Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Απάντηση σε σχόλιο της Εφημερίδος Ώρα της Φωκίδος


  Του πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κου Γιαννικούλη Κ.Χρήστου  
αναρτήθηκε και στην εφημερίδα. 
  
 Αγαπητοί Συντάκτες σε άρθρο της Εφημερίδος σας του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2012 αναφερθήκατε εκτενώς στον Λαϊκό Ορθόδοξο συναγερμό και στην αιτία που κατά τη γνώμη σας τον έβγαλε εκτός Κοινοβουλίου. Εμείς έχουμε διαφορετική εκτίμηση της κατάστασης την οποία και σας αναλύουμε …..Κατ αρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η διαγραφή του Γιώργου Καρατζαφέρη από την ΝΔ δεν έχει να κάνει με κουτσομπολιά τύπου Σαλώμης. Αιτία της Διαγραφής του ήταν η επιμονή του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Κώστα Καραμανλή για επανέλεγχο  του εκλογικού αποτελέσματος με το σκεπτικό ότι υπήρξε αλλοίωση  (Ο Κώστας Καραμανλής όμως φαίνεται δεν είχε πάρει την εντολή από τον Μπο(υ)ς να Κυβερνήσει και γι’ αυτό προτίμησε να διαγράψει τον Γιώργο Καρατζαφέρη χωρίς καν να τηρήσει την τυπική διαδικασία).
         Στηρίξαμε όπως είπατε μια Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας που είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή ο τόπος για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και να μην πτωχεύσει η χώρα και ο λαός.  Αναλάβαμε και πάλι ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν. Μπορούσαν και χωρίς εμάς  αλλά δεν λακίσαμε ούτε λαϊκίσαμε, δεν φοβηθήκαμε το  πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που απ ότι αποδείχτηκε αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας έβαλαν πάνω από όλα το κόμμα και τους ψήφους. Μακάρι να είχαν κι άλλοι το θάρρος να συμμετάσχουν, θα είχαμε σίγουρα θετικότερα τα αποτελέσματα. Δεν δώσαμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Στηρίξαμε αυτό το εγχείρημα υπό προϋποθέσεις:
•           Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων. •    Όχι απεμπόληση Εθνικής Κυριαρχίας,
•           Όχι ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας και •      Άρση του Νομού περί ιθαγένειας των Λαθρομεταναστών.
     Κύριοι στόχοι ήταν: Η Απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία αλλά και να μην τοποθετηθεί στη θέση του ένα κακέκτυπο αντίγραφο του όπως ο Πετσάλνικος ή η Ελσα Παπαδημητρίου.
     Η Αποφυγή δημιουργίας μιας Κυβέρνησης υποκατάστατου του ΠΑΣΟΚ
     Η Δημιουργία μιας ολιγομελούς Κυβέρνησης όχι αποτελούμενη στην πλειονότητα της από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και •            ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Ότι δηλαδή ζητάνε όλοι σήμερα. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί σήμερα και όχι τότε όλοι μαζί, πριν μπουν οι υπογραφές ;
      Αρκετοί από τους παραπάνω στόχους δεν πραγματώθηκαν λόγω της αδιαφορίας που επέδειξε η ΝΔ γιαυτό και αποχωρήσαμε.
      Παλέψαμε για  τις προϋποθέσεις τις οποίες θέσαμε. Περιμέναμε περισσότερη συμπαράσταση από τον Κο Σαμαρά ο οποίος τελικά είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για να πάρει ένα δάνειο που θα πάει αποκλειστικά  σε τοκογλύφους και τραπεζίτες, έδωσε δηλαδή γη και ύδωρ στους οικονομικούς κατακτητές δεσμεύοντας τη χώρα μέχρι το 2042 χωρίς να διεκδικήσει τίποτα.               
       Δεν θεωρούμε ότι η αποχώρηση μας από την Κυβέρνηση ήταν αυτή που μας έβγαλε εκτός κοινοβουλίου, ούτε τα όποια λάθη μας ήταν τόσο σοβαρά ή τόσα πολλά ώστε να κάνουν το λαό να μας απορρίψει. Αυτοί που κυβερνούν επί 40 χρόνια έχουν κάνει χιλιάδες λάθη συσσώρευσαν τεράστια χρέη, άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία, και τελικά κυβερνούν ακόμα την Πατρίδα μας επειδή είναι οι πρόθυμοι που ξεπουλάνε περισσότερα σε φθηνότερη τιμή και προωθούνται από τα έμμισθα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τις πληρωμένες γραφίδες και τις στημένες δημοσκοπήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο επηρεασμού της κοινής γνώμης για να κατευθύνουν ψήφους και συνειδήσεις.  
        Εμείς δεν υποκύψαμε δεν ανήκουμε στους πρόθυμους άρα δεν είμαστε απ τα δικά τους παιδιά για να μας προωθήσουν αυτή είναι η αλήθεια. Στο στόχαστρο λοιπόν της νέας τάξης βρίσκετε ο πατριωτικός παρεμβατισμός του ΛΑ.Ο.Σ γιατί αντιστάθηκε στο ξεπούλημα της Ελλάδος, όχι από το πεζοδρόμιο λαϊκίζοντας και μαζεύοντας ψήφους εκ του ασφαλούς. Μπήκε μέσα πάλεψε χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που απ ότι αποδείχτηκε σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας έβαλαν πάνω από όλα το κόμμα και τους ψήφους. Την αγάπη μας για την Πατρίδα τη δείξαμε έμπρακτα με τη στάση μας εδώ και 13 χρόνια. Τιμήσαμε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι ψηφοφόροι μας. Φέραμε ουσιώδη θέματα στη βουλή τα οποία σίγουρα ενόχλησαν ενώ άλλοι δεν τολμούν να τα θίξουν και σιωπούν επί δεκαετίες όπως:
•   Του καθορισμού της Α.Ο.Ζ. από το 2008, όταν μερικοί δεν ήξεραν τι είναι. Όταν μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με τα γειτονικά κράτη Αίγυπτο και Λιβύη (πριν γίνουν τα επεισόδια και αποκτήσουν φιλοτουρκικές κυβερνήσεις, τώρα με ποιον θα χαράξουμε ΑΟΖ ;)
•   Του ενεργειακού πλούτου το Φεβρουάριο του 2011, αναγκάζοντας τους κυβερνώντες να προβούν σε δημοπρασίες ερευνών.
•   Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων που δεν είχε θίξει κανένας στη βουλή τα τελευταία χρόνια.
•   Το θέμα της αρχαιοκαπηλίας των στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα, που επίσης δεν είχε θίξει κανένας στη βουλή τα τελευταία χρόνια.
           ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ το ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ (Λαθρονομοσχέδιο) που νομιμοποιεί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  γιατί πιστεύουμε ότι η είσοδος ξένων εργατών λειτουργεί προς όφελος του Κεφαλαίου, ενισχύει τη μαύρη εργασία, πολλαπλασιάζει την ανεργία και μειώνει τα ημερομίσθια. Τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να γίνουν μετανάστες  αφού δεν θα βρίσκουν δουλειά και επιτέλους δεν θα πληρώνει ο ελληνικός λαός απ το υστέρημα του, δεν θα του κόβουν τη σύνταξη, δεν θα μένουν τα παιδιά των Ελλήνων νηστικά για να παρέχουμε υγεία στους Λαθρομετανάστες και να τους κτίζουμε τζαμιά δημοσία δαπάνη την ίδια στιγμή που δεν παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον Έλληνα φορολογούμενο.
          Βγήκαμε στους δρόμους ιδία δαπάνη για συγκέντρωση υπογράφων προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα σχετικά με την απονομή ιθαγένειας στους Λαθρομετανάστες. Μαζεύτηκαν 600.000 υπογραφές τις οποίες δεν έλαβαν ποτέ υπόψη τους οι αλαζόνες της εξουσίας. Αλήθεια που ήταν τότε οι «πατριώτες» της Χ.Α. να βοηθήσουν ;
           Διαδραματίσαμε σημαντικότατο ρόλο και καταφέραμε να καταργήσουμε το Πανεπιστημιακό άσυλο.
           Καταψηφίσαμε την δημιουργία Τζαμιού. Ήταν τα μοναδικά δεκαέξι ΟΧΙ στο κοινοβούλιο.
           Ζητάμε άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών από το 2001.
           Δώσαμε και δίνουμε μάχες στο ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Κάτι που δεν έχει γίνει από κανέναν άλλον.
          Αντιστεκόμαστε στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη.
          Αντιστεκόμαστε στα σχέδια της Τουρκίας για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.
          Μείναμε σταθεροί στις θέσεις μας περί μη σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων σε αντίθεση με όλους τους άλλους.
          Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο Ανάν, σε αντίθεση με όλους τους άλλους .
          Η επιμονή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ για άνοιγμα προς τη Ρωσία και η ευχετήρια επιστολή που πήρε για καλή επιτυχία στις εκλογές από τον Ρώσο Πρόεδρο, οδήγησαν τα ξένα κέντρα που δεν θέλουν να χάσουν την επιρροή τους στην περιοχή και τη Ρωσία μέσα στα πόδια τους, να οργανώσουν άλλη μια πολιτική αποστασία που έγινε με στόχο τη φίμωση του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ.
          Η επιμονή του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ για επανασύσταση της ΜΟΜΑ για να δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο Έλληνες στα Δημόσια έργα αλλά και στα εργοστάσια της τον φέρνει σε αντίθεση ακόμα και με το ντόπιο κεφάλαιο που σήμερα εκμεταλλεύεται τους μετανάστες και τη μαύρη εργασία. Βάλετε λοιπόν από παντού και αφού δεν βρήκαν το παραμικρό μεμπτό στο πρόσωπο του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. αποφάσισαν να τον χτυπήσουν με αποστάτες και προδότες φουσκώνοντας κάποιους άλλους ψευτοπατριώτες χιτλερικούς, που λόγω προτέρου «έντιμου βίου» μπορούν πολύ εύκολα να ελέγξουν .
          Μέχρι και «Ανεξάρτητα» μορφώματα «πατριωτών» δημιουργήθηκαν και προωθήθηκαν για να μας κόψουν ψήφους. «Ανεξάρτητοι» που μέχρι χθες ήταν μέσα στο κόμμα που ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ τον ΟΤΕ στην Γερμανική Τέλεκομ και έκλεισε την βουλή για να παραγραφούν σκάνδαλα. Χρέωσε τον Ελληνικό λαό 120 δις μέσα σε 5,5 χρόνια. Ευχόταν να υπερψηφιστεί το σχέδιο Ανάν , ψηφίσαν υπέρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ενώ κατηγορούσε σαν κλέφτες την Κυβέρνηση Σημίτη υπερψήφισε το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών.
          Πως ανέχτηκαν αλήθεια αυτοί οι «πατριώτες» τον αρχηγό του κόμματος που στήριζαν να καταθέτει στεφάνι στον σφαγέα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του πόντου Κεμάλ Ατατούρκ;
          Πως ανέχτηκαν την Κα Μπενάκη να λέει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι τα Εθνικά Σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων ……… Που ήταν τότε;
Τότε ήταν υπουργάρες, τότε υπήρχε η παρτίδα, τότε ήταν βατοπεδινοί.
          Μέχρι χθες ακόμα ήταν στο κόμμα στο κόμμα που καλωσόριζε τους Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα,
ψήφισε Λαθρονομοσχέδιο για την νομιμοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, ανέγερση τζαμιού 13 εκατομμυρίων ευρώ (δημοσία δαπάνη) σε περίοδο οικονομικής κρίσης και Συνθήκες που παραχωρούσαν Εθνική Κυριαρχία.
Και ΞΑΦΝΙΚΑ Ω!!!!!!!  του θαύματος «χθες» έγιναν "Πατριώτες".
          Ελπίζουμε ο λαός να  καταλάβει και να απορρίψει επιτέλους τους πρόθυμους που προώθησε η νέα τάξη ως ανάχωμα ανάμεσα στην Νου δούλα και την πατριωτική δεξιά.  Αν αγαπούσαν πραγματικά την Ελλάδα θα φρόντιζαν να δυναμώσουν τη φωνή της εκεί που χρειάζεται και όχι να την κατακερματίσουν και να την φιμώσουν.
           Γράψατε ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δεν υπήρξε ποτέ Εθνικιστής. Εθνικιστής είναι αυτός που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας και την διατήρηση της. Αυτός που υποστηρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Έθνους όπως τα ήθη, τα έθιμα και τη θρησκεία, καθώς επίσης και την  πολιτική ανεξαρτησία του έθνους, οπότε μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Γιατί πρέπει ο εθνικισμός να είναι προνόμιο μονό της άκρας δεξιάς και όχι όλων των Ελλήνων που αγαπούν την Πατρίδα τους ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού; Για εμάς στο Λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό  «Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκαλα υπάρχουν των Ελλήνων ιερά.»
            Είμαστε Πατριώτες εθνικιστές ενάντια στη νέα τάξη και τον πολυπολιτισμό. Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών. Αρνούμαστε την τοπογραφική ένταξη μας Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο, είμαστε Δημοκρατικό, Πατριωτικό, Λαϊκό Κόμμα με ιδεολογική αφετηρία τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό.
            Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους Έλληνες, να δώσουμε ελπίδα και οράματα στη νέα γενιά κι αυτό έχουμε κάνει επανειλημμένα μέχρι σήμερα. Το όραμα μας είναι ένα κράτος που ο Έλληνας ελεύθερα θα μπορεί να δημιουργεί, ένα κράτος που πάνω απ’ όλα θα βάζει το συμφέρον τού Έλληνα εργαζόμενου. Για να το πετύχουμε χρειάζεται Λαϊκή συσπείρωση και ενότητα όλων των Ελλήνων Πατριωτών από  οποιονδήποτε  χώρο και αν ανήκουν. «Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς.»
           Όσον αφορά το Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» «Στρατηγός Μακρυγιάννης» Γιατί είναι αναχρονιστικό αυτό το σύνθημα;  Μήπως σήμερα δεν μας πειράζουν την Πατρίδα και τη Θρησκεία μας;  Μήπως δεν βάλετε η οικογένεια;
           Και τέλος δεν είμαστε αδελφό κόμμα όπως είπατε με την Χρυσή Αυγή. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι.  Δεν είχαμε ούτε έχουμε σχέσεις με Χιτλερικούς - Καταδίκους Εγκληματίες που μέχρι χθες στα περιοδικά τους υμνούσαν τον Χίτλερ, δικαιολογούσαν τα εγκλήματα του στη Ελλάδα, προλόγιζαν βιβλίο για τον Εωσφόρο, βρίζουν το Χριστό σε τραγούδι Rock συγκροτήματος που ανήκει μέλος τους και κατηγορούν τη χριστιανική θρησκεία στα περιοδικά τους εξυμνώντας παράλληλα την αρχαία θρησκεία και άλλους θεούς.
Με εκτίμηση
Γιαννικούλης Κ.Χρήστος

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κου ΧΡ. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ

∆εν έχει καµία σχέση το Λαρνάκι µε τον τουρισµό και την τουριστική ανάπτυξη γενικότερα σαν ενδεικτικό παράδειγµα αναφέρω την πόλη της Χαλκίδος που όταν την αντικρίζεις την πόλη το πρώτο πράγµα που βλέπεις είναι το εργοστάσιο τσιµέντων. ∆εν επηρέασε σε τίποτα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και το κυριότερο έδωσε ψωµί σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ας ψάξουµε λοιπόν το πρόβληµα σε πράξεις και παραλείψεις των τοπικών αρχόντων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια τον τόπο. Αν υπήρχε λίγο ενδιαφέρον από µέρους τους η περιοχή θα είχε γίνει Παράδεισος (µε περιβαλλοντολογικές παρεµβάσεις) ακόµα και µε την παρουσία των µεταλλείων.

Σε καµία περίπτωση δεν πρέπει σε περίοδο οικονοµικής κρίσης µε την ανεργία στα ύψη και τους άνεργους του Νοµού να πολλαπλασιάζονται, να πριονίσουµε θέσεις εργασίας. Ένα σοβαρότατο πρόβληµα που επηρεάζει την τουριστική ανάπτυξη στο Νοµό µας είναι το ελεεινό τρισάθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Εδώ και 30 χρόνια δεν έχει γίνει καµία ουσιαστική παρέµβαση για βελτίωση του και κατέταξε το νόµο µας πρώτο σε τροχαία ατυχήµατα σε σχέση µε τον πληθυσµό µας παλιότερα. Ένα τέτοιο οδικό δίκτυο αποτρέπει σε µεγάλο βαθµό και την επίσκεψη των τουριστών και κατ επέκταση την ανάπτυξη τουριστικών µονάδων. Άλλο ένα σηµαντικότατο πρόβλη- µα είναι το υποβαθµισµένο σύστηµα υγείας του Νοµού που δεν µπορεί να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες του Νοµού, πόσο µάλλον στους τουρίστες.

Αυτά γίνονται γνωστά και λειτουργούν αποτρεπτικά όχι µόνο σε όσους θέλουν να επισκεφτούν το Νοµό αλλά και σε όσους θέλουν να επενδύσουν.

Αποτρεπτικά επίσης λειτουργούν και οι συνεχιζόµενες αυξήσεις των τιµών από τους καταστηµατάρχες λόγο της συνεχιζόµενης και παραλογής φορολογίας εις βάρος τους. Πρέπει να γίνουν πιο λογικοί στις τιµές. Πρέπει να βρουν τρόπους αντίδρασης και να πιέσουν τους εκάστοτε κυβερνόντες για µείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ και όχι να φορτώνουν τα βάρη που τους επιβάλει η πολιτεία στις πλάτες πολιτών και τουριστών.

Τέλος ο τουρισµός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παντού µείωση λόγο της οικονοµικής κρίσης, ήταν επόµενο να επηρεάσει και τον Νόµο µας.

Γιαννικουλης Κ. Χρήστος 

πολιτευτής του ΛΑΟΣ



ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»

Η προσφορά του ΛΑ.Ο.Σ

γράφει ο Τζάλλας Γεώργιος,
ιστορικός, μέλος της νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Θεσ/νίκης,
πολιτευτής Χαλκιδικής
.
O ΛΑ.Ο.Σ είχε δώσει άλλη όψη στην Βουλή το 2007. Χάρη στον αγώνα του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά και των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ που έτρεξαν και κόπιασαν για να βοηθήσουν αυτή την πατριωτική προσπάθεια, ο εθνικός πατριωτικός λόγος εισήλθε πανηγυρικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (είχε προηγηθεί ο αγώνας του Γιώργου Καρατζαφέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Τότε αναγκάστηκαν όλοι για πρώτη φορά να συζητήσουν για το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα. Ο αγώνας του ΛΑ.Ο.Σ και του Πρόεδρου του είναι γνωστός και ο Καρατζαφέρης είναι η αιτία που το θέμα έφτασε να συζητιέται στη Βουλή αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης άκουσε τον παλμό της κοινωνίας, κατανόησε τα προβήματα του κόσμου, μίλησε για την εγκληματικότητα (βιασμοί, δολοφονίες, λαθρομετανάστευση κ.α.), για το δημογραφικό, για τα ναρκωτικά, για τους λαθρομετανάστες (όταν η Ν.Δ. διά του Προκόπη Παυλόπουλου τους καλωσόριζε στη χώρα και πραγματοποίησε 2 διαδοχικές νομιμοποιήσεις)
  • ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια συλλογής υπογραφών (συνελλέχθησαν 650.000 υπογραφές) με σκοπό τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα απόδωσης ιθαγένειας στους μετανάστες (νόμιμους ή μη),
  • διοργανώθηκαν από το κόμμα 2 μεγάλες συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
  • δόθηκαν πάνω από 220 ομιλίες για το θέμα, σε όλη την Ελλάδα αλλά και συνεντεύξεις σε ραδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς,
  • δώσαμε πίεση με αποτέλεσμα να αλλάξει σε πολλά σημεία του ο νόμος Ραγκούση για την απόδωση ιθαγένειας (ο γνωστός “λαθρονόμος” ή “λαθρονομοσχέδιο”)
Ο ΛΑ.Ο.Σ ήταν το μόνο κόμμα που αντετάχθη σθεναρά στην είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, λόγω κατάφωρης καταπάτησης των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου από το αλβανικό κράτος. Την καταψήφισε και το ΚΚΕ, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Στηρίξαμε τους Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας με ερωτήσεις στη Βουλή (όπως π.χ. για την πρόσφατη απογραφή), η νεολαία του κόμματος επισκέπτηκε τη Βόρεια Ήπειρο (ανάμεσα τους και εγώ) όπου και διοργάνωσε εορτασμούς για τις μάχες που δώθηκαν στα Βορειοηπειρωτικά εδάφη υπέρ των αγώνων του έθνους (1821, 1940, Ύψωμα 731, Κρανιά κ.α.), στείλαμε βιβλία σε μειονοτικά σχολεία κ.α.

Ο ΛΑ.Ο.Σ ήταν και είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στη Σύνθετη Ονομασία για όλες τις χρήσεις (δηλαδή “Άνω” ή “Βόρεια” ή “Νέα” Μακεδονία) για το κράτος των Σκοπίων και αγωνίστηκε σταθερά στο Ελληνικό αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ν.Δ. έχει αποδεχτεί τη Σύνθετη Ονομασία (το δήθεν βέτο στο Βουκουρέστι, στην πραγματικότητα ήταν απειλή εκ μέρους της χώρας μας ότι θα θέσουμε βέτο αλλά τελικά δεν θέσαμε και μάλιστα θα ήταν βέτο για το πρόθεμα’ δηλαδή για το “Άνω” ή το “Βόρεια” αφού το “Μακεδονία” το είχαν δώσει ήδη).
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με πολλές ομιλίες και πολύ αγώνα, έφερε προς ψήφιση στην Ευρωβουλή μια σειρά από τροπολογίες σχετικές με το θέμα. Θυμάμαι ότι οι Παμμακεδονικές ενώσεις Η.Π.Α και Καναδά κατήγγειλλαν τότε τη στάση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Δημητρακόπουλου αφού –όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση- μετά από διπλή και επίμονη προφορική παρέμβαση του, ματαιώθηκε ψηφοφορία σε πρόταση τροπολογίας του Γ.Καρατζαφέρη ο οποίος ζητούσε από τα Σκόπια:
«Να συνεισφέρουν στη σταθερότητα της περιοχής, παραιτούμενα της χρήσης του αρχαίου Ελληνικού ονόματος Μακεδονία, κάτι που θα διευκολύνει τα μέγιστα την προσέγγιση τους με την Ε.Ε.».
Κατόπιν των ενεργειών του Γ.Δημητρακόπουλου δεν έγινε ψηφοφορία επί της πρότασης του Γ.Καρατζαφέρη και υιοθετήθηκε –δυστυχώς- η πρόταση: «Το ζήτημα του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ δεν αποτελεί εμπόδιο στην περαιτέρω ενσωμάτωση της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» (!!)

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πέτυχε στην Ευρωβουλή την πλήρη απάλειψη της χρήσης του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε όλα τα όργανα της Ε.Ε.
 Αλλά και άλλες τροπολογίες όπως π.χ. η τροπολογία 17 (αλλά και οι τροπολογίες 14, 18 και 19) για την προστασία των μειονοτήτων της Π.Γ.Δ.Μ (εκτός από τους Τσιγγάνους Ρομά και τους Τούρκους στην περιοχή ζούνε και 200.000 περίπου Βλαχόφωνοι Έλληνες). Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Κ.Κ.Ε καταψήφισαν ενώ ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού απείχε από την ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία. Αλλά και με μια σειρά άλλων τροπολογιών και ψηφισμάτων ζητούσε τη μη χρήση από τα Σκόπια ανακριβών όρων στην επίσημη ονομασία τους αφού αυτό θα ήταν προσβλητικό για την Ελλάδα.
Ανάλογα θέματα έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και για το θέμα των Αγνοουμένων αδερφών μας στην Κύπρο (πέτυχε να μπλοκάρει την παρουσία Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στην Ε.Ε.), για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων, για την προστασία των Ελληνικών μνημείων στην Τουρκία αλλά και στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, στη Βόρειο Ήπειρο, στα Σκόπια κ.α.

Ο ΛΑ.Ο.Σ αγωνίστηκε κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ, όταν η Ν.Δ. διά του Κώστα Καραμανλή δήλωνε ότι τα θετικά του σχεδίου ήταν περισσότερα από τα αρνητικά.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διοργάνωσε έκθεση για την Ορθοδοξία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ στήριξη την Εκκλησία μας σε μια σειρά από θέματα όπως η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες (κάτι που η Ν.Δ. το ξέχασε), στάθηκε κατά της λεγόμενης “Κάρτας του Πολίτη” κ.α.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πρώτος αντιστάθηκε στη διαστρέβλωση της ιστορίας από τους σύγχρονους (και όχι μόνο) εθνομηδενιστές. Π.χ. στο θέμα με το βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού και τον δήθεν “συνωστισμό” των Ελλήνων το ’22 στο λιμάνι της Σμύρνης (λες και πήγαιναν διακοπές) με συνέπεια την απόσυρση του βιβλίου (για την ιστορία να θυμήσω ότι το βιβλίο εκδόθηκε επί εποχής κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας).

Ο ΛΑ.Ο.Σ αγωνίστηκε ενάντια στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στα κανάλια της τηλεόρασης αλλά και στη Δημόσια ζωή του τόπου..

Ο ΛΑ.Ο.Σ διά του Πρόεδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη ζήτησε πρώτος την καθιέρωση Α.Ο.Ζ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε τη διερεύνηση των σκανδάλων της Siemens (η Ν.Δ. είχε κλείσει τη Βουλή με συνέπεια την παραγραφή των ευθυνών ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ. πέρασε νόμο κουκουλώματος του σκανδάλου με αποτέλεσμα την “αποζημίωση” της Ελλάδας με ψίχουλα αλλά και τη μη απόδοση ευθυνών). Ο ΛΑ.Ο.Σ ζητούσε επανειλημμένα στις Εξεταστικές Επιτροπές που έγιναν για το θέμα την κλήτευση των πρώην πολιτικών αρχηγών Καραμανλή, Σημίτη και Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος είχε καταψηφίσει μια σειρά από συνθήκες όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Συνθηκη Σένγκεν, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος ανάμεσα σε όλους τους 785 ευρωβουλευτές σε ερωτήσεις με την επίδοση –ρεκόρ- 640 ερωτήσεων, ήταν ανάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους ρήτορες του Ευρωκοινοβουλίου για το 2005, άναδείχτηκε ως ο πιο χρήσιμος Έλληνας ευρωβουλευτής για το 2006, κατέθεσε πάνω από 100 τροπολογίες και έκανε ρεκόρ ομιλιών…

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε εθνικά και πατριωτικά και έφερε στο πολιτικό προσκήνιο μια σειρά από θέματα, όταν οι άλλοι συκοφάντες μας αποκαλούσαν ακραίους, φασίστες κ.α. Ο Καρατζαφέρης μίλησε για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια, για στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, μίλησε για τους μη προνομιούχους, για τον μη πληστηριασμό της πρώτης κατοικίας, για δωρεά μιας ορισμένης ποσότητας ρεύματος και νερού σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, για την παροχή κινήτρων έτσι ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός στις συνοριακές ακριτικές περιοχές της χώρας κ.α.

Γιώργο Καρατζαφέρη, μπορεί να έγιναν λάθη στην πορεία, λάθος επιλογές προσώπων και λανθασμένες κινήσεις τακτικής … ΌΜΩΣ… Όμως οι Έλληνες πατριώτες, οι Έλληνες εθνικιστές σου χρωστάνε πολλά γιατί εσύ έφερες στο προσκήνιο και ανέδειξες τον πατριωτικό χώρο, μετά από πολλά χρόνια. Εσύ έδωσες φωνή και όχημα στους εθνικιστές για να μιλήσουν και φωνάξουν για την Ελλάδα, για την Ελληνική ιστορία, για τους Έλληνες ήρωες και τους αγωνιστές που αγωνίστηκαν το 1821, το 1940, εσύ δημιούργησες άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (τη στιγμή που στα Σκόπια παραποιούν την ιστορία και την αλήθεια).. Εσύ έδωσες φωνή σε έναν ολόκληρο χώρο που είχε περάσει μέσα από τη λοιδωρία και τις συκοφαντίες από το κατεστημένο… Εσύ φώναζες όταν κάποιοι άλλοι βρισκόντουσαν σε άλλα κόμματα και ενώ δεν έκαναν τίποτα για όλα τα παραπάνω, σήμερα ξαφνικά την είδαν υπερπατριώτες..(ο νοών νοήτω)

Γιώργο Καρατζαφέρη, θα αγωνιστούμε για αυτή την προσπάθεια, θα αγωνιστούμε για να διορθώσουμε τα λάθη, θα αγωνιστούμε για την πατρίδα και για το έθνος, θα αγωνιστούμε δίπλα σου για να μας οδηγήσεις ξανά σε επιτυχίες..
http://giorgostzallas.wordpress.com

(Σ)
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έφερε στη Βουλή το Θέμα του Ορυκτού πλούτου που άλλοι δεν τολμούν και σιωπούν επι δεκαετίες ......
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έφερε στη βουλή το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και της αρχαιοκαπηλίας των Γερμανών επι κατοχής που επίσης δεν τόλμησε κανένας να φέρει στη βουλή μέχρι σήμερα..

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Άδωνις και "Πατριωτικές στροφές" της ΝΔ


Σε μια συνέντευξή μου προεκλογικά, είχα δηλώσει ότι ο Έλληνας εθνικιστής και πατριώτης δεν πάει στη ΝΔ. Λοιδωρήθηκα τότε από πολλούς φίλους και κατηγορήθηκα για μεροληψία.  Δεν χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσω και πολύ επί της απόψεώς μου διότι περίμενα ότι σχετικά σύντομα θα επιβεβαιωθώ  πανηγυρικά.
Και η επιβεβαίωση ήρθε από τον, μέχρι πριν λίγους μήνες,  βουλευτή του ΛΑΟΣ και  σήμερα της ΝΔ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.  Σε εκπομπή που παρουσιάζει ο ίδιος στο Blue Sky, στις 16 Ιουλίου 2012, την οποία βρήκα στο youtube με τον τίτλο «Συνέπεια (!!!! )* και  Έλεγχος εξουσίας»,  (http://www.youtube.com/watch?v=66bxUV4IHZo&list=PL4CA6C550DA2BBC16&index=5&feature=plcp ), ο κ.  Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με λίγα λόγια στις προθέσεις της ΝΔ όσον αφορά το Νόμο για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας (Νόμος Ρακούση).  Αντιπαρέρχομαι τα όσα πολύ σωστά ανέφερε για το διαχωρισμό των όρων Ιθαγένεια και Υποκοότητα διότι απλώς εξέφρασε μια δική του πεποίθηση και όχι τη θέση της ΝΔ για το θέμα μια και τέτοια θέση δεν υπάρχει στην αντζέντα της ΝΔ. Εκείνο όμως που υπήρξε προεκλογικά στην αντζέντα της ΝΔ ήταν η κατάργηση του Νόμου Ραγκούση. Κι από όσα φιλοτίμως υπεστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, συμπεραίνω ότι και αυτό το θέμα (όπως συνέβη με την περίφημη Αναδιαπραγμάτευση) οδεύει προς τον κάλαθο των αχρήστων.
Δύο, βασικότατα κατ΄εμέ, επιχειρήματα του κ. Γεωργιάδη στην συγκεκριμένη εκπομπή, διαψεύδουν τις ελπίδες για κατάργηση του αισχρότατου νόμου, αλλά και για μια τολμηρή και αποφασιστική λύση στο ζωτικότατο για τον Ελληνισμό πρόβλημα της απόκτησης Ιθαγενείας και της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών κατά συνέπεια:

Επιχείρημα 1ο: «Να μην βιαζόμαστε να ασχοληθούμε με το Νόμο Ραγκούση και να περιμένουμε αυτός να κριθεί οριστικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η οριστική απόφαση του ΣΤΕ δεν μπορεί να αργήσει και τόσο πολύ» (!!!)*
Δηλαδή, από ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αν το ΣτΕ για διαφόρους λόγους αργήσει λίγο να βγάλει την απόφασή του, εμείς θα μείνουμε με την ...... «ευχή» του κ. Γεωργιάδη στο «χέρι».... Διότι στο μεταξύ, άνετα θα έχουν νομιμοποιηθεί και θα έχουν αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια ορισμένες εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες....(!!!)*

Επιχείρημα 2ο: «Αυστηροποίηση του Νόμου Ραγκούση» (!!!)*
Εδώ το πράγμα ξεφεύγει τελείως από τη σφαίρα της σοβαρότητος. Απ΄τη μία ο κ. Γεωργιάδης εύχεται να βγεί γρήγορα η απόφαση του ΣτΕ όπου θα καταργεί το νόμο Ραγκούση κι από την άλλη υποστηρίζει με θέρμη τη θέση της ΝΔ για «αυστηροποίησή» του. Καμμιά κουβέντα για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του.

Τα επιχειρήματα αυτά, είναι  κατά τη γνώμη μου «πέταμα της μπάλλας στην εξέδρα» με έναν τρόπο μάλιστα, απροκάλυπτα αισχρό και ανεύθυνο.  Διότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί με ευχολόγια να μας πείσει ότι το θέμα θα λυθεί από το ΣτΕ κι όχι από το κόμμα το οποίο στην προεκλογική του αντζέντα ήταν εντελώς ξεκάθαρο: Κατάργηση του νόμου Ρακούση (!!!)*
Αυτές οι σκέψεις αφιερώνονται στους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Ιδιαίτερα δε, στους  βουλευτές, πολιτευτές και ψηφοφόρους της ΝΔ, που την ακολούθησαν επικαλούμενοι τον πατριωτισμό τους, ονειρευόμενοι μια "πατριωτική στροφή" της ΝΔ.  Όσον αφορά τον κ. Γεωργιάδη νομίζω ότι έκανε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της πολιτικής του φιλίας με τον ανεκδιήγητο Προκόπη Παυλόπουλο.

Υ.Σ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε τη διαγραφή του από τον ΛΑΟΣ διότι ψήφισε τη Δανειακή Σύμβαση μια και θεώρησε ότι σε ένα σημαντικότατο και κεντρικότατο ζήτημα είχε διαφωνία με την πολιτική του κόμματός του. Αυτό προς υπενθύμιση, για την καλύτερη ιεράρχηση των σημαντικών και κεντρικών ζητημάτων που απασχολούν το Ελληνικό έθνος.

*Τα θαυμαστικά στο κείμενο είναι δικά μου.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κάτι παραπάνω από αισθητή η απουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη από την Βουλή…


«Ανάμεσα στην εικόνα και την πραγματικότητα, υπάρχει μια στιγμή σιωπής και
περισυλλογής», γράφει ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ. Και ανάμεσα στην
εικόνα και την ωμή ελληνική πραγματικότητα, πρέπει να αναλογιστούμε τι σημαίνει
για τον τόπο να μην είναι μέσα στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Αρχικά, η
απουσία του από το Κοινοβούλιο είναι – κατά γενική ομολογία – κάτι παραπάνω
αισθητή… Λείπει η επιβλητική παρουσία του ηγέτη εκείνου, που αποτελεί εχέγγυο για την
πατρίδα μας και για την πολιτική σταθερότητα. Λείπουν ο σοφός λόγος του και οι
καίριες  παρεμβάσεις του σε προβλήματα που ταλανίζουν τους Ελληνες πολίτες.
Λείπουν η ενωτική φωνή του και οι χρήσιμες συμβουλές του. Λείπει από την Βουλή ο
αρχηγός εκείνος, που υπολογίζουν και οι πιο σκληροί πολιτικοί αντίπαλοί του. Το γεγονός
ότι ακούγεται από την πλευρά όλων των πολιτικών κομμάτων πως «μας λείπει ο
Καρατζαφέρης», δικαιώνει απόλυτα τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. «Στις
προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με πήραν βουλευτές όλων των κομμάτων και μου
είπαν ότι έπρεπε να είμαι μέσα στην Βουλή. Για εμένα, αυτό είναι μια μεγάλη
δικαίωση. Δεν έχω καμία πικρία», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην πρώτη μετεκλογική
συνέντευξή του στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑ`Ι`, ενώ
έστειλε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα: «Εργάζομαι εντατικά, δουλεύω, ανασυνθέτω
το κόμμα, αναλογιζόμενος τα λάθη του παρελθόντος. Προχωρούμε με πάρα πολύ κέφι και
νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε ουσιαστικοί ρυθμιστές»… Ο Πρόεδρος του
ΛΑ.Ο.Σ λέει αλήθειες και δεν αναλώνεται σε λαϊκίστικες κορώνες,  όταν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί επενδύουν στο
ψέμα για να παραπλανήσουν τον λαό. Κι άλλωστε, σύμφωνα με τον Γκέμπελς, «η
κοινή γνώμη πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα”…
ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΟ…ΣΘΕΝΗ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Μνημόσυνο στον Φενεό Κορινθίας


Την 68η επέτειο από την σφαγή των Ελλήνων πατριωτών θα τιμήσει την ερχόμενη Κυριακή ο σύλλογος θυμάτων Φενεού και η οργανωτική επιτροπή του μνημοσύνου που κάθε χρόνο τιμούν τους ήρωες νεομάρτυρες σε συνεργασία με την αδελφότητα της Ιεράς Μονής. «Το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των αδίκως σφαγιασθέντων υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών πατέρων και αδελφών μας κατά την τραγικήν εποχήν 1943-1944. Παρακαλούμε τους συγγενείς, φίλους, τους γνωστούς να ενώσουν μαζί μας τις προσευχές τους. Το μνημόσυνο έχει θρησκευτικό χαρακτήρα και αποτελεί εθνικό χρέος όλων». Τα παραπάνω τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του μνημοσύνου του Φενεού. Το μνημόσυνο θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. στον χώρο της μονής στην ορεινή Κορινθία.



Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ήταν τόπος βασανιστηρίων και φόνων την περίοδο 1943-44.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο Προεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ετοιμάζει βιβλίο!

Θα περιγράφει τα παρασκήνια της κοινοβουλευτικής πορείας του ΛΑΟΣ και θα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της πολιτικής ζωής


Βιβλίο ετοιμάζει ο Γιώργος Καρατζαφερης και απ' ό,τι μαθαίνουμε έχει βρει ήδη και τον τίτλο. Στο βιβλίο θα εξιστορούνται όλα τα σημαντικά γεγονότα της τελευταίας διετίας στο Κοινοβούλιο άλλα και όσα μέτρησαν στις αποφάσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ.
Ο τίτλος; "Οι σκληρές μέρες και οι δύσκολες νύχτες της τελευταίας διετίας". Η εξιστόρηση θα ξεκινά από την βραδιά ψήφισης του πρώτου Μνημονίου μέχρι και το βράδυ των εκλογών της17ης Ιουνίου.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Καρατζαφέρης: Ούτε 6μηνο δεν θα αντέξει η κυβέρνηση




Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. “Η σύνθεση της δεν με πείθει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: “Δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε σαν χώρα, δεν βλέπω τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν βλέπω να το θέλει η Ευρώπη”.
“Εύχομαι αυτό το μείγμα να πάει και να τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: “Μακάρι να πάει το μείγμα, αλλά δεν το πιστεύω. Έτσι όπως την βλέπω την κυβέρνηση πιστεύω ότι δεν θα αντέξει ούτε έξι μήνες και όχι τέσσερα χρόνια που είπε ο κ. Σαμαράς. Ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει. Εκτός βέβαια και αν γίνουν διορθωτικές κινήσεις στην σύνθεσή της”.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, κ. ΚΑΜΕΡΟΝ



Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ν. Σαλαβράκος κατέθεσε επείγουσα γραπτή ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο με θέμα τις προκλητικές δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού κ. Κάμερον, σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της ελεύθερης πρόσβασης των Ελλήνων πολιτών στα εδάφη της Αγγλίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Έτοιμος να παρακάμψει τις ιστορικές υποχρεώσεις της Βρετανίας στο πλαίσιο των κοινοτικών συνθηκών και να επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα εμποδίζοντας την είσοδο των Ελλήνων πολιτών στην Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron. Σε δηλώσεις του στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 3 Ιουλίου του 2012 είπε ότι “Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα για να αποφύγουμε την σημαντική εισροή Ελλήνων. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να κρατήσουμε την Βρετανία ασφαλή, το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία μας ισχυρά”.

Οι δηλώσεις του Άγγλου πρωθυπουργού βρίσκονται εκτός του πλαισίου των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεκριμένα του άρθρου 45 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TFEU), που επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων ως βασική και θεμελιώδη αρχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Επειδή η δήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα περιφρονητική για τους Έλληνες και την Ελλάδα,

Ερωτάται ο Πρόεδρος της Επιτροπής,

Σε ποια μέτρα πρόκειται να προβείτε για να επισημάνετε στον Άγγλο πρωθυπουργό ότι ένας ηγέτης, κράτους μέλους της ΕΕ, πρέπει να σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές και συνθήκες της ΕΕ και ταυτόχρονα ένα άλλο ισότιμο κράτος μέλος της, όπως η Ελλάδα;

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης