Δεκεμβρίου του 2011 489 δις Ευρώ και τις 29 Φεβρουαρίου το 2012 530 δις Ευρώ, δηλ πάνω από 1 Τρις Ευρώ με 1% επιτόκιο για ενίσχυση των τραπεζών! Άρα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης  υπάρχει λύση.

2)      Τι είναι το Αγγλικό δίκαιο για το οποίο διαφώνησε ο Γ Καρατζαφέρης;

Είναι το αποικιοκρατικό δίκαιο του κεφαλαιούχου, όπου μπορεί να κατάσχει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Ιδιωτική περιουσία είναι  η Ανώνυμη Εταιρεία του κράτους που θα αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο-φυσικό αέριο) και το ταμείο αξιοποίησης (πώλησης) της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου με όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί  η θα ενταχθούν σε αυτό πχ ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΔΕΠΑ ΕΑΣ Λιμάνια ΟΠΑΠ ορυκτός πλούτος κλπ. Έτσι ανά πάσα στιγμή μας παίρνουν (κατάσχουν) τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, έρευνας κλπ με τιμές πολύ χαμηλές έως ληστρικές.

3)      Είναι το σημερινό δάνειο βιώσιμο;

Όχι! Αυτό το ομολογούν οι ίδιοι οι δανειστές μας, τον Ιούνιο θα χρειαστούν νέα οδυνηρά φορολογικά μέτρα και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Τότε γιατί μας οδηγούν σε αδιέξοδο και μεγαλύτερη ύφεση; Για να μας πάρουν την περιουσία! πχ τον χρυσό (σημερινής αξίας 20 δις Ευρώ)που φυλάσσεται στο Λονδίνο και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία. Σκεφτείτε ότι μόνο οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και μόνον αυτοί, φτάνουν να αποπληρώσουμε εντελώς το δημόσιο χρέος και να αναπτυχθεί αυτοδύναμα η χώρα τα επόμενα 50 χρόνια. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είχε ζητήσει έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος για την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους που ποτέ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης  έκθεση του νομικού συμβουλίου του κράτους και του ελεγκτικού συνεδρίου. Αυτά που είναι υποχρεωτικά συνοδευτικά κάθε διεθνούς δανειακής  σύμβασης,  δεν παρασχέθηκαν εσκεμμένα.

4)      Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας αν δεν συμμορφωθούμε ως Ελλάδα;
 Άμεσα όχι! Το λέμε κατηγορηματικά. Τα 54 δις που προβλέπει ο προϋπολογισμός μας για το 2012 ως έσοδα, οφείλονται αποκλειστικά στις εσωτερικές συναλλαγές των Ελλήνων. Άρα η προπαγάνδα της επόμενης καταστροφικής μέρας για μια στάση εξωτερικών πληρωμών δεν έχει βάση. Οι εσωτερικές πληρωμές θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Απλά θα κερδίσουμε χρόνο για διαπραγμάτευση με βάση τη συνθήκη της Λισσαβόνας και την ισότιμη μεταχείριση των Εθνών- Κρατών.

Δεν τίθεται επίσης ζήτημα να βγούμε από το Ευρώ με βάση την ισχύουσα Ευρωπαϊκή έννομη οικονομική τάξη.

5)      Και πως θα αναπτυχθούμε για να αρθεί το αδιέξοδο και να σωθεί η χώρα;

Α) Προτιμώντας οι καταναλωτές μόνο Ελληνικά Προϊόντα  και  οι εργοδότες μόνο Έλληνες εργαζόμενους για να εξαλείψουμε το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών εξαγωγών.

 Β) Με την αποποινικοποίηση της επανεισδοχής των ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι στο εξωτερικό και την κατάργηση του πόθεν έσχες στην οικοδομή. Έτσι θα εξασφαλιστεί ρευστότητα στην αγορά.

Γ) Με σταθερό αμετάβλητο για δέκα χρόνια  δίκαιο φορολογικό σύστημα και χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ                                          

6)      Ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο;

Ψήφισε μόνο το άρθρο 1 για το δάνειο. Καταψήφισε το άρθρο 2  για την μείωση μισθών και συντάξεων και όλα τα υπόλοιπα 6 άρθρα. Άρα είμαστε συνεπείς στην στάση μας. Καταψηφίσαμε όλους τους μετέπειτα νόμους όπως την αναθεώρηση του μνημονίου το γνωστό Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο (που η ΝΔ ψήφισε 22 άρθρα από τα 30!). Καταψηφίσαμε και το πολυνομοσχέδιο τον Οκτώβριο, όπως και το χαράτσι, η δε προσφυγή μας (6 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ) στην Ε.Ε δικαιώθηκε με απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου ότι απαγορεύεται να μπαίνουν φόροι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

7)      Γιατί συμμετείχατε στην κυβέρνηση και γιατί αποχωρήσατε;

Για να βάλλουμε φρένο στην κατηφόρα. Για να αποτρέψουμε την κατάρρευση της χώρας. Θέσαμε τρείς προϋποθέσεις για να συμμετέχουμε α) να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις β) να μην παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να μην καταληστευθεί ο ορυκτός μας πλούτος και γ) να καταργηθεί ο νόμος που δίνει Ελληνική υπηκοότητα σε λαθρομετανάστες , αυτά δεν τηρήθηκαν και επομένως αποχωρήσαμε!

8)      Ποια είναι η πολιτική σας γραμμή;

Ο πατριωτικός παρεμβατισμός! Η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες!

Η Ελλάδα είναι Ευρώπη! Το Έθνος-Κράτος των Ελλήνων!

Η Εθνική ενότητα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον σταλινικό η αναρχίζοντα κομμουνισμό.

Η συμπαράταξη των πατριωτικών δυνάμεων, ως τρίτος πόλος πολιτικής  εξουσίας.

Η συμμαχία όλων των Ελλήνων για να αποτρέψουμε τις επιβουλές ενάντια στην πατρίδα μας. Πατριώτες και διασπαστές δεν γίνεται ! Πατριώτες και συμμαχητές με ενιαίο πρόγραμμα και κοινές ιδέες και στόχους ναι!

Πρώτα η πατρίδα και όχι το κόμμα!

Η εθνική στρατηγική επιβίωσης του ελληνισμού είναι το μέλημά μας.

9)      Είναι ο ΛΑ.Ο.Σ κυβερνητικό κόμμα; 

Είναι πολιτικός φορέας που συνθέτει τα συμφέροντα των Ελλήνων και ευρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Με συνέπεια και σταθερότητα εργάζεται για την πολιτική ομαλότητα και την σωστή διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα σε χέρια επίορκων λειτουργών, να μας οδηγήσουν στην εθνική μας υποδούλωση. Είμαστε παρόντες να θέσουμε νέους όρους στο πολιτικό σύστημα που θα μας βγάλουν από το σημερινό ηθικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μαζί τα φάγανε και μαζί θα τους τιμωρήσει πρώτα στην κάλπη ο Ελληνικός λαός.

Εμείς είμαστε μια πολιτική δύναμη με διαχρονικές αξίες και αρχές που μπορούμε και θα προσφέρουμε από όποια θέση μας ορίσουν οι Έλληνες πολίτες, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαστε εμπροσθοφυλακή της ευθύνης και το αποδείχνουμε κάθε στιγμή.

10)   Ποιες είναι καταρχήν οι προτεραιότητες της πολιτικής σας;

Παράλληλα ταυτόχρονα και άμεσα θα κινηθούμε με τους εξής ενδεικτικά στόχους:

Α)  Αναδιαπραγμάτευση του χρέους, προσφυγή ενάντια στην Γερμανία για αποζημιώσεις και αναγνώριση του απεχθούς χρέους, διεκδίκηση νέου σχεδίου τύπου Μάρσαλ, πολιτική συμμαχία με τους Ευρωπαίους εταίρους του Νότου.

Β) Μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και πλήρη εξυγίανση και κάθαρση των υπηρεσιών με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, θέσπιση ατομικής ευθύνης των υπαλλήλων.

Γ) Ανασυγκρότηση της οικονομίας με όρους εμπιστοσύνης των επενδυτών, κατάργηση όλων των νόμων που έφτιαξε η γραφειοκρατία για να εδραιώσει την διαπλοκή της . Σεισάχθεια! Κούρεμα των ιδιωτικών δανείων ανάλογο με αυτό των τραπεζών, ώστε να μην κατασχεθεί η περιουσία των Ελλήνων από τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Δ) Υπεράσπιση του λαού από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δίκαιου επιμερισμού των βαρών και των κερδών.

Ε) Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ηγεσιών των μιζοκομμάτων και των στελεχών τους για τα εγκλήματα κατά της πατρίδας και του λαού. Άρση παραγραφής αδικημάτων και δήμευση περιουσιών για εσχάτη προδοσία των πρωταιτίων.

ΣΤ) Άμεση ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ και  εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων.

Πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Ίδρυση Υπουργείου Πετρελαίων.

Ζ) Επανατοποθέτηση του ζητήματος  της ονομασίας των Σκοπίων στην βάση της μη παραχώρησης η αναγνώρισης ονόματος  των γειτόνων που να περιέχει τον όρο Μακεδονία

Η) Θωράκιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας από τους παραχαράκτες εθνοαποδομητές .Ελληνοκεντρική  Παιδεία με έμφαση στην Ελληνική Γλώσσα. Κατάργηση της διδασκαλίας της Αγγλικής από την Ά Δημοτικού. Ενδυνάμωση των εθίμων και της Ελληνικής παράδοσης.

Παιδεία και εκπαιδευτική αγωγή Ελληνοπρεπής με μέτρο, φιλοσοφική και πνευματική ελευθερία ιδεών και ενίσχυση της επιστημονικής πρωτοπορίας , της έρευνας και της καινοτομίας. Ναι στην φοιτητική μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους σπουδαστές.

Θ) Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών !

Άμεση κατάργηση κάθε νόμου που τους διευκολύνει την παραμονή , μονομερές πάγωμα της συνθήκης  του Δουβλίνο 2  μέχρι την κατάργησης του.

Ι) Σκληρή και αδυσώπητη πάταξη της εγκληματικότητας με ενίσχυση εκπαίδευση και εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και οικογενειακής γαλήνης των Ελλήνων.

Κ) Κατάργηση της κάρτας του πολίτη και της φοροκάρτας που φακελώνει τα προσωπικά δεδομένα. Υπεράσπιση της Χριστιανικής Ορθοδοξίας.

Λ)Νέο ασφαλιστικό σύστημα με εγγυημένη κατώτατη σύνταξη και ένα ταμείο. Πλήρης εξασφάλιση της ανταποδοτικότητας των εισφορών.  

Μ) Ρητή απαγόρευση της αποποινικοποίησης της εμπορίας  και χρήσης ναρκωτικών με έμφαση στα προγράμματα  απεξάρτησης άνευ υποκατάστατων

Ν) Πολιτική υπέρ της Ελληνικής οικογένειας και των πολυτέκνων για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας

Ξ) Συνταγματική τροποποίηση για τον αποχαρακτηρισμό ως δασικών εκτάσεων κάτω από το όριο του 25% κάλυψης της επιφανείας και την ειδική χρήση των χορτολιβαδικών, ώστε να αποκτήσουμε καταναλωτική αυτάρκεια στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος.

Ο) Θέσπιση απλής αναλογικής με συνταγματική κατοχύρωση.

 Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Π) Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ένα ενιαίο φορέα δίχως εξαιρέσεις.

Ρ) Ναι στο αθλητικό ιδεώδες! μέτρα να τελειώνει οριστικά η βία στα γήπεδα.

Σ) Εξυγίανση, αποκομματικοποίηση  των συνεταιρισμών και του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και νέα χρηματιστηριακή αγορά Ελλάδος για την κατάργηση της αισχροκέρδειας.

Τ) Στήριξη της Ελληνικής Ναυτιλίας και ανάδειξη   του Τουρισμού μας με ίδρυση αυτοτελών Υπουργείων

Υ) Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διασφάλιση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της.

Φ) Κοινοβούλιο με εθνικό χαρακτήρα στην λειτουργία του. Ειδικές ολομέλειες για τα Εθνικά Θέματα με την συμμετοχή όλων των βουλευτών. Ανασύσταση σε υγιή βάση του Συμβουλίου Ελληνισμού της Διασποράς.

Χ) Θέσπιση υποχρεωτικών δημοψηφισμάτων με την συλλογή αναγκαίου αριθμού υπογραφών πολιτών.

Ψ) Εθνική άμυνα με αξιοπρεπείς και άρτια εκπαιδευμένους αξιωματικούς και οπλίτες και κάθε αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.

Ω) Δεν συμφωνούμε με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. Οφείλει να αναγνωρίσει και να ζητήσει έμπρακτη συγνώμη για τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας, Κων/πολης , Πόντου  και Καππαδοκίας  τα εγκλήματα πολέμου, την εισβολή και κατοχή, την δολοφονία των αιχμαλώτων της Κύπρου…

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ Κυριακή 9-9-2012:Δώσαμε μάχη για την ελληνική σημαία

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ Κυριακή 9-9-2012:Δώσαμε μάχη για την ελληνική σημαία και 12 ευρώ για να μπούμε στην Ακρόπολη!

Σε μάχη και κρυφτό-κυνηγητό εξελίχτηκε η σημερινή μας προσπάθεια να φωτογραφηθούμε μ ελληνικές σημαιές και φόντο την Ακρόπολη αφού προηγουμένως πληρώσαμε και 12 ευρώ ,το αντίτιμο για να εισέλθουμε στο μνημείο-κληρονομία των προγόνων μας και όχι απλά μια ..ευρωπαϊκή κληρονομία. Σήμερα το πρωί λοιπόν μετά και από το περιστατικό συνελληνίδας που συνελλήφθει γιατί φωτογραφήθηκε μ ελληνική σημαία μπροστά από την Ακρόπολη, δώσαμε ραντεβού τα μέλη της νεολαίας ,μελή του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ και συνέλληνες για τον αυτονόητο αγώνα ,στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αφού πρώτα πληρώσαμε 12 ευρώ, το κεφάλι παρακαλώ..! ανεβήκαμε στο μνημείο της Ακρόπολης γεμάτοι ελληνικές σημαίες και αγωνιστική
διάθεση για να περάσουμε το πρώτο μας μήνυμα: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΧΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ όπως και ίσχυε πριν τον νόμο Α.Παπανδρέου (απαγόρευσε την χρήση εθνικών συμβόλων μας) και τον νόμο Μητσοτάκη (κατήργησε την ελεύθερη είσοδο των Ελλήνων τις Κυριακές ).Όπως θα δείτε και στις φώτο που φανερώνουν την δράση μας θα δείτε ότι ήταν καθόλα αγωνιστική και χωρίς πράξεις που ν αναιρούν το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε και αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε ντοκουμέντο απο την παραλίγο σύλληψη μας από τους φύλακες κι ένστολους αστυνομικούς ..οι οποίοι σταμάτησαν την ιερή μας δράση κρατώντας και χαρτιά με τους προαναφερόμενους νόμους για να μας πείσουν περί νομιμότητας.Ίσως αν ανήκαμε σε κάποια αριστερή παράταξη ή εργατικό συνδικάτο θα ήταν εύκολο ν απλώσουμε πανί χιλιομέτρων στην Ακρόπολη ξεφτιλίζωντας κάθε έννοια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μας..αλλά δεν πειράζει γιατί έτσι κι αλλιώς μας αρέσουν τα δύσκολα και προτιμάμε την ελληνική σημαία!.Όσοι από εσάς έτυχε να βρεθείτε σήμερα στην Ακρόπολη και δεν καταφέρατε ν αποθανατίσετε το γεγονός σας ενημερώνουμε ότι θα χετε κι άλλη ευκαιρία, είμαστε αποφασισμένοι μετά και την απήχηση της δράσης μας κάθε Κυριακή να είμαστε εκεί, ραντεβού στην Ακρόπολη. Μείνετε συντονισμένοι με τις δράσεις μας ,ακολουθούν πολλές και μόνο γι αυτούς που ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ στους υπολοίπους ευχόμαστε καλόν ύπνο!

Γραφείο τύπου Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ο οραματιστής του Ελληνισμού


Ίων Δραγούμης
Διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας. Aνάλωσε τη ζωή του στην προάσπιση των εθνικών υποθέσεων, μέχρις ότου πέσει και ο ίδιος θύμα του Εθνικού Διχασμού το 1920. Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
Με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1878. Ήταν ο πέμπτος γιος του δικαστικού και μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1897 κατατάχτηκε εθελοντής στον άτυχο για τα ελληνικά όπλα ελληνοτουρκικό πόλεμο.
Το 1899 εισήλθε στο διπλωματικό σώμα και το 1902 τοποθετήθηκε ως υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο του Μοναστηρίου. Από τη θέση αυτή και με τη συνεργασία του πατέρα του και του γαμπρού του Παύλου Μελά εργάστηκε επίμονα για την οργάνωση των ορθοδόξων κοινοτήτων της Μακεδονίας κατά των Βούλγαρων σχισματικών, γνωστών και ως κομιτατζήδων.
Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε ως πρόξενος στις Σέρρες (1903), στον Πύργο Βουλγαρίας, στη Φιλιππούπολη (1904), στην Αλεξανδρούπολη (τότε Δεδέαγατς) και στην Αλεξάνδρεια, όπου γνώρισε τους δύο έρωτες της ζωής του: την Πηνελόπη Δέλτα και τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Το 1907 τοποθετήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης με τον βαθμό του γραμματέα. Η παραμονή του εκεί συνέπεσε με την Επανάσταση των Νεοτούρκων.
Οι επαγγελίες των επαναστατών «περί ισοπολιτείας των διαφόρων εθνοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία» φάνηκαν να δικαιώνουν ορισμένες απόψεις του, που θεωρούσαν ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να αναζητηθεί όχι με την ενσωμάτωση των αλύτρωτων πατρίδων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά με τη «δημιουργία των συνθηκών που θα επέτρεπαν την ελεύθερη οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων στην ανατολική τους κοιτίδα». Ο Δραγούμης πίστευε στην ελληνοτουρκική συνεννόηση και φοβόταν τον από βορρά σλαβικό κίνδυνο.
Από το 1909 υπηρέτησε διαδοχικά στις πρεσβείες της Ρώμης και Λονδίνου, αναμίχθηκε στο Επαναστατικό Κίνημα του Γουδή (1909), ενώ το 1911 οργάνωσε στην Πάτμο συνέδριο για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων υπηρέτησε στο επιτελείο του Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου και τον Οκτώβριο του 1912 διαπραγματεύτηκε με τους Τούρκους την παράδοση της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια διορίσθηκε διαδοχικά επιτετραμμένος στις πρεσβείες της Πετρούπολης, της Βιέννης, του Βερολίνου και το 1914 πρεσβευτής στην Πετρούπολη. Οι συχνές μεταθέσεις όλα αυτά τα χρόνια οφείλονταν στην άκαμπτη στάση του στα ευαίσθητα εθνικά θέματα και στις απρόβλεπτες πρωτοβουλίες που ανέπτυσσε.
Τον Μάιο του 1915 παραιτήθηκε από τη διπλωματική υπηρεσία για να πολιτευθεί. Πήρε μέρος στις εκλογές της 31ης Μαΐου και εκλέχθηκε ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας. Υποστηρικτής αρχικά του Ελευθέριου Βενιζέλου ήλθε σε ρήξη μαζί του, καθώς διέκρινε σημάδια αυταρχισμού και εθνικής υποτέλειας στην πολιτική του. Ο αντιβενιζελισμός του Δραγούμη δεν προερχόταν από κάποια τυφλή πίστη στη Μοναρχία, αλλά αντίθετα από την πίστη στην εθνική αυτοδιάθεση. Τον Ιανουάριο του 1916 εξέδωσε το περιοδικό «Πολιτική Επιθεώρησις», που συμμεριζόταν τις επιλογές της αντιβενιζελικής παράταξης.
Μετά την επιτυχία του βενιζελικού κινήματος το 1917 εξορίσθηκε με άλλους αντιβενιζελικούς πολιτικούς στην Κορσική, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πολέμου (1918). Επανήλθε στην Ελλάδα για να εξοριστεί αυτή τη φορά στη Σκόπελο. Απελευθερώθηκε στα τέλη του 1919 και ανέπτυξε δράση υπέρ της «Ηνωμένης Αντιπολιτεύσεως», η οποία συσπείρωνε τους αντιβενιζελικούς. Ο Ίων Δραγούμης ήταν ένας από τους ηγέτες της, καθώς ξεχώριζε τόσο για τις πολιτικές και διπλωματικές του ικανότητες, όσο και για την πνευματικότητα και την αγνή φιλοπατρία του.
Την επομένη της απόπειρας δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920), ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από βενιζελικούς αξιωματικούς στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου. Η άσκοπη και άδικη δολοφονία του συγκίνησε το Πανελλήνιο και τον πολιτικό κόσμο. Ο Κωστής Παλαμάς από τις στήλες της «Καθημερινής» του αφιέρωσε τη «Νεκρική Ωδή»:
Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες, Κολώνα
(Πώς έπεσες, γραφή να μη το λέη)
Λευκή με της Πατρίδας την εικόνα
Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίη,
Βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίη!
Το συγγραφικό του έργο, αποτελούμενο από πολιτικές μελέτες, άρθρα κοινωνικού προβληματισμού και λογοτεχνήματα, συντονίζεται με την εθνική και πολιτική του δράση. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του δημοτικισμού στην Ελλάδα και συχνά υπέγραφε με το ψευδώνυμο Ίδας. Το πολιτικό του μανιφέστο εμπεριέχεται στο κείμενα «Ελληνικός Πολιτισμός» (1914) και «Μονοπάτι», στο οποίο αναλύει τους σκοπούς της ύπαρξης του ελληνικού έθνους και το περιεχόμενο της εθνικής ιδεολογίας. Ο Ίων Δραγούμης πίστευε βαθιά στην κοινοτική ιδέα και όχι στην αυταπάτη της δημοκρατίας, που μας «σαπίζει», όπως έλεγε.

Ρήσεις Δραγούμη

  • «Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής!»
  • «Να ξέρετε πως αν σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει… Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε…»
  • «Δεν ξέρω αν είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων. Είτε καθαροί, είτε κι ανακατωμένοι, μιλούμε όμως γλώσσα ελληνική».
  • «Ξεσκέπασε τη δημοτική παράδοση και πρόσωπο με πρόσωπο θα αντικρίσεις γυμνή την ψυχή σου».
  • «Εκείνο που με συνδέει μ' έναν τόπο δεν είναι το καλοκαίρι, είναι ο χειμώνας, και με τους ανθρώπους, οι λύπες της αγάπης».
  • «Η φρονιμάδα είναι τυφλή. Η τρέλα έχει μάτια και βλέπει».

Επιλεγμένη Εργογραφία

  • «10 άρθρα στο ΝΟΥΜΑ» («Ρηγόπουλος»)
  • «Ελληνικός Πολιτισμός» («Ευθύνη»)
  • «Μονοπάτι» («Νέα Θέσις»)
  • «Σαμοθράκη» («Ρηγόπουλος»)
  • «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» («Ρηγόπουλος»)
  • «Πολιτικά Κείμενα» («Δωδώνη»)
  • «Φύλλα Ημερολογίου 1895 - 1920» («Ερμής»)

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης